Štefan Packa
autor
Tatry na tanieri
Najmenšie veľhory sveta sú nielen pokladnicou unikátnych prírodných skvostov, ale aj dejiskom strhujúcich ľudských príbehov. Pred vyše 140 rokmi sa vďaka Košicko-bohumínskej železnici otvorili svetu, vyrástli tatranské osady, desiatky hotelov a sanatórií, horské chaty so špecifickou atmosférou a nezabudnuteľnými osobnosťami... Takto sa začal písať aj príbeh tatranského hotelierstva a gastronómie. Bohato ilustrovaná kniha vám predstaví Tatry z nevšedného zorného uhla – cez príbehy a vynikajúce recepty chatárov, hotelierov, majstrov kulinárneho umenia, prominentných návštevníkov. Ochutnajte Tatry!
Recepty slávnych a úspešných
Kniha, v ktorej sa 50 osobností Slovenska vyznáva zo svojho vzťahu ku gastronómii a ponúkajú netradičný pohľad na domácu kuchyňu. Osobnosti sú v knihe zastúpené portrétnou fotografiou, rozhovorom, dokumentárnymi snímkami a receptom obľúbeného jedla, vrátane jeho vizualizácie.
Okrem štyroch majstrov sveta a bývalého prezidenta SR majú v publikácii zastúpenie aj herci (Milka Zimková, Štefan Kvietik), speváci (Peter Bič, Mária Čírová, Marcela Laiferová), ale aj najúspešnejší slovenský horolezec všetkých čias Peter Hámor či legendárny vysokohorský nosič Laco Kulanga.
Erotická kuchárka
V knihe nejde o obyčajný súpis kuchárskych receptov. Autor predkladá dve stovky nanajvýš zaujímavých receptov chutných lahôdok, od jednoduchých až po zložitejšie. Pri výbere jedál do knihy sa snažil o pestrosť, originalitu a zúžitkovanie potuliek svetom. A tiež o vzhľad toho-ktorého jedla na tanieri, pretože aj oči sa potrebujú „najesť, poláskať a pokochať“. Vo všetkých sú zastúpené afrodiziakálne látky, ktoré ozvláštňujú a spríjemňujú spolužitie dvoch partnerov...
Varíme zdravo a hravo
Kuchárska kniha, ktorá obsahuje pol tisícky receptov, podľa ktorých dokážete vytvoriť veľmi chutné jedlá. Sú usporiadané v prehľadných kapitolách, pri príprave jedál sa prihliadalo na ľahko dostupné suroviny z regiónov Slovenska a naviac, ich príprava bude potešením aj pre začínajúcich kuchárov.