! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Peter Ševčovič

autor

Z kuchyne prešporských vodníkov


Tucet príbehov o prešporských vodníkoch, o ich intímnom živote, láskach a trápeniach, s množstvom originálnych vodníckych receptov. Kniha je bohato ilustrovaná kresbami Miloša Koptáka z malebných zákutí prešporského podhradia.
Vypredané
12,26 € 12,90 €

Z kuchyne starého Prešporka


Tretie, čiastočne prepracované vydanie knižného bestselleru, ovenčeného cenou Gourmand World Cookbooks Award 2004 v kategórii „Best Culinary History Book“, vás opäť pozve na exotický ročný pobyt v dávnom Prešporku. Začnete plesovou sezónou v hoteli Bellevue, majáles oslávite v chýrnej Albrechtovej reštaurácii, vinobranie v Zelenom dome. Budete sa túlať vinárskymi uličkami, Promenádou, korzom i „Anča-korzom“, navštívite luxusnú Berlínku i rybársku krčmu, dom rozkoše pani Lotky i kóšer reštauráciu v starej Židovni. Z histórie do súčasnosti si odnesiete zaujímavé kulinárske inšpirácie a kus pôvodnej, nefalšovanej dobovej atmosféry...
Vypredané
7,82 € 8,23 €

Z kuchyne bohémskej Bratislavy


Vo voľnom pokračovaní úspešnej knihy Z kuchyne starého Prešporka Vás autor pozýva na prechádzku po Bratislave 20. rokov 20. storočia. Spolu so známymi osobnosťami prvej generácie slovenskej umeleckej bohémy navštívime krčmičky. viechy. stretneme známe bratislavské postavičky a aj veličiny slovenskej kultúry spoznáme inak než z učebníc dejepisu a literatúry. Nazrieme nielen pod pokrievky meštianskej kuchyne. výletných hostincov. ale ochutnáme aj dobroty známych hotelov. špeciality slovenských umelcov. kňažiek lásky i prostých trhovníkov. Kniha Vás gracióznym "ševčovičovským" štýlom prenesie do čias. keď sa Pressburg. Prešporok. Požoň po prvý raz oficiálne stal slovenskou Bratislavou. do kuchyne prominentov i žobrákov. Andreja Hlinku i Schöne Náciho. hotela Carlton i zastrčených viech. ktoré boli hlavnými stanmi slovenskej umeleckej bohémy. Fantastický klebetník s množstvom živej histórie a originálnych receptov.
Vypredané
8,46 € 8,90 €