! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Deň milovníkov kníh

A prečo vôbec takýto deň vznikol?

Pretože knihy nám pomáhajú rásť! Učia nás, predstavujú únik z reality, ukazujú aký by svet mal byť, knižné postavy sa stávajú našimi najlepšími priateľmi. Príbehy ako Harry Potter, Pán prsteňov, Malý princ a mnoho ďalších nás viedli od detstva až po dospelosť. Ukázali nám ako by malo vyzerať priateľstvo, čo znamená láska, súcit, odvaha a že žiadna situácia nie je vopred prehratá.

Ak máte aj vy dojem, že knihám za mnohé vďačíte, inšpirujte sa radami, ako stráviť tento deň:

10 tipov ako sa pridať k oslave Dňa milovníkov kníh

  1. Pre odvážnejších: Ospravedlniť sa šéfovi, že dnes neprídete do práce, nakoľko je Deň milovníkov kníh a vy plánujete celý deň sedieť vo svojom obľúbenom kresle a čítať knihu. Ak bude mať námietky, môžete použiť argument, že čítanie prispieva k rozvoju vzdelania a to prispeje ku kvalitnejšiemu výkonu v práci.
  2. Pre prázdninujúcich: Vstať, umyť zuby, najesť sa, čítať knihu, najesť sa, čítať knihu, najesť sa, čítať knihu a ísť spať alebo nespať vôbec a čítať knihu celú noc.
  3. Pre vynaliezavých: Usporiadať oslavu, vyhlásiť sa za milovníka kníh a motivovať kamarátov, aby vám priniesli darček. Samozrejme knižný.
  4. Pre nebojácnych: Chodiť celý deň a všade kam sa pohnete v kostýme svojej obľúbenej knižnej postavy
  5. Pre fajnšmekrov: Prečítajte si znovu celú svoju najobľúbenejšiu knižnú sériu. Ak vám niektorý diel chýba, na www.denmilovnikovknih.sk ju môžete vyhrať!
  6. Pre družných: Usporiadajte nezabudnuteľný knižný večer pre knihožrútov vo vašom okolí. Tento typ párty je najjednoduchší na svete. Každý si prinesie vlastnú knihu, nájde si kúsok miesta, posadí sa a celý večer číta. Takže vám toho hostia veľa nezjedia a nemusíte chystať ani program :D.
  7. Pre kreatívnych: Vytvorte si knižnicu alebo knižný kútik. Ak nemáte peniažky, zapojte sa už čoskoro do súťaže o čarovný knižný kútik na www.pantarhei.sk/sutaz
  8. Pre zásadových: Uplatňovať princíp Radšej knihu, čo v praxi znamená nepustiť knihu celý deň z ruky. Je to síce náročné, ale čítať sa dá aj pri umývaní zubov, kúpaní, jedení, telefonovaní...
  9. Pre tých, čo sa radi odmeňujú: Navštíviť kníhkupectvo a nakúpiť všetky tie fantastické knihy, ktoré ste si vždy chceli prečítať alebo mať vystavené vo svojej domácej knižnici.
  10. Pre knihožrúúútov. Rozprávať celý deň iba pomocou fráz z kníh...

K oslave Dňa milovníkov kníh sa pridávame aj my v Panta Rhei, a preto sme pripravili súťaž o legendárne knižné série (viac na www.denmilovnkovknih.sk) a navyše 9. augusta ponúkame celý deň pri nákupe na e-shope www.pantarhei.sk poštovné zdarma.

Ak budete 9. augusta v Bratislave, prijmite pozvanie do letnej čítárne pred kníhkupectvom Panta Rhei na Poštovej ulici. Čakajú na vás pohodlné lehátka, množstvo kníh na čítanie, drobné aktivity a špeciálna ponuka v Café Dias.

← Predchádzajúci blog

Literárna revue 16/2017

Nasledujúci blog →

Literárna revue 15/2017