Kníhkupectvo PANTA RHEI na skvalitnenie služieb používa cookies podľa pravidiel, ktoré sú Vám k dispozícii v Obchodných podmienkach. Ďalším používaním stránky s uvedenými pravidlami súhlasíte.

Horáková Katarína: Oddelená strava: Recepty a diéty
Počet strán: 92
Väzba: mäkká, brožovaná
EAN: 9788097074784
Jazyk: slovenský
ISBN: 978-80-970747-8-4
Dátum vydania: 31. októbra 2012
Vydavateľstvo: Plat4M Books
Hmotnosť: 0,11 kg
Oddelená strava: Recepty a diéty http://www.pantarhei.sk/media/catalog/product/cache/1/image/250x361/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/o/d/oddelena-strava-recepty-a-diety.jpg ISBN:978-80-970747-8-4
0 5 0 0

Oddelená strava: Recepty a diéty

Dostupnosť:
U dodávateľa
Naša cena: 4,69 
Bežná cena: 4,99 €
Zľava 6%
Do košíka

Pri nákupe nad 25 € máte poštovné zadarmo.

O knihe: Autorka v knihe ponúka recepty, ktoré zodpovedajú zásadám oddelenej stravy. Ide o pestrý výber jedál,

ktoré si môžete pripraviť rýchlo a z lacných a dostupných surovín aj u nás na Slovensku. Recepty sú jednoduché a 

každého - i náročného - stravníka uspokoja. Popri vhodnej kombinácii potravín sa tu zoznámite aj s pestrým jedálnym

lístkom na jednotlivé ročné obdobia a každý si určite nájde vyhovujúce jedlo podľa svojej chuti aj momentálnej nálady a 

podľa zdravotného stavu. V receptoch autorka ponúka sladké a osviežujúce kombinácie štiav, jednoducho pripravovanú

zeleninu s ľahkou zálievkou i krehké šaláty spojené s delikátnou príchuťou cestovín, zemiakov a ryže. Ba čitatelia tu

nájdu recepty na rozličné čerstvé aj zmrazené pochúťky pre tých, ktorí si radi zamaškrtia na sladkostiach. Milovníci

mäsitých jedál sa určite uspokoja s porciami pripravenými z rybích, kuracích a morčacích produktov. Okrem receptov

jednotlivých jedál tu nájdu aj kompletné diéty na podporu a zlepšenie látkovej premeny. Pri každom recepte nájde

čitateľ jeho energetickú hodnotu.

O AUTORKE

Prof. RNDr. Katarína Horáková, DrSc. , profesorka všeobecnej biológie z Fakulty chemickej a potravinárskej

technológie Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Počas pôsobenia na fakulte vychovala stovky odborníkov v 

oblasti mikrobiológie a biomedicínskeho inžinierstva. Popri pedagogickej práci sa roky výskumne zaoberala

vyhľadávaním nových, biologicky aktívnych látok s antimikrobiálnymi, antioxidačnými a protinádorovými vlastnosťami.

Bola vedúcou medzinárodných EÚ projektov za Slovensko v oblasti vývoja veľmi citlivých imunotestov, zisťujúcich

neškodnosť potravín. Vychádzajúc z poznatkov v tejto oblasti sa začala hlbšie zaoberať aj štúdiom spôsobov správnej

výživy a zdravého životného štýlu. Je autorkou mnohých vedeckých, odborných a vedecko-populárnych publikácií.

Profesorke Kataríne Horákovej za výsledky celoživotnej tvorivej práce udelil Slovenský literárny fond prémiovú cenu,

ako prejav uznania za jej prínos na rozvoji slovenskej vedy doma i v zahraničí. V súčasnosti prednáša na Slovenskej

technickej univerzite v Bratislave v rámci Univerzity tretieho veku, v dvoch štúdijných odboroch: 1. Potraviny a zdravie

človeka a 2. Starostlivosť o telesné a duševné zdravie, ktorého je súčasne odbornou garantkou

Katarína Horáková je autorkou týchto publikácií:

Oddelená strava (1998), Dělená strava (česká verzia, 1999), Nebojme sa zdravia (1999), Nebojme se zdraví (česká

verzia, 2000), Oddelená strava - A čo ďalej? (2001), Oddelená strava: Recepty a diéty (2001), Oddelená strava:

Očistné kúry a diéty (2002), Monitor zdravia (2005), Detoxikácia organizmu (2007 – 2010, 5 vydaní), Detoxikace

organizmu (česká verzia, 2008), A szervezet méregtelenítése (maďarská verzia, 2008 a 2010, 2 vydania), Umenie

zdravo žiť (2009 a 2010, 2 vydania), Varovné signály tela – Srdce a cievy v ohrození (2011), Detoxikácia organizmu -

Kľúč k zdraviu (rozšírená a doplnená verzia, 2012, 6. vydanie) a Body Detox (Detoxikácia organizmu – Kľúč k zdraviu,

anglická verzia, 2012).

Odporúčame tieto knihy

Pridaj svoj názor
Anonym
Anonym
Pridaj svoje hodnotenie