! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Peter Minárik

autor

Diéta pri ochoreniach žlčníka a pankreasu


Kniha známeho gastroenterológa Petra Minárika s receptami a vzorovými jedálničkami výživovej poradkyne Evy Blaho prináša potrebné odporúčania nielen tým, čo trpia niektorým z ochorení žlčníka a pankreasu, ale aj tým, čo chcú týmto ochoreniam predísť, prípadne chcú minimalizovať následky svojich občasných „zakopnutí“. Dlhodobé skúsenosti v klinickej práci potvrdzujú, že pacienti hľadajú a veľmi radi prijímajú pokyny a rady, týkajúce sa diétneho stravovania a liečebnej výživy. K tomu kontrastuje fakt, že publikácií v slovenskom jazyku, venujúcich sa tejto problematike je na našom trhu už dlhodobo nedostatok. Táto publikácia, okrem dôležitých poznatkov o ochoreniach a žlčníka a pankreasu o diagnostike a ich liečbe, obsahuje aj pokyny k diétnemu stravovaniu. Pomôže vám: •vybrať si vhodný druh potravín, •určiť si ich množstvo, •vybrať si adekvátnu tepelnú prípravu pri jednotlivých typoch diét. Súčasťou knihy je vyše 100 receptov. Ide o: •raňajkové jedlá ako sú nátierky, kaše a palacinky, •polievky, •šaláty, •jedlá z mäsa a rýb, •chutné dezerty a •rozmanité prílohy k jedlám. Každý recept obsahuje informáciu o vhodnosti pre konkrétnu diétu (podľa množstva použitého tuku). Súčasťou receptovej časti sú aj vzorové jedálne lístky a prehľadná tabuľka s energetickými hodnotami jedál.
Na sklade 4Ks
20,46 € 22,00 €

Diéta pre diabetikov


Známy gastroenterológ Peter Minárik, diabetologička Barbora Zoboková a výživová poradkyňa Eva Blaho prinášajú novú knihu diabetikom, ich príbuzným a ale aj zdravým jedincom, ktorí z času na čas potrebujú využiť diétne stravovanie, alebo dozvedieť sa viac o správnych stravovacích a pohybových návykoch.
Na sklade 2Ks
20,46 € 22,00 €

Diéta pri zvýšenom cholesterole a iných poruchách metabolizmu tukov


Gastroenterológ Peter Minárik, lipidologička Ľubomíra Fábryová a výživová poradkyňa Eva Blaho prinášajú novú knihu všetkým, ktorí trpia takzvaným „vysokým cholesterolom“ alebo inou poruchou metabolizmu tukov. Poruchy metabolizmu lipidov patria k najčastejšie sa vyskytujúcim metabolickým ochoreniam charakterizovaným zmenenou koncentráciou lipidov a lipoproteínov v krvi. Zmenenú hladinu tukov v krvi má podľa súčasných odhadov značná časť slovenskej populácie. Najčastejšou príčinou rozvoja porúch metabolizmu tukov sú: nevhodný spôsob stravovania, nadváha, nedostatočná fyzická aktivita a fajčenie. Viac ako polovica ľudí na Slovensku zomiera na srdcovo-cievne a mozgovo-cievne ochorenia, ktoré sú v 90 % podmienené aterosklerózou. Poruchy metabolizmu lipidov sú jedným z najdôležitejších rizikových faktorov pre rozvoj komplikácií aterosklerózy: - srdcový infarkt, - cievna mozgová príhoda, - aterosklerotické postihnutie ciev dolných končatín, - postihnutie obličiek, - poruchy erekcie u mužov. Dôležitá je preto prevencia. Rady, postupy a upozornenia lekárov ako predchádzať vzniku porúch metabolizmu lipidov a ich následkov a ako liečiť už vzniknuté ochorenie nájdete v tejto publikácii.
Na sklade 1Ks
20,90 € 22,00 €

Dieta pro diabetiky


Kniha od známého gastroenterologa Petera Minárika, diabetoložky Barbory Zobokové a výživové poradkyně Evy Blaho je vítanou podporou pro pacienty trpící cukrovkou a jejich příbuzné, ale i pro další zájemce o dietní stravování. Vedle toho, že se čtenář seznámí s tím, jak vznikají diabetické obtíže a jakou úpravou životosprávy jim může diabetik předcházet, jsou součástí knihy příkladové jídelníčky, přehledové tabulky s výživovými a energetickými hodnotami a více než 100 dietních receptů na přípravu snídaní, polévek, jídel z masa a drůbeže, ryb, zeleninových jídel, příloh, salátů, dezertů a moučníků. Kniha je vybavena bohatou barevnou fotodokumentací.
U dodávateľa
26,74 € 28,15 €

Diéta pri ochoreniach pečene


Nealkoholová tuková choroba pečene a nárast prevalencie rakoviny pečene majú prudko vzostupný trend. Takmer polovica populácie a v niektorých regiónoch až dve tretiny sú postihnuté nadváhou či obezitou. Nealkoholová tuková choroba pečene súvisiaca s nárastom výskytu obezity a diabetes mellitus predstavuje najvýznamnejšiu hrozbu pre pečeňové zdravie. Nebezpečenstvo vyplyvajúce zo stukovatenia pečene predstavuje nielen riziko vzniku pečeňovej cirhózy, rakoviny pečene, ale aj zvýšenie rizika výskytu kardiovaskulárnych príhod či nádorových ochorení. Problémové pitie alkoholu sa týka čoraz širšieho spektra populácie vrátane detí a mládeže. Aktuálne zaznamenaný opätovný nárast spotreby alkoholu v krajinách EU predstavuje hrozbu do budúcnosti aj pre Slovensko. Medzi štyri najčastejšie príčiny pečeňovej cirhózy a primárnej rakoviny pečene (ktorým sa v publikácii venujeme) v Európe patria: nadmerná konzumácia alkoholu, metabolická tuková choroba pečene spajajúca sa s metabolickým syndrómom, vírusové hepatitídy typu B a C. Liečebný prínos režimových opatrení vrátane diéty, primeranej fyzickej aktivity je práve pri ochoreniach pečene nesporný. Táto publikácia by mala poslúžiť ako praktická príručka pre pacientov trpiacich ochoreniami pečene a pomôcť individualizovať svoju stravu podľa aktuálnych potrieb. Diéty uvedené v publikácií: - Základná pečeňová diéta – zdravá, pestrá a vyvážená strava - Diéta pri nealkoholovej tukovej chorobe pečene vrátane liečby obezity - Diéta pri hepatitídach - Diéta pri cirhóze pečene - Diéta pri iných chorobách pečene Zásadnú časť predstavujú vzorové recepty a vzorové jedálničky, ktoré majú poskytnúť praktický návod na vytvorenie správnych stravovacích návykov vedúcich k obnoveniu či udržaniu pečeňového zdravia. Nemenej dôležitá je zaujímavá kapitola o pohybovej aktivite s mnohými praktickými informáciami.
Na sklade 1Ks
20,90 € 22,00 €

Vademecum zdravej výživy


Obsah : •1 Poďte so mnou •2 Fascinujúca univerzálnosť zdravej výživy * Desatoro prevencie * Najdrahšie je byť chorý * Výživové pyramídy •3 Správne delený tanier * Potrava ako zdroj energie * Bielkoviny/Proteíny * Mlieko * Vajcia * Tuky/Lipidy * Mäso * Ryby * Cukry/Sacharidy * Vláknina * Probiotiká * Náhradné sladidlá * Zelené potraviny * Obilniny * Chlieb a pečivo * Cereálie * Strukoviny * Zelenina * Ovocie * Fytochemikálie * Šťavy * Sušené ovocie * Pitný režim * Káva •4 Mýty o stravovaní * Desať najrozšírenejších mýtov * Črevná sprcha * Jarná detoxikácia * Človek, ktorý športuje •5 Zdravé a nezdravé trávenie * Zložitý systém trávenia * Nafukovanie/Plynatosť čriev * Zápcha * Pálenie záhy * Prevencia rakoviny hrubého čreva a konečníka * Podvýživa - stále aktuálna •6 Jedálne lístky na inšpiráciu * Naučte sa čítať obaly potravín * Raňajky * Desiata a olovrant * Kuchyňa tradičná versus zdravá * Ako prežiť hody * Vianoce a Veľká Noc * Redukčné jedálne lístky * Príprava jedla * V reštaurácii a na dovolenke * Alternatívne formy výživy - pozitíva a riziká •7 Ako chudne doktor
Na sklade 1Ks
4,75 € 5,00 €

Bezlepková diéta - Celiakia a iné ochorenia vyvolané lepkom


Jedinou možnou terapiou celiakie je celoživotná prísna bezlepková diéta. So zámerom pomôcť celiatikom, prichádza táto novinka, ktorá pomáha zorientovať sa v možných zdrojoch zakázaných obilnín, ale taktiež vo výbere širokého spektra kvalitných potravín s obsahom vhodných živín a vlákniny. Kniha obsahuje viac ako 100 receptov, ktoré sú pre celiatikov veľkou pomocou v každodennom a hlavne bezpečnom stravovaní. Naučí aj správne čítať etikety potravín. Vychádza ako súčasť úspešnej edície diét vydavateľstva RAABE. A keďže na Slovensku máme viac než 23 000 celiatikov a jedinou správnou liečbou je bezlepková diéta, veríme, že táto komplexná publikácia sa môže stať nenahraditeľnou pomôckou v stravovacom režime každého celiatika. Kniha prináša: Najnovšie poznatky o diagnostike a liečbe Zoznam potravín rizikových a vhodných pre celiatika Prehľady rizík nedodržiavania bezlepkovej diéty a naopak pozitívny dopad dodržiavania bezlepkovej diéty na zdravie celiatika Rady, ktoré živiny je potrebné doplniť pri bezlepkovej diéte Odporúčania, ako sa zorientovať pri nákupe v potravinách, ako čítať etikety a ako im rozumieť Viac ako 100 veľmi chutných receptov pre celiatikov s fotografiami Súčasťou vydania je aj CD so šiestimi video receptami s využitím bezlepkových výrobkov firmy Schär.
Na sklade 1Ks
20,90 € 22,00 €

Diéta pri chorobách pažeráka, žalúdka a dvanástnika


Diéty pri chorobách pažeráka, žalúdka a dvanástnika majú svoje osobitosti, ktoré vyplývajú predovšetkým z toho, že hlavným a najčastejším faktorom, ktorý za istých okolnosti poškodzuje sliznice týchto organov a neraz v nich vytvára erózie a vredy - je žalúdočna kyselina. Tieto choroby sú veľmi časté a diétne stravovanie je súčasťou terapie. Okrem medikamentóznej liečby je dodržiavanie zásad stravovania pri jednotlivých problémoch s trávením kľúčové. Správnym stravovaním, pacienti dokážu znížiť pôsobenie kyseliny na sliznice týchto orgánov. Ešte zložitejšie sú diétne opatrenia po operáciách žalúdka, v knihe si pacient nájde všetky potrebné rady k stravovaniu po operáciách. Okrem informáciách o diétnej liečbe kniha poskytne čitateľovi informácie o prejavoch, diagnostike, endoskopickej, chirurgickej a medikamentóznej liečbe. Pri užívaní liekov si pacienti prečítajú ako užívať lieky na predpis ale aj na voľný predaj ktoré sú bežne dostupné v lekárňach.
Na sklade 1Ks
20,90 € 22,00 €

Protirakovinová diéta


Kniha pre všetkých, ktorí sa zaujímajú – aký režim je potrebné dodržiavať počas liečby nádorového ochorenia, ako si udržať zdravie po prekonaní onkologického ochorenia, ale aj ako zásadným spôsobom znížiť riziko vzniku rakoviny a dostať tak reálnu šancu prežiť dlhší a zdravší život.
Na sklade 3Ks
20,90 € 22,00 €

Rakovina a výživa Mýty a fakty


S gastroenterológom MUDr. Petrom MINÁRIKOM už po druhýkrát hľadáme odpoveď na základnú otázku: akým spôsobom nám môže taký jednoduchý krok, akým je správna úprava stravy, pomôcť zvýšiť kvalitu nášho života a zdravia. Doktor Minárik v svojej prvej knihe Vademecum zdravej výživy, ktorá vyšla koncom roka 2010, predložil čitateľom najnovšie výsledky medicínskeho výskumu o vplyve výživy a fyzickej aktivity na prevenciu a liečbu najčastejších diagnóz. Prvé vydanie sa vypredalo v priebehu troch mesiacov, v súčasnosti je v kníhkupectvách a internetových obchodoch k dispozícii jeho dotlač. V pokračovaní tohto úspešného titulu je hlavnou témou úloha výživy, stravovania a telesnej aktivity vo vzťahu k onkologickým ochoreniam - najskôr pri prevencii ich vzniku a potom medicínske odporúčania o stravovaní a vhodnej telesnej aktivite určené pacientom s rôznymi diagnózami rakoviny. Klinické štúdie potvrdzujú, že tretina zhubných nádorov je podmienená nesprávnou životosprávou. Veľa ľudských životov mohlo byť zachránených, keby ľudia boli dobre informovaní a podľa týchto dokázateľne fungujúcich zásad sa aj správali. Kniha prináša zoznam odporúčaní na výživu a pohybové aktivity, ktoré zohrávajú významnú úlohu v primárnej prevencii mnohých zhubných nádorov. Zainteresovaní čitatelia sa zoznámia so súhrnom najnovších vedeckých poznatkov o reálnych možnostiach zdravého životného štýlu predchádzať zhubným nádorom. Nová kniha informuje aj o možnostiach podpory liečby rakoviny a o nasmerovaní k zdravšiemu životu po vyliečení tak, aby sa znížilo riziko návratu ochorení. Hlavným mottom knihy je heslo: Zastavme rakovinu skôr, než sa začne!
Vypredané
4,75 € 5,00 €

Rakovina a výživa. Mýty a fakty 2.


Zastavme rakovinu skôr, než vznikne, to je základná myšlienka publikácie, ktorá predstavuje potraviny s dokázateľne protirakovinovým účinkom. Nadväzuje na úspešný titul Rakovina a výživa. Mýty a fakty (2012). Ak prvý diel priniesol vedecky overené informácie o vplyve výživy na naše zdravie, druhý vás zoznámi s kľúčom pre optimálnu výživu, podľa ktorého sa lepšie zorientujete v tom, čo má obsahovať váš nákupný vozík, ako zostaviť zdravý jedálny lístok pre celú rodinu a ktorý spôsob prípravy jedál je najvhodnejší. Nájdete tu aj zdravé recepty a inšpirácie pre varenie. Autori – MUDr. Peter Minárik, PhD. z Onkologického ústavu sv. Alžbety a PharmDr. Daniela Mináriková, PhD. z Farmaceutickej fakulty UK v Bratislave – propagujú prevenciu, aby zdraví ľudia znížili riziko vzniku rakoviny a onkologickí pacienti riziko recidívy nádoru tým, že budú konzumovať potraviny, ktoré podporujú ich zdravie.
Vypredané
4,75 € 5,00 €

Diéta pri ochoreniach pažeráka, žalúdka a dvanástnika


Stručná anatómia orgánov horného tráviaceho traktu Stručná fyziológia orgánov horného tráviaceho traktu Najčastejšie ochorenia horného tráviaceho traktu Refluxná choroba pažeráka Peptická vredová choroba žalúdka a dvanástnika Zápaly žalúdka dvanástnika (gastritídy, duodenitídy) Diéta pri prevencii a liečbe chorôb pažeráka, žalúdka dvanástnika Všeobecné zásady šetriacej diéty Povolené a neodporúčané potraviny 100 receptov šetriacej diéty
Vypredané
9,50 € 10,00 €

Lacná kniha Vademecum zdravej výživy (-70%)


Obsah : •1 Poďte so mnou •2 Fascinujúca univerzálnosť zdravej výživy * Desatoro prevencie * Najdrahšie je byť chorý * Výživové pyramídy •3 Správne delený tanier * Potrava ako zdroj energie * Bielkoviny/Proteíny * Mlieko * Vajcia * Tuky/Lipidy * Mäso * Ryby * Cukry/Sacharidy * Vláknina * Probiotiká * Náhradné sladidlá * Zelené potraviny * Obilniny * Chlieb a pečivo * Cereálie * Strukoviny * Zelenina * Ovocie * Fytochemikálie * Šťavy * Sušené ovocie * Pitný režim * Káva •4 Mýty o stravovaní * Desať najrozšírenejších mýtov * Črevná sprcha * Jarná detoxikácia * Človek, ktorý športuje •5 Zdravé a nezdravé trávenie * Zložitý systém trávenia * Nafukovanie/Plynatosť čriev * Zápcha * Pálenie záhy * Prevencia rakoviny hrubého čreva a konečníka * Podvýživa - stále aktuálna •6 Jedálne lístky na inšpiráciu * Naučte sa čítať obaly potravín * Raňajky * Desiata a olovrant * Kuchyňa tradičná versus zdravá * Ako prežiť hody * Vianoce a Veľká Noc * Redukčné jedálne lístky * Príprava jedla * V reštaurácii a na dovolenke * Alternatívne formy výživy - pozitíva a riziká •7 Ako chudne doktor
Vypredané
1,50 € 5,00 €

dostupné aj ako: