! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Matej Sabo

autor

Domáci hojivý kefír


Kniha o prekvapivo úzkych vzťahoch medzi zdravým jedlom a šťastným životom. Kefír je symbiotické spoločenstvo mikroorganizmov, ktoré dokážu pretvoriť mlieko na kyslý, ľahko stráviteľný a dokonca hojivý nápoj. Domáca výroba kefírového mlieka je jednoduchá kefír je jedno z najmenej náročných domácich zvieratiek. Kefírové mlieko z obchodu môže byť dobré, ale účinkami ani zložením sa domácemu kefíru nevyrovná. V knihe nájdete návod ako sa doma starať o svoje kefírové zrná, ďalej recepty, príbehy a skúsenosti, a tiež podrobné vysvetlenie liečivého pôsobenia tohto kyslomliečneho nápoja. Kefír dokáže pomôcť pri rôznych tráviacich ťažkostiach, ale aj v rade zdanlivo nesúvisiacich oblastí. Podporuje správnu prácu imunity, prospieva pokožke, kostiam aj krvnému tlaku, duševne človeka dobre naladí. Jedna časť knihy je venovaná rôznym mliečnym výrobkom. Pomocou kefírovej kultúry možno vyrobiť tvaroh, maslo, rôzne druhy syrov a aj jogurt. Priemyselné potravinárstvo nás vzdialilo od sebestačnosti, celistvosti a prirodzenej rozmanitosti. Návody a vysvetlenia v knihe v mnohom čerpajú z prác zahraničných nadšencov pre domácu fermentáciu a syrárstvo vedú čitateľa späť k tomu, čo je ľudské, hlboko výživné a zemské. Záujem o kefír vedie čitateľa k pochopeniu našich mikrobiálnych priateľov. Nitka sa rozvetvuje k otázkam plnohodnotnej stravy, vnútorného šťastia a zasiahne aj k pravekým počiatkom pastierstva. Dotkne sa dokonca pôrodov, smrti a tajomstva pretrvania. Autor podotýka: ,,Túžim, aby mali naše deti možnosť žiť naplňujúce, zmysluplné a šťastné životy, aby sme sa ako spoločnosť ďalej rozvíjali. Verím, že práve kefír je jeden z prostriedkov dáva nám silu čeliť zdravotným, hospodárskym a ekologickým výzvam našej pohnutej doby.,,
U dodávateľa
17,10 € 18,00 €

Domáci liečivý kefír


Kniha o prekvapivo úzkych vzťahoch medzi zdravým jedlom a šťastným životom. Kefír je symbiotické spoločenstvo mikroorganizmov, ktoré dokážu pretvoriť mlieko na kyslý, ľahko stráviteľný a dokonca liečivý nápoj. Domáca výroba kefírového mlieka je jednoduchá kefír je jedno z najmenej nároč-ných domácich zvieratiek. Kefírové mlieko z obchodu môže byť dobré ale účinkami ani zložením sa domácemu kefíru nevyrovná. V knihe nechýba návod ako sa doma starať o svoj kefír, recepty, príbehy a skúsenosti, a tiež vysvetlenie liečivého pôsobenia tohto kyslomliečneho nápoja. Nájdete tam rad zaujímavých článkov o našich mikrobiálnych priateľoch, o plnohodnotnej výžive, o pravekom pôvode kefíru či dokonca o tajomstve nesmrteľnosti. Autor podotýka: Túžim, aby mali naše deti možnosť žiť naplňujúce, zmysluplné a šťastné životy, aby sme sa ako spoločnosť ďalej rozvíjali. Verím, že práve kefír je jeden z prostriedkov, ktorý nám dá silu čeliť spoločenským a ekologickým výzvam tejto pohnutej doby.
Vypredané
13,30 € 14,00 €