Kníhkupectvo PANTA RHEI na skvalitnenie služieb používa cookies podľa pravidiel, ktoré sú Vám k dispozícii v Obchodných podmienkach. Ďalším používaním stránky s uvedenými pravidlami súhlasíte.

Helga Thoma: Boldogtalan királynék
Počet strán: 267
Väzba: mäkká, brožovaná
EAN: 9789637318153
Jazyk: maďarský
Pôvodný názov: Ungeliebte Königin: Ehetragödien an Europas Fürstenhöfen
ISBN: 9637318151
Dátum vydania: 1. januára 2005
Vydavateľstvo: Gabo Könyvkiadó
Rozmery: 1,8 cm x 14,5 cm x 22,5 cm

Boldogtalan királynék

Autor: Helga Thoma

Dostupnosť:
Na otázku
Naša cena: 7,91 
Bežná cena: 8,42 €
Zľava 6%

Titul momentálne nemáme na sklade. Informáciu o dostupnosti dostanete na [email protected] alebo na tel. linke 0800 333 000, v pracovné dni od 8.00 - 16.00 hod.

Zobraziť dostupnosť v kamenných predajniach

Pri nákupe nad 35 € máte poštovné zadarmo.

O knihe: "Az olyan személyek, mint ön, az állam tulajdonai. " - közölte félreérthetetlenül XIV. Lajos az unokahúgával, Marie Louise orleans-i hercegnővel, amikor az könnyekben tört ki, mert Spanyolország testileg-lelkileg degenerált királyához készültek férjhez adni. Pármai Izabella, a későbbi II. József császár hitvese pedig a következőket írta 'A hercegnők sorsa' című művében: "A mi sorsunk vitathatatlanul a legboldogtalanabb". Képtelen volt viszonozni férje szerelmét, és a haláltól várta a megváltást. Utóda, a bajorországi Jozefa őszinte odaadással viseltetett a férje iránt, de csak megvetést, megaláztatást és durvaságot kapott. Hasonló volt a boldogtalan Braunschweigi Erzsébet Krisztina élete Nagy Frigyes porosz király oldalán. Az osztrák Leopoldina pedig még fizikai bántalmazást is kénytelen volt eltűrni férjétől a messzi Brazíliában. Majdnem minden európai fejedelmi udvarban akadtak hasonló tragikus házasságok. A fejedelmek lányait egyszerűen árunak tekintették. Sokszor már gyermekkorukban férjhez adták őket államérdekből valamilyen távoli országban, hogy egy olyan férfi mellett éljék le az életüket, akit azelőtt még csak nem is láttak, mindehhez elviselhetetlen nyomás társult, hogy minél előbb szüljenek egy trónörököst. Az senkit nem érdekelt, hogy boldogok-e. Hogy hogyan bántak a királyi feleségekkel, és mennyire ki voltak szolgáltatva testileg-lelkileg férjüknek, az angol VIII. Henrik példája mutatja a legszemléletesebben, aki két feleségét is a vérpadra küldte, amikor megunta öket. Nagy árat kellett fizetni azért a kétes dicsőségért, hogy valaki koronát viselhessen. Akadtak azonban olyan királynék is, akik nem hagyták megtörni magukat, s minden szenvedésük ellenére volt annyi erejük, hogy meghatározó módon befolyásolják koruk politikai eseményeit.

Odporúčame tieto knihy

Pridaj svoj názor
Anonym
Anonym
Pridaj svoje hodnotenie