Kníhkupectvo PANTA RHEI na skvalitnenie služieb používa cookies podľa pravidiel, ktoré sú Vám k dispozícii v Obchodných podmienkach. Ďalším používaním stránky s uvedenými pravidlami súhlasíte.

Gordon Agáta: Ezüstboxer - Nevelési kisregény
Počet strán: 160
Väzba: tvrdá
EAN: 9789633697986
Jazyk: maďarský
ISBN: 9633697980
Dátum vydania: 1. januára 2006
Vydavateľstvo:  AlexandraKiadó
Rozmery: 1,8 cm x 14,2 cm x 21,3 cm

Ezüstboxer - Nevelési kisregény

Autor: Gordon Agáta

Dostupnosť:
Na otázku
Naša cena: 9,03 
Bežná cena: 9,61 €
Zľava 6%

Titul momentálne nemáme na sklade. Informáciu o dostupnosti dostanete na [email protected] alebo na tel. linke 0800 333 000, v pracovné dni od 8.00 - 16.00 hod.

Zobraziť dostupnosť v kamenných predajniach

Pri nákupe nad 35 € máte poštovné zadarmo.

O knihe: Ezüstboxer című írásban a főhős édesapja halálának elbeszélésébe ágyazza a család történetét: amikor bekapcsolódunk, az édesapa már halott, s Konok Szása, a nevének kettősségét személyiségében is hordó főhős és Adria nevű kedvese éppen meglátogatják az édesanyát. Innen jutunk vissza az édesapa betegségéhez, kórházba kerüléséhez, a kórházi látogatásokhoz, s a tágabban értelmezett családhoz: nagypapák és nagymamák elrontott sorsából a szülők életébe szűrt minták öröklődnek valamiféleképpen tovább. Konok Szása és szerelme, Adria története egyúttal felmenőik története is: a külvilág számára nehezen érthető párkapcsolatuk belső nehézségei a családban öröklődő magatartásminták nehézségei is egyúttal: "nehéz nem beugrani valamelyikbe az előttem tolongó ismerős szerepek közül. Az agresszív-elhanyagoló-alkoholista férfimintával vagy a passzív-agresszív-neurotikus-áldozat nőmintával azonosuljak-e teljes erőmből? Ez itt a kérdés, szép munka volt már feltennem is magamnak. De miért éppen ezekkel? Kérdezem kényszeres memóriámat ihletett pillanataimban. " (71. o.) Míg kibontakozik a családtagok története, a félresikló párkapcsolat történéseiről is képet kapunk, majd az apa halála után nagyon lassan rendeződő családi helyzet (előbb nem akarnak temetést, majd szolid családi temetésben egyeznek meg, de erre nem érnek haza a postán urnában feladott atyai hamvak, amelyek aztán egy ideig az egyedül maradó főhős lakásában pihennek, míg végül meg nem szervezik az édesanya beleegyezése nélkül a temetést) rímel a kapcsolat lassú rendeződésére is. A mondatismétlésekkel is megerősített keretes szerkezetű történet ön- és emberismeretről tanúságot tévő, egyszerre éles és érzékeny leírásai nem nélkülözik a humort és az öniróniát sem.

Odporúčame tieto knihy

Pridaj svoj názor
Anonym
Anonym
Pridaj svoje hodnotenie