Ďalším prehliadaním stránky súhlasíte s používaním cookies.

Osobný odber: 999 miest na Slovensku
Felicia Gábor: Csángó élet

Počet strán: 256

Väzba: mäkká, brožovaná

EAN: 9786158000109

Jazyk: maďarský

ISBN: 6158000109

Vydavateľstvo:  Fokusz

Orig. vydavateľstvo: 

Rozmery: 1,9 cm x 12,8 cm x 18,8 cm

Csángó élet

Autor: Felicia Gábor

Dostupnosť:
Vypredané v e-shope
Nedostupné
Cena v e-shope: 8,48 
Bežná cena: 8,93 €
Zľava 5%

Titul nemáme na sklade v e-shope a je vypredaný aj u dodávateľa. Pozrite sa nižšie, či máme titul v niektorom z kníhkupectiev.

Zobraziť dostupnosť v kamenných predajniach

Pri nákupe nad 35 € máte doručenie zadarmo.

O knihe: "Arról szól, hogy hová születtünk. Gyökerekről. Hitről. Családról. Csánglia. Ott ahol születtem, ahonnan máig táplálkozom, ahol a gyökereim vannak. Az átmenet a régi és az új között. A továbbadás. Az értékek felfedezése. Átmentése. Kinagyítása. Felkutatása. Megismertetetése. A családommal. Az otthoniakkal. A csángókkal. " (a Szerző)

"Sírással nem lehet jóllakni. Tudták ezt a lujzi-kalagoriak is, akiket Gábor Felícia legújabb könyvében megidéz. Akivel Isten tíz gyermeket küldet a világba, annak csak a rossz jóra fordítására volt ideje. A világ, amelyről káprázatos fázisképeket kapunk, olyan emberekről szól, akiknek a nehézségben is járt az eszük. Kommunizmus? Téesz? Szegénység? Földönfutás? Erőtlen ördög mindahány! A folyvást változó körülményektől nem félnek azok, akik nem ennek a világnak a romjaiból építik "túlvilágukat". Gábor Felícia könyve olyan világot tükröz, ahol az egyén és a közösség egy és ugyanaz. Ilyen emlékei csak annak lehetnek, akiben egy közösség rejtőzött el, akiben egy világ reméli a túlélést. De ebben rejlik az író "édes igája" is. Leválni. Elvágyni, Hazavágyni. Idegennek lenni otthon. A lélek olvashatatlan életrajza, Istennek fenntartott ballada. Az emlékfüzérekből bemutatott csángó élet üzenete mindenkinek szóló örömhír: van szeretet. A Szeretet: van. " (Iancu Laura)

Odporúčame tieto knihy

Pridaj svoj názor
Anonym
Anonym
Pridaj svoje hodnotenie