! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Biografie - ostatné strana 309 z 384

Život mamy Margity


Svätec nikdy nerastie sám. Don Bosco rástol v láskavom rodinnom prostredí, ktoré vytvárala svojou dobrotou jeho mama. Margita Occhienová (1788 – 1856) veľmi dobre rozumela životu, preto aj ľudia rozumeli jej. „¼udová“ spiritualita tejto ženy sa zakladala na evanjeliových hodnotách. Ján Bosco ich prijal, žil a použil ako tehličky svätosti, ktorá nespočíva v pochopení ťažkých teologických kníh, ale v láskavej službe tým, čo sú okolo nás. Mama Margita zomrela 25. novembra 1856 v prítomnosti svojho syna a mnohých chlapcov. Jej život je aj po stopäťdesiatich rokoch inšpiráciou pre každého, kto chce byť vždy na pulze dní, bližšie k srdcu iných aj k Bohu.
Vypredané
5,23 € 5,50 €

Vzpomínám a ničeho nelituji


V souboru beletristicky laděných povídek vypráví Helena Vondráčková příběh svého života. Vzpomíná na své blízké i kolegy z branže, vrací se ke šťastným i dramatickým chvílím a nevyhýbá ani se ani citlivým událostem posledních čtyř let, kvůli nimž se stala jednou z nejostřeji sledovaných celebrit. Dramaturgii a stylistický koncept měl na starosti spisovatel a publicista Jan Hlaváč.
Vypredané
4,28 € 4,50 €

Pozývací list 1968


Kniha novinára, prekladateľa a spisovateľa, ktorý pôsobil ako zahraničný spravodajca slovenskej agentúry TASR vo Washingtone v rokoch 1992 - 1998, prináša málo známe alebo doteraz neznáme skutočnosti o zákulisí intervencie vojsk Varšavskej zmluvy do Československa v auguste 1968. Jadrom knihy sú prepisy denníkových záznamov Piotra Šelesta, ktorého Leonid Brežnev poveril na tajné rokovania s Vasiľom Biľakom, a okolnosti, za ktorých došlo k napísaniu a odovzdaniu tzv. Pozývacieho listu. Knihu dopĺňajú výsledky štúdia americkej diplomatickej korešpondencie z toho obdobia, postoje americkej vlády, prezidenta Lyndona Johnsona a dokumenty CIA o príčinách a následkoch sovietskej agresie.
Vypredané
3,13 € 3,29 €

Muž, ktorý stvoril Da Vinciho kód


Lisa Rodaková je známa špecialistka na zaujímavé životopisy zaujímavých ľudí. Jedným z nich bol napríklad americký minister zahraničia Colin Powelll či demokratický kandidát na prezidenta Howard Dean. Nie je teda div, že si Lisa Rogaková všimla muža, o ktorom sa v súčasnosti hovorí nielen v televízii, ale aj pri pápežskom stolci vo Vatikáne. Slávny románopisec Dan Brown skrátka nemohol uniknúť jej pozornosti. A hoci sa hovorí, že len málokedy je autor zaujímavejší než jeho dielo, v tomto prípade rozhodne ide o výnimu.
Vypredané
3,33 € 3,50 €

Sagiho skandálovník


...Celebrity: Skandály, fámy, odhalení Jak se proslavit? Co nejvíc zabere? Kdo si v našem showbyznysu myslí, že je hvězda? Kdo zaplňuje provinční vody českých showbyznysových rybníčků? Vyvolení, superstar, herci, zpěváci, modelky, hokejisti, fotbalisti, politici… Na koho sází Sagi?Sagvan Tofi ...
Vypredané
2,19 € 2,30 €

Lacná kniha Pamati a cesty I (-70%)


Rozprávanie grófa Mórica Augusta Beňovského, rodáka z Vrbového, nie je slovenskému čitateľovi neznáme. Toto vydanieje však vzácne tým, že je to prvý slovenský preklad francúzskej pôvodiny, obohatený značným poznámkovým aparátom slovenských historikov. Pamäti sú farbistým rozprávaním o osudoch neobyčajného človeka – vrbovského šľachtica, účastníka poľského protiruského odboja, poslaného na základe dekrétu cárovnej Kataríny II. do vyhnanstva na polostrov Kamčatka. Ani jeden slovenský autor pred Beňovským nezožal taký literárny úspech ako práve on, a po ňom sa to tiež podarilo málokomu. Azda najvýstižnejšie o ňom píše poľský historik Leon Orłowski, ktorý tvrdí, že Beňovský mal rovnako veľa predností, ako i negatívnych vlastností: „…bol súčasne človek, vojak, sprisahanec, politik, bezočivý dobrodruh, korzár, Don Juan i milovaný manžel, inteligentný organizátor i chvastúň, štedrý veľký pán a často bezmála žobrák, nadovšetko však človek nezlomnej vôle, obdarovaný veľkou odvahou i fantáziou, stvorený rozkazovať, vzbudzujúci bezhraničnú nenávisť a takisto oddanosť.
Vypredané
4,78 € 15,93 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Neobyčejný život Nikity Sergejeviče (-70%)


Poutavá biografie z pera nedávno zesnulého historika zachycuje život proslulého sovětského politika. Sleduje jeho mládí na Ukrajině, vzestup ve stranickém aparátu, boj o moc mezi špičkami sovětské nomenklatury po Stalinově smrti, proměny jeho politiky ve funkci prvního tajemníka, a nakonec i jeho pád. Autor přesvědčivě dokládá, že přes veškeré chyby, kterých se Chruščov dopustil, změnila jeho vláda sovětský režim zásadním způsobem.
Vypredané
3,07 € 10,24 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Winston Churchill (-70%)


Světoznámý státník, politik, držitel Nobelovy ceny za literaturu, válečný stratég, pilot, malíř, zedník... tohle všechno a ještě mnohem víc byl muž, jehož tvář s neodmyslitelným doutníkem zná snad úplně každý: Winston Churchill. Archivy a soukromé sbírky však přesto skrývají množství fotografií, které ještě nikdy nebyly zveřejněny. A právě ty vám teď budou vyprávět příběh jednoho velikána moderních dějin, příběh o vzestupech a pádech, o nelehké cestě i slavných vítězstvích.
Vypredané
7,04 € 23,45 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Deníky (-70%)


Mezi lety 1915 - 1941 si Woolfová psala deník, poslední zápis je datován čtyři dny před její smrtí. Nepsala však denně, zpravidla jednou za několik dní. Deník nicméně poskytuje přehled o tom, co oněch 27 let dělala, o lidech, které potkávala, a zejména, co si myslela o nich, o sobě, o životě. Když zemřela, zůstalo po ní 26 svazků rukopisu. Tuto knihu (editorem byl manžel spisovatelky Leonard Woolf) tvoří pochopitelně jen výňatky z deníků, které Woolfová využívala i jako umělkyně. Rozmlouvala sama se sebou o rozepsaných i chystaných knihách. Probírala problémy zápletky, formy díla, postav. Najdeme zde pasáže, v nichž si očividně ověřuje umění psát, a také komentáře knih, které četla. Kniha tak vrhá světlo na záměry a metody Woolfové jako spisovatelky a poskytuje neobvyklý psychologický obraz umělecké tvorby.
Vypredané
3,93 € 13,11 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Stanislav Neumann (-70%)


Do první garnitury nejslavnější herecké generace právem můžeme zařadit velikána českého herectví Stanislava Neumanna. Pozoruhodné osudy protagonistů jeho doby, které je provázely zejména u kočovných společností, neminuly ani Stanislava Neumanna, i když on sám byl vnímán až s pohádkovou představou pohody, ušlechtilosti a dobroty. Zůstávalo však skryto, že jeho život nebyl tak jednoznačný. Zkušený autor pamětnické literatury Rudolf Mihola ve své nové knize věnované právě fenoménu Stanislavu Neumannovi, vychází již tradičně z méně známých autentických svědectví. Kniha představuje poutavý a objevený čtenářský zážitek.
Vypredané
3,23 € 10,76 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Fakta a dojmy (-70%)


Pražský psychoanalytik Václav Buriánek uspořádal knihu Fakta a dojmy jako výroční sborník k příležitosti 150. výročí narození zakladatele psychoanalýzy Sigmunda Freuda. Ke vzniku publikace mimo jiné přispěli členové České psychoanalytické společnosti a moravští historikové. Tento netradiční průvodce Freudovým rodným krajem spojuje dostupné, ale dosud izolované historické a národopisné informace s psychoanalytickými interpretacemi a bohatým obrazovým materiálem. Výsledná mozaika faktů a dojmů vypovídá o možných vlivech Freudova rodiště (v nejširším slova smyslu) na jeho niterné zkušenosti a budoucí tvořivost. Kniha se soustředí na Freudův pobyt v Příboře, na jeho vztah k rodnému městu a na vztah Příborských a většinové kultury ke slavnému rodákovi.
Vypredané
5,45 € 18,15 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Fantóm - Mintál (-50%)


Kniha o Marekovi Mintálovi, jednom z našich najúspešnejších futbalistov, kráľovi kanonierov bundesligy 2004/2005.
Vypredané
4,47 € 8,93 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zdena Studenková: Som herečka (-90%)


Zdena Studenková je vynikajúca herečka, má šarm, temperament, inteligenciu a je otvorená, nemá problém jasne a ostro formulovať svoje nezriedka kontroverzné postoje.
Vypredané
0,50 € 5,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nebudu mlčet (-90%)


O televizní krizi, životě, politicích a lidech kolem nás. Knihu Nebudu mlčet napsala Jana Bobošíková proto, že chce, aby lidé některé zásadní věci věděli. Aby znali jejich kořeny, průběh a následky, nejen lži a manipulace, roztroušené v médiích. A také chce dát najevo, že se nebude hrbit a nebude lhát. Servilita a lež nejsou totiž cestou ke svobodě, k prosperitě a ke klidnému spánku.
Vypredané
1,17 € 11,70 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Mistr dialogu Milan Machovec (-90%)


Sborník k nedožitému osmdesátému výročí narození prof. Milana Machovce (23. 8.), připravený péčí jeho pražských studentů, představuje mnohovrstevnatý soubor různých textů – od odborných příspěvků po osobní vzpomínky přátel a osobností různých oborů. Zahraniční příspěvky jsou k dispozici v originálu i v českém překladu. Nalezneme tu řadu postřehů ze slavného „Dialogu“ konce šedesátých let, i řadu poznámek k bytovým univerzitám let osmdesátých i k poslednímu období Machovcova života. Díky této mozaice pohledů máme příležitost vést vlastní dialog s jednou z největších osobností české filosofie druhé poloviny dvacátého století. Asi nejvýraznější stopu zanechal Milan Machovec v roli zprostředkovatele – mezi velikány minulosti a palčivými problémy přítomnosti, jako jeden z iniciátorů marxisticko-křesťanského dialogu ve střední Evropě a především popularizací filosofie, přiblížením filosofických problémů široké veřejnosti. Milan Machovec je postava hledačská, osobitá, zařaditelná leda mezi „své příbuzné“ v dějinách – osobnosti stejně široce rozkročené, stojící na pomezí různých filosofických a myšlenkových směrů. Zabýval se především významnými postavami české filosofie a myšlení, marxismem a křesťanstvím a posléze ekologickou problematikou a feminismem. Mezi jeho nejznámější publikace patří Ježíš pro moderního člověka, T. G. Masaryk, Smysl lidského života či Filosofie tváří v tvář zániku. Do sborníku přispěli mj. Milan Balabán, Egon Bondy, Petr Pithart či Jindřich Srovnal, biografickou část zpracoval Tomáš Novák, otištěn je dosud česky nepublikovaný starší text Ericha Fromma, dále pak bibliografie a řada dokumentárních fotografií.
Vypredané
1,69 € 16,92 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Duce a Kacíř (-90%)


Benito Mussolini je jedním z nejznámějších diktátorů 20. století. V českém prostředí je obecná znalost o něm zaměřena téměř výhradně na jeho činnost až od druhé poloviny 30. let a jeho vztah k českým zemím před jeho nástupem k moci v roce 1922 je pak věcí zcela neznámou. Tato publikace se snaží být doplněním této historické mezery. Kniha pojednává o Mussoliniho mládí se zaměřením na jeho literární a žurnalistickou činnost.
Vypredané
1,69 € 16,92 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Rozpomínanie (-90%)


Črty a príbehy zo starej Bratislavy, spomínanie na množstvo typických figuriek, bohémov, udalostí, 168 strán, ilustrácie Milan Stano. V knihe známeho spisovateľa a publicistu Ľuboša Juríka nájdeme starú Bratislavu, kde autor prežil detstvo a dôverne ju pozná. Je to pestrá mozaika života bratislavčanov prevažne od päťdesiatych rokov po deväťdesiate. Autor píše o známych osobnostiach bratislavskej bohémy ako Mudroch, Smrek, Zmeták, Bartfay, Hečko... ale i o svojráznych figúrkach Schöne Naci, Lacko, tuláci, o krčmách, viechach, vinárňach, V klube, silvestrovských zábavách, plesoch, operetách a spevákoch. Kniha je jedinečným dôkazom neopakovateľného čara a života našej Bratislavy a zaujme každého zvedavého čitateľa.
Vypredané
0,53 € 5,31 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Potulky životom (-90%)


Fotograf a publicista Karol si nikdy nemyslel, že raz napíše vlastný životopisný príbeh. Doteraz pracoval predovšetkým s fotoaparátom, a hoci vydal viacero publikácií, sprievodný text k fotografiám písali väčšinou iní autori. Tentoraz sa však tento znamenitý fotograf predstavuje ako úprimný rozprávač, ktorý pozoruje svet a ľudí v ňom láskavým, zhovievavým pohľadom. Vie sa zasmiať aj sám na sebe, priznáva si chyby a zavše aj váhavosť a strach z vlastného rozhodnutia. Cesta, ktorou sa ako človek a umelec uberal, nebola vždy rovná a priamočiara. Boli na nej zákruty a prekážky, ktoré ho nútili vrátiť sa späť. Napriek tomu, že precestoval takmer celý svet, jeho kniha súzvučí s vyznaním básnika Miroslava Válka: Domov sú ruky, na ktorých smieš plakať.
Vypredané
1,16 € 11,58 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Rozdané zostáva (-90%)


Pútavé nadčasové rozhovory Zuzany Bukovskej s poprednými predstaviteľmi vedy, kultúry a umenia. Sú to silné osobnostné výpovede, ich spoločnou témou je Turiec, resp.turčianske kontexty a súvislosti jednotlivých osobností.
Vypredané
0,99 € 9,93 €

dostupné aj ako:


Biografie je kategória literatúry, ktorá sa zameriava na životné príbehy a skúmanie rôznych osobností, ktoré nezapadajú do tradičných kategórií. Táto kategória ponúka zaujímavé diela o ľuďoch, ktorí svojím jedinečným prínosom, skúsenosťami alebo životným príbehom poskytujú inšpiráciu a nové perspektívy.

V tejto kategórii literatúry nájdete rôzne príbehy o ľuďoch zo všetkých oblastí života, vrátane dobrodruhov, cestovateľov, humanitárnych pracovníkov, filantropov, aktivistov a mnoho ďalších. Tieto knihy sa zameriavajú na podrobný opis života a prínosu týchto jedinečných osobností, čím nám umožňujú lepšie porozumieť ich motiváciám, úspechom a vplyvu na svet.

Táto kategória literatúry vám umožňuje objaviť fascinujúce a odlišné príbehy a ponúka pohľady na svet, ktoré môžu otvoriť vašu myseľ a inšpirovať k novým myšlienkam. Ak hľadáte literárne diela, ktoré vás povzbudia a rozšíria vaše chápanie sveta, životopisy sú pre vás tou správnou voľbou.