! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Príroda - Ostatné strana 5 z 6

Cicavce - Príroda v kocke


Prehľadná príručka na spoznávanie vyše 450 druhov cicavcov z celého sveta. Viac než 1000 fotografií s podrobnými opismi umožňuje ľahkú a spoľahlivú identifikáciu zvierat. Stručné texty upozorňujú na kľúčové znaky každého druhu, poskytujú rýchle a jasné informácie. Nosorožec čierny * raniak hrdzavý * panda veľká * činčila vlanatá * komba veľká * kengura tmavochvostá * ťava dvojhrbá * ježura krátkonosá * leopard škvrnitý.
Vypredané
17,31 € 18,22 €

Lacná kniha Cicavce - Príroda v kocke (-70%)


Prehľadná príručka na spoznávanie vyše 450 druhov cicavcov z celého sveta. Viac než 1000 fotografií s podrobnými opismi umožňuje ľahkú a spoľahlivú identifikáciu zvierat. Stručné texty upozorňujú na kľúčové znaky každého druhu, poskytujú rýchle a jasné informácie. Nosorožec čierny * raniak hrdzavý * panda veľká * činčila vlanatá * komba veľká * kengura tmavochvostá * ťava dvojhrbá * ježura krátkonosá * leopard škvrnitý.
Vypredané
5,47 € 18,22 €

dostupné aj ako:

Huby


Nový atlas nadväzuje na úspešný autorov Atlas húb, ktorý vyšiel v šiestich slovenských vydaniach. Prináša opisy a farebné fotografie takmer 400 druhov a odrôd húb, z toho 285 húb, ktoré neboli zahrnuté v Atlase húb. V knihe sú zobrazené predovšetkým hojne rozšírené druhy jedlých húb, približuje však aj málo známe zaujímavé huby. Primeraná pozornosť sa venuje aj chráneným, nejedlým a jedovatým hubám.
Vypredané
12,58 € 13,24 €

Príručka hubára


Skôr, než sa vyberiete do lesa, prezrite si túto príručku, v ktorej nájdete potrebné informácie spojené so zberom húb. Je určená praktickým hubárom, aj tým, ktorí sa chcú s hubami bližšie zoznámiť. Príručka je v praktickom PVC prebale.
Vypredané
2,49 € 2,62 €

Nová kniha o bylinkách


Vydavateľstvo Ikar Vám ponúka krásnu praktickú knihu, ktorá sa komplexne venuje bylinkám: ich organickému pestovaniu a zároveň všestrannému využitiu v podmienkach každej domácnosti. Umožní Vám vytvoriť si zdravý domov bez toxických látok. Veď používanie bylinkových prípravkov je najprirodzenejší a najlacnejší spôsob prevencie pred škodlivými vplyvmi životného prostredia. Pritom nejde iba o bylinky, ktoré bežne poznáme ako liečivé. Autorka knihy Jekka McVicar je uznávanou pestovateľkou byliniek organickým spôsobom, vo Veľkej Británii získala za svoju prácu niekoľko významných ocenení. Má obľúbenú televíznu reláciu, v ktorej takisto oživuje tradičné bylinkárstvo a vysvetľuje, ako môžu čerstvé bylinky prospieť domácnosti, záhrade, zdraviu a kráse. Populárny „šéfkuchár bez čapice“ Jamie Olivier ju nazval kráľovnou byliniek. )
Vypredané
18,89 € 19,88 €

Pestrý život v prírode


Kniha prináša množstvo poznatkov o svete rastlín a živočíchov okolo nás, ale aj o zemi a vplyve človeka na ňu. Autori sa nepridŕžajú strohého abecedného zoradenia jednotlivých rastlín a zvierat, ale priraďujú ich k prostrediu, v ktorom žijú, aby čitateľovi objasnili, ako sa organizmy navzájom ovplyvňujú a spoluvytvárajú neustále sa meniaci svet prírody. Encyklopédiu dopĺňajú desiatky farebných ilustrácií a detailných nákresov, slovníček použitých odborných termínov a abecedný register.
Vypredané
9,42 € 9,92 €

Všeobecná encyklopédia zvierat


Túto rozsiahlu, nádherne ilustrovanú encyklopédiu s množstvom fotografií možno právom nazvať všeobecnou. Zahŕňa všetky druhy živočíchov od najmenších a najjednoduchších po najväčšie a najzložitejšie: jednobunkovce, červy, mäkkýše, kôrovce, článkonožce, hmyz, ryby, obojživelníky, plazy, vtáky a cicavce.V úvode sa stručne zoznámite s nekonečne rozmanitým kráľovstvom zvierat na našej planéte a s ohrozenými druhmi. Dozviete sa aj, do akých tried, rodov, radov a druhov rozčleňujeme svet živočíšnej ríše. Informácie o konkrétnom zvierati si potom ľahko nájdete podľa dôkladného registra.Kniha predstavuje užitočný zdroj pre celú rodinu.
Vypredané
22,05 € 23,21 €

Houby jako elixír života


První vydání knihy Zázračná houba? Hlíva ústřičná mělo mimořádný ohlas, a tak autorka Anna Lepšová, známá mykoložka, připravila další knihu o houbách. Obsah prvního svazku aktualizuje a rozšiřuje: navíc mj. nabízí návody na pěstování dalších dřevokazných hub. Zmiňuje se též o pěstování houby tajemného názvu shii-take (houževnatce jedlého), se kterou mají už dva tisíce let ty nejlepší zkušenosti Japonci. Pěstování vlastních hub podle autorčiných návodů nebude pro ty, kdo se do toho pustí, pouze zdrojem chutného a výživově hodnotného jídla a léčivých prostředků, ale dovede je i k porozumění tajemného života hub a přírody. Důležité je, že uvedené léčivé prostředky mají stále větší význam v lidské snaze vítězit nad takovými chorobami, jako jsou rakovina, cukrovka, vysoká hladina cholesterolu v krvi, vysoký krevní tlak, HIV, či projevy vyššího věku, jako je skleróza. Zkrátka potlačit důsledky nevhodného stravování, stresu a nízké fyzické aktivity, tedy všeho našeho někdy až nesmyslného shon
Vypredané
4,42 € 4,65 €

Hubársky atlas


Neodmysliteľný sprievodca každého hubára i kucháraPodrobný opis jednotlivých druhov húb, ich výskyt a obdobie rastuCharakteristické črty húb na farebných fotografiáchPrehľadné rozlíšenie jedlých, nejedlých, jedovatých a prudko jedovatých druhovRecepty na kuchynskú úpravu všetkých jedlých húbZoznam voľne rastúcich jedlých húb určených na priamy predaj alebo priemyselné spracovanie
Vypredané
9,49 € 9,99 €

Bylinky


Bylinky sa môžu stať účinným nástrojom zlepšovania našej telesnej aj duševnej kondície, ak, pravda, vieme, ako na to. Skúsený britský osteopat a prírodný liečiteľ využil svoje skúsenosti, aby nás zasvätil do tajomstiev voňavého sveta liečivých rastlín. Približuje ich bohatý výber, predkladá príklady uplatnenia byliniek v starostlivosti o zdravie, skrášľovaní, ale aj v kulinárskej oblasti. Táto kniha vďaka zrozumiteľnému výkladu a kvalitným farebným obrázkom nepochybne rozšíri vaše znalosti o ich pestrom svete.
Vypredané
6,56 € 6,90 €

Vreckový atlas húb


Titul ponúka: - základná charakteristika, triedenie, zaradenie a názvy húb - poznávanie a určovanie húb podľa vonkajších znakov zrakom, podľa vône či pachu - informácie o najpravdepodobnejšom období rastu a miestach výskytu jednotlivých druhov - dôležité údaje o možnostiach zámeny s nejedlými alebo jedovatýmí hubami - výstižný opis dôležitých poznávacích znakov (napojenie lupeňov na hlúbik,...) - register slovenských a latinských názvov
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Kvety


Praktický pomocník pri prechádzkach prírodou. Príručka obsahuje 400 farebných fotografií zoradených podľa farby kvetov a 250 kresieb rastlín strednej Európy. Ideálna pomôcka na rozšírenie si znalostí z botaniky (súčasťou je aj latinské názvoslovie), ale aj na vnímanie krásy lúk či planín.
Vypredané
7,86 € 8,27 €

100 najväčších divov prírody


Táto kniha predkladá príbehy sto divov prírody, vďaka ktorým je svet nádherné miesto, plné prekvapení. (200X285, str.109,TV,FB, r.vyd.1997)
Vypredané
9,42 € 9,92 €

Květena České republiky 5


Květena ČR je v české literatuře svým celkovým pojetím a hloubkou zpracování nejpodrobnější flórou našeho státního území. Jako jedna ze základních flór středoevropského prostoru je důležitým zdrojem informací i pro botaniky z ostatních zemí.
Vypredané
16,07 € 16,92 €

Léčivé rostliny v současné medicíně


Slavný Mattioliho Herbář se pro autora stal po několika desetiletích výzkumné a pedagogické práce v oblasti farmakobotaniky a farmakognosie inspirací. Prof. Jahodář na vybraném souboru taxonů ukazuje na úspěchy i omyly spojené s využíváním léčivých rostlin ve farmacii a medicíně a současně představuje svůj pohled na jednotlivé byliny, doplněný jejich fotografiemi. V textu se uvádí současné systematické zařazení rostliny, přehled obsahových látek se zvýrazněním té složky, která je nejpravděpodobněji odpovědná za účinek. Čtenář najde též informaci o experimentálně potvrzené biologické aktivitě a o současném významu pro alopatickou medicínu, včetně doporučené indikace. Publikace je zpracována tak, aby oslovila odborníky v oboru. Protože však toto dílo bude zajímat mnohem širší spektrum (téma je velmi populární), připravil autor slovníček odborných termínů, které umožní orientaci i dalším zájemcům. Každý článek zahrnuje také množství literárních a databázových zdrojů. Některé taxony jsou označené jako lékopisné surovinové zdroje (lékopisná droga, mateřská rostlina lékopisné drogy). Léčivé rostliny jako zdroj biologicky aktivních látek použitelných v terapii zůstávají v centru pozornosti. Je k tomu mnoho důvodů, mnohé zjistí lékař, lékárník i laik po seznámení se s touto publikací.
Vypredané
18,75 € 19,74 €

Veľký atlas húb


Velký atlas hub obsahuje 800 druhů vyšších hub s nimiž se můžete setkat v našich lesích hájích na loukách a pastvinách. Do výběru jsou zařazeny pouze takové houby které tvoří středně velké a velké plodnice a v přírodě jsou nápadné a dobře viditelné. Takové houby mají větší šanci že se dostanou do houbařova košíku. Druhy které běžný houbař většinou nesbírá jako jsou tvrdé a nechutné dřevokazné houby nebo houby které tvoří droboučké plodnice v tomto atlase nenajdete. Přejeme vám mnoho krásných a vzrušujících zážitků a to nejen v přírodě během hledání a sbírání hub ale i doma při jejich určování pomocí této příručky.
Vypredané
14,98 € 15,77 €

Prakticky houbar


Knížka o houbách a houbařích si neklade za cíl vyčerpat veškeré poznatky o krásných a podivuhodných organizmech, jakými houby bezesporu jsou, rovněž není jejím účelem suplovat výpravné obrazové atlasy hub. Přináší informace, poznatky a praktické rady od m
Vypredané
10,05 € 10,58 €

12xOKO


Na CD najdete více než 3000 obrazovek s aktualizovanými texty a obrázky z knih Naši savci, Naši motýli, Z ptačí říše, Náš hmyz, Naše houby, Naše stromy a keře, Zbraně, šerm a mečíři, České hrady, České erby, Naše stavební památky, Hlavní města Evropy a Hádej, hádej, hadači. Získané znalosti si můžete ověřit také prostřednictvím kvízové hry. Program umožňuje kopírování, tisk, plné textové vyhledávání a snadnou orientaci pomocí rozsáhlých rejstříků
Vypredané
25,29 € 26,62 €

Kategória literatúry Priroda vám ponúka široký výber kníh, ktoré sa zaoberajú prírodou a jej rôznymi aspektmi. Tieto knihy vás prenesú do fascinujúceho sveta prírody, kde sa môžete dozvedieť viac o divokých zvieratách, rastlinách, ekosystémoch, ochrane životného prostredia a mnohých ďalších témach.

V kategórii Priroda nájdete knihy o faune a flóre, ktoré vám poskytnú hlbší pohľad do sveta zvierat a rastlín. Tieto knihy vám predstavia rôzne druhy živočíchov, ich životné prostredie, správanie a jedinečné charakteristiky. Zistíte viac o rozmanitosti prírody a ako môžeme chrániť a zachovávať jej bohatstvo.