Ďalším prehliadaním stránky súhlasíte s používaním cookies.

István Chernel: A vadászat nemes élvezete

Počet strán: 188

Väzba: tvrdá

EAN: 9789639985759

Jazyk: maďarský

ISBN: 9639985759

Dátum vydania: 25. mája 2015

Vydavateľstvo:  Kortárs

Orig. vydavateľstvo: 

Rozmery: 1 cm x 14 cm x 19,5 cm

A vadászat nemes élvezete

Autor: István Chernel

Dostupnosť:
Vypredané v e-shope

Dodanie do kníhkupectva na osobný odber žiaľ nie je možné.
Cena v e-shope: 8,48 
Bežná cena: 8,93 €
Zľava 5%
Rezervácia v kníhkupectve

Titul nemáme na sklade v e-shope a je vypredaný aj u dodávateľa. Pozrite sa nižšie, či máme titul v niektorom z kníhkupectiev.

Zobraziť dostupnosť v kamenných predajniach

Pri nákupe nad 35 € máte doručenie zadarmo.

O knihe: Chernel Istvánt (1865-1922) jobbára ornitológusként, Herman Ottó munkatársaként ismeri az utókor, pedig vadászkultúránk ápolásában is elévülhetetlen érdemeket szerzett. Irodalmi igényű vadász-cikkei, -naplója, táj- és útleírásai felelős, "öko-tudatos" szemléletét tanúsítnak: már az 1880-as években szól a természeti környezet és a kipusztuló fajok védelméről, ember és élővilág harmóniájáról. Tartása, hozzáállása, mesterségbeli tudása és viselkedése ma is, mindig minta lehet honi vadászaink számára.

"Sokszor gondolkodom felőle, s váltig meg vagyok róla győződve, hogy itt az ideje újra kimondani és hangoztatni, hogy vadászat dolgában - az utolsó két évtizedre vetve szemünket - azt tapasztalhatjuk, hogy arról az ösvényről, melyet Ujfalvi Sándor példája teremtett a gyakorlat és irodalom terén, messzire letértünk, s a magyar vadászat mint ilyen mai napság jóformán elenyészett már, a magyar irodalom - százszoros tisztelet a kivételeknek - elveszté tősgyökerességét, eredetiségét. Valóban nem sokára igaz lesz, hogy Ujfalvi volt az utolsó magyar vadász! Pedig az ő útját elhagynunk nem szabad, és ha letérünk róla, ám vissza kell lépni reá. A mai vadászat és szakirodalom legjavában idegen utánzat, majmolása a németnek, angolnak; nem tartjuk be azt az irányt, mely pedig csak egy lehetne, csak egynek szabadna lennie, ha jellegünket meg akarnók őrizni, és eredetiségünket olcsón nem felejtenénk, ez pedig: a nemzeti, a tradíciókhoz hű és az ősi alapon való fejlődés. "

Odporúčame tieto knihy