! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Dane, účtovníctvo strana 54 z 56

DUO 9/2010


Vypredané
6,15 € 6,47 €

Poradca 1/2010


Vypredané
4,27 € 4,49 €

Dane účtovníctvo 10/2010


Vypredané
4,27 € 4,49 €

Práca & mzdy 2024 - Úplné znenia platné v roku 2024


Interaktívny komplet tlačenej publikácie so slovenskou pracovnou a mzdovou legislatívou, e-booku, celoročného aktualizačného servisu a servisnej webovej stránky. Nové vydanie tradičnej príručky pre profesionálnych používateľov – jednej z najrozšírenejších na trhu v novom vyhotovení. Extra široký formát, kvalitný biely papier, prehľadná úprava, orientačné prvky pre jednoduchú prácu s textom, zvýraznenie noviel, servisná webová stránka s najnovšími informáciami a možnosťou preberania textov zákonov, novel a aktualít. Na servisnej stránke zadarmo aj ďalšie zákony (občanské, obchodné, daňové právo a iné). Právny stav k 1. januáru 2024. Prostredníctvom QR kódu na obálke si budete môcť objednať bezplatnú celoročnú aktualizáciu a bezplatné e-booky. Všetky e-booky vo formáte pdf majú zhodnú grafickú úpravu s tlačenými verziami a sú prispôsobené na tlač v domácich a kancelárskych tlačiarňach. Aktualizačný servis na stránke Zakony365.sk – preberanie jednotlivých vydaní servisu, e-bookov, úplných znení zákonov a pod.
Vypredané
8,16 € 8,59 €

dostupné aj ako:

1000 riešení 6-7 / 2022 - Dedičské právo, Daňové výdavky


Dedičské právo v SR je súčasťou a najdôležitejšou podskupinou všeobecného súkromného práva. Je to tá časť súkromného práva, ktorá sa zaoberá otázkami dedenia, a to aké sú predpoklady dedenia, kto je povolávaný dediť, v akej miere môže poručiteľ ovplyvniť výber dediča (testovacia sloboda), v akej miere ustanovuje zákon kto je dedičom, aká je spoločenská ingerencia do testovacej slobody poručiteľa, aké sú právne dôsledky odmietnutia dedičstva a nadobudnutia dedičstva. Všetky dôležité informácie týkajúca sa dedenia prináša mesačník v tomto čísle. Titul obsahuje riešenia prípadov z praxe k týmto témam: Aktuálna téma Dedičské právo Daňové a nedaňové výdavky 2022 Dane v praxi Zákon o dani z príjmov (ZDP) Daň z pridanej hodnoty Daňový bonus na zaplatené úroky Účtovníctvo Jednoduché účtovníctvo (JÚ) Podvojné účtovníctvo (PÚ) Účtovanie o odloženej dani z príjmov Personalistika a mzdy Zamestnávanie Mzdy a odvody Právo Právo a podnikateľ Verejná správa Verejný sektor Daňovým výdavkom je výdavok (náklad) na dosiahnutie, zabezpečenie a udržanie zdaniteľných príjmov preukázateľne vynaložený daňovníkom, zaúčtovaný v účtovníctve daňovníka alebo zaevidovaný v evidencii daňovníka podľa § 6 ods. 11 zákona o dani z príjmov, pričom pri využívaní majetku, ktorý môže mať charakter osobnej potreby a s ním súvisiacich výdavkov (nákladov), je daňový výdavok uznaný len v pomernej časti podľa § 19 ods. 2 písm. t) zákona o dani z príjmov, v akej sa používa na dosiahnutie, zabezpečenie a udržanie zdaniteľných príjmov, ak spomínaný zákon neustanovuje inak. Problematiku voľby spôsobu uplatňovania daňových výdavkov je potrebné riešiť pre podnikateľov - fyzické osoby, nakoľko zákon o dani z príjmov pre podnikajúce právnické osoby možnosť voľby neumožňuje.
Vypredané
6,46 € 6,80 €

Dane, účtovníctvo vzory a prípady 11-12 2016


- Archivácia účtovnej agendy podľa zákona o účtovníctve - Archivácia mzdovej agendy z pohľadu zamestnávatela - e-Government – zákon po novele
Vypredané
8,59 € 9,04 €

Dane a účtovníctvo je kategória literatúry, ktorá sa zaoberá štúdiom a analýzou daňových systémov a účtovných princípov. Táto literatúra sa zameriava na pochopenie a aplikáciu pravidiel a postupov súvisiacich s daňovými povinnosťami a účtovníctvom.

V literatúre dane a účtovníctvo sa skúmajú rôzne témy, vrátane daňového práva, daňových povinností podnikateľov a spoločností, účtovných metód a postupov, auditu a finančného riadenia. Tieto publikácie poskytujú praktické nástroje a príklady na správne dodržiavanie daňových a účtovných zákonov a na efektívne riadenie finančných procesov.

V literatúre sa často diskutuje o aktuálnych daňových zákonoch, politikách a praxi a o ich vplyve na jednotlivcov, podniky a hospodárstvo. Okrem toho sa venuje pozornosť aj medzinárodným aspektom daní a účtovníctva, vrátane daňovej harmonizácie, medzinárodného zdaňovania a daňových únikov.

Cieľom literatúry z oblasti daní a účtovníctva je poskytnúť čitateľom teoretické a praktické znalosti pre správne plnenie daňových povinností, vedenie účtovnej evidencie a finančné riadenie spoločnosti. Tieto publikácie majú pomôcť jednotlivcom, podnikom a odborníkom v oblasti daní a účtovníctva porozumieť komplexnosti týchto oblastí a správne ich aplikovať v praxi.