Ďalším prehliadaním stránky súhlasíte s používaním cookies.

Osobný odber: 999 miest na Slovensku
dr. Endre Czeizel: Tehetség - Talentum

Počet strán: 428

Väzba: tvrdá

EAN: 9789637157431

Jazyk: maďarský

ISBN: 9637157431

Dátum vydania: 29. mája 2015

Vydavateľstvo:  Galenus Kiadó

Orig. vydavateľstvo: 

Rozmery: 3,2 cm x 24 cm x 17 cm

Tehetség - Talentum

Dostupnosť:
Vypredané v e-shope
Nedostupné
Cena v e-shope: 18,49 
Bežná cena: 19,46 €
Zľava 5%

Titul nemáme na sklade v e-shope a je vypredaný aj u dodávateľa. Pozrite sa nižšie, či máme titul v niektorom z kníhkupectiev.

Zobraziť dostupnosť v kamenných predajniach

Pri nákupe nad 35 € máte doručenie zadarmo.

O knihe: "Czeizel professzor évtizedek óta keresi a választ arra a kérdésre, hogy mi a tehetség és talentum, illetve ki a tehetséges és talentumos ember. Ő elsősorban genetikusként próbálta megválaszolni ezen kérdéseket, azonban eközben a tehetségpszichológia és tehetségpedagógia vizeire is kellett eveznie, hiszen megkerülhetetlen volt a környezeti tényezők hatásának a vizsgálata a problémafelvetésben. .. Ezek pozitív hatása nélkül hiába születnek velünk kiváló adottságok génjeinkben, önmagukban kevesek ahhoz, hogy a gyakran rejzőzködő tehetségünk kibontakozzék életünk során. Sorra jelentek meg az elmúlt években az újabb könyvek a Galenus Kiadó sorozatában, amelyekben a kitűnő szerző egy-egy speciális tehetségterület (költészet, festészet, matematika, zene, stb.) kiválóságainak fejlődését, alkotómunkáját elemezte - rendkívül sokirányú közelítésben -, alkalmazva a korábban általa megalkotott 2x4+1 sors-faktoros talentummodellt.

Jelen könyv Czeizel professzor életműve összefoglalásának is tekinthető a tehetség témakörben. A világhírű genetikus, a nagy írói tapasztalatokkal is bíró szerző hallatlanul rendszerezett formában összegzi itt eddigi kutatási eredményeit. .. Külön csemegét jelent az olvasó számára a Sors-faktorról írott rész: ebben nemcsak a betegségek és az egészség kiemelt jelentősége kristályosodok ki a tehetség kibontakozásában és alkotóképességének működésében, hanem a társadalom, a szűkebb és tágabb környezet felelőssége is pontosan fogalmazódik meg. Azt is hangsúlyozza Czeizel professzor, hogy az egész folyamat befolyásolható tudatosabb tehetségfejlesztéssel és tehetségvédelemmel, és zárásként legfőbb hitvallását is megfogalmazza az egész kérdéskörről: "Könyvemnek fő üzenete tehát: A tehetség jó szerencse, de a talentum "gyönyörű képességünk" már az egyén tudatos erőfeszítésének és a közösség támogatásának eredménye. " Biztos vagyok benne, hogy ez a gondolat hosszú időn keresztül befolyásolja majd a tehetséggondozó szakemberek, szülők gondolkodásmódját, s reménykedem abba, hogy ezen az egész emberiség számára fontos gondolaton a jelen és jövő politikusai is eltöprengenek. .. " (Dr. Balogh László a pszichológiai tudományok kandidátusa)

Odporúčame tieto knihy

Pridaj svoj názor
Anonym
Anonym
Pridaj svoje hodnotenie