Ďalším prehliadaním stránky súhlasíte s používaním cookies.

Jonas T. Bengtsson: Mint senki más

Počet strán: 336

Väzba: mäkká, brožovaná

EAN: 9789633243213

Jazyk: maďarský

Pôvodný názov: Et Eventyr

ISBN: 9633243213

Dátum vydania: 5. júna 2015

Vydavateľstvo:  Animus

Orig. vydavateľstvo: 

Rozmery: 2,6 cm x 21 cm x 14,2 cm

Mint senki más

Dostupnosť:
Vypredané v e-shope

Dodanie do kníhkupectva na osobný odber žiaľ nie je možné.
Cena v e-shope: 11,84 
Bežná cena: 12,46 €
Zľava 5%
Rezervácia v kníhkupectve

Titul nemáme na sklade v e-shope a je vypredaný aj u dodávateľa. Pozrite sa nižšie, či máme titul v niektorom z kníhkupectiev.

Zobraziť dostupnosť v kamenných predajniach

Pri nákupe nad 35 € máte doručenie zadarmo.

O knihe: Szemben a világgal. Csak ők és senki más.

Felnőni egy apa mellett, aki szereti a kisfiát, ám szinte törvényen kívüliként él, és alkalmi munkákat keresve vándorol az országban, lehet érdekes, de ugyanakkor nagy próbatétel is. Mert nem könnyű folyton menekülni. Főleg, ha nem is tudjuk pontosan, mi elől szökünk.

A fiú nem jár iskolába, apja tanítja őt szenvedélyes lelkesedéssel. Sajátos módszereihez igazított tanterve igencsak eltér az iskolai előírásoktól, esténként pedig történeteket mesél a gyereknek az otthontalanul bolyongó Királyról és a Hercegről, akiknek meg kell ölniük a Fehér Királynőt, hogy megtörjenek egy átkot.

Tíz évvel később, az immár felnőtt fiú mindent elkövet, hogy beilleszkedjen a társadalomba, ám az őt ért hatások nem engedik el. A kérdések, melyek saját és az apja múltja körül kavarognak, nem maradhatnak megválaszolatlanul.

Felkavaró történet egy fiúról, aki idegenként él az őt körülvevő világban, olyan apai örökséget hurcolva magával, amelynek következményei beláthatatlanok.

Az 1976-ban született Jonas T. Bengtsson első regénye 2005-ben jelent meg Dániában, és a kritikusok nem győzték dícsérni az "új hangot". Második regénye két évvel később látott napvilágot, csak megerősítette a vélekedést: Bengtssonnak hátborzongató érzése van a nyers realizmushoz, és kiforrott prózája kiemeli pályatársai közül.

A szerző 2010-ben elnyerte a P. O. Enquist irodalmi díjat. A zsűri méltatta magabiztos írásmódját, valósághű karakterábrázolását, a társadalom kivetettjeiről írt portréit és a figyelemreméltó empátiát, amely az írásaiból árad. "A társadalom peremén élő ember típusát tárja elénk, és megmutatja az olvasóknak, hogy igenis közeli kapcsolatban vannak a kierekesztettekkel. "

Odporúčame tieto knihy