Ďalším prehliadaním stránky súhlasíte s používaním cookies.

Jaroslava Bednářová: Herbár alebo príroda vo vašej kuchyni

Počet strán: 328

Väzba: tvrdá

EAN: 9788081428265

Jazyk: slovenský

ISBN: 978-80-8142-826-5

Dátum vydania: 30. apríla 2019

Vydavateľstvo:  Fortuna Libri

Orig. vydavateľstvo: 

Rozmery: 3,6 cm x 16,5 cm x 23,5 cm

Hmotnosť: 0,77 kg

Herbár alebo príroda vo vašej kuchyni

Dostupnosť:
Na sklade

Dodanie do kníhkupectva na osobný odber žiaľ nie je možné.
Kuriérom ešte dnes v BA
Cena v e-shope: 15,42 
Bežná cena: 15,90 €
Zľava 3%
Do košíka
Rezervácia v kníhkupectve
Zobraziť dostupnosť v kamenných predajniach

Pri nákupe nad 35 € máte doručenie zadarmo.

O knihe: Rastliny ako jedlo, rastliny ako liek – táto nevšedná kniha vás presvedčí o tom, že tieto dve spojenia neodmysliteľne patria k sebe.

Mnohých z vás určite prekvapí, že: KOZONOHA HOSTCOVÁ nie je iba nepríjemná burina v záhrade, ale aj tradičný liek s diuretickými a krv čistiacimi účinkami, ktorý chválila už slávna abatiša Hildegarda z Bingenu. Navyše si na nej môžeme pochutiť v polievke, vo fašírkach alebo v nátierke.

MELÓN nepatrí iba do žalúdka, ale slúži aj ako skrášľovací prostriedok na tvár „škaredých slečien, pretože prirodzene krásne to nepotrebujú“, ako hovorí P. O. Mattioli, autor známeho herbára.

CHMEĽ nie je iba zásadná surovina do piva alebo pre farmaceutický a kozmetický priemysel, ale kedysi sa mladé chmeľové výhonky na jar predávali na trhoch a pripravovali ako špargľa.

MALINY odporúčal na liečenie rozličných neduhov už autor prvého slovenského Zelinkára Juraj Fándly a v prvej slovenskej kuchárskej knihe ich s obľubou používal aj Ján Babilon a neskôr i Terézia Vansová.

ĎATELINA nie je iba krmovina, ale aj surovina na kvetový med či súčasť chutnej zdravej polievky.

Keď sa pretne svet starých apatiekarov a lekárov so svetom kuchárov, botanikov a maliarskych majstrov, výsledkom je kniha pre všetkých maškrtníkov a zároveň ctiteľov rastlinnej ríše.

Odporúčame tieto knihy