! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Prírodná lekáreň, bylinky strana 17 z 20

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Malá encyklopédia prírodnej medicíny


Postarajte sa o svoje zdravie pomocou overených a odskúšaných rastlinných liečiv. V tejto knihe nájdete viac ako 140 liečivých rastlín a informácie o ich vlastnostiach prospešných zdraviu a praktickom použití, napríklad o kurkume, rozmaríne či koreni ďumbiera. Prezrite si bohato ilustrovanú publikáciu, ktorá prináša návod, ako rastliny používať, ale aj dôležité rady týkajúce sa ich bezpečnosti a dávkovania. Obsahuje domáce recepty na viac ako 50 bežných chorôb vrátane bolesti hlavy, sennej nádchy a príznakov menopauzy. Nech sa táto knižka stane vašou vernou spoločníčkou a cestou k prirodzenému zdraviu a pocitu blaha.
Vypredané
15,11 € 15,90 €

Liečivá sila prírody


Keď sa povie liečivé rastliny, väčšina z nás si predstaví bylinky. Áno, ich liečivá sila je známa odnepamäti, no je to len malý dielik z liečivej sily, ktorú nám ponúka príroda. Takmer každá rastlina má na náš organizmus nejaké účinky. Pozitívne, alebo aj negatívne. Závisí to od uhla pohľadu a, samozrejme, od našich znalostí. O kúsok svojich vedomostí sa s vami podelím v knihe venovanej liečivým rastlinám, teda stromom, krom, bylinám, zelenine, ovociu, obilninám a hubám ? všetko z pohľadu ich liečivých účinkov na ľudský organizmus vrátane opisu, získavania, pestovania, spracovania, používania a rôznych zaujímavých receptov a postupov. Kniha nie je encyklopedický výklad, ten je hocikde dostupný. Táto kniha je o zvláštnostiach, o ktorých sa bežne nepíše, je o skrytom liečivom svete, ktorý je určený pre každého z nás… Stačí ho len hľadať a prijať jeho liečivé dary. Dary, ktoré sú tu pre každého a celkom zadarmo. Vstúpte spolu so mnou do zvláštneho liečivého sveta rastlín, opísaného na základe vlastných skúseností.
Vypredané
14,16 € 14,90 €
  • 5 /5

Herbár liečivých rastlín


V tomto nádherne ilustrovanom Herbári liečivých rastlín nájdete viac než 270 rastlín používaných pre ich liečivé účinky a 24 praktických postupov na výrobu overených domácich čajov, olejov, tinktúr a krémov, ktoré majú dlhoročnú tradíciu. Mnohé dôležité liečivá získavame práve z rastlín. A veľa ďalších ešte len čaká na objavenie. Kniha, ktorú držíte v rukách, je moderným herbárom prinášajúcim nový pohľad na päťtisíc rokov starý spôsob evidovania liečivých rastlín a ich zásadný prínos pre život a zdravie človeka.
Vypredané
14,16 € 14,90 €

Jedlé rostliny z přírody


I když nelze popřít, že šlechtěné odrůdy zeleniny a ovoce jsou vzheldově lákavější, chutnější a dosažitelnější, stále roste počet zájemců o využití planých rostlin k přípravě pokrmů. Jako přírodní produkty, často s vyšším obsahem vitamínů nežli kulturní odrůdy, mívají i více nerostných látek, bohatou paletu stopových prvků a dalších specifických látek s vysokou biologickou účinností a mnohdy i léčebným účinkem. V knize jsou kromě popisu, výskytu a využití jednotlivých druhů jedlých rostlin i recepty na jídla vhodná pro běžné i slavnostnější příležitosti.
Vypredané
13,02 € 13,70 €

Gyógynövények


A gyógynövényeket már az ősi kultúrák is nagyra tartották, és javukra fordíthatták a bennük rejlő értékeket. Az európai népgyógyászat csaknem ezerféle gyógynövényt használ, hazánk, a nálunk honos több mint 300 fajjal a gyógynövényekben leggazdagabb országok közé tartozik. Ebből az elképesztő gazdagságból könyvünk csak kisebb, de annál jelentősebb metszetet dolgoz fel. Elsődleges célunk az volt, hogy praktikus könyvet készítsünk, melyet szívesen forgatnak az Olvasók.
Vypredané
6,13 € 6,45 €

Bylinkový receptář


Bylinkový receptář vás provede pozoruhodným světem léčivých rostlin. Poznáte možnosti jejich využití v nejstarších dobách i v současné lidové medicíně. Podrobnosti o téměř dvou stovkách nejznámějších bylinek. Rady pro jejich sběr, zpracování, uchovávání a využití. Na 500 receptů pro domácí léčení nejčastěji se vyskytujících chorob. Rejstřík českých a latinských názvů a seznam receptů ulehčuje orientaci v knize.
Vypredané
10,35 € 10,89 €

Liečivé rastliny z Božej záhrady, 2. vydanie


Liečivé rastliny z Božej záhrady, 2. vydanie
Vypredané
11,31 € 11,90 €

Prírodná medicína


V časoch, keď ešte nebola rozvinutá západná medicína, používali naši predkovia na liečenie predovšetkým tajomnú moc rastlín. Vedeli ich spracovať tak, aby nimi dokázali choroby nielen liečiť, ale im aj predchádzať. Kniha Prírodná medicína prináša komplexné informácie o liečivých rastlinách a ich využití. Pri každej rastline nájdete informácie o jej pôvode, bližší popis, liečivé vlastnosti a účinky na ľudské telo. Súčasťou knihy sú aj návody na prípravu liečivých bylinných čajov, zábalov či olejov. S touto knihou zistíte, aké jednoduché a prirodzené je nechať prírodu, aby vás sama harmonizovala a liečila.
Vypredané
11,31 € 11,90 €
  • 4,8 /5

Bylinky - Liečivá sila prírody


Jedinečná kniha o liečivých bylinkách približuje fascinujúcu moc a čaro prírodného liečiteľstva. V tomto prehľadne usporiadanom lexikóne objavíte liečivú silu byliniek a jednoduché návody na to, ako ich správne použiť na liečbu najbežnejších ochorení. Ide o veľmi cenné a účinné rady na ceste za znovunadobudnutím strateného zdravia a povzbudením vitality. Využite silu prírody! Využite zázračnú moc liečivých byliniek a vneste ich do svojho života! Ing. Jarmila Mandžuková (*1959) sa dlhodobo zaujíma o gastronómiu, zdravý životný štýl a alternatívne metódy liečby. Od roku 1990 sa venuje písaniu: je autorkou radu kníh, publikuje v odborných časopisoch a býva pravidelným hosťom v televízii a rozhlase. V Nakladatelství Brána jej vyšlo niekoľko úspešných knižiek: Domácí lékař pro každého, Dobrotami proti splínu, Jméno jako osud, Partnerské horoskopy aneb Láska a sex podle hvězd a Dotek léčí tělo, úsměv duši.
Vypredané
11,12 € 11,70 €
  • 5 /5

Léčebné umění Hildegardy z Bingenu


Hildegarda z Bingenu patří mezi největší postavy středověké medicíny. Nadčasovost a účinnost jejích bylinných léků nás neustále překvapuje. V této knize najdete stručnou historii používaných rostlin a bylin, stejně jako metody a léčivé prostředky z Hildegardiny praxe. Onemocnění močových cest, pocit těžkých nohou, migréna, žlučník – to je jen několik oblastí, na které kniha přináší účinnou pomoc. Mimo jiné se také dovíte, jak si přírodní léky vyrábět doma, jen za pomoci základního kuchyňského vybavení.
Vypredané
11,12 € 11,70 €

Domácí recepty proti nemocem - 7.vydání


Kniha nabízí všechny potřebné informace o přírodní domácí lékárně a účinné samoléčbě osvědčenými prostředky z přírodních zdrojů. Když se necítíte dobře, nemusíte vždy spěchat k lékaři nebo polykat tabletky. Běžné potíže, jako poruchy spánku, nachlazení, bolest hlavy, nervozita, problémy žaludeční i střevní, horečky aj., můžete ošetřit vhodnými domácími prostředky - bez vedlejších účinků a levně.
Vypredané
11,12 € 11,70 €

Lékárna svaté Hildegardy


Svatá Hildegarda z Bingen byla jednou z nej významnějších žen středověku. Obdržela od Boha nadpřirozenou schopnost vidět zázrak stvoření a poznat léčivé síly přírody. Gottfried Hertzka objevil tuto benediktinskou abatyši pro dnešní dobu a zpřístupnil její poznatky ve svých knihách odborné i laické veřejnosti. V knize Lékárna svaté Hildegardy zjistíme, že nám Bůh prostřednictvím světice dává léčebné prostředky na odstranění či alespoň zmírnění bolestí. Přáním autora i editora je, aby svata Hildegarda všem nemocným otevřela oči a vedla je rajskou zahradou Božského stvoření.
Vypredané
11,12 € 11,70 €

Bylinky - Léčivá moc přírody


Jedinečná kniha o léčivých bylinkách přibližuje fascinující moc a kouzlo přírodního léčitelství. V tomto přehledně uspořádaném lexikonu objevíte léčivou sílu bylinek a jednoduché návody na to, jak je správně použít k léčbě nejběžnějších nemocí. Jde o velmi cenné a účinné rady na cestě za znovunabytím ztraceného zdraví a povzbuzením vitality. Využijte síly přírody! Využijte zázračnou moc léčivých bylinek a vneste je do svého života!
Vypredané
11,12 € 11,70 €

Léčivé květy


Květy jsou nejen krásné, ale mohou i léčit, ale především zklidnit mysl a celkově harmonizovat. Bylinka se dá použít k léčení nějaké nemoci, květovou esenci lze aplikovat při mnoha různých nemocech, tak aby pacientovi pomohla jeho strádání trpělivě snášet,anebo aby podpořila samoléčicí schopnosti těla v průběhu léčby. Badatelé na poli léčení s květy, kteří navázali na práci dr. Bacha z třicátých let minulého století, vyvinuli jednodušší metody přípravy esencí a zkoumali léčivé účinky dalších květů. Na kráse naší planety Země se však podílejí rovněž drahé kameny, a i ony vyzařují silné léčivé energie. Autorka knihy je objevitelkou jedinečné metody, kdy při výrobě esencí využívá právě i odpovídající léčivé kameny. Výsledné esence jsou pak mnohem účinnější. Diane Steinová, mimo jiné autorka bestselleru Průvodce reiki, zasvětila celý svůj život léčení a má hluboké znalosti i osobní zkušenosti nejen s reiki, ale i s dalšími léčitelskými metodami. Publikace Léčivé květy přináší podrobný návod, jak si snadno můžete vyrábět esence doma. Je zde uvedeno na tři sta padesát květů, které vám mohou být nápomocny.
Vypredané
11,12 € 11,70 €

Gyógyulás gyógyszerek nélkül


Léteznek olyan tudományos adatok, amelyek alátámasztják a köztudatban terjengő, csodának tűnő öngyógyító történeteket? Meghiszem azt! Bizonyíték van rá, hogy elménk megváltoztatásával gyökeresen megváltoztathatjuk a testünket. Ahogy arra is, hogy az egészségtelen gondolatok megbetegítenek. És nem csak mentálisan. Élettanilag. Hogyan lehetséges ez? Ne aggódjanak. Pontosan elmagyarázom, hogyan lesz betegség az egészségtelen gondolatokból és érzelmekből, és hogyan segítik a test felépülését az egészséges gondolatok és érzelmek. A klinikai kísérletekben placebo hatásnak nevezett jelenség során a páciensek nem egyszerűen jobban lesznek. Nem csak képzelődnek. Valóban meggyógyítják a testüket, amikor meggyógyítják a gondolataikat. Amikor maga is betegeskedni kezdett, Dr. Lissa Rankin úgy érezte, hiányzik valami a hagyományos orvosi módszerekből: a felismerés, miszerint a test képes helyrehozni magát, és az a módszer, ahogyan a tudat erejével aktivizálhatjuk ezt a képességét. Kutatásai során rájött, hogy az egészségügy immár ötven éve igazolta a test öngyógyító képességének létezését. Gondolatainkban több az orvosság, mint korunk számtalan káprázatos felfedezésében. A Gyógyulás gyógyszerek nélkül tudományos adatokkal bizonyítja, hogy a magány, a pesszimizmus, a szomorúság, a félelem és a szorongás rongálja a testet, ugyanakkor a bensőséges kapcsolatok, a hála, az intimitás, a meditáció és a hiteles önkifejezési módszerek elindítják a test öngyógyító folyamatait. A könyv segítségével felfedezhetjük azt a tudományos eredményeken alapuló, forradalmian új módszert, aminek használatával diagnosztizálhatjuk életünk spirituális, környezeti, táplálkozási és kapcsolati zavarait, hogy új utakra lépjünk, és a testünk meggyógyíthassa saját magát. Nem a testen múlik, hogyan élünk. A test azt tükrözi vissza, ahogyan élünk: élettapasztalataink összességének a tükörképe. A szerzőről: Dr. Lissa Rankin orvos, újítók és gyógyítók tanácsadója, író, előadó, blogszerző, egészségügyi és jólléti internetes közösségek létrehozója. Hivatásának érzi, hogy az emberek testi-lelki-érzelmi gyógyulását segítse. Felkerült a Huffington Post 16-os listájára, amely azokat az egészségügyi szakértőket sorolja fel, akiket érdemes a Twitteren követni. Rajta van az Egyesült Államok 10 legfontosabb twitter-doktorának a listáján. A Forbes magazin weblapja, a Forbes.com a 20 legizgalmasabb nő közé sorolja, akit érdemes a Twitteren követni. Dr..
Vypredané
10,93 € 11,50 €

Rastlinné antibiotiká


Naučte sa využívať prírodné zdroje a liečiť najrôznejšie ochorenia bez chemických liečiv. Veď časté užívanie antibiotík ničí prirodzené kultúry, vytvára rezistenciu na ich liečbu a následné infekcie, pri ktorých napokon už ani antibiotiká nezaberajú. Príroda má svoju vlastnú lekárničku – a bez vedľajších účinkov! Zoberte si med, cesnak, citrón, čajovníkový olej, nechtík, či propolis. Tie všetky okrem silných účinkov ponúkajú aj preventívne riešenie na boj proti chorobám. Mnohé z nich sú prospešné, ako zvnútra, tak i zvonku – na rôzne kožné neduhy. Skúste využívať prírodné antibiotiká, ktoré sú lacnejšie, účinnejšie, šetrnejšie a dostať ich bez predpisu.
Vypredané
10,36 € 10,90 €

Domáce recepty proti rôznym chorobám 4. vydanie


Možno povedať, že sme sa ocitli v dobe, keď sa opäť vo väčšom meradle vraciame ku tradičnej medicíne a potvrdzujeme tak prospešnosť a šetrnosť prírodných liečiv. Tieto majú častokrát menej nepriaznivých vedľajších účinkov ako súčasné lieky. V predkladanej publikácii nájde čitateľ prírodnú domácu lekárničku pre celú rodinu s receptami starej mamy – proti bolestiam hrdla, krvácaniu z nosa, páleniu záhy, lýtkovým kŕčom, lámaniu nechtov a mnoho iných, rokmi overených a účinných prostriedkov proti našim chorobám a boľačkám.
Vypredané
10,36 € 10,90 €

dostupné aj ako:

Bylinky


Kniha zobrazuje 65 byliniek v celej ich kvetinovej nádhere spolu s prehľadnými údajmi o pôvode a liečivých účinkoch. Opisuje vôňu a chuť každej bylinky a odporúča, s čím sa najlepšie kombinuje a aké je jej kulinárske použitie.
Vypredané
10,36 € 10,90 €

Naše nejlepší bylinky


Poznejte léčivou sílu rostlin. Přední slovenský fotograf a znalec bylinek Dionýz Dugas představuje 34 nejznámějších a nejúčinnějších bylinek, které se uplatní při prevenci i léčbě mnoha nemocí - spolehlivě a šetrně, bez chemie, v souladu s přírodou. Osvědčené rady a recepty našich babiček vám pomohou vést zdravější život.
Vypredané
5,18 € 5,45 €

Kategória prírodná lekáreň a bylinky je určená pre tých, ktorí majú záujem o prírodné metódy liečby a využívanie bylín na zlepšenie zdravia a blahobytu. Táto kategória zahŕňa knihy, sprievodcov a príručky, ktoré poskytujú informácie o rôznych bylinkách, ich liečivých vlastnostiach a ich použití na rôzne zdravotné problémy.

Získate informácie o tom, ako identifikovať a zbierať bylinky, ako ich správne skladovať, sušiť a pripravovať bylinné lieky a čaje. 

Tieto knihy vám môžu poskytnúť užitočné rady a recepty na rôzne zdravotné problémy, ako sú tráviace ťažkosti, nespavosť, bolesti hlavy, imunitné problémy a mnoho ďalších. Medzi známe autorky patria Iveta Henzelyová, alebo Rosemary Gladstar.