Kníhkupectvo PANTA RHEI na skvalitnenie služieb používa cookies podľa pravidiel, ktoré sú Vám k dispozícii v Obchodných podmienkach. Ďalším používaním stránky s uvedenými pravidlami súhlasíte.

Osobný odber už na 570 miestach na Slovensku
Peter Minárik, Marek Rác, Eva Blaho: Diéta pri ochoreniach pečene

Počet strán: 340

Väzba: neuvedená

EAN: 9788081404023

Jazyk: slovenský

ISBN: 978-80-8140-402-3

Dátum vydania: 23. septembra 2019

Vydavateľstvo:  Raabe

Orig. vydavateľstvo: 

Diéta pri ochoreniach pečene



Dostupnosť:
Predpredaj
(Titul vychádza zajtra) Posielame ihneď po vydaní.
Cena v e-shope: 16,00 
Bežná cena: 20,00 €
Zľava 20%
Do košíka
Zobraziť dostupnosť v kamenných predajniach

Pri nákupe nad 35 € máte poštovné zadarmo.

Pri nákupe nad 15 € máte doručenie do predajní Panta Rhei zadarmo.

Nealkoholová tuková choroba pečene a nárast prevalencie rakoviny pečene majú prudko vzostupný trend.

Takmer polovica populácie a v niektorých regiónoch až dve tretiny sú postihnuté nadváhou či obezitou. Nealkoholová tuková choroba pečene súvisiaca s nárastom výskytu obezity a diabetes mellitus predstavuje najvýznamnejšiu hrozbu pre pečeňové zdravie. Nebezpečenstvo vyplyvajúce zo stukovatenia pečene predstavuje nielen riziko vzniku pečeňovej cirhózy, rakoviny pečene, ale aj zvýšenie rizika výskytu kardiovaskulárnych príhod či nádorových ochorení. Problémové pitie alkoholu sa týka čoraz širšieho spektra populácie vrátane detí a mládeže. Aktuálne zaznamenaný opätovný nárast spotreby alkoholu v krajinách EU predstavuje hrozbu do budúcnosti aj pre Slovensko.

Medzi štyri najčastejšie príčiny pečeňovej cirhózy a primárnej rakoviny pečene (ktorým sa v publikácii venujeme) v Európe patria:

nadmerná konzumácia alkoholu,

metabolická tuková choroba pečene spajajúca sa s metabolickým syndrómom,

vírusové hepatitídy typu B a C.

Liečebný prínos režimových opatrení vrátane diéty, primeranej fyzickej aktivity je práve pri ochoreniach pečene nesporný. Táto publikácia by mala poslúžiť ako praktická príručka pre pacientov trpiacich ochoreniami pečene a pomôcť individualizovať svoju stravu podľa aktuálnych potrieb.

Diéty uvedené v publikácií:

- Základná pečeňová diéta – zdravá, pestrá a vyvážená strava

- Diéta pri nealkoholovej tukovej chorobe pečene vrátane liečby obezity

- Diéta pri hepatitídach

- Diéta pri cirhóze pečene

- Diéta pri iných chorobách pečene

Zásadnú časť predstavujú vzorové recepty a vzorové jedálničky, ktoré majú poskytnúť praktický návod na vytvorenie správnych stravovacích návykov vedúcich k obnoveniu či udržaniu pečeňového zdravia.

Nemenej dôležitá je zaujímavá kapitola o pohybovej aktivite s mnohými praktickými informáciami.

Odporúčame tieto knihy

Pridaj svoj názor
Anonym
Anonym
Pridaj svoje hodnotenie