Jazyk


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Edície


Najpredávanejšie - Knihy - Zdravá výživa, diéty, chudnutie s. 1 z 52

Zdravie bez liekov


ZDRAVIE BEZ LIEKOV MÁTE NA DOSAH S POMOCOU ČREVNÝCH MIKRÓBOV Už Hippokrates povedal, že všetky choroby sídlia v črevách. Ľudstvu trvalo viac než 2 400 rokov, kým túto pravdu dokázalo podoprieť faktami. Autori mimoriadne úspešnej knihy Zdravé črevo a trávenie, doc. Ladislav Kužela, PhD. a Zuzana Čižmáriková, PhD, sa v tomto diele podujali prebádať fascinujúce prostredie ľudskej mikrobioty. A keďže náš autor a uznávaný gastroenterológ aj na vlastnej koži vyskúšal, akú zázračnú moc má nad človekom strava, oprávnene môže konštatovať, že k zdraviu sa dokážeme doslova dobre a chutne prejesť. Mikroorganizmy v našom čreve ovplyvňujú nielen zdravie našej tráviacej sústavy, ale aj našu imunitu, metabolizmus, výkonnosť, či dokonca psychiku. Od stavu nášho črevného mikrobiómu záleží, či sa u nás prejavia niektoré závažné civilizačné a chronické choroby, obezita, alergie alebo intolerancie. Preto by sme sa mali o svojich črevných „priateľov“ dobre starať a poskytnúť im, čo potrebujú – a to je strava s čo najrozmanitejšou rastlinnou vlákninou. Mali by sme jesť tak, akoby od toho závisel náš život. Pretože závisí.
Na sklade > 5Ks
14,37 € 16,90 €

dostupné aj ako:

Medicína výživy


Ak už dlho hľadáte knihu, ktorá vám konečne pomôže zorientovať sa v informačnom chaose sveta výživy a životosprávy, tak ste na správnom mieste! Je tu novinka od lekára a výživového špecialistu MUDr. Borisa Bajera, PhD. Kniha Medicína výživy je napísaná tak, aby si ju vedel prečítať naozaj každý. Najnovšie poznatky z výživy, ktoré sú vedecky podložené, sú spracované jasne a zrozumiteľne pre začiatočníkov v téme stravovania, ale prídu si na svoje aj pokročilí, respektíve kolegovia z radov špecialistov, keďže sa dostávame aj hlbšie do výživy - napríklad v častiach o hormónoch a ich fascinujúcich schopnostiach v našom tele. Publikáciu pomohli vyladiť na 100% jej traja recenzenti - Viktor Bielik, Maroš Molnár a Michal Páleník. Kniha sa skladá z troch častí, tridsiatich kapitol, pričom posledné 3 kapitoly sú plné najchutnejších receptov! Každá kapitola sa začína zaujímavým a často zábavným príbehom, ktorý je úzko spätý s témou, ktorá naň prirodzene nadväzuje. V časti ZÁKLADY VÝŽIVY sa dozvieme o tom, prečo je obezita novodobou pandémiou, alebo aká dôležitá je prevencia ochorení pre naše zdravie. Dostaneme sa k téme, kedy počas dňa jesť a koľko jedla, povieme si viac o energii z jedla, o všetkých živinách, o pitnom režime. V časti OSTATNÉ SÚČASTI ŽIVOTOSPRÁVY A ZDRAVIA si povieme o črevnom mikrobióme a vláknine, ale aj o vplyve alkoholu a fajčenia na zdravie a priberanie. Pustíme sa do relatívne nových tém ako stres a spánok ovplyvňujú naše zdravie, ako je to s otužovaním a saunovaním. Preberieme si fantastické účinky všetkých druhov pohybu a aktivity na zdravie a chudnutie. Posledná časť DIÉTY, REŽIMY, DIETOLÓGIA OCHORENÍ sa nesie v duchu hodnotenia rôznych diét, bavíme sa o reverznej diéte, vegánskom a vegetariánskom stravovaní, ale aj o keto diétach a nízkosacharidových diétach. Zhrnieme si najnovšie poznatky o prerušovanom hladovaní, zhodnotíme mýty a novinky vo výžive, preberieme chronické ochorenia a prístupy v stravovaní. O AUTOROVI: Bývalé dieťa, ktoré sa predieralo kilami navyše tak dlho, až ho tento boj zaviedol na medicínu. Je vyštudovaný lekár, fyziológ a patofyziológ. Pracuje ako výživový špecialista a je zakladateľ certifkačného kurzu pre poradcov vo výžive, Nutrition Expert. Absolvoval doktorské štúdium na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského, v odbore Všeobecné lekárstvo, ukončené ziskom titulu MUDr. - doktor všeobecnej medicíny. Následne absolvoval doktorandské štúdium v odbore Normálna a patologická fyziológia na LFUK a Slovenskej akadémii vied, konkrétne na Ústave experimentálnej endokrinológie (neskôr Biomedicínskom centre), ukončené ziskom titulu PhD. - doktor filozofie. Venuje sa nutričnej a športovej endokrinológii a taktiež prevencii civilizačných, metabolických a srdcovocievnych ochorení zdravou výživou, pohybom a životosprávou. Ako majiteľ performance fitness centra TRIAS Performance Centera nutričného Centra výživy, sa neorientuje zďaleka len na redukciu hmotnosti, ale aj na celkovú zmenu životného štýlu a zloženia tela,respektíve prípravu profesionálnych športovcov. Jeho denným chlebíčkom je aj zostavovanie nutričných plánov a návrh tréningových režimov. Okrem mnohých spoluprác v rádiu, televízii a s rozličnými printovými a online médiami, má za sebou stovky hodín seminárov, prednášok a chvíľ strávených so študentmi. Ako výživový expert bol zároveň súčasťou multidisciplinárneho tímu lekárov bariatrickej chirurgie Fakultnej nemocnice v Trnave.
Na sklade 5Ks
18,85 € 23,90 €

dostupné aj ako:

Život so zelenými smoothies


J. J. Smithová si pevne drží svoje miesto v rebríčku bestsellerov. Slovenskí priaznivci, ktorí vyskúšali jej 10-dňovú očistu so zelenými smouthies, si ju nevedia vynachváliť. J. J. Smithová má klub desaťtisícov prívržencov, ktorí svorne tvrdia, že za desať dní sa im podarilo zhodiť päť až sedm kíl, získali neskutočnú energiu, ich pokožka dostala žiarivý nádych, upravilo sa im zdravie a cítili sa lepšie. Autorka prichádza s novou knihou plnou zaujímavých receptov a lahodných jedál, ktoré sú prínosom pre naše zdravie hlavne v troch bodoch: o Zbavia vás nezdravej chuti na nezdravé jedlá o Poskytnú vám dostatok energie a pevné zdravie o Zlepšia vaše trávenie Ak sa vám aj podarí schudnúť, je potrebné, aby sa nedostavil jojo efekt. Autorka vám v publikácii Život so zelenými smouthies radí, ako ďalej pokračovať a udržať si nižšiu hmotnosť. Prináša recepty na zdravé jedlá, obedy aj večere, dezerty a desiate. Samozrejme, pripomína, aby ste nezabudli aj na pohyb. Je dôležité dopriať si ho tri až päťkrát týždenne. Môžete sa venovať akejkoľvek aktivite, ktorá zodpovedá vašej kondícii. Môže to byť aj polhodinová prechádzka. Vydajte sa na úžasnú cestu! Zmeňte svoje stravovacie návyky, zbavte sa neoddolateľnej chuti na sladkosti a naprogramujte sa na zdravé potraviny.
Na sklade > 5Ks
3,00 € 18,90 €
Pútač na knihu Priatelia - oficiálna kuchárka
Pútač na knihy druhej akosti
  • 4,8 /5

Protiprdkavá kuchárska kniha – nové doplnené vydanie


Nafukovanie, bolesti a kŕče. Hnačka, zápcha aj reflux. Syndróm dráždivého hrubého čreva, potravinové senzitivity, alergie, chronický zápal, zápal slepého čreva, hemoroidy, divertikuly, polypy, rakovina lymfatických uzlín tráviaceho traktu, rakovina hrubého čreva a veľa iných problémov a diagnóz môže byť následkom poruchy vnútorného prostredia... Čo sa to deje? Prečo je týchto problémov v poslednej dobe tak veľa? Ako spolu súvisia a ako ich zvládnuť? Hlavný odkaz: Otvorte túto knihu, ktorej obsah už roky pomáha desaťtisícom ľudí! Nájdete tu 7 kapitol a vyše 110 receptov, ktoré vám môžu zásadne zmeniť nielen trávenie, ale aj celkové zdravie, imunitu aj celý život! Syndróm dráždivého/dysfunkčného hrubého čreva býva často vonkajším prejavom tejto nebezpečnej zmeny v tráviacom trakte a jeho zanedbanie zvyšuje riziko následných komplikácií až po ohrozenie života. Táto kniha Vám vysvetlí všetky potrebné informácie a súvislosti a prináša kompletný manuál postupu tzv. FODMAP konceptu, ktorý je v súčasnosti považovaný za najlepšie preskúmaný a najúčinnejší spôsob riešenia. Autori tejto knihy s ním majú už 7-ročné skúsenosti a zdieľajú s vami všetko, čo o týchto zložitých veciach vedia. Zoznam textových kapitol knihy: ? Meteorizmus a flatulencia – nepozvaná spoločnosť ? Dráždivé črevo – syndróm dnešnej doby ? Črevná mikrobiota – nový vesmír nášho vesmíru ? FODMAP nie je FÚDMEP ? FODMAP koncept AKV – Eliminačná fáza ? FODMAP koncept AKV – Reintrodukčná fáza ? FODMAP koncept AKV - Vyhodnotenie V našej Protiprdkavej kuchárskej knihe nájdete hlavne: §Vyše 110 nízko-FODMAP-ových receptov, ktoré pripravili a dôkladne odskúšali spoluautorky Ivana Mesárošová, MSc a Mgr. Petra Gálisová – toto je prvá kompletná slovenská Low-FODMAP kuchárska kniha! §recepty na raňajky, polievky, šaláty, hlavné jedlá, dressingy, omáčky, nátierky a dezerty, ktoré sú nielen zdravé a chutné, ale hlavne pomáhajú riešiť syndróm dráždivého čreva (= nafukovanie, bolesti, kŕče, hnačkové a zápchové stavy) §všetky jedlá vás inšpirujú svojou farebnou fotografiou §recepty používajú bežne dostupné suroviny §väčšinu jedál si pripravíte do 25 minút §pomedzi recepty nájdete množstvo ďalších nových a zaujímavých informácií o potravinách, črevnej mikrobiote, tráviacich poruchách a diagnózach! „Sme krehkí, sme zraniteľní na toľkých miestach a v toľkých okamihoch života. Keď človek pochopí tieto základné informácie a uvidí aký zázrak sa skrýva za fungovaním jeho tráviaceho systému a črevného nervového systému, neverím, že s nimi bude zaobchádzať tak zle ako doteraz.“ – Dr. Igor Bukovský „Pôžitok zo sústavného jedla a sústavného trávenia sa zvyčajne končí sústavnými problémami s jedlom a trávením.“ – dr. Igor Bukovský Táto kniha vás prekvapí, poučí, zabaví a nasmeruje k lepšiemu tráveniu, imunite a zdraviu. Sledujte videá Dr. Bukovského o poruchách trávenia na YouTube kanáli „Dr. Igor Bukovský“ a zistíte, že vie, o čom hovorí.
Na sklade 4Ks
22,46 € 24,99 €
  • 5 /5

Fit recepty Obedy a večere


Jednoduché, rýchle, zdravé a chutné recepty na každý deň. Premýšľaš denne nad tým, čo variť, a chceš, aby to bolo zdravé, chutné a najlepšie aj rýchlo hotové? S touto knihou to zvládneš! FIT RECEPTY sú také jednoduché, že navariť podľa nich zvládne naozaj každý. Navyše sú hotové raz-dva, preto sú obľúbené najmä medzi tými, ktorí nechcú tráviť veľa času v kuchyni, no chcú jesť zdravé a nutrične hodnotné jedlá. Už žiadne komplikované varenie. Fit recepty ti dodajú kvalitnú energiu a pomôžu ti schudnúť aj zdravo žiť. Byť fit je s nimi celkom jednoduché. Kniha obsahuje až 155 fit receptov, rozdelených do kategórií: bezmäsité jedlá, jedlá s mäsom, jedlá s rybami, šaláty, polievky, sladké hlavné jedlá, cestoviny, pomazánky, omáčky a prílohy. Čo ťa v knihe čaká? - množstvo inšpirácie na rýchle a jednoduché recepty na každý deň - nutričné hodnoty a lákavé fotografie pri všetkých jedlách - praktické tipy k príprave receptov a nákupu potravín - šikovná záložka na vystrihnutie - zoznam mojich TOP 30 obľúbených receptov, ktoré určite musíš skúsiť Všetky recepty sú: - jednoduché a rýchle - zdravé a fit - chutné - nutrične hodnotné - z ľahko dostupných surovín Či už je tvojím cieľom schudnúť, vyformovať postavu, alebo jednoducho zdravo žiť… po týchto jedlách sa budeš cítiť skvelo. Oproti klasickým receptom sú totiž diétnejšie a zároveň bohatšie na bielkoviny, vďaka čomu ťa dobre zasýtia. Pamätaj, správna strava tvorí 80 % úspechu. Žiaden z receptov nenájdeš v mojich starších knihách.
Na sklade 1Ks
22,46 € 24,99 €
  • 5 /5

Diéta pre štíhle bruško


Po viac ako sto rokoch bude priemerná dĺžka života súčasnej najmladšej generácie kratšia ako bola u predchádzajúcej. Môže za to nadváha, obezita a z nich vyplývajúce chronické ochorenia. Väčšina priberá, hoci je k dispozícii viac typov diéta cvičebných programov, než kedykoľvek predtým. Zdá sa, že nám chýba kúsok skladačky. Táto kniha je tým kúskom skladačky! Dozviete sa, že tuční ľudia majú v črevách tučné baktérie a štíhli štíhle baktérie. Kým sa vám nepodarí zmeniť tučné baktérie na štíhle, neschudnete natrvalo. Táto kniha vám predstaví jednoduchý a účinný spôsob, ako na to.
Na sklade 5Ks
3,00 € 12,99 €

Lacná kniha Ako prežiť dobu jedovú (-50%)


Táto knižka je užitočným sprievodcom pre každého, kto nečaká na čarovnú pilulku, ale berie zodpovednosť za svoje zdravie predovšetkým do vlastných rúk. Autorka bestsellerov o dobe jedovej, prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc., považuje za dôležité informovať o možnostiach prevencie civilizačných ochorení a upozorňuje na riziká modernej doby, ktoré sú spojené napríklad s očkovaním, konzumáciou liekov či prídavných látok do potravín. Venuje sa ale aj úskaliam niektorých alternatívnych metód. V najnovšej knihe, Ako prežiť dobu jedovú, sa popri aspartámu, statínov, umelých farbív a hormonálnych disruptorov venuje aj rizikám konzumácia sóje, Coca - Coly či populárneho MMS. "Píšem iba o tom, čomu rozumiem a pre čo nachádzam podklady v odbornej literatúre. Nikoho nenútim, aby mi veril a svoje názory šírim iba tam, kde ich ľudia chcú počúvať," hovorí autorka populárnych publikácií.
Na sklade 1Ks
6,25 € 12,50 €

dostupné aj ako:

Gény na tanieri


Ste skutočne to, čo jedli vaši starí rodičia? Obzrite sa do minulosti a zistite, ako sa aj vy môžete cítiť lepšie vo svojom tele a v budúcnosti vďaka tomu zanechať svojim deťom dedičstvo v podobe pevného zdravia. Vzrušujúca kniha Judith Finlaysonovej prístupným spôsobom približuje komplexný výskum doktora Davida Barkera a obracia naruby zažité predstavy o pôvode najbežnejších chronických chorôb súčasnosti, ktoré nám vraj odovzdali rodičia prostredníctvom svojich génov. Vďaka epigenetike - relatívne mladému vednému odboru - sa dozvedáme, že príčinou súčasnej epidémie obezity, cukrovky, srdcovo-cievnych ochorení či rakoviny je čosi oveľa zložitejšie než len samotná dedičnosť. Zárodky mnohých z rizík spájaných s rozvinutím týchto chorôb vznikli počas prvých tisícich dní vášho života od počatia, k ich formovaniu však významne prispel aj životný štýl a zážitky vašich rodičov a starých rodičov. Tak ako minulosť vašich predkov ovplyvnila vás, ovplyvníte aj vy budúcnosť svojich detí a vnúčat. Výživnou stravou a dostatočným pohybom môžete zabezpečiť dobré zdravie nie len sebe, ale aj budúcim generáciám. Gény na tanieri vám naservírujú najnovšie epigenetické poznatky ľahko stráviteľným spôsobom, vďaka ktorému lepšie porozumiete nie len svojim génom, ale aj rozmanitým faktorom, ktoré ich ovplyvňujú.
Na sklade > 5Ks
10,90 € 16,90 €

dostupné aj ako:

  • 4,8 /5

Kniha, ktorá vám možno zachráni život


Čo zaberá na spomalenie procesu starnutia? Ako sa dá najlepšie schudnúť (a udržať si hmotnosť)? Čo treba robiť, aby mal človek kvalitný spánok? Každý z nás chce byť zdravší, silnejší a dožiť sa čo najvyššieho veku. No ktoré metódy naozaj fungujú? Naozaj jestvujú superpotraviny? Ako minimalizovať riziko cukrovky, rakoviny a Alzheimerovej choroby? Aká škodlivá je v skutočnosti laktóza? Sú výživové doplnky nevyhnutné? A čo na to voľné radikály? Zabudnite na divoké trendové diéty a fitnes programy celebrít. Vedecký publicista Graham Lawton prináša nový pohľad na zdravie, výživu a životný štýl. Oddeľuje dojmy od pojmov a kriticky sa vyrovnáva s množstvom mätúcich údajov a desivých titulkov v časopisoch. Na základe najnovších vedeckých výskumov a štatistík ponúka pravdu o diétach a stravovaní, o drogách, desaťtisíc krokoch denne, slanine, počítaní kalórií, káve, mliečnych výrobkoch, spánku, vláknine, "opiciach", soli, cukre, kardiu, opaľovacích krémoch, statínoch, vitamínoch a o mnohom ďalšom. Graham Lawton často šliape na mínové pole, no nie samoúčelne. Jeho cieľom je vyvrátiť prežité mýty a rozlíšiť bludy od faktov. Táto kniha odhaľuje pravdu o módnych trendoch v stravovaní, vysvetľuje skutočné vedecké poznatky za lepším zdravím a vďaka tomu vám možno zachráni život.
Na sklade > 5Ks
13,32 € 16,90 €

dostupné aj ako:

Íriszdiagnosztika egyszerűen


A szemet mindig is a lélek tükrének tartották, pedig akár a test tükrének is nevezhetjük. Az egyre fejlettebb technikai eszközöknek köszönhetően mára már tudjuk, hogy a szem tulajdonképpen nem más, mint a különböző testi funkciók és állapotok miniatűr számítógépes kijelzője. Az íriszdiagnosztika a szem szivárványhártyáján, vagyis az íriszen bekövetkező elváltozások elemzésével foglalkozik. Az íriszdiagnosztikai térképeken minden egyes szerv beazonosítható, az elváltozások azonban nem elsősorban betegségeket jelentenek, sokkal inkább hajlamokra, alkati felépítésre és gyógyulási képességre engednek következtetni. Az íriszdiagnosztika legnagyobb előnye a megelőzésben rejlik, hiszen a szöveti változások a szivárványhártyán már azelőtt megjelennek, hogy az esetleges panaszok ténylegesen bekövetkeznének. Az íriszdiagnosztika többek között megmutatja • a páciens alkati erősségeit, fizikai állapotát, veleszületett erősségeit és gyengeségeit; • a kémiai- és tápanyagszükségleteket, a környezetből származó mérgező anyagok felhalmozódásának helyét; • az idegrendszer állapotát; • a szervezet kezelésekre adott válaszait.
U dodávateľa
6,94 € 7,31 €
  • 5 /5

Hisztaminintolerancia szakácskönyv


"A Hisztaminintolerancia szakácskönyv az első magyar nyelven megjelenő, alacsony hisztamintartalmú recepteket tartalmazó receptgyűjtemény. A csodás fotókkal illusztrált kötet az író, gasztronómus Rubin Eszter - mint hisztaminintoleranciában érintett - saját tapasztalatain alapul. A kötet nemcsak hisztaminintoleranciában, de összetett táplálékallergiában érintetteknek is óriási segítséget nyújt. Minden recepthez Kulcsár Angéla funkcionális táplálkozási szakértő írt tudományos alapokon nyugvó kommentárt. A Hisztaminintolerancia szakácskönyv nemcsak azoknak szól, akik már tudják, hogy érintettek, de azoknak is, akiknek életében valaha jelentkezett vörösbortól, csokoládétól, paradicsomtól, erjesztett ételektől vagy tartósítószerektől (például szulfitoktól), akár gyógyszerektől (például szaliciláttól, aszpirintől) orrdugulás, tüsszögés, fulladás, szapora pulzus, csalánkiütés, bélrendszeri panaszok, vagy régóta megmagyarázhatatlan tünetektől szenvednek, de az egészségügyi vizsgálatok sokszor mégis negatív eredményt mutatnak. Az alacsony hisztamintartalmú diéta az egyéni eltérések változatossága miatt nem egy olyan egzaktul meghatározható rendszer, mint például a gluténmentes vagy a laktózmentes étrend, ezért a receptek ötleteket adnak az életmód- és szemléletváltáshoz. A hisztaminintolerancia azonban csak a jéghegy csúcsa, amely mögött általában valamilyen gyulladásos folyamat áll, ezért a könyvben szereplő ételek nem tartalmaznak gyulladáskeltő anyagokat: glutént, szóját, kukoricát, tejet, tejterméket, hüvelyeseket, cukrot, édesítőszereket, egy kivétellel olajos magvakat, és többnyire alacsony fruktóztartalmúak. Alapvető szempont, hogy hosszú távon nem a hisztamintól kell megszabadulni, hanem a gyökérokok feltárásával, gyulladáscsökkentő étrenddel, és bélregeneráló terápiával a szervezetünket kell alkalmassá tenni arra, hogy a hisztamint újra képes legyen lebontani. "Hiánypótló ez a kötet, mivel nagyon sok ember küzd hisztaminintoleranciával anélkül, hogy tudna róla. Akik viszont már sejtik, hogy tüneteik hátterében ez állhat, gyakran magukra vannak hagyva, hiszen tüneteiket saját maguk vagy a környezetük is sokszor pszichés problémának gondolják, és nem ismerik fel, hogy tüneteiknek fizikai oka is lehet. A hisztaminproblémák okainak kezelésével teljesen tünetmentessé tehetjük állapotunkat. A könyvben szereplő receptek kitűnő segítséget jelentenek abban, hogy elkerüljük a felesleges hisztamin felhalmozódását." Kulcsár Angéla funkcionális táplálkozási szakértő
U dodávateľa
13,78 € 14,51 €

És még mentes is - 75 fejedelmi recept glutén, tej és cukor nélkül


"Amikor 2013-ban kézhez kaptam az autoimmun betegségemről szóló diagnózist, úgy éreztem, itt a vég. Nem a betegség ténye borított ki, sőt szerencsésnek éreztem magam, hogy az orvostudomány akkori állása megoldást kínált életben maradásomra. Amikor - elsősorban amerikai forrásokat felkutatva - alaposan beleástam magam a témába, kiderült, hogy a hormonpótlás mellett csak egy rendkívül szigorú diéta betartásával remélhetek elfogadható életminőséget. [...] Belevetettem magam az alapanyagok megismerésébe, és megállás nélkül sütöttem-főztem azokat a nyersanyagokat felhasználva, amelyeket a diéta engedett. Számos kudarc után alakult ki az a választék, amivel mára már nemcsak én, de a családom és a barátaim is elégedettek. A sok elismerés és biztatás, amit tőlük kaptam, győzött meg arról, hogy kedvenc receptjeimet megosszam azokkal, akik hozzám hasonló cipőben járnak. A könyvben szereplő valamennyi étel sokszor kipróbált, garantált sikert hozó fogás, jó szívvel ajánlom azoknak is, akik nem követnek semmilyen diétát, egyszerűen csak valami finomra és egészségesre vágynak."
U dodávateľa
18,35 € 19,32 €

Naservírujte si víťazstvo (nové vydanie)


Nemusíte byť športovou superhviezdou, aby ste sa o seba starali, žili a cítili sa lepšie a zdravšie. Novak Djokovič V knihe NASERVÍRUJTE SI VÍŤAZSTVO opisuje Djokovič ako prežil bombardovanie jeho rodného Belehradu, i to, ako sa z vojnou poznačenej krajiny dostal medzi tenisovú elitu. Zároveň prezrádza stravu, ktorá ho vyliečila a výraznými spôsobom ho postrčila na ceste k vrcholu. Aj keď miloval chlieb, cestoviny a najmä pizzu z ich rodinnej pizzérie, časom zistil, že jeho telo si nevie poradiť s múkou a pšenicou. Tým, že zo svojho jedálnička vyradil lepok, proteín nachádzajúci sa v pšenici, okamžite sa začal cítiť lepšie, ľahšie, mal jasnejšiu myseľ i rýchlejšie reakcie. Ako pokračoval v skúmaní a vylepšovaní svojej stravy, tak zmizli jeho zdravotné ťažkosti, zhodil prebytočné kilogramy. Práve zlepšené zdravie a lepšia mentálna odolnosť mu umožnili dosiahnuť svoje dva detské sny: vyhrať Wimbledon a byť najlepším tenistom sveta. V roku 2011 prežil Novak Djokovič, podľa slov mnohých športových novinárov, najlepšiu sezónu v tenisovej histórii: vyhral desať turnajových titulov, trikrát triumfoval na grandslamových turnajoch, ťahal 43-zápasovú sériu víťazstiev. Je to pozoruhodný výsledok, pretože len dva roky pred touto úspešnou sezónou mal problém dokončiť náročný turnaj. Ako sa mohol z hráča, ktorý trpel bolesťami, zraneniami a problémami s dýchaním, stať tak rýchlo najlepší tenista sveta? Odpoveď je prekvapujúco jednoduchá: Zmenil svoju stravu.
Na sklade 1Ks
9,49 € 9,99 €

Výživa a krevní skupiny


Pokud se divíte, že na vás běžně doporučované diety nezabírají, tak to jednoduše může být tím, že se jedná o diety, na které váš organismus není schopen reagovat. Peter J. D´Adamo přichází s pádnými argumenty o tom, že výběr určité diety závisí na vaší krevní skupině. Máte krevní skupinu A? Zjistěte, jaké pokrmy vaše tělo nasměrují ke kýženému výsledku. Po dvaceti letech vychází nové revidované vydání s mnoha novými recepty tohoto osvědčeného způsobu diety.
Na sklade > 5Ks
20,05 € 21,10 €

Jedz lepšie, ži dlhšie


Zaujímalo vás niekedy, čo sa deje vo vašom tele so zvyšujúcim sa vekom? Naozaj môžete lepšie jesť, aby ste porazili rakovinu alebo predišli srdcovým chorobám? Na tieto a mnohé ďalšie otázky vám poskytne odpovede nový prístup k potravinám pre budúcu ochranu vášho života. Preskúmajte 10 základných princípov pre dlhý a zdravý život, postavených na základe dôkazov dlho žijúcich komunít na celom svete. Zistite, ktoré potraviny sú pre dlhý život „zázračné“ alebo patria k „superpotravinám“, a prečo získali tento status. Prečítajte si, ako starnutie ovplyvňuje vaše telo, a získajte riešenia súvisiace s potravinami, ktoré obmedzia riziko vzniku určitých chorôb a znížia prejavy a následky iných. Kniha Jedz lepšie, ži dlhšie so štvortýždňovým plánom stravovania a vyše 110 receptami naplnenými živinami je vaším pasom do dlhovekosti.
Na sklade 1Ks
17,96 € 18,90 €
  • 5 /5

Zdravé raňajky


Prečo raňajky? Lebo milujeme rána. Tie chvíle, kým sa svet navôkol zobúdza a deň sa pomaly dáva do pohybu. Myslíme si, že dobré raňajky môžu prispieť ku krajším dňom – je úplne jedno, či vás čakajú náročné úlohy v práci alebo víkendové leňošenie. V tejto knižke nájdete 60 receptov, ktoré vám dodajú energiu do nového dňa, raňajky, na ktorých prípravu potrebujete iba pár minút,ale aj voňavé lievance či ohromujúce červené palacinky, s ktorými si môžete vychutnať dlhé víkendové rána. Nechýbajú ani raňajkové smoothies a farebné limonády. Nostalgickým raňajkám, ktoré nás vracajú do čias detstva, sme vdýchli nového ducha. Naše „vajíčkové“ chlebíky si pokojne môžu dopriať aj vegáni. Knižka, ktorú práve držíte v rukách, vás naučí aj pripraviť si domáce rastlinné mlieka či vypestovať vlastné klíčky. Dozviete sa zaujímavé veci o múkach, orechoch, vajíčkach i alternatívnych sladidlách. Ak by ste nás chceli spoznať bližšie, nájdete nás na našom vegetariánskom blogu biteme.sk alebo si nás môžete naladiť na vlnách rádia_FM, kde vysielame pravidelnú rubriku Bez mäsa_FM. Pri listovaní teda nie náhodou natrafíte aj na rozhovory s našimi kolegami z rádia. Zahryznite sa s bite me do nového dňa a doprajte si zdravé raňajky, desiate a možno aj olovranty. Barbora & Mimi
Na sklade 3Ks
14,16 € 14,90 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Nová oddelená strava


V knihe Nová oddelená strava nájdete recepty na šaláty, nátierky, polievky, ale i hlavné jedlá živočíšnej skupiny, hlavné jedlá rastlinnej skupiny, sladkosti a osviežujúce nápoje. Jedlá sú pripravované podľa zásad delenej stravy a pri každom je poznámka, s akou skupinou sa môžu kombinovať.
Na sklade 1Ks
9,41 € 9,90 €

Vaříme a pečeme pro diabetiky


Jak udělat každý den něco příznivého pro své zdraví? Díky správné výživě, která vašemu tělu poskytne vše, ale nebude krátit vaše chuťové buňky. Skoncujte s nudnými nutričními tabulkami, které vám sužují každodenní život. Teď jste šéfem svého talíře vy! Sestavte si svůj jídelníček zcela podle chuti a nálady - a užívejte si den za dnem o něco zdravěji. Naši odborníci vám přinášejí nejen nejlepší recepty, ale zároveň přehledně vysvětlují všechno důležité a poskytnou vám názorné návody přímo z praxe.
Na sklade 2Ks
6,93 € 7,29 €

Lacná kniha Kniha pro celiaky (-70%)


Celiakie, známá také jako glutenová enteropatie, endemická sprue nebo nesnášenlivost lepku, je běžná nemoc, která postihuje trávicí ústrojí člověka. Pacienti s touto diagnózou nepříznivě reagují na potraviny obsahující lepek. Lepek je směs bílkovin, které se nachází v určitých druzích obilnin jako pšenice, žito a ječmen. Vyskytuje se také v potravinách, například v pečivu, těstovinách a sušenkách. Imunitní systém člověka s celiakií považuje jednu látku tvořící lepek, gliadin, za hrozbu a podle t oho na ni reaguje negativně. Imunitní systém vyrábí protilátky, aby se této domněle škodlivé látce ubránil.
Na sklade 2Ks
2,79 € 9,31 €

dostupné aj ako: