! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Zdravie, životný štýl - ostatné strana 133 z 155

Mentální trénink


Metoda rozvoje osobnosti, která je jednoduchá a účinná. Známy autor motivuje čtenáře, aby změnili myšlení, aby jednali a utvářeli si život podle svojich představ. Ujasněte si svůj cíl, ovládněte svoje podvědomí! Dýchaní a životní energie. Síla víry. Technické aspekty a praxe mentálního tréningu.
Vypredané
12,85 € 13,53 €

Cvičíme v kanceláři


Žijeme v civilizovaném světě plném technických vymožeností, právě kvůli nim však máme nedostatek přirozeného pohybu. Práce vsedě znamená mnoho hodin strávených na kancelářské židli v jednostranné statické poloze. Často jsme unavení a trpíme bolestmi hlavy, zad a kloubů. Jaké obtíže pohybového aparátu způsobuje dlouhodobý sed? Co by měla splňovat kancelářská židle? Jak na židli správně sedět a jak z ní vstávat? Na to vše dává srozumitelné odpovědi nová kniha fyzioterapeutky Simony Sedlákové, která nabízí jednoduché a osvědčené řešení v podobě cvičení. Cviky jsou zaměřené na krční, hrudní, bederní páteř a na horní a dolní končetiny. Cvičit lze v kanceláři na židli, v autě i doma bez větších časových nároků a speciálních pomůcek. Jaké svaly naše tělo používá, aby udrželo stabilitu? Proč je bránice tak důležitá? Odpověď se dozvíme v závěrečné kapitole, kde jsou shrnuty nové poznatky ve fyzioterapii.
Vypredané
1,89 € 1,99 €

Psychiatria


Učebnica vyšla v spolupráci s Fakultou zdravotníckych špecializačných štúdií Slovenskej zdravotníckej univerzity v Bratislave. Je určená pre odbor ošetrovateľstvo. Cieľom študijného textu je umožniť budúcim odborníkom v ošetrovateľstve zorientovať sa v psychiatrickej problematike, získať o nej prehľad a kvalitne sa pripraviť na zvládnutie odboru ošetrovateľstvo v psychiatrii.
Vypredané
3,78 € 3,98 €

Indiai akupresszúra


A szerző a teljesség igényével mutatja be az energiapontok aktiválásának számtalan módját. A könyv segítségével minden érdeklődő elsajátíthatja a 3000 éves indiai marma-terápia 134 eljárását, a pontok masszírozási technikáit, a marma-jóga energetizáló ászanáit, a marma-mantrák ... Folytatás ›› és gyógyító hangok alkalmazását, a szín- és nemeskőgyógyászat pontokat stimuláló módszereit, valamint megismerheti a marma-koncentráció és marma-meditáció szintjeit. A(z) Indiai akupresszúra (Könyv) szerzője Késmárki László.
Vypredané
15,50 € 16,32 €

Čadó


V souvislosti se sbližováním západního a východního světa vzrůstá zájem lidí o kultury, filozofie a životní způsoby velkých asijských národů. Mnohé z těchto věcí jsou pro Evropana velmi složité k chápání, neboť kultura, náboženství a filozofie se v historické perspektivě promítají do každodenního života Asiatů mnohem více než u nás. Kniha, která se čtenářovi dostává do rukou, pojednává o japonské cestě čaje a o způsobu, jakým se promítá do každodenního života Japonců. Nejde jen o tradici. Cesta čaje je součástí celého komplexu filozofie, je to životní pohled, výraz úcty k přírodě, k lidem i k sobě samému. V každém pohybu i v každém slově japonského čajového obřadu je zachycen duch přírody. Tato kniha japonského čajového Mistra Sóšicu Sena navazuje na jeho dřívější knihu Cesta čaje, mysl čaje, kterou také vydalo nakladatelství PRAGMA. Na rozdíl od ní je však zaměřena na praktické stránky čajového obřadu. Je určena nejen laikům, kteří touží po poznání východního způsobu života, ale i lid
Vypredané
17,77 € 18,71 €

dostupné aj ako:

Červený kríž na Slovensku v r. 1919-1938


Prvý zväzok mapuje históriu Slovenského Červeného kríža od svojho vzniku po druhú svetovú vojnu. Oboznamuje s aktivitami, ktoré Červený kríž uskutočnil počas prvých dvadsiatich rokov svojej existencie - boj proti epidémiám, prevencia chorôb alebo pom oc emigrantom. Pripravovaný druhý zväzok zachytáva vojnové roky a obdobie po vojne.
Vypredané
6,24 € 6,57 €

Mögöttem a munka, előttem az élet!


El kell-e keserednünk azért, mert nyugdíjasok lettünk? Ugyan, miért? A Mögöttem a munka, előttem az élet! számtalan okos tanáccsal és példával mutatja be, hogyan tehetjük életünknek ezt a szakaszát is tevékennyé és örömtelivé. Hiszen rengeteg izgalmas szabadidős tevékenység vár ránk, melyekkel valóra válthatjuk régóta dédelgetett, ám időszűke miatt eddig meg nem valósított álmainkat. Ernie J. Zelinski többek között rávezeti olvasóját, - hogyan tekintse át józanul pénzügyi helyzetét - hogyan tűzzön ki magának értelmes, alkotómunkát követelő célokat - hogyan váltsa valóra a saját álmait másokéi helyett - hogyan vigyázzon testi, lelki és szellemi egészségére - hogyan kössön új ismeretségeket és ápoljon meghitt barátságokat. Életigenlő és könnyed hangvételével, cselekvésre buzdító ötleteivel a Mögöttem a munka, előttem az élet! nagy segítség a nyugdíjaskor előtt álló, a már nyugdíjban lévő embereknek és környezetüknek, családtagjaiknak egyaránt. A magyar kiadás függelékében megannyi hasznos tudnivaló (honlapok, könyvek, filmek) olvasható.
Vypredané
10,59 € 11,15 €

Családi gyógynövénytár


A szerző több mint 30 éve foglalkozik gyógynövényekkel és természetes gyógyító módszerek megismerésével. Három évtizede mintegy 250 féle többhasznú gyógynövényt vizsgált meg gyakorlati hasznosíthatóság szempontjából. Ezekből a gyógynövényekből választotta ki azt a 40 fajtát, melyeket több száz, illetve ezer éve közel azonos problémák gyógyítására használtak. A gyógynövények leírásán, gyűjtésén, felhasználási formáján kívül ismerteti az alkalmazási lehetőségeket, recepteket a különböző betegségek, tünetek enyhítésére, de kitér a homeopátiás alkalmazásokra is. Újszerű könyvben, hogy a gyógynövények állatgyógyászati alkalmazását és a biológiai gazdálkodásban betöltött szerepüket is hangsúlyozza. A könyv fő érdeme, hogy a gyógynövények alkalmazási gyakorlata mellett olyan szemlélet- és gondolkodásmódot sugall, ami egészségünk megőrzéséhez, környezetünk védelméhez egyre inkább szükséges. A tárgyalt gyógynövények felhasználásával erősíthető a szervezet védekezőképessége és a betegségek eredményes gyógykezelése. Célja, hogy viszonylag kevés gyógynövényismerettel rendelkezők számára is elérhető legyen gyógynövénykincsünk népgyógyászati használata. Véleménye szerint a klinikai gyógyászat és a népgyógyászat összefogásával érhető el a könyvben szereplő gyógynövények legjobb kihasználása.
Vypredané
10,59 € 11,15 €

Antikoncepce


Publikace podává přehled o aktuálním stavu problematiky antikoncepce, probírá přirozené metody plánování rodiny, metody bariérové, spermicidy, nitroděložní tělíska, nitroděložní systém s levonorgestrelem, čistě gestagenní i kombinovanou hormonální antikoncepci a sterilizaci. Speciální kapitoly jsou věnovány užívání antikoncepce u adolescentek, žen perimenopauzálních a žen s interními riziky.
Vypredané
8,70 € 9,16 €

Blahodarné vitamíny


Kniha vám pomôže zorientovat sa v problematike rôznych zaujímavých tém suvisiaciach so zdravým životným štýlom.Na príklad aké sú účinky vitamínov? Akú úlohu zohrávajú v našej strave? Ktoré sú najúčinnejšie prírodné lieky? Koľko energie denne potrebuje ľudský organizmus?
Vypredané
4,73 € 4,98 €

Univerzita hubnutí


Populárně odborná publikace z pera předního odborníka na tuto problematiku MUDr. Leoše Středy je prvním uceleným dílem, které analyzuje a porovnává všechny známé dietologické směry vyzkoušené v celém světě. Kniha nabízí přehledný návod, jak účinně a bez vedlejších zdravotních rizik redukovat váhu pro všechny typy osob.
Vypredané
9,46 € 9,96 €

Kalórie


Diétne recepty pre celú rodinu.
Vypredané
4,73 € 4,98 €

Liečivé rastliny


Niet zelinky, ktorá by nemala svoje účinky – hovorí staré príslovie – dnes opäť veľmi aktuálne. Prirodzené liečebné metódy, medzi nimi aj terapie liečivými rastlinami, totiž práve prežívajú svoju renesanciu. Táto knižočka poskytne návod na rozlišovanie liečivých rastlín, ich uskladňovanie a správne použitie. Botanická charakteristika rastlín, ilustrovaná farebnými fotografiami informuje čitateľa o ich hlavných poznávacích znakoch a vlastnostiach a navyše podáva aj aplikačný návod na jednotlivé terapeutické postupy. Upriamuje pozornosť čitateľa aj na všetky riziká a nebezpečenstvá, spojené s využitím liečivých rastlín. Knihu uzaviera zbierka receptov na liečivé čaje, zápary, odvary a návody na prípravu iných, v domácej lekárni užitočných prostriedkov.
Vypredané
4,73 € 4,98 €

Ovocie a zelenina


Kniha vám pomôže zorientovat sa v problematike rôznych zaujímavých tém suvisiaciach so zdravým životným štýlom.
Vypredané
4,73 € 4,98 €

Liečivá masáž


Masáž nám môže ľahko a účinne pomôcť odbúrať fyzické či psychické napätie a dokonale sa osviežiť po náročnom dni - ktorý deň by nebol taký?...
Vypredané
4,73 € 4,98 €

Záhadná molekula


Kniha zkoumá alkohol ze všech stran, od historie po moderní vědecké poznatky. Zabývá se rolí alkoholu od počátků lidstva, všímá si, jak ho hodnotí a přijímají různé náboženské systémy a jak se vyvíjí názor na alkohol v současné společnosti.
Vypredané
10,22 € 10,76 €

A tudatos böjtölés kézikönyve


A böjtölés lehet több, mint a test megtisztítása és salaktalanítása. Megfelelő hozzáállással a szellem és lélek fiatalságának valódi forrásává válhat. Ehhez mindenképpen szükségünk van a megfelelő beállítottságra és szakavatott vezetésre. A könyv sze rzője évtizedes orvosi és terápiás tapasztalataiból merít. Különösen nagy figyelmet szentel a böjtölés pszichológiai oldalának. A könyvben szereplő recepteket, meditációs gyakorlatokat és tanácsokat sok tanfolyamon próbálták már ki, így ezek nagy seg ítséget nyújtanak a tudatos böjt gyakorlati megvalósításához.
Vypredané
5,30 € 5,58 €

Szénhidrátfüggők könyve


Az évek múlásával egyre nehezebben fogy le az ember? Egyre nehezebben őrzi meg eredeti testsúlyát? Kiadós reggeli után már ebéd előtt megéhezik? Nehéz abbahagynia az evést, ha keményítőtartalmú ételeket, nassolnivalókat, édességeket kezd el csipegetni? Indokolatlanul elfárad a délután közepére? Ellustul, ha sokat eszik? Inzulin-, vérnyomás- és koleszterinszintcsökkentő vagy hormonpótló gyógyszereket szed? Ha valaki a kérdések közül kettőre igennel válaszolt és elmúlt 40 éves, akkor neki való ez a könyv. Íme a szénhidrátfüggők programja, a személyre szabott terv, hogy karcsúak, erősek és egészségesek legyenek 40, 50, 60 évesen és azon felül is.
Vypredané
2,84 € 2,99 €

Rolfing


Kniha uvádí do teoretických souvislostí metodu integrace tělesných struktur, nazvanou po své objevitelce, doktorce Idě Rolfové `rolfing`. Kromě teoretických základů je doplněna množstvím obrazového materiálu, který jednak popisuje anatomické a fyziologické vztahy lidského organizmu, na jejichž změně a nápravě je metoda rolfingu založena, jednak dokumentuje výsledky dosažené na poměrně širokém vzorku populace v průběhu užití této metody.
Vypredané
12,50 € 13,16 €

V kategórii zdravie, životný štýl nájdete širokú paletu kníh, ktoré sa zaoberajú rôznymi aspektmi zdravia, wellnessu a zlepšovania životného štýlu. Tieto knihy ponúkajú cenné informácie, prístupy a rady, ktoré vám pomôžu dosiahnuť fyzickú a duševnú pohodu.

V našej knižnej ponuke nájdete diela, ktoré sa zameriavajú na rôzne témy, ako je stravovanie, cvičenie, duševné zdravie, sebapoznanie, liečebné metódy a mnoho ďalších oblastí súvisiacich so zdravím a životným štýlom. Tieto knihy vám poskytnú informácie o vplyve životného štýlu na vaše zdravie a praktické návody na to, ako dosiahnuť vyvážený a zdravý spôsob života.