! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - F1, automobilové preteky strana 1 z 1

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Mechanik


Zoznámte sa s Marcom „Elvisom"" Priestleym, bývalým mechanikom číslo jeden tímu McLaren, a strojcom úspechov tých najlepších jazdcov Formuly 1. Mechanik odhaľuje škandály a tajomstvá, ako aj rivalitu pilotov a tímov. Kniha sleduje Priestleyho na cestách po okruhoch, kde pracoval vo vysokooktánovej atmosfére boxov F1. Hoci sa pozornosť fanúšikov najčastejšie sústreďuje na hviezdnych jazdcov, práve mechanici sú tí, ktorí vytvárajú majstrov sveta, a každá ich chyba môže mať fatálne následky. Marc rozpráva príbeh, v ktorom vysokokvalifikovaní mechanici nielen dolaďujú jemnú techniku a analyzujú údaje na špičkových počítačoch. Títo chlapci si dokážu poriadne vyhodiť z kopýtka. Či už ide o párty na luxusných jachtách, alebo fotenie v beztiažovom stave na palube lietadla, svet Formuly 1 je vzrušujúci na trati aj mimo nej.
Na stiahnutie
11,90 €

Lewis Hamilton


Lewis ?Hamilton 2020-ban mind a futamgyőzelmek, mind a világbajnoki címek terén felzárkózott Michael Schumacher mellé, és vele együtt viseli a „minden idők legsikeresebb autóversenyzője” címet, emellett ő a valaha élt legnagyobb brit Formula–1-es pilóta is. Már 2007-es bemutatkozó idényével világszerte rajongók millióit nyerte meg, hogy a rákövetkező évben minden idők legfiatalabb világbajnokaként vonuljon be az F1 történetébe. Habár az azóta eltelt években is folyamatosan róla szóltak a szalagcímek – hol Nico Rosberggel és Sebastian Vettellel folytatott párharcával, hol viharos párkapcsolataival került a címlapokra –, a rázúduló médiafigyelem dacára megmaradt hihetetlenül tehetséges és a végletekig elszánt profinak, aki kitartóan uralja a motorsport világát. Alapos és olvasmányos életrajzával a népszerű sportújságíró, Frank Worrall nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy nyomon kövesse a világ leggyorsabb emberét. Egy rendkívüli fiatalember történetét ismerhetjük meg, aki előtt már újonc korában is olyan élő legendák tisztelegtek, mint Sir Jackie Stewart, és akiből idővel sokszoros világbajnok és Nagy-Britannia legsikeresebb sportolója lett.
Na stiahnutie
8,42 €

dostupné aj ako:

McLaren sztorik


Több mint 700 sztorit, érdekességet olvashat e kötetben; mint például ezt: Jean-Pierre Jabouille, a Peugeot sportigazgatója minden befolyását latba vetette, hogy 1994-ben honfitársa, Philippe Alliot ülhessen az egyik McLarenben, ne pedig Martin Brundle. Végül egy teszt lett hivatott dönteni a két pilóta között a Le Castellet-i pályán, amelynek hosszú egyenesében szalmabálák segítségével kialakítottak egy sikánt. Brundle ment elsőként, majd Alliot következett. Kezdetben rosszabb időket ért el angol kollégájánál, ám végül sikerült egy jóval gyorsabb kört repesztenie. Jabouille büszke volt, hogy bebizonyosodott az igaza, ám a McLaren egyik technikusa megmutatta a kocsi telemetriáját. Eszerint a francia versenyző lassítás és – ami még érdekesebb – oldalirányú gyorsulási erők fellépése nélkül haladt át a sikánon. Philippe baráti ugyanis eltávolították a bálákat… A rövid, önálló sztorik kirajzolják a nagy múltú versenycsapat útját a kezdetektől napjainkig. És nem csak a Forma-1-ben, hiszen az évtizedek során a McLaren sikereket ért el a Forma-2-ben, a Forma-5000-ben, az Indycarban, a 7-es csoportban, a GT kategóriában és egyéb versenyosztályokban is. Külön fejezetben kaptak helyet az alapító Bruce McLarenről szóló történetek. A könyv bemutatja a gárdánál dolgozó embereket, versenyzőket, tervezőket, vezetőket ugyanúgy, mint a gyár által épített autókat, azok technikai érdekességeit képekkel, műszaki adatokkal. Megtudhatja többek között, hogy melyik autót juttatta előbbre a színe a rajtrácson; hogy melyik megépítéséért zsarolta meg Niki Lauda a csapatvezetőket; hogy melyik miatt kellett egy újságírónak meztelenre vetkőznie Silverstone-ban; akárcsak azt, hogy miért versenyzett a McLaren több pilótája is lyukas cipőben; és még sok minden mást.
Na stiahnutie
6,17 €

Rettenetes örömeim


Augusztusi este volt, a szúnyogok idegesítően csipkedtek. Egy képes autós újság volt a kezemben, amelyet Torinóban nyomtattak, azzal próbáltam lecsapni a vérszívókat. Peppino, az egyik legjobb kamaszkori barátom váratlanul megkérdezte: „Te mi leszel, ha nagy leszel?” A modenai vámház gázlámpájának pislákoló fényénél ráböktem egy fényképre az első oldalon. Raffaele De Palma – állt a képaláíráson – ismét főszereplő volt Indianapolisban, a nagy amerikai versenyen. „Autóversenyző leszek” – válaszoltam. „Bravó – mondta ő –, ha sikerül, az bizonyára nagyszerű mesterség.” Így kezdődik, egy kisfiú nagyravágyó álmával Enzo Ferrari megismételhetetlen életútja, amelyet ő maga mesél el ebben az önéletrajzban. A könyv először a hatvanas évek elején jelent meg, amikor a „Drake” már a leghíresebb olasz volt a világon. Az elkövetkező két évtizedben magánkiadásokban frissítették, így a nagyközönség előtt ismeretlen maradt. Száraz, tömör, aforizmákat teremtő stílusa (emlékezetes mondása szerint a másodikok csak az utolsók között az elsők) jól ismert azok számára, akik találkoztak vele. 1929-ben, miközben megrengette a világot a nagy válság, Enzo igazi látnokként megalapította Modenában a Scuderia Ferrarit, azaz a Ferrari istállót, hogy az előkelő polgárok fiai nála versenyezzenek. A II. világháború és a maranellói üzemet ért bombatalálat sem térítette el terveitől: 1947-ben az ágaskodó lovacska debütált a versenypályán, és ezzel elkezdődött egy mára legendássá váló sikersorozat. A Drake által írt oldalak tele vannak érdekes anekdotákkal, valamint lényegre törő, nem mindig elismerő szakmai és emberi ítéletekkel azokról a pilótákról, akik a csapatában versenyeztek , de nem hiányzik ezekről az oldalakról a fájdalom sem. Mert ebben a könyvben, félretéve közmondásos visszafogottságát, Ferrari szabadon beszél olyan bensőséges dolgokról is, mint tragikusan fiatalon elhunyt Dino fia halála, amelynek hatására minden későbbi öröme „rettenetessé” vált. A könyvet másik fia, Piero rendkívül személyes hangvételű visszaemlékezése gazdagítja, amely a nagy öreg utolsó éveinek néhány ismeretlen fejezetét tárja a nyilvánosság elé. Az 1988-ban kilencvenéves korában elhunyt Enzo Ferrari önéletrajzának legújabb kiadása elfogulatlan vallomás attól az embertől, aki álomautója révén az olasz zsenialitás szimbóluma lett a világban.
Na stiahnutie
7,01 €

dostupné aj ako:

Forma-1 sztorik 2014-2015


Dávid Sándor legendás évösszefoglalója. Ennek a kötetnek a kézbevételével és elolvasásával is ugyanolyan szerencse éri az Olvasót, mint a korábbiakkal. A szerző utánozhatatlan stílusa és mesélőképessége a Forma-1 világát is úgy képes újraláttatni velünk, hogy szinte elfelejtjük, ezt az egészet egyszer a televízióban már mi magunk is végignéztük. A kötetben megtalálható 29 + 1 Magyar Nagydíj krónikája is.
Na stiahnutie
3,35 €

A bajnok


Michael ?Schumacher tragikus síbalesete megdöbbentette az egész világot. Bár egész életét veszélyesen gyors autókban töltötte, minden balesetét apróbb zúzódásokkal, törésekkel vészelte át. Miután visszavonult, egy családi üdülésen a francia Alpokban szenvedett komoly síbalesetet. Megható az a szeretet és érdeklődés, amely körülveszi balesete óta.Forma1-es pályafutását 1991-ben kezdte a Jordan csapatában. A következő versenyen már a Benettonhoz szerződött, és itt is versenyzett 1995-ig. A csapatban kétszer nyert világbajnokságot, 1994-ben és 1995-ben. Később a Ferrarinál folytatta, ahol egészen 2006-ig versenyzett, és ötször nyert Világkupát. Karrierjének utolsó három évét a Mercedesnél töltötte. Ő minden idők legsikeresebb Forma1-es pilótája.Bár hosszú éveken keresztül a média kereszttüzében állt mint a legsikeresebb Forma1-es pilóta, magánéletét mindig sikerült távol tartania az újságíróktól. A könyv szerzője, Karin Sturm, a Forma1 és Michael Schumacher karrierjének elismert szakértője. Ebben a könyvben talán elsőként enged bepillantást a magánember, Michael Schumacher életébe. Tudta, hogy két gyermeke minden versenyen részt vesz? Vagy hogy annyira imádja a német lekvárokat, hogy mindig bevásárol belőlük, ha Németországban jár mivel Svájcban él? Michael felesége, Corinna, akivel 1995-ben házasodtak össze, mindig meleg otthont és biztos hátteret biztosított számára. Corinna mindig kiáll férje mellett, támogatja őt a legnehezebb helyzetekben is.A szerző, Karin Sturm Schumacher személyes barátai és ismerősei segítségével és sok, eddig nem látott, családi fotóval mutatja be Michael Schumacher életét és karrierjét.
Na stiahnutie
4,94 €

V kategórii "F1, automobilové preteky" kde nájdete široký výber kníh a príručiek určených pre fanúšikov týchto adrenalínových športov. Táto kategória je ideálna pre všetkých, ktorí sledujú Formulu 1 a iné automobilové preteky, majú záujem o technické aspekty týchto športov, alebo sa chcú dozvedieť viac o ich histórii a najlepších jazdcoch.

Naše knihy ponúkajú podrobné informácie o F1 a automobilových pretekoch, od pravidiel a techník jazdy, cez profily najlepších pretekárov a tímov, až po podrobné analýzy jednotlivých pretekov a sezón. Ponúkame tiež tituly zamerané na technické aspekty týchto športov, ako sú konštrukcia a nastavenie pretekárskeho auta, pit stop stratégie a ďalšie.