! Doprava ZADARMO už od 15 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Svetová beletria strana 1 z 304

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Aťka


„Ujček Maco neboli poverčivý. Keď im niekto rozprával o všelijakých pliagach, čo sa vraj potulujú po svete, čo majú tajomnú moc a čo moria ľudí, nuž len počúvali, počúvali, ale si mysleli po svojom...“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
1,99 €

Bál


„... v duchu naozaj žiada sa jej ísť. Ale ako? Čo si ona počne, bojazlivá, v takej slávnej spoločnosti?“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
1,29 €

Co má věděti každý pekař a cukrář


„Kniha sleduje cíl, aby učeň byl veden k přemýšlení o své práci, by každý počin v praxi byl zdůvodněn theorií. Aby se praxe s theorií vzájemně podporovala, zdůvodňovala, prolínala a doplňovala, neváhal jsem navštíviti celou řadu dílen, abych nabytých zkušeností použil při sestavování této práce.“ Příručka ze Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
4,99 €

Bez hrdosti


Novela zo života dedinskej inteligencie, ľudí, ktorí nevedia nájsť zmysel žitia a cítia sa byť zbytoční. Hlavná hrdinka Milina je zaľúbená do namysleného a sebavedomého učiteľa, ktorý odmieta jej lásku. Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,49 €

Coracias Garrulus I.


Nem minden költő, író kezdte karrierjét a csúcson. De meg volt a tehetségük, hogy odakerülhessenek. A kulcs ehhez az emberek. Hogy észrevegyék. S onnantól új szintre lép minden. Az ember, a lelke, s maga az irodalom, hisz új taggal bővült a köre. A Coracius Garrulus első rész új versekkel bővítik az olvasni, művelődni vágyók elméjét. A Weisz-versek több témával is foglalkoznak, de fő az ember. Az ember kis világa, hogy mit tett, mi fog tenni, hogyan érez. S ezekben talán magára ismerhetnek páran.
Na stiahnutie
3,33 €

Bárhol, magaddal


Balogh ?Piroska szerkesztő teszi fel a könyv kapcsán az alábbi kérdéseket. Hogyan táncolnak az írók? Táncolhatunk-e velu¨k egyu¨tt? Táncainkban, zenéinkben mi egyensúlyozza ki az odaadó figyelem óriásdaruját? Merre fordul ez a figyelem, és merre fordítják szemu¨nket a napraforgók? Mit világít meg a gyertyák fénye? Mire számíthatunk, ha kihunynak a fények, és emberéletu¨nk útjának felén sötét erdőbe tévedu¨nk, a lélek sötét éjszakájának erdejébe? Várjunk-e csodát a csodalámpától? Mitől szikráznak össze a szívu¨nkbe temetett idézetek, hogy fény fakadjon az éjszakában? Hová emelkednek mélységből kiáltott szavaink buborékjai? Miről ismerju¨k meg utunk során a köztu¨nk csoszogó angyalokat? Előbbre jutunk-e, ha ugrani tanulunk a mókusoktól? Éhes vándorként mire figyelmeztet belső u¨rességu¨nk? Milyen utat rajzolnak ki várakozásaink lábnyomai? Hol találjuk, hogyan keressu¨k a Szót? A Képmás Kiadó és a Prae Kiadó közös kiadása. Hegyi Balázs 1963-ban szu¨letett Budapesten. A Pázmány Péter Egyetemen szerzett licenciátust 1988-ban. Első verseskötete, a Kitakar a pillanat 2012-ben jelent meg a Prae Kiadónál. A kötetet Simó Berta illusztrálta. A borítót Szabó Imola Julianna tervezte. A szerző portréját Czimbal Gyula készítette.
Na stiahnutie
7,58 €

A történetsütödés


A ?könyvsétáltató szerzőjének szívmelengető, érzékeny, csodálatos nyelvezetű új regénye Carsten Henn A történetsütödés lapjain önmagunk elfogadásáról, a jó élet hozzávalóiról ír – és a kenyérsütés művészetéről.A kenyérsütés majdhogynem tánc. A tésztát ritmusosan gyúrják, a kéz forgatásától, a csípő lendületétől lesz sima. Sofie, a volt balerina lenyűgözve figyeli Giacomót, az olasz péket munka közben. Holott az volt a szándéka, hogy a kisegítői állást a falusi sütödében felmondja, amint teheti. Egész élete kisiklott, mikor tánckarrierjének vége szakadt. Kicsoda ő, ha nem táncolhat? Ki fogja szeretni, ha többé nem tündököl a színpadon? Csakhogy Sofie a kis sütödében messze többet talál puszta elfoglaltságnál: egy egyszerű ember bölcsességét, az apró dolgokban rejlő boldogságot és a bátorságot a változtatáshoz. Meddig táncolhatunk még, miután elhallgatott a zene? – kérdezi magától Sofie a könyv elején, és a végére már tudja a választ.A történetsütödés körbeölel, mint egy meleg takaró. Megérint, miközben szórakoztat, sőt hosszú távon inspirál.
Na stiahnutie
6,17 €

Véres torkú angyalok


Kizárólag 18 éven felülieknek!A háború nemcsak a győztesekről és a vesztesekről szól. Hanem sokkal többrőlEgy férfiról, akit többször is elárultakEgy öreg emberről, aki nem tehetett arról, hogy minek született.Egy fiatal lányról, aki csak túlélni akart.Egy kislányról, aki már csak a babáját szorongatta egy lebombázott városban.Egy nőről, aki váratlan szövetségest kap egy pokoli csapdában.Egy fiatal férfiról, aki maga is áldozata lett egy embertelen világnak.Egy fiúról, aki csak szeretni akart.Egy férfiról, aki olyan dolgokat  látott, amelyek örökre megtörték a lelkét.Ilyen hát egy háború valódi arca!Ebben a könyvben az író megmutatja, hogy milyen egy háború azok szemén át, akik valóban átélik a borzalmakat!„A legtöbb ember csak híradóban lát háborút, ott pedig olyan az egész, mintha csak egy akciófilm jelenete lenne. Az erőszak nem is valóságos. A tv-ben nem fájnak a pofonok, a filmben lelőtt színész a jelenet végén feláll és leporolja a nadrágját. Az agyat becsapja ez a különbözőség. Hogy volna szörnyű valami, hacsak egy aprócska rész egy lövöldözős moziból.”
Na stiahnutie
5,61 €

Jó anyák iskolája


KULT Könyvek PEN/Hemingway-díj: legjobb első regény – jelölésA legkiválóbb regénynek járó Carnegie-érem – jelölésCenter for Fiction: legjobb első regény – jelölés Barack Obama kedvenc könyveinek listájaJenna könyvklubjaNew York Times Bestseller „A szolgálólány meséje a Squid Game generációjának." - TELEGRAPH „Kísérteties és feledhetetlen. Elképedten figyelem, mi jár Jessamine Chan fejében." – Liz Moore, a Hosszú, fényes folyó című NYT bestseller szerzője „szürreális” (People)„figyelemreméltó” (Vogue)„dühítően időszerű” (New York Times) Frida Liu nem boldogul. Munkahelyi előmenetele nem méltó azokhoz az áldozatokhoz, amelyeket kínai bevándorló szülei hoztak érte. Férjét nem tudja rávenni, hogy szakítson fiatalabb szeretőjével. Frida csak az anya-lánya kapcsolatban tud kiteljesedni, hozni a tőle elvárt tökéletességet. Lehet, hogy a lányán kívül nincs senkije, de neki így is megfelel. De aztán egyszer nagyon rossz napja van. Az állam rajta tartja a szemét az olyan anyákon, mint Frida. Akik a telefonjukat nyomogatják, miközben a gyereket baleset éri a játszótéren, akik hagyják, hogy a gyerek egyedül menjen haza. Elég egy pillanatnyi kihagyás, máris állami hivatalnokok sokasága fog dönteni arról, Fridát is alá kell-e vetni a Nagy Testvér-jellegű intézmény programjának, amely megállapítja, elég odaadó-e a szóbanforgó anya. Fridának szembe kell nézni azzal: elvehetik tőle a lányát. És be kell bizonyítania: a rossz anya is jó útra térhet. Megtanulhatja, hogyan legyen jó.
Na stiahnutie
8,42 €

Holnap ilyenkor


New York Times Bestseller „Az a fajta könyv, ami megnevettet, megríkat, amitől fel akarod hívni telefonon azokat, akiket szeretsz. Kivételes élmény.” – Emily Henry „Gyönyörteli.” – Boston Globe Mi lenne, ha elutazhatnál a múltba? Alice holnap lenne negyven. Aztán reggel felébred, és 1996-ban találja magát. Újraéli a tizenhatodik születésnapját. Nem csak az döbbenti meg, milyen volt a külseje kamaszkorában, nem is az, hogy viszontlátja a fiút, akibe gimiben bele volt zúgva: legjobban az apján hökken meg, aki alig több mint negyvenévesen sármos, energikus. Így, hogy rálát élete további menetére, néhány múltbeli esemény új értelmet nyer. Ha változtathatna valamin, megtenné? A jelenben, mi tagadás, nem boldog. Az apja kórházba került, párkapcsolata nincs. Tulajdonképp semmi vész, de ez így mégsem az igazi. Talán a múltba tett kirándulás segít rájönni, mi hiányzik?
Na stiahnutie
8,42 €

Ebek harmincadja


Erich Kästner 1931-ben adta le kiadójának Ebek harmincadja című regényét. A mű főszereplője, a munkanélküli germanista Jakob Fabian bejárja a húszas évek végének túlfűtött, politikai és szexuális vonatkozásban egyaránt rendkívüli állapotot megélő Berlinjét.Kästner könyvében minden regisztert megszólaltat - ezért is találta úgy a kiadó, hogy a kézirat felér egy robbanószerkezettel, amelyet a szerkesztőség emberei finom érzékkel hatástalanítottak, majd Kästner eredeti szándékával ellentétben Fabian, egy moralista története (a magyar kiadásban: Fabian, egy moralista regénye) címmel jelentettek meg. Ám a szókimondó, keserű, szatirikus korrajz sokak szemében még ebben az ártalmatlanított formájában is dekadensnek és obszcénnak tűnt, és a nácik 1933-ban a berlini Opernplatzon máglyára vetették a könyvet.A mű helyreállított ősváltozata most először olvasható magyarul Győri László kiváló fordításában.
Na stiahnutie
8,45 €

A jövő század regény


Jókai fantáziája nem rugaszkodik el a valóságtól, arról ír, ami már benne van a levegőben: a bankok és repülőgépek világáról.
Na stiahnutie
2,82 €

De kár megvénülni!


Vidám, szórakoztató történet, melyben egy megvénült ember mesél életéről.
Na stiahnutie
2,82 €

Névtelen vár


Egy bolondos gróf obszervatóriumot rendez be az elhagyatott vár tornyában, ahonnan éjszaka a csillagokat, nappal a járókelőket figyeli.
Na stiahnutie
2,82 €

Politikai divatok


Elbeszélésgyűjtemény a korabeli politikai életről. Jókai csipős kritikával szemléli korának politikáját.
Na stiahnutie
2,82 €

Tégy jót!


Egy eladósodott család története. A család elszegényedését a könnyelmű férj és a spekulánsok cselszövései okozzák. Camilla, az írónő feleség lányával együtt igyekszik menteni a még menthetőt.
Na stiahnutie
2,82 €

A jó palócok


Mikszáthnak talán legsikerültebb műve ez a novellaciklus. Mikszáth palócaira a gondviselés vigyáz, hogy ne vétkezzenek.
Na stiahnutie
2,82 €

Beszterce ostroma


Pongrácz István, a magyar Don Quijote fejébe veszi, hogy igazi várúrként akar élni a XIX. században,
Na stiahnutie
2,82 €

Kisebb elbeszélések 1882-1884


Az újságíró Mikszáthnak sokáig csak kis terjedelmű művei jelentek meg, fokozatosan tért át a regényre. Ebből a három kötetből ez a második.
Na stiahnutie
2,82 €

Nechajte sa vtiahnuť do sveta najznámejších príbehov svetovej literatúry. Prežívajte osudy hlavných hrdinov a objavujte novinky, ktoré vám neustále prinášame v oblasti svetovej beletrie. Čítajte romány, novely, či poviedky od známych autorov ako Jane Austen, Haruki Murakami, Fjodor Michajlovič Dostojevskij, Jules Verne, Erich Maria Remarque, Paulo Coelho, Daniel Defoe, George Orwell a mnohých ďalších.