! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Svetová beletria strana 2 z 323

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Waltz of Hearts


Short poems, mostly about the disappointment in love. I wrote these for someone special, with whom I hope our business is only unfinished. How can love be so painful, huh? Well, like this.
Na stiahnutie
2,54 €

A Hawthorne testvérek


Négy testvér. Két rejtély. Egy lebilincselő regény. Jennifer Lynn Barnes visszatér bestsellere, az Örökösök viadala-trilógia világába, és emeli a tétet. Grayson Hawthorne-t milliárdos nagyapja születése óta az utódának nevelte. Aztán kitagadta az örökségből az egész családját, és meghalt, de a hatása és a tanításai ott élnek a fiúban. Így amikor a két húga bajba kerül, Grayson kézbe veszi az ügyet, és azt teszi, amihez a legjobban ért: hatékonyan és kíméletlenül megoldja a helyzetet. Anélkül, hogy belegabalyodna az érzelmi szálakba. Legalábbis ez a terv. Jameson Hawthorne született játékos, az izgalmat és a kockázatot kergeti. Amikor felbukkan titokzatos apja, és szívességet kér tőle, naná hogy nem tud ellenállni a kísértésnek. Be kell jutnia London legexkluzívabb titkos szerencsejáték-klubjába, hogy megnyerjen egy elképzelhetetlen tétért folyó, lehetetlenül nehéz játékot. Még szerencse, hogy Jamesonnak a lehetetlen a specialitása. A világ két végén bonyolult játszmákba keveredő Grayson és Jameson testvéreik és Avery segítségével egyre mélyebbre kénytelenek ásni, hogy eldöntsék, kik akarnak lenni, és mi mindent hajlandóak feláldozni a győzelemért. A New York Times bestsellerlistájának élén!
Na stiahnutie
6,68 €

A magány a garzonban lakik


Kérdések, amelyekért mi felelünkMindenki hazudik magának? – teszi fel a kérdést a szerző kötetének előszavában. A könyvet olvasva hamar ráébredünk, nem a válasz itt a lényeg, hiszen azzal mindenki tisztában van, aki nem hazudik (mindig) magának. A nézőpont a HOGYAN-ra koncentrál, az igazi kérdés pedig a MIÉRT.  „(…) a nagyi imádott öltözködni, divattervező akart lenni, hogy aztán végül egész életében titkárnőként gürizzen. #lifesucks.”-olvasható a kötetnyitó Hessteg című novellában.  Félmondatba sűrítve egy egész élet csalódása. Mi hiányzik ahhoz, hogy valóra váltsa álmait, sikerüljön beváltani önmagának tett ígéreteit, és meg tudjon felelni saját elvárásainak egy európai, 21. századi nő? Milyen okok következtében csúsznak bele a hétköznapok a némaságig elhallgatott, elfojtott elégedetlenségbe és boldogtalanságba? Túl sokat vár el magától az ember? Túl komolyan vesszük magunkat? Vagy épp ellenkezőleg? Mások tökéletesnek hitt életét nézegetjük az Instagramon, bárkivel azonnal kapcsolatba léphetünk az interneten, és magunk köré is könnyedén felépíthetünk egy álomszerűen tökéletes kulisszát, amelynek középpontjában örökké fiatal, mosolygós arcképünk virít. Hogyan alakítja személyiségünket az az identitás, amit magunkról építünk fel az online térben, és milyen mentális elváltozásokat okoznak azok az igények, amelyeknek, úgy érezzük, meg kell felelnünk?  Ezeket a kérdéseket feszegeti az író debütáló kötetében, de a válaszokat nekünk kell kimondanunk. Manger Adrienn történeteiben mind benne vagyunk. Az elhanyagolt gyerek, csalódott szerető, szorongó apa, anya, de még a magányos, alkoholista öreg néni is mi vagyunk. Az emberi sorsok narrátora pedig kimagasló nyelvi és tartalmi érettségről ad számot. Tallér Edina 
Na stiahnutie
8,42 €

Napraforgó árnyékában


Ez a verseskötet a szeretet és a természet egyszerűségét írja le. A történet középpontjában egy szerelem áll, amely egy napraforgómező árnyékában virágzik. A szerző szeretné a szavak segítségével festeni a szerelem minden árnyalatát. Ez a mű nem csak egy szerelemi történetet mesél el, hanem a természet és az ember közötti kapcsolatot is bemutatja. A "Napraforgó árnyékában - Egy szerelme virágzása" egy olyan utazásra hívja az olvasót, ahol az érzelmek és a természet találkozik, hogy együtt alkossák meg a csodát.
Na stiahnutie
7,04 €

Együttérző


Az Együttérző egy olyan verseskötet, amely többnyire a fiatalságra jellemző dolgokat gyűjti össze versek formájában. A szerző versei hol személyes történeteket írnak le, de előfordul, hogy más történetét írja le egyes szám első személyben, illetve külső szemlélőként is ír saját korosztályáról. A próbaolvasók közül a többség tudott egy-egy verssel azonosulni, mivel többféle téma is előfordul a kötetben. Található benne akár barátság, akár szerelem, mind pozitív, mind negatív megvilágítással és élménnyel. Valamelyik vers képes együttérző társként működni, amikor az egyén nem tudja kivel megértetni érzéseit, így az egyes műveket olvasva az olvasó is egy kicsit megértést és „társat” talál. Ez a célja a kötetnek.
Na stiahnutie
6,30 €

Sakknovella


IRATKOZZ FEL A KIVÁLASZTOTT CÍMRE, KATTINTS A "HAMAROSAN" FELIRAT MELLETTI KIS SZÍVECSKÉRE, HOGY AZONNAL ÉRTESÜLJ A MEGJELENÉSRŐL! „Meg kellett kísérelnem kétségbeesett helyzetemben, hogy egy fehér és egy fekete énre hasítsam öntudatomat, ha nem akartam összeroppanni a szörnyű csönd súlya alatt.”
Na stiahnutie
3,91 €

Valójában remekül


Maggie házassága mindössze 608 nap után véget ért, de ő jól van – valójában remekül. Persze életében először van egyedül, nem tudja kifizetni a lakbért, és a doktori dolgozatával sem halad sehová…De huszonkilenc évesen Maggie eltökélt szándéka, hogy a „meglepően fiatalon elvált” státuszából kihozza a legtöbbet. Vigaszhobbikba kezd, beleveti magát az alkalmi randizásba, és a barátai idegeire megy túlzásba vitt sopánkodásával. Ahogy Maggie elmerül a válás első évének káoszában, azon kapja magát, hogy mindent megkérdőjelez: miért hiszünk még mindig a házasság intézményében? Kudarcot vallottam, mielőtt igazán elkezdtem volna élni? Hány hajnali négykor kiszállított hamburgert kell még megennem, mire végre boldog leszek?A fergetegesen vicces, meglepően mély és fájdalmasan átélhető Valójában remekül ellenállhatatlan regény a modern szerelem, barátság és boldogság viszontagságairól.
Na stiahnutie
8,42 €

A Kezdetekben


Első verseskötetem. 2014-ben íródott. Kezdetnek kezdet, de végnek nem is annyira vég.
Na stiahnutie
7,04 €

Tlön-Budapest


És akkor most az újraolvasásról, mert az újraírásból már elég. És különben is: nem akarom, hogy nagyon rossz kedvű vagy komor vagy akár csak túlságosan elmélázó legyél ennek a könyvnek a legvégén, ami az én kéziratomban a 137-dik, miközben az első borító az első oldal. Szóval lazíts inkább. Hasonlóképpen nem akarok előre (közben, utána) túlságosan sok részletet elárulni, de annyit azért tudnod kell, hogy a tlöniek szerint valójában egyetlen könyvet sem lehet újraolvasni, mert közben – előre vagy hátra, esetleg föl- vagy lefelé; a háromban ábrázolhatatlan negyedik vagy ki tudja, hányadik dimenzióban, de – eltelt némi idő, és te, aki egyelőre élsz és lélegzel, már nem leszel ugyanaz. Sőt, tulajdonképpen már most sem vagy az. Meg persze az idő sem. És mivel az időhőz hasonlóan a könyv sem holmi élettelen tárgy – de ha az lenne is – most már valami teljesen mást jelent. És mindig is mást jelentett, ha ez így értelmezhető egyáltalán.
Na stiahnutie
5,63 €

Lókötők


Ez a hatvanas években játszódó történet amolyan életrajzféle. Egy román felmenőkkel bíró eleven, Eleken élt paraszt származású gyerek tréfás csínytevései korleírással fűszerezve, és a családi drámák végső konklúziója: "én a családom soha el nem hagyom, ne tudják meg a gyerekeim, milyen egyedül felnőni."
Na stiahnutie
4,20 €

Félúton


  Utunk során, olykor álmodozva arra ébredünk, hogy még nemigen tudjuk, mikor hova érkezünk.
Na stiahnutie
3,10 €

A türelem és szabadság útján


Válogatás Lena Belicosa a „Türelem” és „Szabadságélmény” témában kiírt pályázatán részt vett amatőr írók, költők, bloggerek alkotásaiból.
Na stiahnutie
2,82 €

Ígéret egy különc mizantróp számára


Valahol minden kisprózai műfaj egy adott szituáció köré csoportosul; szereplőkre hivatott koncentrálni. Az író csavarint egyet történetein már csak azáltal is, hogy az olvasó sokszor még nem is sejtheti, hogy a valódi valóságban van-e, ami a szeme előtt történik, vagy abban a író által megteremtett fikciós közegben, ahol az adott történet játszódik. Gyakran az egyszerű történetek mögött az emberi, pszichológiai érzelmek teljes mozgatórúgóit találjuk. Fontosak továbbá a kamaszkori történetei is. A lányához rajongásig szeretettl ragaszkodó apuka, aki beteg kislányát neveli, miközben jószerivel állásával, karrierjével játszik. A fiatal, gyönyörű nő, aki apafigurát keres magának, hogy teljesebbnek érezhesse az életét. A tanár, akit kirúgnak állásából, mert érvelni mert a szövegértő olvasás mellett. A férfi, aki szemtanúja lesz egy verekedésnek, és azt hiszi, hogy színészkedéssel megúszhatja a további retorziót. Kedvvel lapozgathat a kötetben bárki.
Na stiahnutie
5,32 €

Ananász utca


„Mulatságos regény családról, szeretetről és társadalmi osztályokról, egy éleslátó szerző tollából.” Nick Hornby New York a szabadság, a vonzó lehetőségek, a sokszínű kavalkád városa. De biztos, hogy itt minden olyan, amilyennek látszik? Jenny Jackson első regényében a jómódú, kiváló kapcsolatokkal rendelkező brooklyni Stockton családot veszi górcső alá, miközben három női sorsba pillanthatunk bele. Darley a legifjabb generáció legidősebb tagja. A szívére hallgatott, feladta az állását, az örökségét, hogy minden idejét a gyermekeinek szentelhesse, ám ez talán túl sokat követel tőle. Sasha középosztálybeli nő Új-Angliából, aki beházasodott a Brooklyn Heightsban élő famíliába, férje rokonai emiatt élősködőnek tartják. Georgiana, a legfiatalabb lány fejest ugrott egy tiltott kapcsolatba, így hamarosan döntenie kell, milyen ember akar lenni valójában. Az Ananász utca elgondolkodtató, ugyanakkor üdítően szellemes regény a New York-i elit csábítóan könnyed életéről. A szereplők szerethetőek, de esendőek, igazán nem nehéz azonosulni velük. Felvetődik olvasás közben a kérdés, hogy mindig minden körülmények között ismerjük-e a saját családtagjainkat. Mennyire határoz meg bennünket a vagyon?  Milyen őrültségeket válthat ki belőlünk az első, mindent elsöprő szerelem? A szerző nagy sikerű első regénye szórakoztató, bohém történet, amely nem csupán kikapcsol, de sokszor elgondolkodtat az emberi természet mélységeiről, és választ ad rengeteg kérdésünkre.
Na stiahnutie
8,42 €

Alice Tükörországban


  – Azt mondta, hogy be akar jönni – folytatta a Fehér –, mert valami vízilovat keresett. Mármost az volt a helyzet, hogy akkor épp nem akadt ilyen a háznál.– Általában szokott lenni? – csodálkozott el Alice.– Csak csütörtökön – felelte a királynő.
Na stiahnutie
3,94 €

A per


Az expresszionista próza legnagyobb ígérete Franz Kafka (1883–1924) volt; az egyetlen, akinek sikerült száraz humorú rövid novelláiba és töredékekben maradt regényeibe belevinni a világ eredendő kísértetiességét, az ember reménytelen harcát titokzatosan rosszindulatú magasabb hatalmakkal szemben. Szerb Antal 
Na stiahnutie
4,36 €

Dorian Gray arcképe


  "Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét."
Na stiahnutie
5,07 €

Soha többé nélkülem


A harmincas évei végén járó Constance sikeres ügyvéd, aki nemrég megkapta álmai állását egy előkelő párizsi ügyvédi irodánál. Látszólagos magabiztossága ellenére mégis sebezhető, kevés az önbizalma. Fülig szerelmes a szintén ügyvéd Lucas-ba, egyre csak arra vár, hogy a férfi, ígéretéhez híven, elhagyja érte a feleségét. Constance már épp aláírta a szerződését, amikor észreveszi, hogy a próbaidejét nem épp szokványos módon kell letöltenie. Az új munkahelye nem tárgyalótermekbe küldi, hanem a Szent Jakab zarándokút egy szakaszára. Constance első reakciója a meghökkent ellenállás, ám végül a barátai biztatására rábólint, hogy egy veszélyesen nagy ugrással elhagyja a komfortzónáját. Amit aztán megtapasztal, mindent összezavar benne arról, amit addig gondolt saját magáról és a szerelemről. Maud Ankaoua lenyűgöző, megható világot fest, amely az olvasót is felemeli. A szerző meggyőződéssel, nagyvonalúan és nagy képzelőerővel adja a kezünkbe a valódi, boldogító szeretet és szerelem megoldóképleteit. A Soha többé nélkülem a félelmeinkre épülő gépies mintákat állítja reflektorfénybe, amelyek olyan gyakran akadályozzák, hogy igazán szeressünk – holott erre megvan bennünk a képesség. A tartós szabadság és öröm nagyon is elérhető, ez az út éppen oda vezet.
Na stiahnutie
7,57 €

Körbeölelni a csillagos eget


Mottóm: A vers, a mese, az a hely, ahol az ember a világot szavakkal szereti. Életfeladatomnak az írást, az érzések és gondolatok betűkké transzformálását tekintem. Meséket, verseket, mondókákat, webszövegeket írok. Balatonkeresztúron élek, ezért nap mint nap inspiráló közeg vesz körül. A Balaton páratlan energiája, és természet dallamai s jelen voltak jó néhány alkotásom születése közben. Köszönettel tartozom ezért sokaknak, és remélem ezután is tovább utaztok velem a szavak csodálatos világába. A címadó versem a balatoni szőlőhegyek napsütötte lankái között született, 2024-ben, amikor már terveztük ennek a kötetnek a megjelenését. Jobbról, balról építkezések hangjai és a flex csikorgott összetéveszthetetlenül, a korai meleg miatt pedig aznap előbújtak a méhek és darazsak. 
Na stiahnutie
7,86 €

Nechajte sa vtiahnuť do sveta najznámejších príbehov svetovej literatúry. Prežívajte osudy hlavných hrdinov a objavujte novinky, ktoré vám neustále prinášame v oblasti svetovej beletrie. Čítajte romány, novely, či poviedky od známych autorov ako Jane Austen, Haruki Murakami, Fjodor Michajlovič Dostojevskij, Jules Verne, Erich Maria Remarque, Paulo Coelho, Daniel Defoe, George Orwell a mnohých ďalších.