! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Svetová beletria strana 3 z 323

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Átok és kereszt


A keresztesháborúk idejében járunk. A jeruzsálemi árva fiú egy sikertelen merénylet miatt a templomos lovagokhoz kerül. Szökjön meg, vagy illeszkedjen be? Álljon bosszút, vagy bocsásson meg? Átkot vagy áldást hoz rá, ha megmenti a démonoktól gyötört, zabolátlan lányt? Ki valójában Avria, a titokzatos menyasszony, s boldog lehet-e valaha a kényszerűségből köttetett házasságban? Sorsukat rejtélyes erők formálják, de a döntések terhe a lovag vállát nyomja, és ha tévútra sodródik, az egész világ jövője fordulhat meg rajta.
Na stiahnutie
4,54 €

IV. Edward - 1. rész


Shakespeare királydrámáit olvasva az lehet az érzésünk, hogy a Rózsák háborújának vérzivatara során egymást váltották az uralkodók az angol trónon. A színművek címének sorában mégis kimaradt egy név: IV. Edward több mint egy tucat évig országolt viszonylagos békében, olyannyira, hogy - a százéves háború lezárásaként - még egy rövid franciaországi hadjáratra is maradt ereje. Ezen idő alatt pedig a király a kedvenc időtöltésének hódolt: udvarolt a szép nőknek, legyen az nemeshölgy, polgárasszony vagy parasztlány.Thomas Heywood darabja ezen kalandokra helyezi a hangsúlyt: míg a háttérben zajlik a történelem, a szemünk előtt szeretők és szeretettek személyes drámái bontakoznak ki.
Na stiahnutie
1,51 €

IV. Edward - 2. rész


A színmű második részében Edward király elindul a franciaországi hadjáratra, hogy befejezze a majd' másfél évszázada kezdődött háborút; ám közben otthon újabb trónkövetelők törnek az ő és fiai koronájára. Ezalatt folytatódik az egymástól elszakított Shore házaspár drámája is.
Na stiahnutie
1,51 €

A fekete macska


„[Poe] Nem is kísértethistóriáival alapított új iskolát, hanem a detektívtörténet felfedezésével. Az elszabadult fantáziájú költő semmire sem volt olyan büszke, mint józan, éles logikájára; ő találta fel az amatőr detektívet, aki következetes észjárásával a legbonyolultabb bűnügyeket is kideríti.” Szerb Antal
Na stiahnutie
3,53 €

Az uralkodás művészete


A 2022-ben alapított Trubadúr Könyvek Kiadó újonnan indított zsebkönyvsorozata, amely a magyar és világirodalom klasszikusait kínálja az olvasók számára. A francia császárnak a kortársak által feljegyzett, gyakran aforizmaszerűen megfogalmazott mondatait tartalmazó idézetgyűjtemény számos ma is aktuális gondolatot tartalmaz. „A korlátlan hatalom nem kényszerül arra, hogy hazudjon; csak hallgat. A felelős kormányzat, amely köteles beszélni, titkolózik és szemérmetlenül hazudozik.” Az idézeteket válogatta és fordította Takács M. József.
Na stiahnutie
3,53 €

Valóssággá vált álom


E kötet számomra olyan verseket tartalmaz, amely valamilyen nehéz, vagy könnyebb időszakomban íródott. Éppen azért állnak nagyon közel a szívemhez. A veszteség, amely a sorok közt megbújnak valós események alkották. Búcsú, fájdalom, elvesztés és van szomorú szerelem vagy épp egy kis humoros gyermekversike. Mindnek van jelentősége. A Valósággá vált álom verseskönyv egy érzelmekben dúskáló emlékkönyv nagyapám tiszteletére.
Na stiahnutie
3,76 €

Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete


"Aki megőriz magában annyi fiatalságot, hogy felnőtt korában is szívesen olvassa Jókai regényeit, annak Stevenson is nagyon kedves marad." Szerb Antal
Na stiahnutie
3,91 €

Ophelia virágai


„Az álmod éjjel játszódik, s te egyedül vagy a gyerekkori otthonodban. Az ágyban fekve arra riadsz fel, hogy valaki odakint járkál a kertben. Leszaladsz a földszintre, és kinézel az ablakon. Eleinte semmit nem látsz, csak a vaksötétet, majd hirtelen egy arc jelenik meg az üveg túloldalán. Egy szőrös férfiarc. A vonásai durvák, a képe sebhelyes, a tekintetéből kegyetlenség árad. Megpróbálja kinyitni az ablakot, de nem jár sikerrel, így hát továbbsiet, hogy keressen egy titkos helyet, ahol bejuthat. Megpróbálod megelőzni. Minden ajtót és ablakot be kell zárnod, mielőtt odaérne. Versenyt futtok egymással. De a konyhaajtó mindig utoljára marad, s mire odajutnál, ő már a házban van.”
Na stiahnutie
7,54 €

A szicíliai lány és a három csapás


A Szicíliában élő Blanca sorsa már a fogantatásától rosszul indul; biológiai apja, Mark elhagyja a lány édesanyját, Adele-t, amikor értesül annak állapotáról.A nő idővel férjhez megy, ám a lányt sem mostohaapja, Francesco, sem a két öccse, Gianni és Claudio nem szereti.Összetört, önbizalomhiányos fiatal nőként azonnal elutazik Nápolyba az első férfi után, akiben kiutat lát a helyzetéből, de cseberből vederbe kerül: a kedvese, Valerio néhány hónap után ráun a munkanélküliség csapdájában vergődő, csalódott és egyre elkeseredettebb lányra. Mondvacsinált indokkal elküldi a szüleihez Salernoba.A dolgok tragikussá fordulnak, amikor Blanca leendő apósa, Vittorio jóvátehetetlen bűnt követ el a lánnyal szemben. A helyzetet Monica, Vittorio felesége menti meg, és segít másnap menekülni a tragikus élethelyzeteiből.Korábban a neten komoly érzelmi kapcsolatba került valakivel, és most meg sem áll hozzá Rómáig.Blancanak nincsenek nagy vágyai, mindössze szeretne „A három csapás” családhoz tartozni, ahol a szeretet, a bizalom és az összetartás természetes.Vajon sikerül neki megtalálnia neki ezt a közeget és révbe érnie, vagy tovább hánykolódik az élet viharos hullámain, miközben a biztonságot keresi?A szicíliai lány és a három apa igaz történetének kérdéseire a választ megkapjuk ebből a regényből.Sok történet és izgalom vár mindenkit a regény végéig...
Na stiahnutie
6,28 €

Amikor nem értjük többé a világot


Benjamín Labatut ismert tudósok életét tárja elénk, akiknek a felfedezései minden elképzelésünket felülmúló erkölcsi dilemmákkal és következményekkel jártak. Nyaktörő tempóban és felkavaró részletességgel meséli el olyan gondolkodók történetét, akik átformálták a lehetségesről alkotott elképzeléseinket. Az Amikor nem értjük többé a világot a tudományos és matematikai felfedezések, az őrület és a pusztulás közötti bonyolult kapcsolatokról szól. Fritz Haber, Alexander Grothendieck, Werner Heisenberg, Erwin Schrödinger – csak néhány név a szellemóriások közül, akiknek zaklatott életébe Labatut beavatja az olvasót, megmutatva, hogyan küzdöttek meg a lét legsúlyosabb kérdéseivel. Zsenialitásuk páratlan, ugyanakkor sokszor köztük és barátaik, szerelmeik közt áthidalhatatlan szakadék húzódott, s nemegyszer elszigeteltség és téboly lett az osztályrészük. Bizonyos felfedezéseik jobbá tették az életet, míg mások káoszt és elképzelhetetlen szenvedést szültek, ám a legtöbb esetben egyértelmű határvonalat sem tudunk húzni az erkölcsi kategóriák között. A könyvet Kutasy Mercédesz értő fordításában olvashatjuk. A kötet a 2021-es Nemzetközi Booker-díj és a 2021-es Nemzeti Könyvdíj jelöltjei között szerepelt a fordítások kategóriában.
Na stiahnutie
10,09 €

Széttört helyeken


Miért sodródik Anais, ez a fiatal nő? Tényleg kiveszett belőle minden ambíció? Vagy csak szomorú? Elveszíti az állását, és tiszta lappal akar indulni, ezért Limoges-ba költözik. Már sokat hallott arról, milyen jellegtelen ez a város.Lakást bérel egy idős olasz nőtől, aki vaksága dacára nagyon is tele van életkedvvel. Anais ráébred, a tökéletlenségeink tesznek bennünket egyedivé - nem az a lényeg, hogy az ember begyógyítsa a sebeit, hanem hogy megtanuljon együtt élni velük. Pauline Harmange (sz. 1995) az Én például utálom a férfiakat című, nagy port felvert esszé szerzője, amelyet futótűzszerű sikere nyomán tizenhét nyelvre fordítottak le. Tizenöt éves kora óta blogger, jelenleg önkéntesként dolgozik egy alapítványnál, amely a nemi erőszak ellen küzd.
Na stiahnutie
6,41 €

A szívverések szigete


„A ?boldogság gyakran hazugsággal kezdődik. És ha ragaszkodunk ahhoz, hogy igaznak higgyük, igazzá is válik.”Súicsi egész életében gondosan ügyelt arra, hogy ne éljen át mély érzelmeket, és ne kötődjön senkihez. Nem bírná a szíve. Ám amikor egy titokzatos gyermek bukkan fel a nemrégiben elhunyt édesanyja házánál, hirtelen minden megváltozik. A férfinak lépésről lépésre szembe kell néznie a múltjában felgyülemlett fájdalommal, a szőnyeg alá söpört, elhallgatott, letagadott bánattal, hogy visszatérhessen az életébe az öröm, a szeretet és a szerelem. Az emlékek felidézésében a segítségére van a csendes és bölcs Szajaka, aki halottakat készít fel a temetési szertartásra; egy „hal-gyerek”, aki mintha a tenger fenekéről hozná a felszínre az emlékeket; valamint egy hosszú utazás Tesima szigetére, a Szívverések Archívumába, ahol egy különleges kiállítás keretében több ezer ember szívverését lehet meghallgatni.Laura Imai Messina, az Amit a szélre bízunk és Az élet rejtett színei szerzője ezúttal is bebizonyítja, hogy bármilyen fájdalmas is a trauma, bármilyen sötét és végtelen a gyász, az élet és a boldogság mindig utat tör magának.
Na stiahnutie
10,40 €

A Douglas-nővérek 3.


A parfüméria 3. Családregény-sorozat a Douglas parfümérialánc történetéről Spiegel-bestseller Hamburgból a világhírig! Hamburg, 1929: Hertha és Lucie, a két nővér megörökölték a keresztszüleiktől a jól menő Douglas  parfümüzletet, ahol már korábban is dolgoztak. Lucie-ra rátalált a szerelem, Hertha pedig másodszorra is anyai örömök elé néz. Ettől függetlenül folytatják a munkát, továbbviszik, amit a nagynénjeik felépítettek. Hiába tör ki a nagy gazdasági válság, a testvérek szembeszállnak a kihívásokkal. Az országban megindul a nacionalizmus térhódítása, de ők varázslatos illatokat visznek el világszerte mindenhová. A Charlotte Jacobi álnév az Eva-Maria Bast – Jorn Precht szerzőpárost fedi, amellyel már több Spiegel-bestsellert megjelentettek.  Eva-Maria Bast újságíró, több tényirodalmi kötet, thriller és más regény szerzője. Egyebek mellett a Konrad Adenauer Alapítvány történelmi újságírás díjában részesült. Lakóhelye a Constance-i tó, illetve Würzburg. Jorn Precht a Stuttgart Media University oktatója, mozi- és tévéprodukciók többszörösen díjazott forgatókönyvírója. Történelmi regények és tényirodalmi művek szerzője, 2018-ban Bronze Homer irodalmi díjat kapott.
Na stiahnutie
7,05 €

A csokoládémester


Az olaszországi Amalfiban játszódó regény csokoládéról, szerelemről és titkokról San Francisco, 1953: Celina Savoia vigasztalhatatlan. A férje rejtélyes körülmények között elhunyt. Kisfiukat Olaszországba viszi, Amalfi verőfényes tengerpartjára, hogy megismertesse férje rokonságával. Celinának már a szülei is csokoládéval dolgoztak. A családtagok szeretetétől övezve új életet kezdene ebben a varázslatos, romantikus környezetben, amikor megsejti, hogy férje sötét titkot őrzött, amely a második világháború végnapjaihoz kapcsolódik – és ez tönkreteheti a jó viszonyt, amely az olaszországi rokonokkal létrejött. Kísértést érez, hogy új szerelmet találjon, de a férje alakját övező rejtély lefoglalja. Rabul ejti a dilemma, hogy felderítse-e az igazságot, vagy inkább örüljön, hogy ennyire megszerette új családját. Elhunyt férjének testvérével, Lauróval egészen Peru kakaótermő vidékéig kell menniük, hogy feltárhassa a titkot, amely mindannyiukat veszélybe sodorhatja.   Jan Moran USA Today-bestsellerszerző. Történelmi és mostani regényeket egyaránt ír. Könyvei: Hepburn’s Necklace, The Winemakers, The Perfumer, illetve a Summer Beach és a Coral Cottage sorozatok. A könyvben megtalálható a Chuao Csokoládémanufaktúra csoki trüffel receptje.   „Tuti fogás a történelmi románcok kedvelőinek: ez egy szívbe markoló rejtély története.” – Library Journal „Új, kiérlelt hang a romantikus családtörténetek világában.” – Booklist „Jan Moran a nagyszabású románcok új királynője.” – Rebecca Forster, USA Today-bestsellerszerző
Na stiahnutie
7,05 €

Három nap egy esztendő


Szonja ?German immár második, a kétnyelvűség fűszeres nyomait változatlanul magán viselő kötete valódi csemege a magyar irodalmi polcon. A Három nap egy esztendő ott kezdődik, ahol a számtan, a fizika s néha még a józan ész is csődöt mond. Rébuszoktól mentes, mégis sejtelmes írásaiban az idő legkevésbé sem lineáris, és a 2+2 számtani összege sem mindig négy…A valóságon innen és túl, hol az álom, hol az ébrenlét mezsgyéjén fonódó tizenhét, látszólag egyáltalán nem összefüggő történet a minőségi kikapcsolódás élményét kínálja az olvasónak. Soha nem öncélúan, hanem mint egy titokzatos rendező szavára fokozatosan kitágulnak a határok, és észre sem vesszük, ahogy szárnyat bont a képzelet.Emlékmorzsákkal teli káprázatkóc ez a kötet. A szerző több kultúra nyomait is magán viselő látásmódja óhatatlanul eltér a mainstreamtől. Amennyit elvesz a megszokottból, annyit biztosan hozzá is tesz. Kísérletezik a nyelvvel, játszik az asszociációkkal, ha a mondandó úgy kívánja, a műfaji határokat is bátran áthágja. Számára az irodalmi forma csupán eszköz, sosem cél. Ezért annak, aki a szigorúan megszokottat keresi, vagy valami konkrét, kiszámítható irodalmi stílust vár, nem ígérjük, hogy ebben a kötetben megtalálja. Egy bizonyos: Szonja German kézzelfogható transzcendenciával, asszociációkkal finoman átszőtt prózája megszólít, elgondolkodtat, vigasztal, mosolyt fakaszt. Aki nem hiszi, járjon utána…
Na stiahnutie
8,81 €

Caso Bagatelle


Szonja German eredeti­leg or­vos végzettségű, kor­társ ma­gyar szerző. Fi­atalkora nagy részét külföldön töltötte, 2010 óta orvos férjével boldogan él Budapesten, a titokzatos, festői Hegyvidéken. Nem le­het vélet­len, hogy Szonja pont ezen a dim­bes-dom­bos, mese- és ro­mánc­szö­vésre ösztönző, cseppet sem unalmas tájon al­kotta meg elbeszéléseit. A szatirikus hangvételű, olykor lírai, olykor finom iróniával átszőtt írások hétköznapi, ismerős szituációkat, korántsem tökéletes, mégis sze­rethető, esendő karaktereket állí­tanak elénk. Hozzánk ha­sonlóan legjobb tudásuk szerint, főpróba nélkül élik az életüket. Önazonosság, önámítás, hazugság, életközepi válság, felelősség és esztétikum időtlen témái ezúttal a jóléti társadalom közegében jelennek meg. A modern élet kényelme, munkakörük kivételes szabadságfoka lehe­tő­séget te­remt a szereplőknek az élményfüggőségükből is fakadó unalomérzésük csillapítására. Az életvitelükre jellemző vi­szonylagos keretnélküliségben felszínre kerül­nek belső konfliktusaik, fel nem dolgozott tra­u­máik és legalapvetőbb szükségleteik is. A kötet miközben mi­nőségi szórakozást nyújt, észrevétlenül a sorok mögé vezet, és elgondolkodtat. Ki a nyertes, ki a vesztes? Hol az igazság? Van-e remény a személyiségfejlődésre? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ könnyed humorral és finom intellektussal a szerző.
Na stiahnutie
6,81 €

Benátsky kupec


Mladý kupec Bassanio premrhal všetok svoj majetok a zo zložitej situácie mu pomôže len sobáš s krásnou Portiou. Ak sa však chce uchádzať o jej ruku, potrebuje peniaze. Jeho priateľ, vážený kupec Antonio sa zaňho zaručí u starého úžerníka Shylocka a hoci potrebné peniaze pre Bassania získa, dostane sa do ťažkostí, lebo pôžičku nedokáže vrtátiť včas. Chamtivý Shylock trvá na dodržaní podmienok dohody a cena, ktorú má Antonio zaplatiť, je naozaj vysoká.
Na stiahnutie
8,30 €

dostupné aj ako:

Dve doby


„Tak?! Lepšie bolo pod päsťou, vtedy by ste boli svorní, teraz sa hašteríte ako deti a neviete žiť v slobode? Chceli by ste, by sa nad vami panovalo, chceli by ste bič nad sebou…?“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
2,99 €

Hadži Murat


Rozsahom skromná novela (v mojej verzii s ilustráciami nepresahuje 166 strán) je bezpochyby jedno z najhlbších diel Leva Nikolajeviča. „Mnoho bolo variantov k veľkolepej novele Tolstého, ale pocity spravodlivosti toho, kto za ňu bojuje, vždy boli prítomné a narastali. Hadži Murat je práve ten príbeh o sedliakoch, ktorý chcel celý svoj život Tolstoj napísať“ konštatoval Viktor Šklovskij. O tom, že sa za “útlou” novelou skrýva celý intelektuálny vesmír svedčí aj konštatovanie Tolstého tajomníka A. Sergejenka o Hadži Muratovi. Celkovo zaznamenávame 23 začiatkov novely, 10 redakcií záverečného textu, 25 krát sa Tolstoj „bil“ s XV. kapitolou o Mikulášovi I. Zachovalo sa celkom 2152 rukopisné strany verzií Hadži Murata. O význame tejto novely pre Tolstého hovorí i fakt, že sa ju rozhodol nezverejniť počas života. Z druhej strany je súborný materiál spojený so vznikom novely Hadži Murat ojedinelý najmä tým, že je rozsahom nepomerne veľký, aký sa nepodarilo nájsť vo vzťahu k žiadnym iným Tolstého dielam. Preklad Hadži Murata z pera Marka Verina je výsledkom priam archeologického výskumu nielen ojedinelého štýlu Tolstého na sklonku života, rôznych variantov, ale aj dobových materiálov, ktoré Lev Nikolajevič používal počas písania novely a novších historických štúdií o vojenskej aktivite Ruska na Kaukaze od Petra I. po súčasnosť. Výsledkom sú moje poznámky a eseje v druhej časti knihy. Myslím si, že pomôžu súčasným čitateľom lepšie pochopiť nielen život skutočného avarského bojovníka, ale aj pozadie na ktorom sa odohráva dramatický príbeh. Novelu a následné eseje sú ilustrované významnými ruskými výtvarníkmi, ktorí sa venovali Kaukazskej vojne ako životnej téme.
Na stiahnutie
14,99 €

Nechajte sa vtiahnuť do sveta najznámejších príbehov svetovej literatúry. Prežívajte osudy hlavných hrdinov a objavujte novinky, ktoré vám neustále prinášame v oblasti svetovej beletrie. Čítajte romány, novely, či poviedky od známych autorov ako Jane Austen, Haruki Murakami, Fjodor Michajlovič Dostojevskij, Jules Verne, Erich Maria Remarque, Paulo Coelho, Daniel Defoe, George Orwell a mnohých ďalších.