! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Svetová beletria strana 7 z 326

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Skon Paľa Ročku


„Paľo Ročko ochorel. Ako dostaval dom, do ktorého zakázal čo len krokom vojsť svojej materi lebo ho ničím nepodporovala, ba žiadala ešte, aby ju on opatril, on, biedny a chudobný — začalo ho klať vo vnútornostiach a ľahol do postele...“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
1,79 €

Mojžík


„Starého gazdu Jána Mojžíka tak asi od Vianoc morila tajná túžba. A ako sa začaly snehy topiť, jar približovať a sused dolný, Maco Dlháň, vyhnal prenikavo bľačiace jahnence na dvor, už páľu tej túžby ani strpieť nemohol... „Už je nie inak, ja salaš musím mať!“ šomral si v ten deň i sto ráz.“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
1,29 €

Hore Váhom


„Milý příteli! Léta a léta šli jsme spolu jednou cestou za stejným cílem — Vilém, Ty a já. Často v nečase a někdy také v slunci života. A v upomínku na tuto společnou cestu a maje na zřeteli blízkou Tvou šedesátku připisuji Ti tuto knížku v upřímném přátelství. Buď dlouho ještě zdráv ku prospěchu umění, jemuž Jsi Svůj život zasvětil. Al. Mrštík. (Jožovi Úprkovi, akad, malíři.)“ Klasika ze Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
4,99 €

Hoj, zem drahá…


„Hoj, zem drahá, slovenská zem, / poľúbže sa s ránom, / búšte srdcia utýrané: / zore nad Kriváňom — / daromne noc hromom rvala, / blesky bila v temä: / otrokmi sme boli dosiaľ, / viacej nebudeme! Zbierka básní z rokov 1917 až 1919.“ Poézia zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,49 €

Páva


Ľudový divadelný kus v štyroch dejstvách. Dramatická literatúra zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,49 €

Márnosť všetko


„Či je veľká moc božia predsa, keď človeka kedykoľvek smetie so zeme. Márnosť všetko, márnosť!“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
1,79 €

Země mnoha jmen


Po zemětřesení se z Atlantského oceánu vynoří nová, panenská pevnina, do níž lidé začnou vkládat naděje, neboť ji považují za budoucí utopii, oproštěnou od konfliktů starého světa. Boháči a státníci si však takové sousto nechtějí nechat ujít a spory o rozdělení nové půdy vyvrcholí válkou. Dramatická literatura ze Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,99 €

Diablom posadnutí


Do trochu ospalého zastrčeného mestečka sa vracia z cudziny skupina mladých mužov. Piotr Verchovenskij, navonok bezstarostný nihilista, je v skutočnosti nemilosrdný intrigán, ktorý vyvolá v meste nepokoje a svojich druhov zmanipuluje k tým najohavnejším činom. Hoci sám túži po zásadných spoločenských zmenách, za vodcu skupiny pasuje rozhľadeného krásavca Nikolaja Stavrogina, ktorý jediný odoláva jeho úkladom. Stavrogin je pre malé provinčné mestečko tajomstvom. Mnohé sa mu odpúšťa pre jeho príťažlivý vzhľad a ženské osadenstvo ho vníma ako síce vrtošivého a búrlivého mladíka, no jednako dobrú partiu. Pravda o ňom je však omnoho temnejšia a čitateľ sa ju dozvedá prvýkrát v slovenskom preklade z kapitoly U Tichona, ktorá bola z pôvodného ruského vydania vynechaná. Hrdinovia románu sú posadnutí rôznymi ideami, ich videnie je sploštené, nekompromisné. Či ide o vízie dokonalého spoločenského zriadenia, velikášske predstavy o Rusku, fanatickú vieru v Boha alebo, naopak, úplné popretie Boha. V snahe presvedčiť okolie o svojej pravde, jedinej a nemennej, neváhajú prekračovať hranice ľudskosti. Diablom posadnutí je spoločenský a politický pamflet, satira, kronika, v ktorej vládne chaos a šialenstvo. Je to rýdzi Dostojevskij so všetkým, čo na ňom čitatelia milujú aj nenávidia. Pre množstvo historických odkazov a formálnu štruktúru zároveň patrí medzi najzložitejšie Dostojevského diela. Určitý návod k pochopeniu však čitateľ nájde v doslove od popredného rusistu Valerija Kupku.
Na stiahnutie
18,80 €

dostupné aj ako:

Oliver Twist


Román Oliver Twist opisuje ťažký život chlapca, ktorý vyrastá v sirotinci. Pred krutým zaobchádzaním a neznesiteľnými podmienkami v sirotinci uteká do Londýna. Tu sa však dostáva medzi zločincov, pre ktorých sa stáva ľahkou korisťou... Román preložil do slovenčiny v prvej polovici minulého storočia básnik a prekladateľ Vladimír Roy. V pôvodnom texte boli vykonané gramatické a textové úpravy.
Na stiahnutie
2,50 €

Zločin a trest


Jak „filozoficky“ zdůvodnit vraždu? Že život některých lidí je bezcenný, a tudíž není hříchem jim ho vzít? Tak nějak uvažuje Raskolnikov, klíčová postava Dostojevského románu z roku 1866. Po svém hrůzném činu uteče a dostane se do rodiny alkoholika Marmeladova. Raskolnikov se zamiluje do jeho dcery Soni a svěří se jí, jaký čin spáchal. Právě ona ho přesvědčí, aby se přiznal a přijal svůj trest. Dílo vychází v novém překladu Libora Dvořáka.
Na stiahnutie
31,39 €

Bál


„... v duchu naozaj žiada sa jej ísť. Ale ako? Čo si ona počne, bojazlivá, v takej slávnej spoločnosti?“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
1,29 €

Aťka


„Ujček Maco neboli poverčivý. Keď im niekto rozprával o všelijakých pliagach, čo sa vraj potulujú po svete, čo majú tajomnú moc a čo moria ľudí, nuž len počúvali, počúvali, ale si mysleli po svojom...“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
1,99 €

Co má věděti každý pekař a cukrář


„Kniha sleduje cíl, aby učeň byl veden k přemýšlení o své práci, by každý počin v praxi byl zdůvodněn theorií. Aby se praxe s theorií vzájemně podporovala, zdůvodňovala, prolínala a doplňovala, neváhal jsem navštíviti celou řadu dílen, abych nabytých zkušeností použil při sestavování této práce.“ Příručka ze Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
4,99 €

Bez hrdosti


Novela zo života dedinskej inteligencie, ľudí, ktorí nevedia nájsť zmysel žitia a cítia sa byť zbytoční. Hlavná hrdinka Milina je zaľúbená do namysleného a sebavedomého učiteľa, ktorý odmieta jej lásku. Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,49 €

A Herzberg-pincészet újjászületése


Wiesbaden, ?1945. szeptember. A második háborúnak vége, a Herzberg-pezsgőgyár pedig súlyos károkat szenvedett. A Herzberg család legidősebb lánya, egyben a pincészet többségi tulajdonosa, Henni élete is romokban hever. Férje eltűnt Oroszországban, és most elhunyt apját is gyászolja. A temetésre megérkezik Henni idősebb húga, Lisbeth, a család fekete báránya, akinek múltja súlyos teherként nehezedik a két nőre, csak a legfiatalabb testvérükért, Billéért érzett felelősségük egyesíti őket. Bille ápolónőként szolgált a fronton, de már régóta nem hallottak felőle, aztán váratlanul mégis hazatér. A pezsgőgyár minden gondja és terhe Henni vállát nyomja, egy dolgot azonban biztosan tud: nem hagyja, hogy tönkremenjen a családi vállalkozás. Henninek egyetlen esélye van arra, hogy megmentse a pincészetet, és újra beindítsa a zavartalan működését, ehhez pedig mindent kockára kell tennie – az új szerelemre való reményét is. Linda Winterberg lebilincselő családregény-sorozatot alkotott a Rajna-menti pezsgőpincészet háború utáni időszakáról, amelynek első részét tartja kezében az olvasó.
Na stiahnutie
6,51 €

Rozmaringkulcs


Ha valaki szeretne visszarepülni abba a korba, amikor még az emberek lóháton és szekéren jártak, ahol fehérre meszelt házakat léckerítések védték, mögöttük ugató pulikutyáva és lábhoz dörgölőző macskával, ahol erősek voltak még az emberi kötelékek, akkor jó könyvet választott. Ebben a világban keresi Bálint, a fiatal földbirtokos hirtelen eltűnt édesanyja emlékét. Hosszú utat kell bejárnia, mely során szembe kell néznie elhunyt apja szellemiségével, a megörökölt családi birtok különös, olykor félelmetes titkaival, és anyja évekkel korábbi szenvedéseivel. A küzdelmes utat azonban nem kell egyedül bejárnia. Mellette áll fiatal felesége, Bell, aki szintén küzd saját múltjának szellemeivel, miközben vezeti a falusi iskolát, harcol a gyereklányok jobb sorsáért, és szembenéz saját nőiességének kérdéseivel. A két fiatal nincs egyedül a nehéz pillanatokban, hiszen Bell édesapja a maga csendes, meggondolt módján, szájában elhagyhatatlan pipájával vigyázza lépteiket. Mozgalmas történet küzdelmekről, fájdalmakról, szeretetről, összetartásról.
Na stiahnutie
4,26 €

Felhőtlen, boldog napok


Rajna-völgy, 1951. Henni és testvérei, Lisbeth és Bille végre közelebb került egymáshoz, már maguk mögött hagyták a régi vitákat. A pezsgőgyárat vezető Henni és Georg első gyermeküket várják. Lisbeth is rátalál az új szerelemre, amely azonban veszélybe kerül, amikor utoléri a múltja. Bille, a madárfióka még mindig a család szeme fénye, azonban nem tudja túltenni magát a háborúban ápolónőként átélt borzalmakon. Végül egy férfiban lel vigaszra, aki aztán óriási csalódást okoz neki. Conrad, Henni eltűntnek hitt férje is visszatér, amivel a nővérek boldogsága újra veszélybe kerül.
Na stiahnutie
6,74 €

A tót atyafiak


A jó palócok novellaciklus párja. A Palócföld sjkvidékét a palócok lakják, míg a Fátra hegyeit a tótok. A zord körülmények megkeményítik lakóik szívét.
Na stiahnutie
2,82 €

A virágokat ne felejtsd


A Ha a macskák eltűnnének a világból szerzőjének új regénye Szilveszter estéjén Izumi látogatóba megy édesanyjához, Yurikóhoz, de nem találja otthon. Végül a közeli parkban bukkan rá, egy hintán ül, láthatólag nem találja a helyét. Ez az első jel, hogy valami nincs rendben. Pár hónap múlva Izumi szembesül a diagnózissal – édesanyjának Alzheimer-kórja van. Ahogy Yuriko emlékezete egyre gyengébb, Izumi felidézi saját gyerekkorát. Gondját viseli édesanyjának – miközben hamarosan neki is megszületik első gyereke –, és próbálja megérteni, hogyan fordulhatott elő, hogy évekig nem látogatta meg Yurikót. Azon töpreng, pontosan miben áll kettejük kapcsolata, mi az, amire jelenleg is alapozhatnak. Igazán emberi, igazán japán, egyszerre könnyed és melankolikus történet, amely felteszi a kérdést: sikerülhet-e szeretni valakit úgy, hogy egyidejűleg tiszteletben tartjuk a titkait? Genki Kawamura filmes és regényíró, 1979-ben született Yokohamában. Első regénye, a Ha a macskák eltűnnének a világból 2019-ben jelent meg magyarul Vihar Judit fordításában. Tizennyolc nyelvre fordították le, világszerte több mint kétmillió példányban kelt el.
Na stiahnutie
6,74 €

Nechajte sa vtiahnuť do sveta najznámejších príbehov svetovej literatúry. Prežívajte osudy hlavných hrdinov a objavujte novinky, ktoré vám neustále prinášame v oblasti svetovej beletrie. Čítajte romány, novely, či poviedky od známych autorov ako Jane Austen, Haruki Murakami, Fjodor Michajlovič Dostojevskij, Jules Verne, Erich Maria Remarque, Paulo Coelho, Daniel Defoe, George Orwell a mnohých ďalších.