! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Prírodná lekáreň, bylinky strana 1 z 1

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Barangolások a Medvesen


Mit adtak nekem a gyógynövények?Egy szebb életet.Lassan 80 éves leszek, és naponta kisétálok a mezőre. Ha nem tudok kimenni, hiányzika pacsirták csicsergése, a szellő lágysága, a fények, a levegő zizegése.Valami csoda van a tájban, nem tudom megunni. Míg sétálok, nézem a virágokat, feltöltia lelkem, szinte lebegek. Kezem végigsimítja a katángkórót, a kígyósziszt, elmúlik minden fáradtságom, órákig tudok bóklászni. Ezekben a kis növényekben csodálatos erő rejlik.Igen, van bennük sok minden, a tudomány megmagyarázza: szerves savak, antioxidánsok, vitaminok stb. De mellettük az igazi hatóerő: az energiájuk.Míg növekednek a szabad ég alatt, rengeteg erőt gyűjtenek össze a napfény segítségével.Hatásuk nem csak a gyógyító hatás, de megemelik testünk rezgését, energiát adnak.Ennek köszönhetem, hogy idősebb korom ellenére – egy vérnyomás-csökkentőt kivéve – nem szedek gyógyszert. Nincs koleszterincsökkentő, vérhígító, gyomorsav-csökkentő, vízhajtó, allergiaellenes, nyugtató gyógyszerem. A napjaimat nem az orvosi rendelőben töltöm, sorstársakkal bőségesen kitárgyalva, hogy melyik gyógyszernek mi a mellékhatása, és arra mit szedek, nincs vesekövem, epekövem, tudok enni bármit – bár alaposan megválasztom, hogy mit egyek. Persze kisebb bajok engem sem kerülnek el, de a gyógynövények segítségével meg tudom oldani. Van körömvirág krémem és orbáncfű olajam, ha bőrproblémám lenne. Tudom, mi kell gyomorfájdalomra, vagy ha enyhe megfázás kerülget. Az ízületeim nekem is szoktak fájni, van rá jó teakeverékem. A kertemben bőségesen terem a csalán, apróbojtorján, körömvirág, galajok, gyermekláncfű. A főzéshez innen hozom a fűszereket: bazsalikom, menta, oregánó. Van citromfű és levendula, hogy könnyítse az elalvást.Nem fogok én sem örökké élni, de amíg élek, szeretnék szellemileg, fizikailag aktív lenni,és nem olyan valaki, akit a családjának kell istápolni. Az élet néha nekem is ad nagy pofonokat, olyankor beleszédülök: most hogyan tovább, velem mi lesz? De még egyszer sem vettem be nyugtatót, antidepresszánst.Kimentem a Medvesre, egy jó nagyot jártam. Talán a természet közelsége, a táj kisugárzása okozta, hogy a túra végére oldódott a feszültségem, a rosszkedvem, és a megoldásis kezdett kirajzolódni. Csak egy egyszerű ember vagyok, aki megérezte a természet erejét.
Na stiahnutie
5,61 €

Nehézfém-kivezetés a gyakorlatban


A környezetünkben rengeteg nehézfém van, mint például a higany, a kadmium, az arzén, de biológiailag idesoroljuk az alumíniumot is, ami ugyan nem nehézfém, de a szervezetben nehézfémként működik. Ezek egy része valamilyen módon bekerül a szervezetünkbe. A szervezetünk nagyon intelligens, amennyiben jelen vannak a működéséhez szükséges ásványi anyagok, akkor azok elsőbbséget élveznek a sejten belül és kívül. Azonban sajnos a legtöbb ember a táplálékkal már nem tudja fedezni a szükséges ásványi anyagokat, így a helyüket a számunkra haszontalan, sőt káros nehézfémek foglalják el. Amikor a nehézfémek beépülnek a sejtbe, megbénítják azok működését, akadályozzák a sejt működési folyamatait, az enzimfolyamatokat. A nehézfémek leginkább az idegrendszert és a hormonrendszert károsítják. Egy ideig még tudunk kompenzálni, aztán amikor a nehézfémek mennyisége egy bizonyos szint fölé kerül, megjelennek a fizikai tünetek, labor- és szervi elváltozások. Gyakorlatilag egy idő után minden szerv érintett lehet, számtalan megbetegedés, kórkép köthető a nehézfémekhez. A nehézfém-terheltséghez köthető állapotok, betegségek: - gyermekkori viselkedészavarok (beleértve az autisztikus tüneteket, hiperaktivitást) - inzulinrezisztencia - cukorbetegség- pajzsmirigy-alulműködés- időskori degeneratív betegségek- Alzheimer-kór- daganatos betegségek- hormonális problémák- meddőség- candida betegség A piac rengeteg olyan csodaszert kínál, melyekkel száműzhetjük a nehézfémeket a szervezetünkből, azonban ezeknek a csodaszereknek nagy része sajnos nem működik.A könyvben a nehézfémek veszélyein túl a kivezetés gyakorlati kérdéseire is választ kap az olvasó, végigvesszük a szükséges ásványi anyagokat, azok pótlási lehetőségeit, a kivezetéshez valóban hasznos módokat, gyógynövényeket, szereket. 
Na stiahnutie
13,35 €

Oleje, krémy a masti z léčivých rostlin


Pro všechny fanoušky léčivých rostlin, kteří rádi využívají jejich sílu pro své zdraví. Léčivé oleje, krémy a masti vyrobené z bylin dokážou ulevit od mnoha zdravotních potíží. Expert na léčivé rostliny Rudi Beiser krok za krokem vysvětluje různé metody výroby olejových výtažků a dává návod, jak je správně použít. Ukazuje, jak připravit olej zatepla a zahorka nebo jak správně namíchat masti, balzámy a krémy. Popisuje význam léčivých bylin, jejich silic a dalších účinných látek a přináší 76 receptů. Přípravky, které podle nich vyrobíte, pomůžou při problémech s dýchacími a močovými cestami, kůží a vlasy, se svaly a klouby či srdcem a cévami. Dokážou povzbudit například i ve chvíli, kdy přijde duševní nepohoda a potíže s psychikou. Publikace by neměla chybět v knihovně žádného milovníka bylinek. Posouvá jejich využití o další úroveň výš.
Na stiahnutie
13,68 €

Bylinkopedie v kuchyni


Další kniha, napsaná autory úspěšných blogů Bylinkopedie.cz a Sazenicka.cz, tentokrát ryze praktická, plná receptů a návodů. Ukazuje, jak všestranné bylinky jsou a co všechno s nimi můžeme dokázat. Naleznete zde zajímavé uplatnění bylinek při přípravě pokrmů a nápojů, ale také mnoho tipů pro přírodní léčbu či návody na výrobu kosmetických přípravků a dekorativních předmětů. Kniha tedy bude vaším užitečným průvodcem ať už při vaření, smysluplném naplnění volného času nebo rádcem v případě nemoci. Tato kniha volně navazuje na přechozí publikace Bylinkopedie  a Bylinkopedie 2.
Na stiahnutie
13,68 €

Az erő barlangjai


„Csatlakozz ?hozzám ezen az úton, fedezd fel a benned rejlő erőt, és hidd el, ha alkalmazod a tanultakat magadon és másokon, az teljesen meg fogja változtatni az életedet.”  A neves gyógyító, nemzetközi hírű tanár és elismert szerző, Sergio Magaña Ocelocoyotl annak az egyedülálló, értékes, gazdag ősi mexika tudásnak a legmélyebb rétegeit teszi elérhetővé, amelyet 1460 éven át kizárólag szájról szájra adott tovább mester tanítványának. Most érkezett el e titkos tanítások felfedésének ideje, és Sergio azon szószólók egyike, akiket felkértek, hogy osszák meg a világgal ezt az ősi bölcsességet. Ezek a mély tanítások magukban foglalják a tudattalannak, vagyis az „erő barlangjainak” megdöbbentő és pontos térképeit, azokét a helyekét, ahol hozzáférhetünk és megváltoztathatjuk árnyékainkat és félelmeinket, aktiválhatjuk álmainkat és igazi erőinket. A különleges energetikai gyakorlatok segítségével életre kelthetjük barlangjainkat, ezáltal hozzáférünk belső erőnkhöz, majd „felébredve” szembeszállunk démonainkkal, meggyógyítjuk magunkat és fejlődünk. A gyakorlatok az ősi mexikák kozmikus matematikájával összhangban négy részre oszthatók: gyógyítás, megújulás, teremtés és megvilágosodás. Mindezeket megvalósíthatjuk, ha sikerül megismernünk legbelsőbb énünket, tudattalanunkat, azaz „erőnk barlangjait”.
Na stiahnutie
4,62 €

dostupné aj ako:

Csodák útja


„Amikor új szintre emeljük a tudatunkat, képesek leszünk hozzáférni lényünk egészének határtalan erejéhez, s mindannyian képessé válunk arra, hogy gyógyító és inspiráló csodákat vigyünk végbe. Könyvem, A csodák útja mindenkinek segítséget szeretne nyújtani abban, hogy kapcsolatba léphessen ezzel a mindenek feletti gyógyító erővel.” – Dr. Mark Mincolla   A LEGKISEBB CSODA IS MEGVÁLTOZTATHATJA AZ ÉLETÜNKET! Kár, hogy a legtöbben nem mindig ismerjük fel, amikor csodák történnek, hiszen analitikus elménk hajlamos következmények nélküli pillanatnyi történéseknek elkönyvelni őket.   A csodák útja az elme és a szellem kalandos utazása, amely kibővíti az emberi gyógyulás lehetőségeit, és azzal az egyszerű feltevéssel indul, hogy a csodák nem véletlenszerűen történnek - mi hozzuk létre őket!  Dr. Mark Mincolla könyvében különböző módszereket és technikákat mutat be, amelyekkel túlléphetünk az elfogadás útjában álló korlátainkon, egy mindent átfogó kognitív tudatosság, a csodák manifesztálására képes ébrenlét felé. A szerző, természetgyógyász, táplálkozásterapeuta, könyvében harminc éves holisztikus gyógyítói tapasztalatait osztja meg az olvasóval. Mark saját és páciensei gyógyulástörténeteinek bemutatásán keresztül olyan tapasztalatokat, tudományos kutatásokat és praktikus gyakorlatokat oszt meg az olvasóval, amelyek segítenek a tudatfeletti elme fejlesztésében és megmutatják miként kerülhetünk közelebb a bennünk rejlő isteni forrás megismeréséhez, amely képes megnyitni az utat a gyógyító és regeneráló csodák előtt.   „A csodák útja a létezés alapállapotának és a tiszta tudatosságnak a végtelen lehetőségek terén történő felfedezése. Ez a teljes állapot minden gyógyulás alapja. Amikor egészek vagyunk, isteniek leszünk és meggyógyulunk. Mark Mincolla saját gyógyulásának története és a tudatállapotok, mint minden tapasztalat alapjai terén tanúsított szakértelme lenyűgöző. Ennek a könyvnek meg kell győznie arról, hogy az élet és a létezés egy csoda, a gyógyulás pedig azt jelenti, hogy visszatérünk az eredeti igazsághoz, a tudatossághoz és boldogság állapotához.” — Deepak Chopra  
Na stiahnutie
9,31 €

dostupné aj ako:

Staré, dobré, vyskúšané


Dnes už legendárna kniha slovenských receptov, rád a návodov na liečenie chorôb, zozbieraná medzi ľudom obdarenou, no už zosnulou liečiteľkou z Cigľa, Agátkou Sedliačkovou. Oproti samizdatovému vydaniu ide o rozšírené vydanie. Liečiteľka Agátka Sedliačková sa narodila 5.2.1933 rodičom Helene a Melicherovi v Cigli. O ľudové liečiteľstvo sa začala zaujímať už ako šestnásťročná. Okrem pitia čajov sa začala orientovať na liečbu lokálnu, teda obkladovú liečbu zvonku. Najlepším jej učiteľom bola pôrodná asistentka, pani Kotianová z Jalovca, ktorá dokonalo ovládala anatómiu ľudského tela a Agátku viedla. Jej vďačila za veľa a jej recepty používala celú svoju prax. Pani Agáta mala zbierku medicínskych kníh, samizdatov od liečiteľov, ale mnoho zozbierala a aplikovala hlavne z ústneho podania. Zaznamenala obrovský počet liečiteľských úspechov, okrem iných aj početných uzdravení onkologických chorôb. Preto niet divu, že za ňou chodili za čias socializmu aj vysokopostavené osoby. Chorí sa k nej utiekali nielen z celého Československa, ale aj z iných krajín a jej čakáreň bola permanentne plná. Zúčastňovala sa odborných seminárov v oblasti ľudového liečiteľstva, kde aj vystupovala a rozprávala o svojich skúsenostiach a poznatkoch, ktorých mala za tie dlhé roky neúrekom. Stala sa aj členkou Slovenskej psychotronickej spoločnosti. Svoje bohaté skúsenosti a dobré rady zozbierala do útlej knižočky Staré, dobré, vyskúšané, ktorá vyšla v niekoľkých vydaniach a po vypredaní sa stala raritou. Rozšírené vydanie, ktoré autorka stihla doplniť tesne pred svojou smrťou, práve držíte v rukách. Množstvo receptov z tejto knihy je aplikovateľných aj dnes, no naopak, veľa z tých zastaraných (autorkou v texte označených ako „historické“), by dnes vyvolalo na tvárach odbornej verejnosti úsmev, ba až hnev. Napriek tomu neboli z tejto knihy vymazané, pretože historikom môžu slúžiť ako zápis dejín. Lebo takto sa sto rokov nazad liečil bežný ľud – pozorovaním prírody, hľadaním súvislostí, dôkladným analyzovaním následkov aplikovanej liečby a večným hľadaním cesty liečenia prostriedkami, ktoré mal k dispozícii. Agátka Sedliačková však neliečila iba bylinkami a inými prírodnými látkami, ale aj srdcom, humorom, nadhľadom a jej neochvejnou vierou v Krista. Umrela 6.10.2018 na prvú fatimskú sobotu vo svojich nedožitých osemdesiatichšiestich rokoch. Na jej pohreb do Cigľa prišiel obrovský počet ľudí, nebolo kde parkovať. Rovnako, ako na pohrebe pani Kotianovej, aj teraz museli odkloniť dopravu.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

A rák gyógyulásának lehetőségei 


A rák gyógyulásának újabb lehetőségei című könyvben Mark Stengler és Paul Anderson természetgyógyász orvosok szaktudásukat egyesítve vizsgálják meg az integratív onkológiai ellátás legkritikusabb alkotóelemeit. Világos és érthető megközelítésük határozott és átfogó segítséget nyújt a rákos betegeknek, illetve azoknak a szakembereknek, akik keresik a legforradalmibb, legújabb integratív kezelési módokat. Dr. Stengler és dr. Anderson a kiterjedt kutatások és évtizedes klinikai tapasztalataik felhasználásával részletesen elmagyarázzák: • a különböző ráktípusokat és azok kialakulásának okait • hogyan segíthet a rák megelőzésében és kezelésében a helyes táplálkozás • mik a legalaposabban tanulmányozott étrend-kiegészítők és rákkezelési módok • milyen legújabb természetgyógyászati terápiák és természetes megoldások léteznek a kemoterápia és a sugárkezelés mellékhatásaira DR. MARK STENGLER orvos-természetgyógyász, több mint 30 sikerkönyv, valamint Amerika legnépszerűbb „Health Revelations” című egészségügyi hírlevelének szerkesztője. Látogasson el www.markstengler.com című honlapjára. DR. PAUL ANDERSON orvos-természetgyógyász, aki főként rákos és előrehaladott krónikus betegségekben szenvedőket kezel. Elismert orvos, oktató és szakíró, aki a klinikai és a folyamatos orvosi oktatás frissítésnek szenteli energiáit. Látogasson el www.consultdranderson.com című honlapjára.
Na stiahnutie
8,42 €

dostupné aj ako:

Kategória prírodná lekáreň a bylinky je určená pre tých, ktorí majú záujem o prírodné metódy liečby a využívanie bylín na zlepšenie zdravia a blahobytu. Táto kategória zahŕňa knihy, sprievodcov a príručky, ktoré poskytujú informácie o rôznych bylinkách, ich liečivých vlastnostiach a ich použití na rôzne zdravotné problémy.

Získate informácie o tom, ako identifikovať a zbierať bylinky, ako ich správne skladovať, sušiť a pripravovať bylinné lieky a čaje. 

Tieto knihy vám môžu poskytnúť užitočné rady a recepty na rôzne zdravotné problémy, ako sú tráviace ťažkosti, nespavosť, bolesti hlavy, imunitné problémy a mnoho ďalších. Medzi známe autorky patria Iveta Henzelyová, alebo Rosemary Gladstar.