! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Svetová beletria strana 6 z 323

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

A sárga szoba titka


A krimi irodalom remeke. Egy tudós lánya ellen kísérelnek meg gyilkosságot, de a tettes eltűnt a tökéletesen zárt szobából. A zseniális nyomozó végül rájön a rejtély titkára.
Na stiahnutie
2,82 €

A readingi fegyház balladája


Sirató vers egy lovaggárdista emlékére Tóth Árpád remek fordításában.
Na stiahnutie
2,82 €

A fáklya


Az ifjú Matolcsy Miklós teológus nagy reményekkel érkezik faluja parókiájára. Minta falut szeretne teremteni, de rengeteg akadályba ütközik, s már-már erkölcsileg is elbukik.
Na stiahnutie
2,82 €

Elbeszélések II.


Móricz kedvelte a nagy regényfolyamot, s ezért elsősorban regényíróként tartjuk számon. De megszámlálhatatlan novellája csak 4 terjedelmes kötetbe fért bele.
Na stiahnutie
2,82 €

Elbeszélések IV.


Móricz kedvelte a nagy regényfolyamot, s ezért elsősorban regényíróként tartjuk számon. De megszámlálhatatlan novellája csak 4 terjedelmes kötetbe fért bele.
Na stiahnutie
2,82 €

Életem regénye


A kötet Móricz gyerekkori szenvedéseit örökíti meg.
Na stiahnutie
2,82 €

Móricz zsigmond összes költeménye


Móricz kevés verseinek gyűjteményes kiadása.
Na stiahnutie
2,82 €

A sibói bölény


Történelmi regény id. Wesselényi Miklós báróról. A történelmet híres férfiak csinálják, de a háttérből nők irányítják: II. József szeretője és Wesselényi felesége harcol, s végül az anyai gyász legyőzi a szerelmi bosszút.
Na stiahnutie
2,82 €

Jézusfaragó ember


Gyönyörű novelláskötet a szegény székelyek életéről, erkölcsi példamutatásáról, no meg gyakran furfangos észjárásáról. Az előbbit mély részvéttel, az utóbbit megbocsátó humorral ábrázolja a szerző. 
Na stiahnutie
2,82 €

Madéfalvi veszedelem


A történelmi regény a Mária Terézia korabeli székelyek sorsát mutatja be. A királynő székelyekből álló osztrák vezényletű serget kíván létrehozni, de ez ellenkezik a szabad székelyek kiváltságaival, akik ezért ellenállnak a sorozásoknak. Az osztrák genetrális nem riad vissza a legkegyetlenebb eszközöktől sem.
Na stiahnutie
2,82 €

A neuralgikus ponty


A Kedves Olvasó egy szatirikus hangvételű könyvet tart a kezében.  A főhős „Főtörzs” által a reggeli eligazítások keretében előadott monológok, amelyek a rendőri élet egy-egy olyan szegmensét érintik, mint az elfogás, a lőgyakorlat, vagy éppen a nyomozók munkája, tulajdonképpen a humor szemüvegén keresztül mutatják be ezt a nehéz pályát.  A szereplők azonban bármely munkahelyi közösség számára ismerősek lehetnek: a hatalmaskodó főnök, a felkapaszkodó kisfőnök, a buta kolléga, a vén róka, a kezdő.  Ki ne ismerné ezeket az archetípusokat?  A szerző még aktív rendőrtisztként, a 2000-es évek elején írta ezeket a kis pamfleteket, amelyekből összesen 156 rész készült, és a rendőrség belső intranetes hálóján gyakorlatilag az egész állományhoz eljutottak; nagy sikert aratva. A hírek szerint a „Marcus” nicknév alatt 2003-tól megjelent írások a mai napig osztatlan elismerést aratnak a rendőrök körében.  Ebből a 156 részből most 40 epizódot válogattunk ki a civil közönségnek, akik könnyen arra a felismerésre juthatnak: hát ez az én munkahelyemen is így van!
Na stiahnutie
8,45 €

Úton


A harmincas író Sam és a hetvenéves tiszteletbeli nagybátyja, az amerikai ex-tengerészgyalogos Bill hathetes road tripre mennek az Egyesült Államok észak-keleti részére.Sam szűk családban nőtt fel, így nem áll tőle távol tiszteletbeli rokonokat avatni. Az egyetemi évei alatt Orbán Józsival, az ismert zenésszel alakít ki apa-lánya kapcsolatot, aki leviszi Samet egy művészklubba, ez pedig örökre megpecsételi a lány sorsát.Amerikában Bill veszi át a már elhunyt Józsi szerepét és igyekszik támogatni Samet, hogy a közelmúltban felhalmozott negatív élményeit hátrahagyva ismét magára találhasson. Így Sam az utazások során a gyerekkori álmai után ered. Órákig sétál New York gigantikus épületei között, felfedezi Anthony Kiedis, a Red Hot Chili Peppers frontemberének szülővárosát, és találkozik a kultikus Hair Bergerével, Treat Williams-szel, aki Sinatrát énekelve kalauzolja őt végig az amerikai vidéken.Sam megfordul rovarokkal ellepett motelben, vendég nem szerető luxusszállodában, bámulja a naplementét, délibábot és szivárványt, utazik tízezer kilométert, és rengeteg meghökkentő és tanulságos történetet gyűjt, miközben a múltjára, ezen belül a művészvilág napos- és árnyoldalaira, az itt tapasztalt kapcsolati buktatókra, a Nógrád megyében eltöltött gyermekévekre, és általában a magyar és amerikai viszonyokra is reflektál, de útitársáról is számos érdekesség derül ki.  
Na stiahnutie
8,42 €

Rejtett gondolataim


Közel tíz évvel ezelőtt ismerkedtem meg János bácsival, a kedves mosolyával, s nagy szerencsémre- csodaszép verseivel is. Akkor elmesélte, hogy korábban csak a családjának mutatta meg írásait, illetve a helyi újságban jelentek meg munkái álnéven. Csillogó szemekkel olvasta fel a természetről szóló, gyönyörű hasonlatokkal teli verseit, amik elkápráztattak engem. Az olvasó egyből látja maga előtt a sorokat életre kelni.Mint például a Megőszült az ősz című versét olvasva:,,Megőszült az Ősz, görnyedt háttal, bukdácsolva jár,Esőkönnyel int búcsút a sárga lombbú határ.”Megismerkedésünk után lettünk tagjai a helyi alkotókörnek. Azóta, már számos verse, novellája jelent meg, nemcsak a Tóalmási Figyelőben, hanem különféle könyvekben, antológiákban is. Szívből ajánlom János bácsi kötetét azoknak, akik szeretik a természetről, a régi szokásokról, nemzeti ünnepeinkről szóló verseket. S ajánlom azoknak, akik szeretnek egy bögre teával kezükben, a fotelben ülve elmerülni kicsit a régi idők emlékeiben.Radics Renáta
Na stiahnutie
4,20 €

Bárhol, magaddal


Balogh ?Piroska szerkesztő teszi fel a könyv kapcsán az alábbi kérdéseket. Hogyan táncolnak az írók? Táncolhatunk-e velu¨k egyu¨tt? Táncainkban, zenéinkben mi egyensúlyozza ki az odaadó figyelem óriásdaruját? Merre fordul ez a figyelem, és merre fordítják szemu¨nket a napraforgók? Mit világít meg a gyertyák fénye? Mire számíthatunk, ha kihunynak a fények, és emberéletu¨nk útjának felén sötét erdőbe tévedu¨nk, a lélek sötét éjszakájának erdejébe? Várjunk-e csodát a csodalámpától? Mitől szikráznak össze a szívu¨nkbe temetett idézetek, hogy fény fakadjon az éjszakában? Hová emelkednek mélységből kiáltott szavaink buborékjai? Miről ismerju¨k meg utunk során a köztu¨nk csoszogó angyalokat? Előbbre jutunk-e, ha ugrani tanulunk a mókusoktól? Éhes vándorként mire figyelmeztet belső u¨rességu¨nk? Milyen utat rajzolnak ki várakozásaink lábnyomai? Hol találjuk, hogyan keressu¨k a Szót? A Képmás Kiadó és a Prae Kiadó közös kiadása. Hegyi Balázs 1963-ban szu¨letett Budapesten. A Pázmány Péter Egyetemen szerzett licenciátust 1988-ban. Első verseskötete, a Kitakar a pillanat 2012-ben jelent meg a Prae Kiadónál. A kötetet Simó Berta illusztrálta. A borítót Szabó Imola Julianna tervezte. A szerző portréját Czimbal Gyula készítette.
Na stiahnutie
7,58 €

A történetsütödés


A ?könyvsétáltató szerzőjének szívmelengető, érzékeny, csodálatos nyelvezetű új regénye Carsten Henn A történetsütödés lapjain önmagunk elfogadásáról, a jó élet hozzávalóiról ír – és a kenyérsütés művészetéről.A kenyérsütés majdhogynem tánc. A tésztát ritmusosan gyúrják, a kéz forgatásától, a csípő lendületétől lesz sima. Sofie, a volt balerina lenyűgözve figyeli Giacomót, az olasz péket munka közben. Holott az volt a szándéka, hogy a kisegítői állást a falusi sütödében felmondja, amint teheti. Egész élete kisiklott, mikor tánckarrierjének vége szakadt. Kicsoda ő, ha nem táncolhat? Ki fogja szeretni, ha többé nem tündököl a színpadon? Csakhogy Sofie a kis sütödében messze többet talál puszta elfoglaltságnál: egy egyszerű ember bölcsességét, az apró dolgokban rejlő boldogságot és a bátorságot a változtatáshoz. Meddig táncolhatunk még, miután elhallgatott a zene? – kérdezi magától Sofie a könyv elején, és a végére már tudja a választ.A történetsütödés körbeölel, mint egy meleg takaró. Megérint, miközben szórakoztat, sőt hosszú távon inspirál.
Na stiahnutie
6,17 €

Véres torkú angyalok


Kizárólag 18 éven felülieknek!A háború nemcsak a győztesekről és a vesztesekről szól. Hanem sokkal többrőlEgy férfiról, akit többször is elárultakEgy öreg emberről, aki nem tehetett arról, hogy minek született.Egy fiatal lányról, aki csak túlélni akart.Egy kislányról, aki már csak a babáját szorongatta egy lebombázott városban.Egy nőről, aki váratlan szövetségest kap egy pokoli csapdában.Egy fiatal férfiról, aki maga is áldozata lett egy embertelen világnak.Egy fiúról, aki csak szeretni akart.Egy férfiról, aki olyan dolgokat  látott, amelyek örökre megtörték a lelkét.Ilyen hát egy háború valódi arca!Ebben a könyvben az író megmutatja, hogy milyen egy háború azok szemén át, akik valóban átélik a borzalmakat!„A legtöbb ember csak híradóban lát háborút, ott pedig olyan az egész, mintha csak egy akciófilm jelenete lenne. Az erőszak nem is valóságos. A tv-ben nem fájnak a pofonok, a filmben lelőtt színész a jelenet végén feláll és leporolja a nadrágját. Az agyat becsapja ez a különbözőség. Hogy volna szörnyű valami, hacsak egy aprócska rész egy lövöldözős moziból.”
Na stiahnutie
5,61 €

Jó anyák iskolája


KULT Könyvek PEN/Hemingway-díj: legjobb első regény – jelölésA legkiválóbb regénynek járó Carnegie-érem – jelölésCenter for Fiction: legjobb első regény – jelölés Barack Obama kedvenc könyveinek listájaJenna könyvklubjaNew York Times Bestseller „A szolgálólány meséje a Squid Game generációjának." - TELEGRAPH „Kísérteties és feledhetetlen. Elképedten figyelem, mi jár Jessamine Chan fejében." – Liz Moore, a Hosszú, fényes folyó című NYT bestseller szerzője „szürreális” (People)„figyelemreméltó” (Vogue)„dühítően időszerű” (New York Times) Frida Liu nem boldogul. Munkahelyi előmenetele nem méltó azokhoz az áldozatokhoz, amelyeket kínai bevándorló szülei hoztak érte. Férjét nem tudja rávenni, hogy szakítson fiatalabb szeretőjével. Frida csak az anya-lánya kapcsolatban tud kiteljesedni, hozni a tőle elvárt tökéletességet. Lehet, hogy a lányán kívül nincs senkije, de neki így is megfelel. De aztán egyszer nagyon rossz napja van. Az állam rajta tartja a szemét az olyan anyákon, mint Frida. Akik a telefonjukat nyomogatják, miközben a gyereket baleset éri a játszótéren, akik hagyják, hogy a gyerek egyedül menjen haza. Elég egy pillanatnyi kihagyás, máris állami hivatalnokok sokasága fog dönteni arról, Fridát is alá kell-e vetni a Nagy Testvér-jellegű intézmény programjának, amely megállapítja, elég odaadó-e a szóbanforgó anya. Fridának szembe kell nézni azzal: elvehetik tőle a lányát. És be kell bizonyítania: a rossz anya is jó útra térhet. Megtanulhatja, hogyan legyen jó.
Na stiahnutie
7,16 €

Holnap ilyenkor


New York Times Bestseller „Az a fajta könyv, ami megnevettet, megríkat, amitől fel akarod hívni telefonon azokat, akiket szeretsz. Kivételes élmény.” – Emily Henry „Gyönyörteli.” – Boston Globe Mi lenne, ha elutazhatnál a múltba? Alice holnap lenne negyven. Aztán reggel felébred, és 1996-ban találja magát. Újraéli a tizenhatodik születésnapját. Nem csak az döbbenti meg, milyen volt a külseje kamaszkorában, nem is az, hogy viszontlátja a fiút, akibe gimiben bele volt zúgva: legjobban az apján hökken meg, aki alig több mint negyvenévesen sármos, energikus. Így, hogy rálát élete további menetére, néhány múltbeli esemény új értelmet nyer. Ha változtathatna valamin, megtenné? A jelenben, mi tagadás, nem boldog. Az apja kórházba került, párkapcsolata nincs. Tulajdonképp semmi vész, de ez így mégsem az igazi. Talán a múltba tett kirándulás segít rájönni, mi hiányzik?
Na stiahnutie
7,16 €

A jövő század regény


Jókai fantáziája nem rugaszkodik el a valóságtól, arról ír, ami már benne van a levegőben: a bankok és repülőgépek világáról.
Na stiahnutie
2,82 €

Nechajte sa vtiahnuť do sveta najznámejších príbehov svetovej literatúry. Prežívajte osudy hlavných hrdinov a objavujte novinky, ktoré vám neustále prinášame v oblasti svetovej beletrie. Čítajte romány, novely, či poviedky od známych autorov ako Jane Austen, Haruki Murakami, Fjodor Michajlovič Dostojevskij, Jules Verne, Erich Maria Remarque, Paulo Coelho, Daniel Defoe, George Orwell a mnohých ďalších.