! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Svetová beletria strana 5 z 323

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Zločin a trest


Jak „filozoficky“ zdůvodnit vraždu? Že život některých lidí je bezcenný, a tudíž není hříchem jim ho vzít? Tak nějak uvažuje Raskolnikov, klíčová postava Dostojevského románu z roku 1866. Po svém hrůzném činu uteče a dostane se do rodiny alkoholika Marmeladova. Raskolnikov se zamiluje do jeho dcery Soni a svěří se jí, jaký čin spáchal. Právě ona ho přesvědčí, aby se přiznal a přijal svůj trest. Dílo vychází v novém překladu Libora Dvořáka.
Na stiahnutie
31,39 €

Bál


„... v duchu naozaj žiada sa jej ísť. Ale ako? Čo si ona počne, bojazlivá, v takej slávnej spoločnosti?“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
1,29 €

Aťka


„Ujček Maco neboli poverčivý. Keď im niekto rozprával o všelijakých pliagach, čo sa vraj potulujú po svete, čo majú tajomnú moc a čo moria ľudí, nuž len počúvali, počúvali, ale si mysleli po svojom...“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
1,99 €

Co má věděti každý pekař a cukrář


„Kniha sleduje cíl, aby učeň byl veden k přemýšlení o své práci, by každý počin v praxi byl zdůvodněn theorií. Aby se praxe s theorií vzájemně podporovala, zdůvodňovala, prolínala a doplňovala, neváhal jsem navštíviti celou řadu dílen, abych nabytých zkušeností použil při sestavování této práce.“ Příručka ze Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
4,99 €

Bez hrdosti


Novela zo života dedinskej inteligencie, ľudí, ktorí nevedia nájsť zmysel žitia a cítia sa byť zbytoční. Hlavná hrdinka Milina je zaľúbená do namysleného a sebavedomého učiteľa, ktorý odmieta jej lásku. Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,49 €

A virágokat ne felejtsd


A Ha a macskák eltűnnének a világból szerzőjének új regénye Szilveszter estéjén Izumi látogatóba megy édesanyjához, Yurikóhoz, de nem találja otthon. Végül a közeli parkban bukkan rá, egy hintán ül, láthatólag nem találja a helyét. Ez az első jel, hogy valami nincs rendben. Pár hónap múlva Izumi szembesül a diagnózissal – édesanyjának Alzheimer-kórja van. Ahogy Yuriko emlékezete egyre gyengébb, Izumi felidézi saját gyerekkorát. Gondját viseli édesanyjának – miközben hamarosan neki is megszületik első gyereke –, és próbálja megérteni, hogyan fordulhatott elő, hogy évekig nem látogatta meg Yurikót. Azon töpreng, pontosan miben áll kettejük kapcsolata, mi az, amire jelenleg is alapozhatnak. Igazán emberi, igazán japán, egyszerre könnyed és melankolikus történet, amely felteszi a kérdést: sikerülhet-e szeretni valakit úgy, hogy egyidejűleg tiszteletben tartjuk a titkait? Genki Kawamura filmes és regényíró, 1979-ben született Yokohamában. Első regénye, a Ha a macskák eltűnnének a világból 2019-ben jelent meg magyarul Vihar Judit fordításában. Tizennyolc nyelvre fordították le, világszerte több mint kétmillió példányban kelt el.
Na stiahnutie
7,16 €

Rozmaringkulcs


Ha valaki szeretne visszarepülni abba a korba, amikor még az emberek lóháton és szekéren jártak, ahol fehérre meszelt házakat léckerítések védték, mögöttük ugató pulikutyáva és lábhoz dörgölőző macskával, ahol erősek voltak még az emberi kötelékek, akkor jó könyvet választott. Ebben a világban keresi Bálint, a fiatal földbirtokos hirtelen eltűnt édesanyja emlékét. Hosszú utat kell bejárnia, mely során szembe kell néznie elhunyt apja szellemiségével, a megörökölt családi birtok különös, olykor félelmetes titkaival, és anyja évekkel korábbi szenvedéseivel. A küzdelmes utat azonban nem kell egyedül bejárnia. Mellette áll fiatal felesége, Bell, aki szintén küzd saját múltjának szellemeivel, miközben vezeti a falusi iskolát, harcol a gyereklányok jobb sorsáért, és szembenéz saját nőiességének kérdéseivel. A két fiatal nincs egyedül a nehéz pillanatokban, hiszen Bell édesapja a maga csendes, meggondolt módján, szájában elhagyhatatlan pipájával vigyázza lépteiket. Mozgalmas történet küzdelmekről, fájdalmakról, szeretetről, összetartásról.
Na stiahnutie
5,32 €

A Herzberg-pincészet újjászületése


Wiesbaden, ?1945. szeptember. A második háborúnak vége, a Herzberg-pezsgőgyár pedig súlyos károkat szenvedett. A Herzberg család legidősebb lánya, egyben a pincészet többségi tulajdonosa, Henni élete is romokban hever. Férje eltűnt Oroszországban, és most elhunyt apját is gyászolja. A temetésre megérkezik Henni idősebb húga, Lisbeth, a család fekete báránya, akinek múltja súlyos teherként nehezedik a két nőre, csak a legfiatalabb testvérükért, Billéért érzett felelősségük egyesíti őket. Bille ápolónőként szolgált a fronton, de már régóta nem hallottak felőle, aztán váratlanul mégis hazatér. A pezsgőgyár minden gondja és terhe Henni vállát nyomja, egy dolgot azonban biztosan tud: nem hagyja, hogy tönkremenjen a családi vállalkozás. Henninek egyetlen esélye van arra, hogy megmentse a pincészetet, és újra beindítsa a zavartalan működését, ehhez pedig mindent kockára kell tennie – az új szerelemre való reményét is. Linda Winterberg lebilincselő családregény-sorozatot alkotott a Rajna-menti pezsgőpincészet háború utáni időszakáról, amelynek első részét tartja kezében az olvasó.
Na stiahnutie
8,14 €

Felhőtlen, boldog napok


Rajna-völgy, 1951. Henni és testvérei, Lisbeth és Bille végre közelebb került egymáshoz, már maguk mögött hagyták a régi vitákat. A pezsgőgyárat vezető Henni és Georg első gyermeküket várják. Lisbeth is rátalál az új szerelemre, amely azonban veszélybe kerül, amikor utoléri a múltja. Bille, a madárfióka még mindig a család szeme fénye, azonban nem tudja túltenni magát a háborúban ápolónőként átélt borzalmakon. Végül egy férfiban lel vigaszra, aki aztán óriási csalódást okoz neki. Conrad, Henni eltűntnek hitt férje is visszatér, amivel a nővérek boldogsága újra veszélybe kerül.
Na stiahnutie
8,42 €

A tót atyafiak


A jó palócok novellaciklus párja. A Palócföld sjkvidékét a palócok lakják, míg a Fátra hegyeit a tótok. A zord körülmények megkeményítik lakóik szívét.
Na stiahnutie
2,82 €

Lucy


1942 nyarán a világ már teljesen beteg. A betegség neve: II. világháború.Luan Keito, kínai pilóta kényszerleszállást hajt végre az angol Dawson farm közelében. Pearl Harbor után megváltozik a világ hozzáállása az ázsiai katonákhoz, így Luan nem számíthat semmi jóra a származását illetően. A két fivér, Adam és Sean azonnal a fejébe veszi, hogy jutalom ellenében leadják a férfit a helyi hatóságoknál. Lucy, a legkisebb Dawson azonban másképp gondolja, keresztülhúzza zsarnok testvérei számításait.Luan és Lucy között barátság, majd szövetség szövődik, aminek hatására a lány felfedezi magában azt az erőt, amiről addig sejtése sem volt. Megszöknek a farmról, majd elindulnak a semleges Svájcba. Az útjuk nem zökkenőmentes. A nyomukban vannak a hatóságok, Lucy testvérei és a portyázók. A háború kellős közepén hajtóvadászat indul két ártatlan ember után.Vajon megéri kockára tenni egy életet, egy másikért?
Na stiahnutie
7,04 €

Rejtett gondolataim


Közel tíz évvel ezelőtt ismerkedtem meg János bácsival, a kedves mosolyával, s nagy szerencsémre- csodaszép verseivel is. Akkor elmesélte, hogy korábban csak a családjának mutatta meg írásait, illetve a helyi újságban jelentek meg munkái álnéven. Csillogó szemekkel olvasta fel a természetről szóló, gyönyörű hasonlatokkal teli verseit, amik elkápráztattak engem. Az olvasó egyből látja maga előtt a sorokat életre kelni.Mint például a Megőszült az ősz című versét olvasva:,,Megőszült az Ősz, görnyedt háttal, bukdácsolva jár,Esőkönnyel int búcsút a sárga lombbú határ.”Megismerkedésünk után lettünk tagjai a helyi alkotókörnek. Azóta, már számos verse, novellája jelent meg, nemcsak a Tóalmási Figyelőben, hanem különféle könyvekben, antológiákban is. Szívből ajánlom János bácsi kötetét azoknak, akik szeretik a természetről, a régi szokásokról, nemzeti ünnepeinkről szóló verseket. S ajánlom azoknak, akik szeretnek egy bögre teával kezükben, a fotelben ülve elmerülni kicsit a régi idők emlékeiben.Radics Renáta
Na stiahnutie
4,20 €

Ebek harmincadja


Erich Kästner 1931-ben adta le kiadójának Ebek harmincadja című regényét. A mű főszereplője, a munkanélküli germanista Jakob Fabian bejárja a húszas évek végének túlfűtött, politikai és szexuális vonatkozásban egyaránt rendkívüli állapotot megélő Berlinjét.Kästner könyvében minden regisztert megszólaltat - ezért is találta úgy a kiadó, hogy a kézirat felér egy robbanószerkezettel, amelyet a szerkesztőség emberei finom érzékkel hatástalanítottak, majd Kästner eredeti szándékával ellentétben Fabian, egy moralista története (a magyar kiadásban: Fabian, egy moralista regénye) címmel jelentettek meg. Ám a szókimondó, keserű, szatirikus korrajz sokak szemében még ebben az ártalmatlanított formájában is dekadensnek és obszcénnak tűnt, és a nácik 1933-ban a berlini Opernplatzon máglyára vetették a könyvet.A mű helyreállított ősváltozata most először olvasható magyarul Győri László kiváló fordításában.
Na stiahnutie
8,45 €

Tűzszivárvány


Az óvodás kisfiú, Somlai Attika nem érti, miért veri meg az apja azért, ha babázik, miért vágatja kopaszra a haját, hogy „normális legyen végre”, és miért őrjöng attól, hogy az ő fia lányos játékokat játszik. Utolsó mentsvárként a keménykezű nagyapára bízza, hogy az faragjon férfit belőle, hiszen neki már jól bevált és hatásos módszere van erre, ám Attikával ő is kudarcot vall.  Egy, még az övéi közül is kitaszított cigányfiú őszinte barátsága és szövetsége kíséri el aztán a felnőtté válás – számára különösen is – megrázó útján, amelyen mássága miatt számtalan harcot vív meg önmagával és a környezetével, ez utóbbi zsigeri gyűlöletével és elutasításával szembenézve. Kitűzött célja érdekében azonban elhatározza, hogy mindent kibír…  A nagysikerű Pauza-trilógia és a Halálúton Horvátországba menekültnapló szerzőjének legújabb regénye, a Tűzszivárvány, az élni és élni hagyni elvén alapul, és a társadalmi normák, normálisnak vélt elvárások, szokásjogok tükrében meséli el egy közülünk való ember tragikus élettörténetét.  Tizennyolc éven felülieknek! 
Na stiahnutie
8,45 €

Bárhol, magaddal


Balogh ?Piroska szerkesztő teszi fel a könyv kapcsán az alábbi kérdéseket. Hogyan táncolnak az írók? Táncolhatunk-e velu¨k egyu¨tt? Táncainkban, zenéinkben mi egyensúlyozza ki az odaadó figyelem óriásdaruját? Merre fordul ez a figyelem, és merre fordítják szemu¨nket a napraforgók? Mit világít meg a gyertyák fénye? Mire számíthatunk, ha kihunynak a fények, és emberéletu¨nk útjának felén sötét erdőbe tévedu¨nk, a lélek sötét éjszakájának erdejébe? Várjunk-e csodát a csodalámpától? Mitől szikráznak össze a szívu¨nkbe temetett idézetek, hogy fény fakadjon az éjszakában? Hová emelkednek mélységből kiáltott szavaink buborékjai? Miről ismerju¨k meg utunk során a köztu¨nk csoszogó angyalokat? Előbbre jutunk-e, ha ugrani tanulunk a mókusoktól? Éhes vándorként mire figyelmeztet belső u¨rességu¨nk? Milyen utat rajzolnak ki várakozásaink lábnyomai? Hol találjuk, hogyan keressu¨k a Szót? A Képmás Kiadó és a Prae Kiadó közös kiadása. Hegyi Balázs 1963-ban szu¨letett Budapesten. A Pázmány Péter Egyetemen szerzett licenciátust 1988-ban. Első verseskötete, a Kitakar a pillanat 2012-ben jelent meg a Prae Kiadónál. A kötetet Simó Berta illusztrálta. A borítót Szabó Imola Julianna tervezte. A szerző portréját Czimbal Gyula készítette.
Na stiahnutie
7,58 €

A történetsütödés


A ?könyvsétáltató szerzőjének szívmelengető, érzékeny, csodálatos nyelvezetű új regénye Carsten Henn A történetsütödés lapjain önmagunk elfogadásáról, a jó élet hozzávalóiról ír – és a kenyérsütés művészetéről.A kenyérsütés majdhogynem tánc. A tésztát ritmusosan gyúrják, a kéz forgatásától, a csípő lendületétől lesz sima. Sofie, a volt balerina lenyűgözve figyeli Giacomót, az olasz péket munka közben. Holott az volt a szándéka, hogy a kisegítői állást a falusi sütödében felmondja, amint teheti. Egész élete kisiklott, mikor tánckarrierjének vége szakadt. Kicsoda ő, ha nem táncolhat? Ki fogja szeretni, ha többé nem tündököl a színpadon? Csakhogy Sofie a kis sütödében messze többet talál puszta elfoglaltságnál: egy egyszerű ember bölcsességét, az apró dolgokban rejlő boldogságot és a bátorságot a változtatáshoz. Meddig táncolhatunk még, miután elhallgatott a zene? – kérdezi magától Sofie a könyv elején, és a végére már tudja a választ.A történetsütödés körbeölel, mint egy meleg takaró. Megérint, miközben szórakoztat, sőt hosszú távon inspirál.
Na stiahnutie
6,17 €

Véres torkú angyalok


Kizárólag 18 éven felülieknek!A háború nemcsak a győztesekről és a vesztesekről szól. Hanem sokkal többrőlEgy férfiról, akit többször is elárultakEgy öreg emberről, aki nem tehetett arról, hogy minek született.Egy fiatal lányról, aki csak túlélni akart.Egy kislányról, aki már csak a babáját szorongatta egy lebombázott városban.Egy nőről, aki váratlan szövetségest kap egy pokoli csapdában.Egy fiatal férfiról, aki maga is áldozata lett egy embertelen világnak.Egy fiúról, aki csak szeretni akart.Egy férfiról, aki olyan dolgokat  látott, amelyek örökre megtörték a lelkét.Ilyen hát egy háború valódi arca!Ebben a könyvben az író megmutatja, hogy milyen egy háború azok szemén át, akik valóban átélik a borzalmakat!„A legtöbb ember csak híradóban lát háborút, ott pedig olyan az egész, mintha csak egy akciófilm jelenete lenne. Az erőszak nem is valóságos. A tv-ben nem fájnak a pofonok, a filmben lelőtt színész a jelenet végén feláll és leporolja a nadrágját. Az agyat becsapja ez a különbözőség. Hogy volna szörnyű valami, hacsak egy aprócska rész egy lövöldözős moziból.”
Na stiahnutie
5,61 €

Jó anyák iskolája


KULT Könyvek PEN/Hemingway-díj: legjobb első regény – jelölésA legkiválóbb regénynek járó Carnegie-érem – jelölésCenter for Fiction: legjobb első regény – jelölés Barack Obama kedvenc könyveinek listájaJenna könyvklubjaNew York Times Bestseller „A szolgálólány meséje a Squid Game generációjának." - TELEGRAPH „Kísérteties és feledhetetlen. Elképedten figyelem, mi jár Jessamine Chan fejében." – Liz Moore, a Hosszú, fényes folyó című NYT bestseller szerzője „szürreális” (People)„figyelemreméltó” (Vogue)„dühítően időszerű” (New York Times) Frida Liu nem boldogul. Munkahelyi előmenetele nem méltó azokhoz az áldozatokhoz, amelyeket kínai bevándorló szülei hoztak érte. Férjét nem tudja rávenni, hogy szakítson fiatalabb szeretőjével. Frida csak az anya-lánya kapcsolatban tud kiteljesedni, hozni a tőle elvárt tökéletességet. Lehet, hogy a lányán kívül nincs senkije, de neki így is megfelel. De aztán egyszer nagyon rossz napja van. Az állam rajta tartja a szemét az olyan anyákon, mint Frida. Akik a telefonjukat nyomogatják, miközben a gyereket baleset éri a játszótéren, akik hagyják, hogy a gyerek egyedül menjen haza. Elég egy pillanatnyi kihagyás, máris állami hivatalnokok sokasága fog dönteni arról, Fridát is alá kell-e vetni a Nagy Testvér-jellegű intézmény programjának, amely megállapítja, elég odaadó-e a szóbanforgó anya. Fridának szembe kell nézni azzal: elvehetik tőle a lányát. És be kell bizonyítania: a rossz anya is jó útra térhet. Megtanulhatja, hogyan legyen jó.
Na stiahnutie
7,16 €

Holnap ilyenkor


New York Times Bestseller „Az a fajta könyv, ami megnevettet, megríkat, amitől fel akarod hívni telefonon azokat, akiket szeretsz. Kivételes élmény.” – Emily Henry „Gyönyörteli.” – Boston Globe Mi lenne, ha elutazhatnál a múltba? Alice holnap lenne negyven. Aztán reggel felébred, és 1996-ban találja magát. Újraéli a tizenhatodik születésnapját. Nem csak az döbbenti meg, milyen volt a külseje kamaszkorában, nem is az, hogy viszontlátja a fiút, akibe gimiben bele volt zúgva: legjobban az apján hökken meg, aki alig több mint negyvenévesen sármos, energikus. Így, hogy rálát élete további menetére, néhány múltbeli esemény új értelmet nyer. Ha változtathatna valamin, megtenné? A jelenben, mi tagadás, nem boldog. Az apja kórházba került, párkapcsolata nincs. Tulajdonképp semmi vész, de ez így mégsem az igazi. Talán a múltba tett kirándulás segít rájönni, mi hiányzik?
Na stiahnutie
7,16 €

Nechajte sa vtiahnuť do sveta najznámejších príbehov svetovej literatúry. Prežívajte osudy hlavných hrdinov a objavujte novinky, ktoré vám neustále prinášame v oblasti svetovej beletrie. Čítajte romány, novely, či poviedky od známych autorov ako Jane Austen, Haruki Murakami, Fjodor Michajlovič Dostojevskij, Jules Verne, Erich Maria Remarque, Paulo Coelho, Daniel Defoe, George Orwell a mnohých ďalších.