! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Svetová beletria strana 4 z 326

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Ananász utca


„Mulatságos regény családról, szeretetről és társadalmi osztályokról, egy éleslátó szerző tollából.” Nick Hornby New York a szabadság, a vonzó lehetőségek, a sokszínű kavalkád városa. De biztos, hogy itt minden olyan, amilyennek látszik? Jenny Jackson első regényében a jómódú, kiváló kapcsolatokkal rendelkező brooklyni Stockton családot veszi górcső alá, miközben három női sorsba pillanthatunk bele. Darley a legifjabb generáció legidősebb tagja. A szívére hallgatott, feladta az állását, az örökségét, hogy minden idejét a gyermekeinek szentelhesse, ám ez talán túl sokat követel tőle. Sasha középosztálybeli nő Új-Angliából, aki beházasodott a Brooklyn Heightsban élő famíliába, férje rokonai emiatt élősködőnek tartják. Georgiana, a legfiatalabb lány fejest ugrott egy tiltott kapcsolatba, így hamarosan döntenie kell, milyen ember akar lenni valójában. Az Ananász utca elgondolkodtató, ugyanakkor üdítően szellemes regény a New York-i elit csábítóan könnyed életéről. A szereplők szerethetőek, de esendőek, igazán nem nehéz azonosulni velük. Felvetődik olvasás közben a kérdés, hogy mindig minden körülmények között ismerjük-e a saját családtagjainkat. Mennyire határoz meg bennünket a vagyon?  Milyen őrültségeket válthat ki belőlünk az első, mindent elsöprő szerelem? A szerző nagy sikerű első regénye szórakoztató, bohém történet, amely nem csupán kikapcsol, de sokszor elgondolkodtat az emberi természet mélységeiről, és választ ad rengeteg kérdésünkre.
Na stiahnutie
8,42 €

Alice Tükörországban


  – Azt mondta, hogy be akar jönni – folytatta a Fehér –, mert valami vízilovat keresett. Mármost az volt a helyzet, hogy akkor épp nem akadt ilyen a háznál.– Általában szokott lenni? – csodálkozott el Alice.– Csak csütörtökön – felelte a királynő.
Na stiahnutie
3,94 €

A per


Az expresszionista próza legnagyobb ígérete Franz Kafka (1883–1924) volt; az egyetlen, akinek sikerült száraz humorú rövid novelláiba és töredékekben maradt regényeibe belevinni a világ eredendő kísértetiességét, az ember reménytelen harcát titokzatosan rosszindulatú magasabb hatalmakkal szemben. Szerb Antal 
Na stiahnutie
4,36 €

Tlön-Budapest


És akkor most az újraolvasásról, mert az újraírásból már elég. És különben is: nem akarom, hogy nagyon rossz kedvű vagy komor vagy akár csak túlságosan elmélázó legyél ennek a könyvnek a legvégén, ami az én kéziratomban a 137-dik, miközben az első borító az első oldal. Szóval lazíts inkább. Hasonlóképpen nem akarok előre (közben, utána) túlságosan sok részletet elárulni, de annyit azért tudnod kell, hogy a tlöniek szerint valójában egyetlen könyvet sem lehet újraolvasni, mert közben – előre vagy hátra, esetleg föl- vagy lefelé; a háromban ábrázolhatatlan negyedik vagy ki tudja, hányadik dimenzióban, de – eltelt némi idő, és te, aki egyelőre élsz és lélegzel, már nem leszel ugyanaz. Sőt, tulajdonképpen már most sem vagy az. Meg persze az idő sem. És mivel az időhőz hasonlóan a könyv sem holmi élettelen tárgy – de ha az lenne is – most már valami teljesen mást jelent. És mindig is mást jelentett, ha ez így értelmezhető egyáltalán.
Na stiahnutie
5,63 €

Dorian Gray arcképe


  "Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét."
Na stiahnutie
5,07 €

Soha többé nélkülem


A harmincas évei végén járó Constance sikeres ügyvéd, aki nemrég megkapta álmai állását egy előkelő párizsi ügyvédi irodánál. Látszólagos magabiztossága ellenére mégis sebezhető, kevés az önbizalma. Fülig szerelmes a szintén ügyvéd Lucas-ba, egyre csak arra vár, hogy a férfi, ígéretéhez híven, elhagyja érte a feleségét. Constance már épp aláírta a szerződését, amikor észreveszi, hogy a próbaidejét nem épp szokványos módon kell letöltenie. Az új munkahelye nem tárgyalótermekbe küldi, hanem a Szent Jakab zarándokút egy szakaszára. Constance első reakciója a meghökkent ellenállás, ám végül a barátai biztatására rábólint, hogy egy veszélyesen nagy ugrással elhagyja a komfortzónáját. Amit aztán megtapasztal, mindent összezavar benne arról, amit addig gondolt saját magáról és a szerelemről. Maud Ankaoua lenyűgöző, megható világot fest, amely az olvasót is felemeli. A szerző meggyőződéssel, nagyvonalúan és nagy képzelőerővel adja a kezünkbe a valódi, boldogító szeretet és szerelem megoldóképleteit. A Soha többé nélkülem a félelmeinkre épülő gépies mintákat állítja reflektorfénybe, amelyek olyan gyakran akadályozzák, hogy igazán szeressünk – holott erre megvan bennünk a képesség. A tartós szabadság és öröm nagyon is elérhető, ez az út éppen oda vezet.
Na stiahnutie
8,45 €

Körbeölelni a csillagos eget


Mottóm: A vers, a mese, az a hely, ahol az ember a világot szavakkal szereti. Életfeladatomnak az írást, az érzések és gondolatok betűkké transzformálását tekintem. Meséket, verseket, mondókákat, webszövegeket írok. Balatonkeresztúron élek, ezért nap mint nap inspiráló közeg vesz körül. A Balaton páratlan energiája, és természet dallamai s jelen voltak jó néhány alkotásom születése közben. Köszönettel tartozom ezért sokaknak, és remélem ezután is tovább utaztok velem a szavak csodálatos világába. A címadó versem a balatoni szőlőhegyek napsütötte lankái között született, 2024-ben, amikor már terveztük ennek a kötetnek a megjelenését. Jobbról, balról építkezések hangjai és a flex csikorgott összetéveszthetetlenül, a korai meleg miatt pedig aznap előbújtak a méhek és darazsak. 
Na stiahnutie
6,29 €

Átok és kereszt


A keresztesháborúk idejében járunk. A jeruzsálemi árva fiú egy sikertelen merénylet miatt a templomos lovagokhoz kerül. Szökjön meg, vagy illeszkedjen be? Álljon bosszút, vagy bocsásson meg? Átkot vagy áldást hoz rá, ha megmenti a démonoktól gyötört, zabolátlan lányt? Ki valójában Avria, a titokzatos menyasszony, s boldog lehet-e valaha a kényszerűségből köttetett házasságban? Sorsukat rejtélyes erők formálják, de a döntések terhe a lovag vállát nyomja, és ha tévútra sodródik, az egész világ jövője fordulhat meg rajta.
Na stiahnutie
5,07 €

A Savoy 2. - Sorsdöntő évek


Violet, a tekintélyes és gazdag Savoy család örököse a nagyapja nyomdokaiba lép, amikor átveszi tőle a Hotel Savoy igazgatói feladatait. A fiatal, független nő mindig is szabad, kötetlen írói életre vágyott, így a soha véget nem érő, hétköznapi teendők és a sokakért vállalt felelősség súlyos teherként nehezedik rá. Emberpróbáló helyzetét az önvád teszi szinte kibírhatatlanná: bűntudat kínozza amiatt, hogy öngyilkosságba kergette Johnt, a szeretőjét. A személyes válságból egy romantikus találkozás mutatja a kivezető utat, és jövője hamarabb feltárul előtte, mint gondolta: elfogadja Omar de la Durbolliere francia arisztokrata meghívását a berlini olimpiára, ahol sötét és viszolyogtató jelek árulkodnak a világban zajló változásokról, amelyek azután a híres-nevezetes Savoyban is megteszik hatásukat. Violet kénytelen szembesülni velük és küzdeni ellenük.  A családregény-sorozat második kötete a múlt század harmincas éveiben folytatja a világ egyik leghíresebb szállodájának történetét.
Na stiahnutie
7,64 €

Emberek, urak és nagyurak


Részlet a könyvből: A pályaudvar előtt nagyon csinos, leányos képű huszárhadnagy állott. Lakkcsizmát, fehér báli kesztyűt és arany karperecet viselt. Ennyiből is nyilvánvaló, hogy tartalékos. Ceruzával írott levelet tartott a kezében és szigorú hangon utasításokat adott az előtte álló hordárnak. - Itt van magának egy forint. . . Ezért holnap reggel kilenc után elviszi címére ezt a levelet. Megértette? - Kérem, rögtön is elvihetem! - buzgólkodott a vörössipkás. - Azt tegye, amit mondtam! - dörögte a harcos. - Kilenc után, egy másodperccel sem előbb. Egy Farkas Elek nevű úriember, aki éppen akkor cihelődött ki a fiakkerjéből, félfüllel meghallotta a beszélgetést. Anélkül, hogy ügyet vetett volna a hadnagyra, bement a poggyászcsarnokba, útközben pedig azt gondolta magában: a levél egy férjes asszonynak szól, akinek az ura kilenckor hivatalba megy . . . (Ezt az igénytelen megfigyelést inkább csak megszokásból tette, miként az igazi vadász, ha puska nélkül sétál is odakünn, meglátja a szántásban lappangó nyulat.
Na stiahnutie
2,79 €

Fogyó hold


A fogyó Hold című történelmi regény a török hódítás következményeit adja elő, egy végvári vitéz kalandos történetével példázva agy nemzet életben maradásának lehetőségeit.
Na stiahnutie
2,79 €

Testőr


Vígjáték három felvonásban - A házasság „kölcsönös szerződés férfi és nő között, melyben kölcsönösen megállapodnak, hogy a szerződés napjától kezdve nem mondják el egymásnak, hogy kivel van viszonyuk. Aki e szerződést megszegi, akár azáltal, hogy megmondja a másiknak, miszerint ezzel és ezzel viszonya van, akár azáltal, hogy valami más módon tudtára adja, vagy nem ügyel eléggé arra, hogy a másik ne tudja meg: házasságtörést követ el.” (Karinthy Frigyes) S hogy mit tehet az, aki meg akarja akadályozni, hogy házastársa hűtlen legyen hozzá? Ha minden kötél szakad, legjobb, ha úgy intézi a dolgot, hogy saját magával csalják meg. S hogy mit tehet az, aki meg akarja akadályozni, hogy házastársa hűtlen legyen hozzá? Ha minden kötél szakad, legjobb, ha úgy intézi a dolgot, hogy saját magával csalják meg. „Komédiások szerelme és szerelmesek komédiája.” – jellemezte a darabot A Hét című folyóirat munkatársa az 1910-es vígszínházi ősbemutató idején. A testőr Molnár Ferenc majdnem száz éves örökifjú vígjátéka férfiról és nőről, színészről és színésznőről, házasságról, szerelemről és a „zöldszemű szörnyről”, aki – mint tudjuk – rettentően bandzsít.
Na stiahnutie
2,79 €

Olympia


Molnár Ferenc a könnyed szellemeség és a fölényes bravúrok világhírű mestere az 1920-as évektől kezdve sok időt töltött külföldi fürdőhelyeken, talán a Karlsbadban eltöltött idő és az ott látottak, hallottak adták az ötletet az Olympia megírásához. A színhely egy monarchiabeli fürdőváros, talán éppen Karlsbad? Ha egy magyar huszár öt nyelven beszél, kitűnő táncos, pompásan lovagol, és remekül bridzsel; biztos lehet felőle, csak idő kérdése, hogy a nagy szerelmi kihívás mikor teríti le… Nem érdemelne sok szót az ilyen történet, ha a leselkedő veszély nem egy látszatra gőgös, rideg, fennhéjázó nőben öltene testet, aki ráadásul társadalmilag is hozzáférhetetlen: a tórnörökösné első udvarhölgyét pletykák nem övezhetik, erkölcsileg feddhetetlen kell, legyen. Mi végre volna azonban a környezete, ha nem azért, hogy gombolyítson körülötte annyi talányt, ármányt és intrikát, amennyi szükséges a felsőbb körökben kötelező unalom elviseléséhez, de kevesebb annál, amennyi végzetes lehet.
Na stiahnutie
2,79 €

Egri csillagok


A ?regény tárgya történeti eseményekhez kötődik, Buda elfoglalása és a török 1552. évi hadjáratának kiemelkedő fontosságú eseménye, az egri vár ostroma szolgál fő témájául. Kibontakozik a három részre szakadt Magyarország állapota: a mohácsi csata után a törökök 1541-ben elfoglalják Budát, az ország középső része török fennhatóság alatt áll. A törökök hatalmuk megerősítését és területük kiterjesztését megcélozva 1552 nyarán újabb hadjáratot indítanak a még el nem foglalt magyar területek ellen, majd több nagyobb végvár birtokbavétele után három seregük Szolnok alatt egyesült erővel indul a végvár ellen. A vár bevételét követően a 80 000 főnyi óriási haderő Eger vára alá vonul, mely Dobó István kapitány vezetésével, maroknyi csapattal küzd meg az egyesült török sereg ellen. A szeptember 11-től többször megrohamozott, ostrom alá vett védősereg keményen helytáll a támadásoknak, így a törökök súlyos emberveszteségeket szenvednek. Az egyre hidegebb, támadók számára barátságtalanabb időjárás, a járványok és a heves ellenállás egyaránt hozzájárulnak a magyar sikerekhez, s végül a törökök október 17–18-án (38 ostromnap után) – feladva a további hadakozást – visszavonulnak és eltűnnek a vár alól. Az egri diadalnak óriási fontosságot tulajdonított a korabeli Európa, a XVI. században ez volt az első alkalom, hogy sikeresen megvédtek egy magyar végvárat a védők, mely kiemelkedő stratégiai fontosságú helyen állt, hiszen az egész Felvidék előretolt védőbástyája volt s több falu is a védelme alá tartozott.
Na stiahnutie
0,79 €

Szunyoghy miatyánkja


A detektívregénynek induló történetben a számos csalódást megélt, de mindig bizakodóan újra kezdésre vállalkozó címszereplő két házasságának történetét meséli el. Első felesége – akit egy nemesi kúriából szöktetett meg – pár évi boldog házasság után tragikus körülmények között meghal. Szunyoghy évekig bolyong az országban, sok megpróbáltatás után végül vidéki birtokot vásárol és feleségül vesz egy elszegényedett nemeslányt. Az új feleség – aki tökéletes ellentéte az elsőnek – hamarosan megunja az egyhangú életet, és megcsalja férjét a szomszéd földbirtokossal. Amikor Szunyoghy rájön felesége hűtlenségére, felgyújtja házukat, és elindul, hogy harmadszor, most már Amerikában kezdjen új életet. A fordulatos, néha meseszerű történet az egyik legjobban szerkesztett Gárdonyi-regény.
Na stiahnutie
1,07 €

Zéta


Gárdonyi színműve, sok tekintetben a Láthatatlan ember nyomán íródott. 
Na stiahnutie
1,27 €

IV. Edward - 1. rész


Shakespeare királydrámáit olvasva az lehet az érzésünk, hogy a Rózsák háborújának vérzivatara során egymást váltották az uralkodók az angol trónon. A színművek címének sorában mégis kimaradt egy név: IV. Edward több mint egy tucat évig országolt viszonylagos békében, olyannyira, hogy - a százéves háború lezárásaként - még egy rövid franciaországi hadjáratra is maradt ereje. Ezen idő alatt pedig a király a kedvenc időtöltésének hódolt: udvarolt a szép nőknek, legyen az nemeshölgy, polgárasszony vagy parasztlány.Thomas Heywood darabja ezen kalandokra helyezi a hangsúlyt: míg a háttérben zajlik a történelem, a szemünk előtt szeretők és szeretettek személyes drámái bontakoznak ki.
Na stiahnutie
1,69 €

IV. Edward - 2. rész


A színmű második részében Edward király elindul a franciaországi hadjáratra, hogy befejezze a majd' másfél évszázada kezdődött háborút; ám közben otthon újabb trónkövetelők törnek az ő és fiai koronájára. Ezalatt folytatódik az egymástól elszakított Shore házaspár drámája is.
Na stiahnutie
1,69 €

A fekete macska


„[Poe] Nem is kísértethistóriáival alapított új iskolát, hanem a detektívtörténet felfedezésével. Az elszabadult fantáziájú költő semmire sem volt olyan büszke, mint józan, éles logikájára; ő találta fel az amatőr detektívet, aki következetes észjárásával a legbonyolultabb bűnügyeket is kideríti.” Szerb Antal
Na stiahnutie
3,94 €

Nechajte sa vtiahnuť do sveta najznámejších príbehov svetovej literatúry. Prežívajte osudy hlavných hrdinov a objavujte novinky, ktoré vám neustále prinášame v oblasti svetovej beletrie. Čítajte romány, novely, či poviedky od známych autorov ako Jane Austen, Haruki Murakami, Fjodor Michajlovič Dostojevskij, Jules Verne, Erich Maria Remarque, Paulo Coelho, Daniel Defoe, George Orwell a mnohých ďalších.