! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Svetová beletria strana 11 z 327

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Jó anyák iskolája


KULT Könyvek PEN/Hemingway-díj: legjobb első regény – jelölésA legkiválóbb regénynek járó Carnegie-érem – jelölésCenter for Fiction: legjobb első regény – jelölés Barack Obama kedvenc könyveinek listájaJenna könyvklubjaNew York Times Bestseller „A szolgálólány meséje a Squid Game generációjának." - TELEGRAPH „Kísérteties és feledhetetlen. Elképedten figyelem, mi jár Jessamine Chan fejében." – Liz Moore, a Hosszú, fényes folyó című NYT bestseller szerzője „szürreális” (People)„figyelemreméltó” (Vogue)„dühítően időszerű” (New York Times) Frida Liu nem boldogul. Munkahelyi előmenetele nem méltó azokhoz az áldozatokhoz, amelyeket kínai bevándorló szülei hoztak érte. Férjét nem tudja rávenni, hogy szakítson fiatalabb szeretőjével. Frida csak az anya-lánya kapcsolatban tud kiteljesedni, hozni a tőle elvárt tökéletességet. Lehet, hogy a lányán kívül nincs senkije, de neki így is megfelel. De aztán egyszer nagyon rossz napja van. Az állam rajta tartja a szemét az olyan anyákon, mint Frida. Akik a telefonjukat nyomogatják, miközben a gyereket baleset éri a játszótéren, akik hagyják, hogy a gyerek egyedül menjen haza. Elég egy pillanatnyi kihagyás, máris állami hivatalnokok sokasága fog dönteni arról, Fridát is alá kell-e vetni a Nagy Testvér-jellegű intézmény programjának, amely megállapítja, elég odaadó-e a szóbanforgó anya. Fridának szembe kell nézni azzal: elvehetik tőle a lányát. És be kell bizonyítania: a rossz anya is jó útra térhet. Megtanulhatja, hogyan legyen jó.
Na stiahnutie
8,42 €

Holnap ilyenkor


New York Times Bestseller „Az a fajta könyv, ami megnevettet, megríkat, amitől fel akarod hívni telefonon azokat, akiket szeretsz. Kivételes élmény.” – Emily Henry „Gyönyörteli.” – Boston Globe Mi lenne, ha elutazhatnál a múltba? Alice holnap lenne negyven. Aztán reggel felébred, és 1996-ban találja magát. Újraéli a tizenhatodik születésnapját. Nem csak az döbbenti meg, milyen volt a külseje kamaszkorában, nem is az, hogy viszontlátja a fiút, akibe gimiben bele volt zúgva: legjobban az apján hökken meg, aki alig több mint negyvenévesen sármos, energikus. Így, hogy rálát élete további menetére, néhány múltbeli esemény új értelmet nyer. Ha változtathatna valamin, megtenné? A jelenben, mi tagadás, nem boldog. Az apja kórházba került, párkapcsolata nincs. Tulajdonképp semmi vész, de ez így mégsem az igazi. Talán a múltba tett kirándulás segít rájönni, mi hiányzik?
Na stiahnutie
8,42 €

A jövő század regény


Jókai fantáziája nem rugaszkodik el a valóságtól, arról ír, ami már benne van a levegőben: a bankok és repülőgépek világáról.
Na stiahnutie
2,82 €

De kár megvénülni!


Vidám, szórakoztató történet, melyben egy megvénült ember mesél életéről.
Na stiahnutie
2,82 €

Névtelen vár


Egy bolondos gróf obszervatóriumot rendez be az elhagyatott vár tornyában, ahonnan éjszaka a csillagokat, nappal a járókelőket figyeli.
Na stiahnutie
2,82 €

Politikai divatok


Elbeszélésgyűjtemény a korabeli politikai életről. Jókai csipős kritikával szemléli korának politikáját.
Na stiahnutie
2,82 €

Tégy jót!


Egy eladósodott család története. A család elszegényedését a könnyelmű férj és a spekulánsok cselszövései okozzák. Camilla, az írónő feleség lányával együtt igyekszik menteni a még menthetőt.
Na stiahnutie
2,82 €

A jó palócok


Mikszáthnak talán legsikerültebb műve ez a novellaciklus. Mikszáth palócaira a gondviselés vigyáz, hogy ne vétkezzenek.
Na stiahnutie
2,82 €

Beszterce ostroma


Pongrácz István, a magyar Don Quijote fejébe veszi, hogy igazi várúrként akar élni a XIX. században,
Na stiahnutie
2,82 €

Kisebb elbeszélések 1882-1884


Az újságíró Mikszáthnak sokáig csak kis terjedelmű művei jelentek meg, fokozatosan tért át a regényre. Ebből a három kötetből ez a második.
Na stiahnutie
2,82 €

Nemzetes uraimék


Mikszáth első kisregénye lesújtó képet fest társadalmáról.
Na stiahnutie
2,82 €

A 14 karátos autó


A tizennégy karátos autónak két hőse van: egy autó, melynek alváza aranyból készült, és a dilettáns sofőr, aki a szó szoros értelmében tűzön-vízen száguldozik ezzel a csodálatos géppel
Na stiahnutie
2,82 €

A drót nélküli gyilkosság


Egy gazdag nagybácsi megtanítja fiatal és szeleburdi, vagyonára erősen pályázó rokonainak, mit ér a kemény munka és az önfeláldozás
Na stiahnutie
2,82 €

A halál fia


Történet egy fiatalemberről, aki mindenáron meg akar halni, mivel azt hiszi, hogy halálos beteg. Viszont fél a velejáró fájdalomtól és kíntól.
Na stiahnutie
2,82 €

A megkerült cirkáló


A hajósok elhatározták, hogyha menetrend szerint beáll a hajójuk a zátonyra, ők is megrongálják a cirkáló rádióját.
Na stiahnutie
2,82 €

A Nevada szelleme


A regény a vadnyugati kalandokat dolgozza fel és a főszereplője egy magyar származású kalandor.
Na stiahnutie
2,82 €

Az elveszett cirkáló


Piszkos Fred és társai megpróbálnak megmenteni egy eltűnt cirkálót.
Na stiahnutie
2,82 €

Csontbrugád


A regény főszereplője magára vállal egy gyilkosságot az egyik idegenlégiós haláltáborban.
Na stiahnutie
2,82 €

Gyilkos?!


Egy féltékeny motorszerelő éjszaka ráront anyósára, megöli és kirabolja.
Na stiahnutie
2,82 €

Nechajte sa vtiahnuť do sveta najznámejších príbehov svetovej literatúry. Prežívajte osudy hlavných hrdinov a objavujte novinky, ktoré vám neustále prinášame v oblasti svetovej beletrie. Čítajte romány, novely, či poviedky od známych autorov ako Jane Austen, Haruki Murakami, Fjodor Michajlovič Dostojevskij, Jules Verne, Erich Maria Remarque, Paulo Coelho, Daniel Defoe, George Orwell a mnohých ďalších.