! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Svetová beletria strana 12 z 327

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Halálsziget


A történeteket Rejtő saját hajóútjának élményei alapján írta meg.
Na stiahnutie
2,82 €

Vanek úr Párizsban


Vanek úr Párizsba utazik, és egy titkárt küld el, hogy keressen neki szállást. Evvel kezdődnek meg a fura kalandok.
Na stiahnutie
2,82 €

Aranyfonál


Korai elbeszélések (1904-1907)
Na stiahnutie
2,82 €

Beppo, Mazeppa


Egy verses regény és egy prózai mű a nagy angol költőtől Kosztolányi fordításában.
Na stiahnutie
2,82 €

Danton halála


Történelmi dráma Kosztolányi fordításában.
Na stiahnutie
2,82 €

Trisztán


Fordította: Kosztolányi. A novella egy tüdőszanatóriumban játszódik. Élet és művészet viszonyát feszegeti.
Na stiahnutie
2,82 €

Maupassant összes versei


Maupassant a regényeiről ismert Magyarországon, kevesen tudják, hogy verseket is írt. Kosztolányi fordítása erről az oldaláról mutatja be.
Na stiahnutie
2,82 €

Romeo és Júlia


Kosztolányi fordítása máig is frissen, művészien hat.
Na stiahnutie
2,82 €

Téli rege


Shakespeare kései drámája már a barokk jegyében fogant. Bűnről, bűnhődésről, bűnbocsánatról olvashatunk Kosztolányi örökzöld fordításában.
Na stiahnutie
2,82 €

Velence


Versek, prózai írások és műfordítások Velencéről.
Na stiahnutie
2,82 €

A páduai hercegnő


Dráma. Fordította: Kosztolányi. A hercegnő tragikus első látásra szerelmének története.
Na stiahnutie
2,82 €

Dorian Gray arcképe


Fordította: Kosztolányi. Gótikus, filozofikus és erősen homoerotikus kicsengésű regény.
Na stiahnutie
2,82 €

Lucy


1942 nyarán a világ már teljesen beteg. A betegség neve: II. világháború.Luan Keito, kínai pilóta kényszerleszállást hajt végre az angol Dawson farm közelében. Pearl Harbor után megváltozik a világ hozzáállása az ázsiai katonákhoz, így Luan nem számíthat semmi jóra a származását illetően. A két fivér, Adam és Sean azonnal a fejébe veszi, hogy jutalom ellenében leadják a férfit a helyi hatóságoknál. Lucy, a legkisebb Dawson azonban másképp gondolja, keresztülhúzza zsarnok testvérei számításait.Luan és Lucy között barátság, majd szövetség szövődik, aminek hatására a lány felfedezi magában azt az erőt, amiről addig sejtése sem volt. Megszöknek a farmról, majd elindulnak a semleges Svájcba. Az útjuk nem zökkenőmentes. A nyomukban vannak a hatóságok, Lucy testvérei és a portyázók. A háború kellős közepén hajtóvadászat indul két ártatlan ember után.Vajon megéri kockára tenni egy életet, egy másikért?
Na stiahnutie
7,04 €

Coracias Garrulus I.


Nem minden költő, író kezdte karrierjét a csúcson. De meg volt a tehetségük, hogy odakerülhessenek. A kulcs ehhez az emberek. Hogy észrevegyék. S onnantól új szintre lép minden. Az ember, a lelke, s maga az irodalom, hisz új taggal bővült a köre. A Coracius Garrulus első rész új versekkel bővítik az olvasni, művelődni vágyók elméjét. A Weisz-versek több témával is foglalkoznak, de fő az ember. Az ember kis világa, hogy mit tett, mi fog tenni, hogyan érez. S ezekben talán magára ismerhetnek páran.
Na stiahnutie
3,72 €

Ady darabokban


Ady Endre saját életének színpadán. Szenvedélyek, letargiák, különböző kapcsolódási pontok játéka ez a könyv. Furcsa időutazás az irodalomtörténet, a történelem és a hétköznapok vegyületébe. A kötet jelenetsorai Ady különböző életszakaszait ölelik fel. Az első Lédával való viharos kapcsolatát, a második az „asszony” folytonos keresését, az Örök virágzás Csinszkával való házasságát, melybe a korabeli események minduntalan beleszóltak egészen 1919. január 27.-ig. A kötet negyedik darabja különálló, az előző három keveréke, a költő életének utolsó hónapjai és visszaemlékezések ötvözete.
Na stiahnutie
1,41 €

Keserédes méz


Magdus Melinda írónő második novelláskötete megjelenését a gyerekkor, az ifjúság, a boldog, vagy nehéz sorsú vidéki élet bemutatásának szánta. Minden, ami emberi, ami emlékeink között felbukkan és végig kísért, a nyomasztó, vagy éppen kellemes érzések, tragédiák nyomán, egy életen át. A parasztember egyszerűsége és kitartása, röghöz kötöttsége épp úgy szerepel novelláiban, mint a fiatalok lázadása, haladó szellemű szembenállása a megszokással, a beletörődéssel. Az egyéni tragédiák is tanulságot hordoznak. A vidéki élet egyik nagy előnye, hogy a kis közösségek élete közelebb hozza az embereket egymáshoz, ugyanakkor korlátozza is a külvilág hatásait, a benne élők szabadságát. Ez az előítéletekkel teli világ sokszor az egyéni tragédiák okozója is. Melinda novelláit áthatja egy életérzés, az emberek szeretete, a vallás, ami erkölcsi tartást is ad a hiten kívül. Balassagyarmaton született, és mindmáig egy kis nógrádi faluban él férjével. Az olvasás szeretetére édesanyja tanította meg. Már gyerekkorában fogékony volt a versekre, csodálta a költészet kifejező erejét. Évekkel ezelőtt próbálkozott újra írással, hosszabb kihagyás után.” Ki akarom írni magamból a küzdelmeimet, a fájdalmaimat és az örömeimet egyaránt.” Írja magáról, az íráshoz való viszonyáról. Több antológiában is jelentek meg írásai. Ez a kötet tematikus sorrendben összegyűjtött novelláit tartalmazza. A gyerekkor, a serdülő fiatalok problémái és a házasélet nehézségei is megjelennek írásaiban. Az öregedéssel is foglalkozik, a környezet és az idős emberek viszonyának változásaival. A kor, amelyben élünk másképpen láttatja velünk ezt a viszonyt, mint a korábbi évtizedek, tekintélyt tisztelő hozzáállása. Melinda a versek világában is otthon van. Több mint kétszáz verse tanúskodik erről. Két éve jelent meg verseskötete, Zümmögéseim címmel. A kötet utolsó novellája, a címadó írás, egy egyke gyerek testvér utáni vágyakozásáról szól. Megfogalmazódik benne az igény a többgyerekes családmodellre, de nem a társadalmi elvárásoknak megfelelően, hanem a testvér nélkül cseperedő lány vágyaként. Melinda írásaira jellemző módon mindig a jó kerekedik felül. Izgalmas, különös hangulatú novellái, gyakorta érdekes fordulattal fejeződnek be. Olykor nyitottak, a megoldások tekintetében, mint a valóság maga. Ajánlom ezt a kötetet azoknak, akik érdeklődéssel fordulnak az irodalom hétköznapi ábrázolásai felé, és kedvelik a rövid, tömör megfogalmazásokkal élő műfajt, amely azonban magába rejti egy egész élet tanulságait, a történet kereteiből kilépve.Budapest, 2021. októberHorváth János
Na stiahnutie
5,32 €

Hilde


Ibsen Hilde Wangelének élettörténetét olyan izgalmas írói eszközökkel bontja ki Klas Östergren, hogy az elbeszélt események mellett az összkép végül pszichoanalízisben elhangzó különös monológoknak és egy fiktív regény fejezeteinek mozaikdarabjaiból álljon össze.
Na stiahnutie
9,01 €

Akár a folyó


Megható történet egy fiatal lányról, akinek egy váratlan találkozás után gyökeresen megváltozik az élete…   A tizenhét éves Victoria Nash egy barackfarmon él a coloradói Iola városában, ahol a család egyedüli nőtagjaként, nehéz természetű férfiakkal körülvéve kell a háztartást vezetnie. A rejtélyes múltú fiatal vándor, Wilson Moon el kellett, hogy hagyja a szülőföldjét, így kénytelen másutt boldogulni. Victoria teljesen véletlenül találkozik Willel az utcán. A köztük lévő ellenállhatatlan vonzalom felforgatja mindkettejük világát, szenvedélyes kapcsolatuk viszont megannyi veszélyt rejt… Amikor bekövetkezik a tragédia, Victoria maga mögött hagyja addigi életét, a környező hegyekbe rejtőzik, ahol a túlélésért küzd, és nem tudja, mit hoz a jövő. Minden erejét össze kell szednie, hogy talpra álljon a veszteségből, majd továbblépjen. Főképp, amikor a Gunnison folyó bekebelezi az otthonát, a gyümölcsöskertet és mindent, ami generációkon át a családjáé volt. Felemelő regény a hatvanas években megsemmisült Iola városának igaz történetéről, egy különös szerelemről, a nehézségekkel való szembenézésről, a bátorságról, a kitartásról, a barátságról és az otthonról, amelyre ott is rálelhet az ember, ahol a legkevésbé várná. Shelley Read megmutatja, mit jelent úgy irányítani az életünket, mintha folyó lenne. Sok mindent összegyűjtve, áramolva, és az akadály ellenére mindig megtalálva az előrevezető utat.   Az Ahol a folyami rákok énekelnek olvasóinak különösen ajánljuk.
Na stiahnutie
8,42 €

A valóság árnyékában


Valójában ez a könyv a világról szól, amit versekben szólaltatok meg, s legtöbbször önmagamként ábrázolom. Mert milyen világot élünk? Mindig csak reménykedünk, hogy talán jobb lesz az életünk. Hisz, remények mindig vannak, de legtöbbször elszállnak. S épp ezért, mennyire boldogtalan ez a világ, mert mindig csak a rohanás, s nincs békébe az ember. S egyszerűen a világot megérteni nem lehet.Mert minél többet teszel, annál kevesebb vagy, s rosszabb lesz.De talán egyszer megértjük, szeretjük, s tiszteljük egymást, s béke lesz e nagyvilágon át. Mindegy hogy, szegény vagy gazdag, felsőbbrendű, vagy talán az alsóbb határhoz tartozik, ettől független mindenki egy.Hiszen mindenkinek annyi a világ, amennyit beletölt, s amennyit megért belőle.S ez pont a világról szól!Röviden ennyi!
Na stiahnutie
6,48 €

Nechajte sa vtiahnuť do sveta najznámejších príbehov svetovej literatúry. Prežívajte osudy hlavných hrdinov a objavujte novinky, ktoré vám neustále prinášame v oblasti svetovej beletrie. Čítajte romány, novely, či poviedky od známych autorov ako Jane Austen, Haruki Murakami, Fjodor Michajlovič Dostojevskij, Jules Verne, Erich Maria Remarque, Paulo Coelho, Daniel Defoe, George Orwell a mnohých ďalších.