! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Svetová beletria strana 13 z 323

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Boldogult úrfikoromban


Egy nap története egy pesti kiskocsmából a mesék csodás világába emelkedve.
Na stiahnutie
2,82 €

Etel király kincse


Attila király legendás alakja éles ellentétet alkot az író korabeli süllyedő magyar nemzettel.
Na stiahnutie
2,82 €

Napraforgó


Evelin, a szerelemről álmodozó lány története mesés, csodás elemekkel. Két helyeszíne van: Pest és a Nyírség.
Na stiahnutie
2,82 €

Őszi utazások a vörös postakocsin


A Vörös postakocsi folytatása. Főhőse a dúsgazdag Alvinczy Eduárd és az újságíró Rezeda Kázmér, aki a szerző alteregója.
Na stiahnutie
2,82 €

Rákóczi harangja


Történelmi tárgyú történetek Zsigmond király idejétől Martinovicsig és a napóleoni háborúkig.
Na stiahnutie
2,82 €

Szindbád, a hajós


A híres Szindbád-novellákból kapunk egy kötetnyit.
Na stiahnutie
2,82 €

Az örök béke


A filozófus Babits értő fordítása a keresztény szellemiségű műből.
Na stiahnutie
2,82 €

Oedipus Kolónoszban


Az antik tragédia verses fordítása Babits remeki közé tartozik.
Na stiahnutie
2,82 €

A galamb papné


A jómódú Zádor Ica rangon alul házasodik a falu ifjú papjával. Férjét teljesen ki akarja sajátítani, és egyre inkább keveselli. Az ő házasságuk története a regény. 
Na stiahnutie
2,82 €

Csibe


Csibe, az árva kislány, Móricz örökbe fogadott lánya. Alakját az Árvácska című regényben is megörökítette.
Na stiahnutie
2,82 €

Kisregények


Móricz jobban kedvelte a nagyregények hosszas csekményfonalát, de kisregényei is jelentősek.
Na stiahnutie
2,82 €

Kivilágos kivirradtig


A hanyatló dzsentrivilág tehetetlenül nézi, hogyan teszi tönkre gazdaságukat a mozgékonyabb, pénzsóvár bérlők gazdálkodása.
Na stiahnutie
2,82 €

Móricz Zsigmond meséi


A mese eredetileg nem gyerekműfaj volt, hanem a felnőtteknek szóló csodás, tanulságos történet, amolyan népi mitológia. Móricz mesegyűjteménye is felnőtt olvasóknak szól.
Na stiahnutie
2,82 €

Halálsziget


A szerző kilenc korai szellemes, izgalmas művét mutatjuk be az olvasóknak. Mindegyikre egyaránt jellemző, hogy felsejlik benne a később kiteljesedő eredeti rejtői humor, s már jelen van a páratlanul érdekes, izgalmas, romantikus meseszövés. Régi vágya teljesülhet e sorozattal a Rejtő rajongóknak, hiszen e kötetek egy kivételével, közel 50 éve láttak utoljára napvilágot. Mindegyik ma is kellemes élvezetes szórakozást nyújt.
Na stiahnutie
2,25 €

Vágyak pórázon


A szerelem kész zűrzavar és váratlan kanyarokat produkál. Az öt novella, öt szerelem története: flörtök, titkos viszonyok, repedező házasságok, az „igazi” keresése… A szereplőknek nehéz racionálisan dönteniük érzelmeik súlya alatt. Hol a boldogság hullámain ringatóznak, hol a mélységekben fuldokolnak. A szerelemért harcolnak, bárhogy is végződjön. A novellák főhőseinek sorsa akár elgondolkodtatnak bennünket, vagy éppen megnevettetnek, de mindenképpen tanulságosak.
Na stiahnutie
9,86 €

Édes Palacsinta


Sentaro élete kudarc minden téren: priusza van, sokat iszik és puszta emlék, hogy valaha író akart lenni. Az idő múlását már csak a cseresznyefa virágzás jelzi. Egy kis cukrászdában dolgozik, ahol dorajakit árul, egy édes vörösbab krémmel töltött palacsintát. De aztán minden megváltozik. Megjelenik az életében Tokue, egy idős asszony, akinek az ízületi gyulladástól eltorzultak az ujjai, és akinek zavaros a múltja. Tokue csinálja a legjobb édes vörösbab krémet, amit Sentaro életében kóstolt, és az asszony kezdi megtanítani a mesterségére, ám miközben elmélyül a barátságuk, elkerülhetetlenül nehezedik rájuk a társadalmi elvárások nyomása, és Tokue sötét titka is napvilágra kerül. Az Édes palacsinta megindító regény a múlt terhéről és a barátság feloldozó erejéről. Durian Sukegawa gyönyörű regénye világszerte rabul ejti az olvasók szívét. "Egyszerűen finom" Gurdian "Mese mennyország"Cecilia Ahern, a P.S.I love you szerzője
Na stiahnutie
9,83 €

Tévedés az életben


A Szerző második kötetének többnyire rövid írásai, súlyos emberi gondok, a küzdelem, a születés, a szerelem, az élet és a halál időnként meglepő befejezéssel tarkított írásai.A titkok, rejtett és kevésbé rejtett érzelmek néha kifejezetten Ironikus csattanójával kikövezett útvesztőjében próbál kiutat találni. Minden korban. Mindenféle helyszínen.Ahogyan az előző, a Megtalált boldogság című kötete, úgy a mostani válogatás ötvennégy novellája sem a felelőtlen boldogságról szól, hanem sokkal inkább annak kereséséről és hiányáról, egy a tökéletes, működőképes párkapcsolatok esélyéről vagy lehetetlenségéről szóló novellafolyam. Az emberi együttélés történeteit át- meg átszövi a társadalom által bonyolulttá tett életek fonala. Ki tudja vajon hány nap elegendő a tökéletes élet és párkapcsolat, egy család vagy akár saját magunk megtalálására, vagy 50 négyzetméter vagy egy egész kastély kell ahhoz, hogy boldogok lehessünk, esetleg elég egy könyv, vagy egy láda?A szürke és kevésbé szürke hétköznapok és az extrém események által kikényszerített élethelyzetek, szenvedélyek, mind olyan leírások, apró színdarabok, amelyek önmarcangoló gondolatsorokon keresztül világítanak rá nagyon sok ember életére, melyek „Szomorúak, nincs bennük happy end csak depi end.”A magány, a közösségi elfogadás közötti fizikai erő végig ott feszül az oldalakon.A nagy kérdés pedig végig ott lebeg a fejünk felett.Sikerül-e, sikerülhet-e egyáltalán önmagunkat megtalálni, miközben számos testet és lelket próbára tevő, kínzó fájdalommal kikövezett úton haladunk napról-napra, percről-percre.
Na stiahnutie
4,20 €

A cigánybáró


A cigányok közt élő Botsinkay Jónás romantikus szerelmi története. Egzotikus milliőbe vezet az író.
Na stiahnutie
2,82 €

A fekete vér


Bárdy Zoltán igazságot akar szolgáltatni apja halálával kapcsoltaban. XVIII. század végén játszódó regény
Na stiahnutie
2,82 €

Nechajte sa vtiahnuť do sveta najznámejších príbehov svetovej literatúry. Prežívajte osudy hlavných hrdinov a objavujte novinky, ktoré vám neustále prinášame v oblasti svetovej beletrie. Čítajte romány, novely, či poviedky od známych autorov ako Jane Austen, Haruki Murakami, Fjodor Michajlovič Dostojevskij, Jules Verne, Erich Maria Remarque, Paulo Coelho, Daniel Defoe, George Orwell a mnohých ďalších.