! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Svetová beletria strana 17 z 327

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Vágyak pórázon


A szerelem kész zűrzavar és váratlan kanyarokat produkál. Az öt novella, öt szerelem története: flörtök, titkos viszonyok, repedező házasságok, az „igazi” keresése… A szereplőknek nehéz racionálisan dönteniük érzelmeik súlya alatt. Hol a boldogság hullámain ringatóznak, hol a mélységekben fuldokolnak. A szerelemért harcolnak, bárhogy is végződjön. A novellák főhőseinek sorsa akár elgondolkodtatnak bennünket, vagy éppen megnevettetnek, de mindenképpen tanulságosak.
Na stiahnutie
9,86 €

Fragment of Time


Because we are human and a warrior never backs down. Not even when he knows he's headed for total downfall. He sticks to himself and his ideas. This is what it means to be a warrior. If you don't, you betray yourself.
Na stiahnutie
14,08 €

Édes Palacsinta


Sentaro élete kudarc minden téren: priusza van, sokat iszik és puszta emlék, hogy valaha író akart lenni. Az idő múlását már csak a cseresznyefa virágzás jelzi. Egy kis cukrászdában dolgozik, ahol dorajakit árul, egy édes vörösbab krémmel töltött palacsintát. De aztán minden megváltozik. Megjelenik az életében Tokue, egy idős asszony, akinek az ízületi gyulladástól eltorzultak az ujjai, és akinek zavaros a múltja. Tokue csinálja a legjobb édes vörösbab krémet, amit Sentaro életében kóstolt, és az asszony kezdi megtanítani a mesterségére, ám miközben elmélyül a barátságuk, elkerülhetetlenül nehezedik rájuk a társadalmi elvárások nyomása, és Tokue sötét titka is napvilágra kerül. Az Édes palacsinta megindító regény a múlt terhéről és a barátság feloldozó erejéről. Durian Sukegawa gyönyörű regénye világszerte rabul ejti az olvasók szívét. "Egyszerűen finom" Gurdian "Mese mennyország"Cecilia Ahern, a P.S.I love you szerzője
Na stiahnutie
9,83 €

Sisi


Sisi – osztrák császárné és magyar királyné – nehezen viseli a bécsi udvarban uralkodó szigorú protokollt, ráadásul országszerte lázadások törnek ki, és a birodalom a háború küszöbén áll. A sűrűsödő árnyak közt egyetlen dolog jelent vigaszt az ifjú feleségnek: a férjével töltött szenvedélyes éjszakák. Bár az udvarban mindenki a trónörökös megszületésére vár, amikor Sisi végre megfogan, aranyketrece végleg bezárul. Pedig az uralkodó gyönyörű hitvese népéhez hű császárné szeretne lenni, és szabadságra vágyik. Sisi nemcsak a szerelméért hajlandó harcba szállni, hanem az udvari intrikák ellen is. Nem sejti még, hogy hamarosan maga is gonosz árulásnak esik áldozatul. A sodró erejű regény – az RTL Klub azonos című sorozatának könyvváltozata – kendőzetlenül mutatja be a szépséges és elbűvölő osztrák császárné és magyar királyné életét. Életek, sorsok, hatalmi játszmák – érzékiség, szerelem, szabadságvágy és merev udvari protokoll.
Na stiahnutie
11,26 €

Valahol majdan, egykoron


Helyek és helyszínek, amelyeket életünk során rendszeresen, vagy mindössze egyetlen alkalommal – esetleg képzeletben – felkeresünk; bizonyos települések, épületek, létesítmények vagy akár varázslatos természeti képződmények érintenek meg minket, nőnek a szívünkhöz, mozgatják meg a fantáziánkat. Mindannyian őrizzük magunkban ehhez hasonló helyek, helyszínek emlékét, és őrizzük a hozzájuk kötődő élményeket is, amelyek gyakorta visszahozhatatlanok, megismételhetetlenek – vagy csupán az idő múlásával lesznek azok. A Trivium Egyesület tagjai ebben a kötetben azokat az írásaikat gyűjtötték össze, amelyek számukra ilyen helyeken, helyszíneken játszódnak, mivelhogy ezek a helyek, helyszínek valamiképpen megérintették őket, a szívükhöz nőttek, és megmozgatták a fantáziájukat.
Na stiahnutie
6,17 €

Tévedés az életben


A Szerző második kötetének többnyire rövid írásai, súlyos emberi gondok, a küzdelem, a születés, a szerelem, az élet és a halál időnként meglepő befejezéssel tarkított írásai.A titkok, rejtett és kevésbé rejtett érzelmek néha kifejezetten Ironikus csattanójával kikövezett útvesztőjében próbál kiutat találni. Minden korban. Mindenféle helyszínen.Ahogyan az előző, a Megtalált boldogság című kötete, úgy a mostani válogatás ötvennégy novellája sem a felelőtlen boldogságról szól, hanem sokkal inkább annak kereséséről és hiányáról, egy a tökéletes, működőképes párkapcsolatok esélyéről vagy lehetetlenségéről szóló novellafolyam. Az emberi együttélés történeteit át- meg átszövi a társadalom által bonyolulttá tett életek fonala. Ki tudja vajon hány nap elegendő a tökéletes élet és párkapcsolat, egy család vagy akár saját magunk megtalálására, vagy 50 négyzetméter vagy egy egész kastély kell ahhoz, hogy boldogok lehessünk, esetleg elég egy könyv, vagy egy láda?A szürke és kevésbé szürke hétköznapok és az extrém események által kikényszerített élethelyzetek, szenvedélyek, mind olyan leírások, apró színdarabok, amelyek önmarcangoló gondolatsorokon keresztül világítanak rá nagyon sok ember életére, melyek „Szomorúak, nincs bennük happy end csak depi end.”A magány, a közösségi elfogadás közötti fizikai erő végig ott feszül az oldalakon.A nagy kérdés pedig végig ott lebeg a fejünk felett.Sikerül-e, sikerülhet-e egyáltalán önmagunkat megtalálni, miközben számos testet és lelket próbára tevő, kínzó fájdalommal kikövezett úton haladunk napról-napra, percről-percre.
Na stiahnutie
4,20 €

A cigánybáró


A cigányok közt élő Botsinkay Jónás romantikus szerelmi története. Egzotikus milliőbe vezet az író.
Na stiahnutie
2,82 €

A fekete vér


Bárdy Zoltán igazságot akar szolgáltatni apja halálával kapcsoltaban. XVIII. század végén játszódó regény
Na stiahnutie
2,82 €

A három márványfej


Boboli Péter lesz Raguzza új rettora. A szerzetesek világába kalauzol a regény.
Na stiahnutie
2,82 €

A kiskirályok


Egy fiatal nemesember utazásai a XVIII. század végén. Sok kalanddal és humorral
Na stiahnutie
2,82 €

Aki a szívét a homlokán hordja


A történet főszereplője egy fiatal török herceg, aki az erkölcs és az igazság jogát képviseli. Érinti a női jogokat és a vallási fanatizmust is.
Na stiahnutie
2,82 €

Az elátkozott család


A regény a komáromi protestánsok és katolikusok küzdelméről szól. Folytatása A barátfalvi lévita. Ezt is ajánljuk.
Na stiahnutie
2,82 €

Egy játékos, aki nyer


A Napóleon bukását követő Franciaországban játszódik. Metell nagy pénzt nyer, és birtokot vásárol, de vajon boldoggá teszi-e a szerencse?
Na stiahnutie
2,82 €

Nincsen ördög


Egxy ördöggel cimboráló magyar nemes története, akit azonban az istenek üdvösségre predesztináltak.
Na stiahnutie
2,82 €

Sárga rózsa


Hamisítatlan parasztromantika a hortobágy pásztorvilágából.
Na stiahnutie
2,82 €

Szomorú napok


Történelmi regény az 1831-es parasztfelkelésről
Na stiahnutie
2,82 €

Négy apának egy leánya


Kedves, humoros regény egy szép falusi postáskisasszonyról, akiért négy férfi verseng.
Na stiahnutie
2,82 €

Rab ember fiai


A Szitáry testvérek viszontagságos élete Apafi fejedelem korába kalauzolja az olvasót.
Na stiahnutie
2,82 €

A gavallérok


Az elszegényedő dzsentrik sötét humorral megrajzolt nagyzolásáról szól.
Na stiahnutie
2,82 €

Nechajte sa vtiahnuť do sveta najznámejších príbehov svetovej literatúry. Prežívajte osudy hlavných hrdinov a objavujte novinky, ktoré vám neustále prinášame v oblasti svetovej beletrie. Čítajte romány, novely, či poviedky od známych autorov ako Jane Austen, Haruki Murakami, Fjodor Michajlovič Dostojevskij, Jules Verne, Erich Maria Remarque, Paulo Coelho, Daniel Defoe, George Orwell a mnohých ďalších.