Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Svetová beletria strana 21 z 328

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Lépcsőház


Engedje meg kérem, hogy bemutatkozzam! Engem Pesten találhat meg egy kissé már ódon, körfolyosós bérházának Lépcsőháza vagyok, immáron több, mint száz esztendeje. Bizony hosszú életem során sok mindennek lehettem tanúja. Láttam háborúkat és forradalmat, szárba szökkenő és elhamvadó szerelmet. Örömteli születést és torokszorító elmúlást. No meg néhány igencsak botrányos és kellemetlen esetet is. Tartson hát velem és ismerje meg az én történeteimet!  „– Megállj! – kiáltott rá a józanodásnak indult férfira, aki megtorpant a kredenc mellett Először az asztalon álló sörös üvegre pillantott, aztán az asztal mellett szinte meztelenül álló lánya kést tartó kezére siklott a pillantása. Széles vigyorra húzta a száját, szemei sunyin villogtak.”
Na stiahnutie
5,61 €

Én, kérem, hivatalos hülye vagyok


Svejk egyike azoknak az irodalmi alakoknak, akik a szó szoros értelmében önálló életre keltek: akinél csaknem lényegtelen, hogy ki is volt szülőatyja, azaz a róla szóló világhírű regény szerzője. Egy 2019-es európai felmérés szerint ezer megkérdezettből több mint 700 ismeri a derék katona alakját, de alig 500-an tudják megnevezni a könyv íróját. Így aztán olvasóink se csodálkozzanak, hogy Svejk füveskönyve lett kötetünk címe, de azért ne feledjék: valójában a cseh író, Jaroslav Hasek örökéletű sorainak legjobbjait gyűjtöttük össze tíz fejezetben, külön gondolva a magyar olvasóközönségre is.
Na stiahnutie
7,04 €

Kötéltánc


Karinthy kevés számú hosszabb műveinek egyike, melyben regényíróként mutatkozik be.
Na stiahnutie
2,82 €

Novellák


A híres angol humorista komolyabb hangvételű novellái Karinthy fordításában.
Na stiahnutie
2,82 €

Antoinette


A regényciklus egyik darabja, Karinthy fordításában.
Na stiahnutie
2,82 €

Gulliver utazásai


A híres szatirikus regény első két fejezete gyerekkönyv feldolgozásban is ismert. Karinthy teljes fordítása hűen tükrözi az ír író eredeti szándékát, a modern brit civilizáció szatiráját.
Na stiahnutie
2,82 €

Két lélek útja


Collins gyönyörű regénye két szerelmesről, akiket a végzet egymásnak rendelt. Vajon elszakíthatják-e őket a körülmények egymástól?
Na stiahnutie
2,82 €

A következmények


Mintha maga a valóság is instabillá vált volna az elmúlt években – ennek az éppen csak sejthető állapotnak az utórezgéseit tapasztalhatjuk meg Farkas Balázs új novelláskötetében. A történetek szereplői hátborzongató jelekkel, megmagyarázhatatlan eseményekkel és nyomasztó élethelyzetekkel szembesülnek, ráadásul barátaikkal és családtagjaikkal sem mindig találják már a közös hangot. A bezártság és elszigeteltség következményei bontakoznak itt ki, hol rémisztő, hol abszurd életképekben – minden történet egy okkal hézagos kirakós egy-egy nyugtalanító darabkája. A kötetben található tizenkét írásból három itt olvasható először.
Na stiahnutie
5,07 €

Szürkeháj


Két szürkehályog-műtét és valamennyi vele járó érzés: az orvosi beavatkozások előtti félelem, sőt rettegés, később az orvossal való megismerkedés bátorító hatása, a műtétek okozta érzetek, a gyógyulásba vetett hit szubjektív leírása – első megközelítésben ez lenne a könyv. A versekkel gazdagított betegségkrónika nemcsak a szerző saját és családi „szemészettörténetét” mutatja be, de izgalmas orvos- és kultúrtörténeti kitérőkkel idézi a neves „hályogosokat” is. Petrőczi Éva „úgy szól magáról – írja a könyv bevezetőjében Steinbach József -, saját megélt világáról, hogy közben mégsem magáról szól, hanem sokakról, rólunk, nem is csak azokról, akik valamiféle szembetegségekkel élnek, küzdenek, hanem mindnyájunkról, akik azt hisszük, hogy jól látunk, sőt meg vagyunk győződve, hogy csak mi látjuk jól  a dolgokat.”
Na stiahnutie
5,61 €

A királyné nem pihenhet


Ez a szegény XVI. Lajos férjként is, királyként is kétségkívül egy semmirekellő. A királyságban éhínség uralkodik, ő meg továbbra is az óráival játszadozik. Szerencsére tüzes felesége, Marie Antoinette kézbe veszi a dolgokat: megbízza a szabónőjét, Rose-t, és a fodrászát, Léonard-t, a két meglehetősen amatőr nyomozót, hogy találjanak meg egy titokzatos inka kincset. A kincs tökéletes lenne arra, hogy kenyeret vásároljon a korona alattvalóinak! De vigyázat az átokkal, amely mindenkire lesújt, aki az arany közelébe kerül, és a gáncsvetésekkel, amelyet Rose és Leonard biztosan elkövetnek egymás ellen! Képzeljék el Marie Antoinette-et, a legelbűvölőbb francia királynét, aki akarata ellenére nyomozó lesz. Holttestek és bohókás meglepetések a francia királyságban! Frédéric Lenormand, a Marie Antoinette titkos szolgálata című sorozat szerzője, a rangos Arsene Lupin- és Historia-díj birtokosa, mindig finom humorral fűszerezi történelmi elbeszéléseit.
Na stiahnutie
7,58 €

Törékeny idő


Ha elengedésről van szó, akkor nem a múltat nehéz elengedni, mert a múltunk örökké velünk marad, hanem a megálmodott jövőt, amiről már tudjuk, hogy sosem fog eljönni. A múltban hibákat követtünk el és ezek elől nem tudunk elmenekülni, mert a múlt mindig utolér minket. Lehet, hogy valamiért az életben Te vagy a felelős, de nem biztos, hogy a hibásnak is Neked kell lenni. Miközben ezt a könyvet írtam kétszer is közel kerültem a halálhoz és sokszor kívántam, hogy bárcsak ne lenne számomra holnap. Mire az írás végére értem addigra értettem meg igazán, hogy nekem mit is jelent az idő. Lehetőséget arra, hogy megbékéljek magammal, elfogadjam mindazt, amit a múltban elkövettem és megtanuljak együtt élni a következményeivel. A mai énem már nem retteg attól, hogy mi lenne, ha az utolsó napod élhetnéd ebben a világban. Mára megtapasztaltam, hogy mitől vagyok boldog és mi az, amivel sikeresen letudom küzdeni a félelmem. Ez a könyv egy utazás lesz számodra, már-már egy terápia részének is nevezhetném. Egy olyan foglalkozás magaddal és a lelkeddel, ahol igazán megismerheted azt, hogy ki is lakozik benned. Siker, fájdalom, szerelem, csalódás és megannyi más érzés vegyül ebben az írásban. Nem tudnám pár mondatban összefoglalni, hogy miért is olvasd el ezt a könyvet. Csak annyit kérek Tőled, ha már a kezedbe vetted, akkor gondolkodj el minden fejezet végén és találd meg a sorok között azt az üzenetet, amit Neked hagytam ott. Tanulj meg a szöveg mögé látni és fogadd el, hogy az életünk sosem lesz tökéletes, de sokat tehetsz annak érdekében, hogy a tökéletlenségben megleld a saját boldogságod.
Na stiahnutie
9,27 €

Emlékek


E könyv szerzője számomra egy nagyon érdekes és szívemhez közeli téma dallamait pengeti meg kivételes hangszerelésű írói hárfáján.Az ember legszebb és legfontosabb értékeit hozza közel a szívünkhöz; a szeretet mindent túlélő csodáját, hiszen ki ne értené, hogy a szeretet a világmindenség mozgatórugója.Az itt olvasott történetek szeretettel, melegséggel járják át az olvasó lelkét és azzal a jóleső érzéssel teszi le a könyvet, hogy igen, ezt érdemes volt elolvasni!Én, amikor elolvastam a novellákat, Vörösmarty Mihály közismert versének záró sorai jutottak eszembe, mert úgy éreztem, hogy illik rá:“Köszönjük élet áldomásidat, ez jó mulatság férfi munka volt!”John BordasTexas, USA
Na stiahnutie
5,92 €

Ópium


IRATKOZZ FEL A KIVÁLASZTOTT CÍMRE, KATTINTS A "HAMAROSAN" FELIRAT MELLETTI KIS SZÍVECSKÉRE, HOGY AZONNAL ÉRTESÜLJ A MEGJELENÉSRŐL! „A varázsló, egy harmincon aluli férfi, akinek arca már egészen szomorú, ráncos és kisgyerekes volt a sok ópiumtól, cigarettától és csóktól – hamvazószerdán kora hajnalban haldoklott.”
Na stiahnutie
4,36 €

A kápolnai földosztás


Károlyi Mihály földosztásáról szóló fiktív történet, melynek a főhőse Szindbád, de nem igazán illik a Szidbád-történetekbe.
Na stiahnutie
2,82 €

A magyar sasfiók


Történelmi regény Kossuth Ferencről, Kossuth Lajos fiáról, aki nagy reményekkel tér haza Magyarországra, de álmait nem sikerül valóra váltania.
Na stiahnutie
2,82 €

A tegnapok ködlovagjai


Történelmünk híres és hírhedt alakjai elevenednek meg Krúdy tollán, emberi oldalukról.
Na stiahnutie
2,82 €

A tiszaeszlári Solymosi Eszter


A tiszaeszlári per történeti hitelességű bemutatása. A vád szerint néhány zsidó rituális gyilkosságot követett el egy fiatal kersztény lány ellen.
Na stiahnutie
2,82 €

A vörös postakocsi


Két szerelemre éhes ifjú színésznő pesti kalndjai. Krúdy remek kor- és jelemrajza.
Na stiahnutie
2,82 €

Ál-Petőfi


1849 után több ál_petőfi tünt fel az országban. Az egyik ilyen ügyes szélhámos történetét örökíti meg a szerző.
Na stiahnutie
2,82 €

Nechajte sa vtiahnuť do sveta najznámejších príbehov svetovej literatúry. Prežívajte osudy hlavných hrdinov a objavujte novinky, ktoré vám neustále prinášame v oblasti svetovej beletrie. Čítajte romány, novely, či poviedky od známych autorov ako Jane Austen, Haruki Murakami, Fjodor Michajlovič Dostojevskij, Jules Verne, Erich Maria Remarque, Paulo Coelho, Daniel Defoe, George Orwell a mnohých ďalších.