Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Svetová beletria strana 18 z 328

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Rákóczi harangja


Történelmi tárgyú történetek Zsigmond király idejétől Martinovicsig és a napóleoni háborúkig.
Na stiahnutie
2,82 €

Szindbád, a hajós


A híres Szindbád-novellákból kapunk egy kötetnyit.
Na stiahnutie
2,82 €

Az örök béke


A filozófus Babits értő fordítása a keresztény szellemiségű műből.
Na stiahnutie
2,82 €

Oedipus Kolónoszban


Az antik tragédia verses fordítása Babits remeki közé tartozik.
Na stiahnutie
2,82 €

A galamb papné


A jómódú Zádor Ica rangon alul házasodik a falu ifjú papjával. Férjét teljesen ki akarja sajátítani, és egyre inkább keveselli. Az ő házasságuk története a regény. 
Na stiahnutie
2,82 €

Csibe


Csibe, az árva kislány, Móricz örökbe fogadott lánya. Alakját az Árvácska című regényben is megörökítette.
Na stiahnutie
2,82 €

Kisregények


Móricz jobban kedvelte a nagyregények hosszas csekményfonalát, de kisregényei is jelentősek.
Na stiahnutie
2,82 €

Kivilágos kivirradtig


A hanyatló dzsentrivilág tehetetlenül nézi, hogyan teszi tönkre gazdaságukat a mozgékonyabb, pénzsóvár bérlők gazdálkodása.
Na stiahnutie
2,82 €

Móricz Zsigmond meséi


A mese eredetileg nem gyerekműfaj volt, hanem a felnőtteknek szóló csodás, tanulságos történet, amolyan népi mitológia. Móricz mesegyűjteménye is felnőtt olvasóknak szól.
Na stiahnutie
2,82 €

Halálsziget


A szerző kilenc korai szellemes, izgalmas művét mutatjuk be az olvasóknak. Mindegyikre egyaránt jellemző, hogy felsejlik benne a később kiteljesedő eredeti rejtői humor, s már jelen van a páratlanul érdekes, izgalmas, romantikus meseszövés. Régi vágya teljesülhet e sorozattal a Rejtő rajongóknak, hiszen e kötetek egy kivételével, közel 50 éve láttak utoljára napvilágot. Mindegyik ma is kellemes élvezetes szórakozást nyújt.
Na stiahnutie
2,25 €

Vágyak pórázon


A szerelem kész zűrzavar és váratlan kanyarokat produkál. Az öt novella, öt szerelem története: flörtök, titkos viszonyok, repedező házasságok, az „igazi” keresése… A szereplőknek nehéz racionálisan dönteniük érzelmeik súlya alatt. Hol a boldogság hullámain ringatóznak, hol a mélységekben fuldokolnak. A szerelemért harcolnak, bárhogy is végződjön. A novellák főhőseinek sorsa akár elgondolkodtatnak bennünket, vagy éppen megnevettetnek, de mindenképpen tanulságosak.
Na stiahnutie
9,86 €

A valóság árnyékában


Valójában ez a könyv a világról szól, amit versekben szólaltatok meg, s legtöbbször önmagamként ábrázolom. Mert milyen világot élünk? Mindig csak reménykedünk, hogy talán jobb lesz az életünk. Hisz, remények mindig vannak, de legtöbbször elszállnak. S épp ezért, mennyire boldogtalan ez a világ, mert mindig csak a rohanás, s nincs békébe az ember. S egyszerűen a világot megérteni nem lehet.Mert minél többet teszel, annál kevesebb vagy, s rosszabb lesz.De talán egyszer megértjük, szeretjük, s tiszteljük egymást, s béke lesz e nagyvilágon át. Mindegy hogy, szegény vagy gazdag, felsőbbrendű, vagy talán az alsóbb határhoz tartozik, ettől független mindenki egy.Hiszen mindenkinek annyi a világ, amennyit beletölt, s amennyit megért belőle.S ez pont a világról szól!Röviden ennyi!
Na stiahnutie
6,48 €

Régi karácsony


A kötetben egybegyűjtött adventi és karácsonyi történeteket Fekete István 1947 és 1969 között, az Új Ember című hetilap felkérésére írta. A sokszor személyes emlékeket felidéző elbeszélések szereplői egyszerű, a természet közelségében élő emberek, akiket az író a maguk esendőségében ábrázol.Hétköznapi "csodatörténetek" ezek a kegyelem ünnepi pillanatairól, amikor a lét egyetemes fájdalmai közepette váratlanul felragyog "a békesség földöntúli fénye". 
Na stiahnutie
5,91 €

Fragment of Time


Because we are human and a warrior never backs down. Not even when he knows he's headed for total downfall. He sticks to himself and his ideas. This is what it means to be a warrior. If you don't, you betray yourself.
Na stiahnutie
14,08 €

Kívülálló


"Hosszas hallgatás után jelentkezik új kötettel Jónás Tamás (1973), akit pálya­kezdőként József Attila költészetének kortárs továbbgondolójaként tartott számon a kritika. A kilencvenes-­kétezres években folyamatosan jelentek meg könyvei, amelyek jelentős szakmai figyelmet és elismerést kaptak. 2002-ben Esterházy Péter ajánlására Herder-ösztöndíjban részesült, 2009-ben Önkéntes vak című kötete Aegon-díjat kapott. Prózakötettel utoljára 2013-ban jelentkezett (Apuapuapu), verseskötettel pedig 2016-ban (Törzs). Hét év után a Kívülálló című regényével töri meg a csendet. "Kívülállónak lenni nem választás kérdése. A kívülállás bélyeg. És lehetőség. Mindig másik, mindig új perspektíva. Kényszeres távolságtartás. Az intimitás kétségbeesett keresése. Érzéki, gátlástalan erotikus kaland, miközben fegyelmezett szellemi feladat. Megzabolázhatatlan szabadság, gyilkos függés. A valóság mélye, széle, párlata. Jónás Tamás regénye az emberi sodródás elkerülhetetlen, felfüggeszthetetlen örvényébe vezet be, hogy megmutassa a szabályszerűségeket, a képleteket. Hogyan válik a jó szándék gyilkos hazugsággá. Közömbös, elejtett szavakból hogyan jegecesedik ki a lényeg. És hogyan tisztulnak ki, lényegülnek át a legszennyesebb, legfülledtebb és legreménytelenebb történetek is, ha van ezekhez elég bátor szó és elég pontos mondat. A Kívülállóban van. Ez a regény addig merészkedik, ameddig irodalom merészkedhet, hogy megajándékozza olvasóit azzal, amiben még bíznak, amit még remélnek. És azzal is, amiben már nem bíznak és nem reménykednek." - Parászka Boróka
Na stiahnutie
7,32 €

Tévedés az életben


A Szerző második kötetének többnyire rövid írásai, súlyos emberi gondok, a küzdelem, a születés, a szerelem, az élet és a halál időnként meglepő befejezéssel tarkított írásai.A titkok, rejtett és kevésbé rejtett érzelmek néha kifejezetten Ironikus csattanójával kikövezett útvesztőjében próbál kiutat találni. Minden korban. Mindenféle helyszínen.Ahogyan az előző, a Megtalált boldogság című kötete, úgy a mostani válogatás ötvennégy novellája sem a felelőtlen boldogságról szól, hanem sokkal inkább annak kereséséről és hiányáról, egy a tökéletes, működőképes párkapcsolatok esélyéről vagy lehetetlenségéről szóló novellafolyam. Az emberi együttélés történeteit át- meg átszövi a társadalom által bonyolulttá tett életek fonala. Ki tudja vajon hány nap elegendő a tökéletes élet és párkapcsolat, egy család vagy akár saját magunk megtalálására, vagy 50 négyzetméter vagy egy egész kastély kell ahhoz, hogy boldogok lehessünk, esetleg elég egy könyv, vagy egy láda?A szürke és kevésbé szürke hétköznapok és az extrém események által kikényszerített élethelyzetek, szenvedélyek, mind olyan leírások, apró színdarabok, amelyek önmarcangoló gondolatsorokon keresztül világítanak rá nagyon sok ember életére, melyek „Szomorúak, nincs bennük happy end csak depi end.”A magány, a közösségi elfogadás közötti fizikai erő végig ott feszül az oldalakon.A nagy kérdés pedig végig ott lebeg a fejünk felett.Sikerül-e, sikerülhet-e egyáltalán önmagunkat megtalálni, miközben számos testet és lelket próbára tevő, kínzó fájdalommal kikövezett úton haladunk napról-napra, percről-percre.
Na stiahnutie
4,20 €

A cigánybáró


A cigányok közt élő Botsinkay Jónás romantikus szerelmi története. Egzotikus milliőbe vezet az író.
Na stiahnutie
2,82 €

A fekete vér


Bárdy Zoltán igazságot akar szolgáltatni apja halálával kapcsoltaban. XVIII. század végén játszódó regény
Na stiahnutie
2,82 €

A három márványfej


Boboli Péter lesz Raguzza új rettora. A szerzetesek világába kalauzol a regény.
Na stiahnutie
2,82 €

Nechajte sa vtiahnuť do sveta najznámejších príbehov svetovej literatúry. Prežívajte osudy hlavných hrdinov a objavujte novinky, ktoré vám neustále prinášame v oblasti svetovej beletrie. Čítajte romány, novely, či poviedky od známych autorov ako Jane Austen, Haruki Murakami, Fjodor Michajlovič Dostojevskij, Jules Verne, Erich Maria Remarque, Paulo Coelho, Daniel Defoe, George Orwell a mnohých ďalších.