! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Svetová beletria strana 14 z 327

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Szeptemberi emlék


Önéletrajzi novellagyűjtemény. Ferkó családja olyan szegény, hogy nem telik nekik a tudásra éhes fiú tandíjára.
Na stiahnutie
0,56 €

Tápéi furfangosok


Az író remek novelláinak gyűjteménye.
Na stiahnutie
2,82 €

A kis prímás


A kisregény a Mátyás korabeli Itáliában játszódik. Főhőse Betarix királyné unokaöccse.
Na stiahnutie
2,82 €

A vén gazember


Mikszáth hőse csak a kívülállók szemében gazember. Ügyesen leplezi jóságos szívét.
Na stiahnutie
2,82 €

A Néma Revolverek Városa


Pác Tivald egy személycsere során kerül a Néma Revolverek Városába, ahol olyan szövevényes történetbe csöppen, ami lehetetlen, hogy logikusan megmagyarázható.
Na stiahnutie
2,82 €

Az úr a pokolban is úr


Az előkelő úr családjában még nem fordult elő katonaszökevény. Az ügyet el kell tusolni.
Na stiahnutie
2,82 €

Egy bolond száz bajt csinál


Az önműködő villamosjegy-szabadalom mielőbbi népszerűsítése ügyében gyűlést tartanak az angol kisváros főterén.
Na stiahnutie
2,82 €

Ezen egy éjszaka


Híres, közismert meséket forgat ki a szerző páratlan nyelvi humorral.
Na stiahnutie
2,82 €

Minden jó, ha vége van


Mr. Rockstein nagy örömhírt kap, ám a dolog nem jár bajok nélkül.
Na stiahnutie
2,82 €

Nincs kegyelem


Húsos Farkas kivesz a kalapjából egy pisztolyt, és lelövi vele a gyanútlan csendbiztost.
Na stiahnutie
2,82 €

Vér és mahagóni


Egy kis csapat Malayába indul az értékes mahagóni erdő felkutatására.
Na stiahnutie
2,82 €

Április bolondja


Portrék, jellemrajzok rövid elbeszélésekben.
Na stiahnutie
2,82 €

Cikkek 1914-1921


Ezeknek a cikkeknek különös jelentőséget ad a történelmi időszak: a háború és a forradalom.
Na stiahnutie
2,82 €

Te meg én


Szerelmi versciklus.
Na stiahnutie
2,82 €

Firenzei tragédia


Fordította: Kosztolányi. Szatirikus befejezésű egyfelvonásos dráma.
Na stiahnutie
2,82 €

Zsivajgó természet


Prózaciklus a természet szépségéről.
Na stiahnutie
2,82 €

A Sartre - Beauvoir-mítosz színe és fonákja


Jean-Paul Sartre és Simone de Beauvoir író-filozófusok, a huszadik század Franciaországának legjelentősebb, ugyanakkor legmegosztóbb gondolkodói, a második világháború után mítosszá váltak. Nincs egyetlen író sem, akiről olyan szélsőséges vélemények láttak volna napvilágot, mint az ikonikus párról. Egyesek a háború alatti ellenállókat látták bennük, míg mások a megszállókkal kollaboráló értelmiségieket. A könyvben elemzésre kerülnek Sartre munkásságának legfontosabb állomásai: a világhírnevet hozó első regénye, Az undor; a kristálytiszta stílusban megírt, önironikus önéletrajzi írása, A szavak, amely hozzájárult Sartre elnyert, de elvi okokból át nem vett Nobel-díjához; nagy hatású filozófiai műve, A lét és a semmi; a szabadság útjait kereső drámái. A feminizmus anyjaként emlegetett ­Simone de Beauvoirtól górcső alá kerülnek regényei: A vendég nő, a Goncourt-díjas Mandarinok és „a feminizmus Bibliája”, A másik nem. A könyv megkísérel egy elfogulatlan képet adni Sartre és Beauvoir életéről és munkásságáról. A huszadik század Franciaországában betöltött szerepük és irodalmi műveik révén egyben hű korrajzot is kapunk. A mérleg egyik serpenyőjébe kerül mindaz a vitathatatlan hozadék, amit műveik a filozófia és az irodalom számára jelentenek, míg a másikban a két író-filozófus politikai tévedései, magánéleti botlásai sorakoznak, melyek árnyékot vetnek munkásságukra. Egyfajta Ariadné fonállal a kezében az olvasó el tud igazodni a pro és kontrák labirintusában, megismerheti Sartre és Beauvoir hatalmas életművének „színét és fonákját”.
Na stiahnutie
7,04 €

Költő, barát és szerető


Guillaume Apollinaire, a szürrealizmus „feltalálója”, a kalligramma névadója kiszámíthatatlan zseni volt. Életútját, költészetét, baráti társaságát és szerelmeit mutatja be a monográfia a legújabb kutatások eredményei, a költő utóbbi években megjelent levelezése, fiatalkori naplója alapján. Noha Franciaországban Apollinaire külföldinek számított, az első világháború kitörésekor befogadó országa iránti szeretete az önkéntesek soraiba vezette. Koponyasérüléséig a fronton is naponta írta verseit és szerelmesleveleit. A huszadik század elejének összes merész újítása jelen van verseiben a kubizmustól a szürrealizmusig. A kor szinte valamennyi költője és festője baráti köréhez tartozott: az általa felfedezett Henri Rousseau, Blaise Cendrars, akinek hatására szüntette meg verseiben a központozást, André Breton, „a szürrealizmus pápája”, Marc Chagall, aki szelíd Zeusznak nevezte Apollinaire-t és a legjobb barát, Pablo Picasso, akivel a Mona Lisa ellopásának gyanújába keveredett, és aki halálos ágyán is költőbarátját emlegette. A barátok mellett szerelmei hagyták a legmélyebb nyomokat Apollinaire életében és költészetében. Az angol nevelőnő, Annie Playden, akibe reménytelenül volt szerelmes, a múzsa és szerető, Marie Laurencin, a szeszélyes és szenvedélyes Louise de Coligny-Châtillon, a háború alatt megismert és elhagyott Madeleine Pages, és akit feleségül vett, Jacqueline Kolb. Marie Laurencinnel történt szakítása után született meg a világirodalom egyik legismertebb verse, A Mirabeau-híd.
Na stiahnutie
5,92 €

Lélekhangok


Donka Krisztina Lélekhangok című, verseket és meséket egyaránt tartalmazó kötetét az olvasók szíves figyelmébe ajánlom. Eredeti, letisztult, lüktető, érzelmes verssorai magával ragadják az embert. A szerző bensőséges gondolatai csillagokként ragyogó tükröt állítanak elénk, és tiszta, szívből jövő sorai megkapó egységet alkotnak a versek hatására újra meglelt emberi mivoltunkkal. A kötetben megjelent mesék egyszerűek, rövidek és tanulságosak. A szerző fogalmazása és eredeti látásmódja a klasszikus mesék hagyományához igazodik. Nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek számára is tanulságosak Krisztina szavai, természet iránti szeretete, és a szerző belülről fakadó, a kedves olvasónak feltárt érzései. Ezért a meséit minden korosztálynak szívből ajánlom!
Na stiahnutie
4,20 €

Nechajte sa vtiahnuť do sveta najznámejších príbehov svetovej literatúry. Prežívajte osudy hlavných hrdinov a objavujte novinky, ktoré vám neustále prinášame v oblasti svetovej beletrie. Čítajte romány, novely, či poviedky od známych autorov ako Jane Austen, Haruki Murakami, Fjodor Michajlovič Dostojevskij, Jules Verne, Erich Maria Remarque, Paulo Coelho, Daniel Defoe, George Orwell a mnohých ďalších.