Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Svetová beletria strana 16 z 328

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Ezen egy éjszaka


Híres, közismert meséket forgat ki a szerző páratlan nyelvi humorral.
Na stiahnutie
2,82 €

Minden jó, ha vége van


Mr. Rockstein nagy örömhírt kap, ám a dolog nem jár bajok nélkül.
Na stiahnutie
2,82 €

Nincs kegyelem


Húsos Farkas kivesz a kalapjából egy pisztolyt, és lelövi vele a gyanútlan csendbiztost.
Na stiahnutie
2,82 €

Vér és mahagóni


Egy kis csapat Malayába indul az értékes mahagóni erdő felkutatására.
Na stiahnutie
2,82 €

Április bolondja


Portrék, jellemrajzok rövid elbeszélésekben.
Na stiahnutie
2,82 €

Cikkek 1914-1921


Ezeknek a cikkeknek különös jelentőséget ad a történelmi időszak: a háború és a forradalom.
Na stiahnutie
2,82 €

Te meg én


Szerelmi versciklus.
Na stiahnutie
2,82 €

Firenzei tragédia


Fordította: Kosztolányi. Szatirikus befejezésű egyfelvonásos dráma.
Na stiahnutie
2,82 €

Zsivajgó természet


Prózaciklus a természet szépségéről.
Na stiahnutie
2,82 €

A Sartre - Beauvoir-mítosz színe és fonákja


Jean-Paul Sartre és Simone de Beauvoir író-filozófusok, a huszadik század Franciaországának legjelentősebb, ugyanakkor legmegosztóbb gondolkodói, a második világháború után mítosszá váltak. Nincs egyetlen író sem, akiről olyan szélsőséges vélemények láttak volna napvilágot, mint az ikonikus párról. Egyesek a háború alatti ellenállókat látták bennük, míg mások a megszállókkal kollaboráló értelmiségieket. A könyvben elemzésre kerülnek Sartre munkásságának legfontosabb állomásai: a világhírnevet hozó első regénye, Az undor; a kristálytiszta stílusban megírt, önironikus önéletrajzi írása, A szavak, amely hozzájárult Sartre elnyert, de elvi okokból át nem vett Nobel-díjához; nagy hatású filozófiai műve, A lét és a semmi; a szabadság útjait kereső drámái. A feminizmus anyjaként emlegetett ­Simone de Beauvoirtól górcső alá kerülnek regényei: A vendég nő, a Goncourt-díjas Mandarinok és „a feminizmus Bibliája”, A másik nem. A könyv megkísérel egy elfogulatlan képet adni Sartre és Beauvoir életéről és munkásságáról. A huszadik század Franciaországában betöltött szerepük és irodalmi műveik révén egyben hű korrajzot is kapunk. A mérleg egyik serpenyőjébe kerül mindaz a vitathatatlan hozadék, amit műveik a filozófia és az irodalom számára jelentenek, míg a másikban a két író-filozófus politikai tévedései, magánéleti botlásai sorakoznak, melyek árnyékot vetnek munkásságukra. Egyfajta Ariadné fonállal a kezében az olvasó el tud igazodni a pro és kontrák labirintusában, megismerheti Sartre és Beauvoir hatalmas életművének „színét és fonákját”.
Na stiahnutie
7,04 €

Költő, barát és szerető


Guillaume Apollinaire, a szürrealizmus „feltalálója”, a kalligramma névadója kiszámíthatatlan zseni volt. Életútját, költészetét, baráti társaságát és szerelmeit mutatja be a monográfia a legújabb kutatások eredményei, a költő utóbbi években megjelent levelezése, fiatalkori naplója alapján. Noha Franciaországban Apollinaire külföldinek számított, az első világháború kitörésekor befogadó országa iránti szeretete az önkéntesek soraiba vezette. Koponyasérüléséig a fronton is naponta írta verseit és szerelmesleveleit. A huszadik század elejének összes merész újítása jelen van verseiben a kubizmustól a szürrealizmusig. A kor szinte valamennyi költője és festője baráti köréhez tartozott: az általa felfedezett Henri Rousseau, Blaise Cendrars, akinek hatására szüntette meg verseiben a központozást, André Breton, „a szürrealizmus pápája”, Marc Chagall, aki szelíd Zeusznak nevezte Apollinaire-t és a legjobb barát, Pablo Picasso, akivel a Mona Lisa ellopásának gyanújába keveredett, és aki halálos ágyán is költőbarátját emlegette. A barátok mellett szerelmei hagyták a legmélyebb nyomokat Apollinaire életében és költészetében. Az angol nevelőnő, Annie Playden, akibe reménytelenül volt szerelmes, a múzsa és szerető, Marie Laurencin, a szeszélyes és szenvedélyes Louise de Coligny-Châtillon, a háború alatt megismert és elhagyott Madeleine Pages, és akit feleségül vett, Jacqueline Kolb. Marie Laurencinnel történt szakítása után született meg a világirodalom egyik legismertebb verse, A Mirabeau-híd.
Na stiahnutie
5,92 €

Lélekhangok


Donka Krisztina Lélekhangok című, verseket és meséket egyaránt tartalmazó kötetét az olvasók szíves figyelmébe ajánlom. Eredeti, letisztult, lüktető, érzelmes verssorai magával ragadják az embert. A szerző bensőséges gondolatai csillagokként ragyogó tükröt állítanak elénk, és tiszta, szívből jövő sorai megkapó egységet alkotnak a versek hatására újra meglelt emberi mivoltunkkal. A kötetben megjelent mesék egyszerűek, rövidek és tanulságosak. A szerző fogalmazása és eredeti látásmódja a klasszikus mesék hagyományához igazodik. Nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek számára is tanulságosak Krisztina szavai, természet iránti szeretete, és a szerző belülről fakadó, a kedves olvasónak feltárt érzései. Ezért a meséit minden korosztálynak szívből ajánlom!
Na stiahnutie
4,20 €

Ahol a tű átfér


A koncentrációs tábortól a francia divatvilág csúcsáig megismerhetünk egy csodaszámba menő életet, amit vakvágányra vitt a történelem, de végül megmentett a szépség. Tomi tizennégy éves. Makacs, éles eszű, lázadó szellemű és huncut. Amikor felmászik kedvenc fája tetejére, lányokról fantáziál, és mindarról, amit el fog érni a jövőben. Zsidó lévén deportálják az édesapjával és a legjobb barátjával együtt. Hogy mentse az életét, azt állítja, ért a szabómesterséghez, ettől kezdve a csíkos rabruhákat kell megfoltoznia. Ami blöffnek indult, szerelem lesz első látásra: Tomi rájön, egyszerűen imád varrni, és e hivatás jelenti számára a kiutat. Az Ahol a tű átfér szinte hihetetlen, mégis igaz történet, amely a koncentrációs tábortól a francia haute couture szédítő csúcsáig, egy ragyogó jövő felé ível, miközben bemutat egy regényes életpályát, egy végletes fordulatokkal teli sorsot, amelyet csak a huszadik századi valóság hívhatott életre. Mesteri tudással megrajzolt sors, amely tágasabb és nagyívűbb, mint maga az élet. (ELLE) Valós történet ihlette, gyöngéd és megható regény az alkalmazkodásról. Megrázó és felkavaró könyv, amelyet áthat az élni akarás. Az olvasó szívesen mondana köszönetet a regény hősének, amiért képes volt megtörni a hallgatást, és megbékélni a múltjával. (CAUSETTE) Másképpen is felül lehet emelkedni a holokauszt okozta traumán. Egy megvilágító erejű, felkavaró regény. (LA VIE) Véronique Mougin közeli rokona lelakatolt emlékeiből merített, hogy megrázó, mégis színpompás történetet alkosson belőle. (PONT DE VUE) Szívből jövő, ragyogó regény, amelynek komor tónusa dacára meg-megvillan a humor és a remény - az emberi nagyság emlékműve. (COUP DE COEUR DES LIBRAIRES)
Na stiahnutie
8,42 €

Keresetlen szavak


A szerző által alkotott rövid prózai, illetve verses írások korrajzként is megjelenítik az emberi életeket morális, erkölcsi kérdésekkel szembeállító helyzeteket. A kötetben szereplő írások minden korosztályt érintenek, ki -ki a maga módján próbálja megemészteni, feldolgozni a rá váró döntéshez szükséges feladatokat, ahol időnként egy kutya vagy macska kerül a zajlódik a cselekmény.Humánum járja át ezeket a történeteket.A költemények lírai húrokat pengetnek. A hit, a szeretet, a család, a barátság és a szerelem mindent átható erejéről állítanak mozaik képeket az olvasó elé. Lantos József alkotásai a társadalom széles rétegéről és rétegének szólnak időnként kicsit ironikus, szarkasztikus stílusban, de nagyon is komolyan feszegetve a problémákat, melyek körül veszik mindennapjainkat, miközben empátia szövi át a mondanivalóját.
Na stiahnutie
3,63 €

Csillagmajor


Hihető-e, hogy maga az ördög állított be a rácpácegresi kovácshoz megpatkoltatni a lovát? Folyhat-e egy emberből annyi vér, hogy a puszta lakói bokáig tocsogjanak benne? Kiásható virággá változhatnak-e a holtak?
Na stiahnutie
6,34 €

100 vers


Till Lindemann a Rammstein zenekar énekeseként és dalszövegírójaként került reflektorfénybe, de kevesen tudják, hogy több mint két évtizede költőként is sikeres. Rövid, éles versei hirtelen és meglepően érik el az olvasókat, gyakran felkavaró érzéseket okoznak. Verseiben Lindemann folyamatosan játszik különböző témákkal, mindig új és friss perspektívákból közelítve meg őket. Költészetében a természet, a test, a magány, az erőszak, a szerelem, a gonoszság, az állatok, a fájdalom, a szépség, a nyelv, a halál és a szex témái kerülnek terítékre, sokszor a romantika óta hagyományos német költői eszközök felhasználásával. Lindemann költészete játékosan keveri a versek, népdalok, számoló rímek és balladák klasszikus formáit, közben mindig megtartja saját, különleges hangvételét, melyben a humor és az irónia is helyet kap. A "Messer" és az "On Quiet Nights" című gyűjteményei után itt van egy új, figyelemre méltó versgyűjtemény, mely nem csak a Rammstein-rajongóknak szól, hanem minden olyan olvasónak, aki nyitott az új gondolatokra.
Na stiahnutie
9,83 €

Megint, Rachel


Rachel Walsh a régvolt kilencvenes években egy csődtömeg volt. De elég volt kis idő a rehabon, hogy minden megváltozzon. Az élet nagyon gyorsan nagyon jó lett. Rachelnek most szerelemben, szeretetben, családban, szenvedélybetegek tanácsadójaként remek állásban van része, sőt még kertjei is vannak. Egyetlen rossz szokása a drága edzőcipők iránti túlzott előszeretete. Az élete azonban kibillen az egyensúlyából, amikor váratlanul feltűnik az a férfi, akit egykor szeretett. Eddig azt hitte, megállapodott. Most már örökre sínen az élete. Kénytelen lesz-e rádöbbenni, hogy mindegy, hány évesek vagyunk, minden megváltozhat? Nem kell-e mindent újra gondolnod, Rachel? Gratulálunk a 2022-es év írójának, a Brit Könyvdíj nyertesének. "Mulatságos, szívettépő és végtelenül bölcs" - Daily Mail 
Na stiahnutie
12,65 €

Helén kicsikéi


Helén fivérére bízza gyerekeit. Eleinte sok gondot okoznak neki az eleven kicsik, de végül rádöbben, mekkora erő az ő ártatlan jóságuk.
Na stiahnutie
2,82 €

Egy naplopó tűnődései


Egy zenész család története Karinthy és felesége közös fordításában.
Na stiahnutie
2,82 €

Nechajte sa vtiahnuť do sveta najznámejších príbehov svetovej literatúry. Prežívajte osudy hlavných hrdinov a objavujte novinky, ktoré vám neustále prinášame v oblasti svetovej beletrie. Čítajte romány, novely, či poviedky od známych autorov ako Jane Austen, Haruki Murakami, Fjodor Michajlovič Dostojevskij, Jules Verne, Erich Maria Remarque, Paulo Coelho, Daniel Defoe, George Orwell a mnohých ďalších.