! Doprava ZADARMO už od 20 € !
  • Počet strán: 312
  • Väzba: tvrdá
  • EAN: 9788099972767
  • Jazyk: slovenský
  • ISBN: 978-80-99972-76-7
  • Dátum vydania: 27. októbra 2023
  • Vydavateľstvo : VENUPRESS

Konfigurácia nás dvoch

J. Levinski

  • 5
Ester je tichá a pokojná sieťová inžinierka v IT firme. Kvôli svojej profesii a obľube počítačových hier spadá do kategórie nerdov a gamerov. Čas najradšej trávi v tichosti svojej garsónky pred obrazovkou laptopu, pri šijacom stroji alebo so svojimi sestrami. Jej maličkú bublinku naruší praktikant Šimon. Maturant, ktorý ju rýpaním a presviedčaním o svojej pravde vyvádza z rovnováhy.

Počiatočné nezhody vedú k tichej nútenej spolupráci. Postupne si však uvedomia, že spolu strávia ešte dva mesiace, a tak sa pokúsia začať odznova. Po zakopaní vojnovej sekery si k sebe nachádzajú cestu, no nie prvej triedy, ale s výtlkmi predstavujúcimi Esterinu diagnózu, Šimonovo zázemie a minulosť oboch.
  • Počet strán: 312
  • Väzba: tvrdá
  • EAN: 9788099972767
  • Jazyk: Slovak
  • ISBN: 978-80-99972-76-7
  • Dátum vydania: 27. októbra 2023
  • Vydavateľstvo : VENUPRESS

Ester je tichá a pokojná sieťová inžinierka v IT firme. Kvôli svojej profesii a obľube počítačových hier spadá do kategórie nerdov a gamerov. Čas najradšej trávi v tichosti svojej garsónky pred obrazovkou laptopu, pri šijacom stroji alebo so svojimi sestrami. Jej maličkú bublinku naruší praktikant Šimon. Maturant, ktorý ju rýpaním a presviedčaním o svojej pravde vyvádza z rovnováhy.

Počiatočné nezhody vedú k tichej nútenej spolupráci. Postupne si však uvedomia, že spolu strávia ešte dva mesiace, a tak sa pokúsia začať odznova. Po zakopaní vojnovej sekery si k sebe nachádzajú cestu, no nie prvej triedy, ale s výtlkmi predstavujúcimi Esterinu diagnózu, Šimonovo zázemie a minulosť oboch.
menej

book

206 206 kníh na sklade ihneď k odoslaniu

wallet

Poštovné zadarmo pre nákupy od 20€

store

Rezervácie v 61 kníhkupectvách


Hodnotenia (5)

5
Natália Jurigová

Recenzia

  • 5 /5
  • Natália Jurigová

Konfigurácia nás dvoch ma veľmi prekvapila. Je iná ako ostatné ľúbostné príbehy a to je na nej výnimočné.

IT prostredie mi síce nie je známe, ale páčilo sa mi. Bolo to pre mňa niečo nové, ale zmena veľmi príjemná.
Do počítačových hier sa tiež nevyznám, no mala som pri sebe niekoho (môjho syna), kto mi v prípade potreby vysvetlil o čo sa jedná.
Taktiež som sa dozvedela niečo o skleróze multiplex, o ktorej som doteraz nevedela takmer nič.

Postavy výborné. Ester som si veľmi obľúbila, pôsobila na mňa ako veľmi silná žena, ktorá si prešla náročnými životnými situáciami. Šimon veľmi inteligentný chlapec s dobrým srdcom a i napriek svojmu nízkemu veku veľmi rozumný. Nejedna žena by sa do neho v okamihu zamilovala. Vedľajšie postavy tiež hodnotím pozitívne.

Autorka príbeh napísala výborne, zápletky zaujímavé, rozuzlenie nečakané. Rozhodne som sa nenudila a nemám knihe čo vytknúť.

Šimon:
"Konfigurácia nás dvoch je perfektná taká, aká je."

Val

Recenzia

  • 5 /5
  • Val

Autorka zvolila netypické IT prostredie. Ja som na technológie úplne ľavá, ale vôbec to nebol hendikep pri čítaní. Okrem originálneho prostredia IT, Levinski zvolila aj nie veľmi často volený vzťah dvoch hlavných hrdinov- žena pred tridsiatkou a študent-maturant. To by ste sa mohli začať chytať za hlavu čo to bude za hlúposť, ale vôbec nie. Šimon bol úžasná postava, bol vyspelejší ako ktorýkoľvek tridsiatnik, ktorého poznáte. Bol rozumný, zodpovedný, mal svoje sny a ciele a snažil sa ich naplniť napriek tomu, že tí, ktorí by mali stáť po jeho boku a podporovať ho, mu nanucovali svoje predstavy o jeho štúdiu, či kariére. Vodné pólo, ktoré Šimon hrával(okrem počítačových hier) a diagnóza, s ktorou Ester zvádzala neľútostný boj, boli čerešničkou na torte originality tejto košickej autorky.

Ester bola nedokonalou hrdinkou, napriek tomu v mojich očiach prekonala aj Wonder Woman najmä preto, akým zmenám čelila vo svojom živote stále so zdvihnutou hlavou a pomáhala aj ľuďom, ktorí o to nestáli alebo si to nezaslúžili.

Veľmi sa mi páčili zvraty, zápletky, ale aj obyčajné situácie. Akoby (a možno naozaj) Levinski čerpala inšpiráciu zo skutočného života. Celý príbeh napísala skvele, dej mal príjemnú dynamiku bez hluchých miest a mne nezostáva nič iné, len knihu vrelo odporúčať.

ivinkaaa.booksland

Recenzia

  • ivinkaaa.booksland

Za ambasádarstvo a knihu veľmi krásne ďakujem vydavateľstvu Venupress.

Aj keď mám doma debutovú Iba sekunda od autorky, stále som sa k nej dostala. Po zistení, ako mi sedí jej štýl, by som to mala napraviť. Konfigurácia nás dvoch bol presne ten príbeh, ktorý som v danej chvíli potrebovala a zhltla som ho za deň. Vydavateľstvo sa vyhralo aj s predsádkami a úvodnými správami medzi Ester a?

Kniha je náramne autentická, uveriteľná a tak dobre jednoduchá. Viete, že by sa niečo podobné mohlo udiať aj v živote susedy Majky z druhého poschodia. Máme striedavé pohľady Ester a Šimona. Kapitoly sú pomenované podľa prirovnaní z vybranej hry a vyjadrujú, čo môžete očakávať. Ja som z tých uvedených poznala len smietku, ale absolútne mi to neprekážalo. Rovnako mi nevadili ani iné IT záležitosti či slovíčka.

Ester si obľúbite. Je obyčajná, dobrá, pracovitá, ale najmä, autorka jej pridala to, že Ester si veľmi dobre uvedomuje svoju hodnotu a nedá so sebou zametať. Áno, boli chvíle, kedy by sa dalo o tom polemizovať, no ide len o to, že chce každému pomôcť. Vie však povedať aj dosť.

Šimon je skvelý. A sladký. A chutný. Mladý maturant, ktorému to páli, venuje sa športu a má to v hlave zrovnané. Miestami bolo vidno jeho trošku ešte mládežnické správanie. Na druhej strane poznal rozdiel medzi vyzretou Ester a tínedžerskými spolužiačkami zo školy. Dokonca, niektorými postojmi a myšlienkami učil samotnú Ester.

Ja zápletkám nemám čo vytknúť, jasné, že boli trošku telenovelské, ale hodili sa k tomu a najmä celé rozuzlenie bolo reálne. Jednu som vôbec nečakala a ostala som šokovaná.

Zo scén medzi Ester a Šimonom som sa pýrila aj za ušami, i keď boli decentné a nebolo ich veľa. Znovu sa opakujem, ale Julka ich spracovala náramne uveriteľne, celá kniha je taká. Príjemným oživením je zakomponovanie o Skleróze multiplex, ktorá častokrát mätie ľudí a nemajú poňatia, čo sa za ňou skrýva.

Záverečné hodnotenieTúto novinku prečítate na jeden šup. Je ľahká, jedinečná, zo života, na nič sa nehrá a ani jej postavy. Je to návykové a možno aj vy si uvedomíte, že age gap, kedy je žena staršia a muž mladší je rovnako hot a spicy ako naopak - stojí to za to. Výborné, odporúčam. 4.5/5.

@zaposlednoustranou

Recenzia

  • @zaposlednoustranou

Konfigurácia nás dvoch - J. Levinsky

Bez spoilerov

E-kniha mi bola poskytnutá vydavateľstvom @venupress výmenou za úprimnú recenziu. Zároveň gratulujem @j.levinsky k vydaniu knihy.

KND je mojou prvotinou od autorky. Už viete, že ženy v typicky mužskej práci, to môžem. Preto Ester mi bola od začiatku sympatická. Búrala jeden stereotyp za druhým. Prv IT prostredie, je gamerka a nie je typická žena. Nemá krivky a celkovo pôsobí ako šedá myška. Jej relatívne pokojný život naruší mladý praktikant - maturant - Šimon.

Šimon má 18 a začína jeho prax v B&D, IT oddelenie. Na svoj vek je však vyspelý, gentleman, ale občas vystrčí rožky a provokuje Ester. Keď ju však lepšie spozná, zistí, že si s ňou skvelo rozumie.

Tento príbeh bol úžasný. Kniha krátka, informačne nasýtená a na konci som túžila ešte po pár stranách. Opačný age-gap tróp bol perfektne spracovaný, do detailov premyslený a absolútne som to milovala. Skvele k sebe sedeli. Ich doťahovačky na začiatku sa mi veľmi páčili. Hoci autorka vymenovávala názvy nejakých hier, ktoré som nepoznala, absolútne to nenarušilo čtivosť knihy. Čiže sa toho hráčskeho prostredia nemusíte báť.

Veľmi dobre bol poňatý problém, s ktorým sa Ester potýkala. Veľakrát máme niečo mylne zafixované a autorka tomu týmto dielom robí dobrú osvetu. A to, ako sa Šimon k tomu postavil, ach, srdce mi zaplesalo a mala som chuť ho potľapkať po pleci a pochváliť. Ester bola tiež výborná postava, ktorá mala silný charakterový vývoj a uvedomila si, že jedno písmenko pri jej mene má veľký význam. Darmo, je rozdiel medzi Ester a EsterA.

Čo sa autorke tiež podarilo je postava Viktora. Tak nesympatického bývalého som naozaj dlho nezažila.

Táto kniha je jednoducho iná, v tom najlepšom možnom spôsobe a určite siahnem aj po iných dielach od autorky.

Kniha bola skvelá, veľmi rýchlo vás vie vtiahnuť do deja a s postavami sa viete stotožniť. Dokonca by som prijala ešte niekoľko strán navyše.

Odporúčam? Áno!
Re-reading? Áno.
Celkové hodnotenie: 4,5 ⭐
Spice: 1

Zuzka

Recenzia

  • 5 /5
  • Zuzka

Toto bol tak krásny príbeh. Prostredie IT by sa mohlo zdať nudné ale nie je to tak. Vo veľa knihách má dej veľký potenciál ale autor z neho nedokáže vyťažiť. Tejto knihe sa to chvalabohu nestalo. Čo ju robí absolútne úžasnou sú hlavné postavy, ktoré autorka dokonale vykreslila aj v ich nedokonalosti. EsterA nie je žiadna prehnane sebavedomá femme fatale ale ani žiadna submisívna naivka z ktorej sa vykľuje osudová žena ako to zvykne byť v podobných knihách. Jej pokoj, diplomacia, absencia hystérie aj v ťažkých chvíľach a slušnosť, sú niečo, čo sa u hlavných ženských postáv len málokedy vidí a o to viac je pre mňa zaujímavejšia. No a Šimon. Žiaden bad boy. Ten bol zlatíčko, slušný, gentleman a vyspelý. Síce s komplikovaným vzťahom s otcom ale s o to krajším so svojou mamkou.
Opačný vekový rozdiel bol veľmi osviežujúcim prvkom, nebolo to ani trápne, ani umelé ani čudné. Ich príbeh je “neokukaný”, plný úcty aj v zlých chvíľach, vzájomných citov, pekných dialógov a prekážok. Prekážok ale úplne iných ako by sme očakávali.
Ďakujem, že som si touto knihou napravila chuť po predchádzajúcej knihe inej autorky a odporúčam ju absolútne všetkými desiatimi.

Odporúčania