Mark Haddon

autor

A kutya különös esete az éjszakában


A tizenötéves Christopher autista: nagyon sokat tud a matematikáról és a fizikáról, de nagyon keveset az emberi érzelmekről. Nem szereti, ha hozzáérnek, és nem hajlandó megérinteni semmit, ami sárga vagy barna. Űrhajós szeretne lenni, de még sohasem járt a szülei nélkül az utcájukon túl. És alighanem ő a világirodalom egyik legkülönösebb nyomozója - egy este ugyanis a szomszédasszony kutyáját döglötten, vasvillával átszúrva találja a kertben, és elhatározza, hogy kinyomozza, ki ölte meg.Így kezdődnek Christopher különös kalandjai, melyek során nemcsak a kutya gyilkosának kilétére derül fény, hanem ennél jóval fontosabb dolgokra is, amelyek sok mindent megváltoztatnak mind az ő, mind a szülei életében?Mark Haddon bámulatos beleérzéssel ábrázolja az autista fiú végtelenül racionális gondolkodását, sajátos érzelemvilágát, s könyve izgalmas és megható olvasmány lehet gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.Az angliai Oxfordban élő Mark Haddon tizenöt gyerekkönyv szerzője, emellett illusztrátor és forgatókönyvíró. A kutya különös esete az éjszakában első felnőtteknek (is) szóló könyve, amely az elmúlt időszak egyik legnagyobb világsikere, és Angliában megkapta az év legjobb gyerekkönyvének járó díjat.
Vypredané
9,19 € 9,67 €

Spudveč! aneb 70 000 světelných let


Co byste dělali, kdybyste zjistili, že se vaše na první pohled nudná a nenápadná dějepisářka v soukromí chová... přinejmenším divně? Džimbo je obyčejný školák, který má už tak svých starostí dost: jeho táta nemá práci a k tomu příšerně vaří, maminka má na
Vypredané
11,52 € 12,13 €

A kutya különös esete az éjszakában


A tizenötéves Christopher autista: nagyon sokat tud a matematikáról és a fizikáról, de nagyon keveset az emberi érzelmekről. Nem szereti, ha hozzáérnek, és nem hajlandó megérinteni semmit, ami sárga vagy barna. Űrhajós szeretne lenni, de még sohasem járt a szülei nélkül az utcájukon túl. És alighanem ő a világirodalom egyik legkülönösebb nyomozója - egy este ugyanis a szomszédasszony kutyáját döglötten, vasvillával átszúrva találja a kertben, és elhatározza, hogy kinyomozza, ki ölte meg.Így ke zdődnek Christopher különös kalandjai, melyek során nemcsak a kutya gyilkosának kilétére derül fény, hanem ennél jóval fontosabb dolgokra is, amelyek sok mindent megváltoztatnak mind az ő, mind a szülei életében.Mark Haddon bámulatos beleérzéssel á brázolja az autista fiú végtelenül racionális gondolkodását, sajátos érzelemvilágát, s könyve izgalmas és megható olvasmány lehet gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.
Vypredané
10,59 € 11,15 €

The Curious Incident of the Dog in the Night-time


Christopher is 15 and lives in Swindon with his father. He has Asperger's Syndrome, a form of autism. He is obsessed with maths, science and Sherlock Holmes but finds it hard to understand other people. When he discovers a dead dog on a neighbour's lawn he decides to solve the mystery and write a detective thriller about it. As in all good detective stories, however, the more he unearths, the deeper the mystery gets - for both Christopher and the rest of his family.
Vypredané
9,49 € 9,99 €

Red House


Family, that slippery word, a star to every wandering bark, and everyone sailing under a different sky. After his mother's death, Richard, a newly remarried hospital consultant, decides to build bridges with his estranged sister, inviting Angela and her family for a week in a rented house on the Welsh border. Four adults and four children, a single family and all of them strangers. Seven days of shared meals, log fires, card games and wet walks. But in the quiet and stillness of the valley, ghosts begin to rise up. The parents Richard thought he had. The parents Angela thought she had. Past and present lovers. Friends, enemies, victims, saviours. And watching over all of them from high on the dark hill, Karen, Angela's stillborn daughter. "The Red House" is about the extraordinariness of the ordinary, weaving the words and thoughts of the eight characters together with those fainter, stranger voices - of books and letters and music, of the dead who once inhabited these rooms, of the ageing house itself and the landscape in which it sits. Once again Mark Haddon, bestselling author of "The Curious Incident of the Dog in the Night-time" and "A Spot of Bother" has written a novel that is funny, poignant and deeply insightful about human lives.
Vypredané
13,29 € 13,99 €

Red House


Family, that slippery word, a star to every wandering bark, and everyone sailing under a different sky. After his mother's death, Richard, a newly remarried hospital consultant, decides to build bridges with his estranged sister, inviting Angela and her family for a week in a rented house on the Welsh border. Four adults and four children, a single family and all of them strangers. Seven days of shared meals, log fires, card games and wet walks. But in the quiet and stillness of the valley, ghosts begin to rise up. The parents Richard thought he had. The parents Angela thought she had. Past and present lovers. Friends, enemies, victims, saviours. And watching over all of them from high on the dark hill, Karen, Angela's stillborn daughter. "The Red House" is about the extraordinariness of the ordinary, weaving the words and thoughts of the eight characters together with those fainter, stranger voices - of books and letters and music, of the dead who once inhabited these rooms, of the ageing house itself and the landscape in which it sits. Once again Mark Haddon, bestselling author of "The Curious Incident of the Dog in the Night-time" and "A Spot of Bother", has written a novel that is funny, poignant and deeply insightful about human lives.
Vypredané
9,03 € 9,50 €

Bumm!


Jimbót ki akarják rúgni az iskolából. Legalábbis ezt mondja neki a nővére, Becky. Csak hát őbenne nem nagyon lehet megbízni, mert Nobel-díjas bajkeverő, és különben is elment az esze, mióta death metalt hallgat, és nem mosakszik. Akárhogyan is, meg kell tudni az igazat, úgyhogy Jimbo és a barátja kihallgatják a tanárokat! Nem is akárhogyan, hanem egy rádió adó-vevővel. Ez már önmagában is nagy kaland, de semmi ahhoz képest, ami ezután következik. Mert Jimbo és Charlie az adó-vevőn keresztül, két tanár beszélgetését kihallgatva valami különös rejtély nyomára bukkan. Lehet, hogy nem is tanárok ezek, hanem… S amikor megpróbálnak utánajárni a dolognak, az életük is veszélybe kerül. És Jimbo egyszer csak a nővérével repeszt motoron valahová Észak-Skócia felé, elszökve a titokzatos "karperecesek" elől… És még ez is mind semmi, mert aztán egy olyan helyen találja magát, ahol az ebédlőben csak a kedvenc kajádra gondolsz, és az megjelenik (bár kicsit minden motorolajízű, sajna). És ez a hely állítólag hetvenezer fényévre van a Földtől…A kutya különös esete az éjszakában és a Valami baj van című világsikerű regények szerzőjének új könyve derűs sci-fi paródia. Olyan ifjúsági regény, amely felhőtlen szórakozást ígér minden felnőttnek is, aki megőrzött a lelkében egy kis gyermeki játékosságot.
Vypredané
10,23 € 10,77 €

Spot of Bother


At fifty-seven, George is settling down to a comfortable retirement, building a shed in his garden, reading historical novels, listening to a bit of light jazz. Then Katie, his tempestuous daughter, announces that she is getting remarried, to Ray. Her family is not pleased - as her brother Jamie observes, Ray has 'strangler's hands'. Katie can't decide if she loves Ray, or loves the way he cares for her son Jacob, and her mother Jean is a bit put out by the way the wedding planning gets in the way of her affair with one of her husband's former colleagues. And the tidy and pleasant life Jamie has created crumbles when he fails to invite his lover, Tony, to the dreaded nuptials. Unnoticed in the uproar, George discovers a sinister lesion on his hip, and quietly begins to lose his mind.
Vypredané
9,03 € 9,50 €

The Curious Incident of the Dog in the Night-time


Winner of the Whitbread Book of the Year 'Outstanding...a stunningly good read' Observer 'Mark Haddon's portrayal of an emotionally dissociated mind is a superb achievement...Wise and bleakly funny' Ian McEwan The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is a murder mystery novel like no other. The detective, and narrator, is Christopher Boone. Christopher is fifteen and has Asperger's Syndrome. He knows a very great deal about maths and very little about human beings. He loves lists, patterns and the truth. He hates the colours yellow and brown and being touched. He has never gone further than the end of the road on his own, but when he finds a neighbour's dog murdered he sets out on a terrifying journey which will turn his whole world upside down.
Vypredané
10,40 € 10,95 €

A kutya különös esete az éjszakában


A tizenöt éves Christopher autista: nagyon sokat tud a matematikáról és a fizikáról, de nagyon keveset az emberi érzelmekről. Nem szereti, ha hozzáérnek, és nem hajlandó megérinteni semmit, ami sárga vagy barna. Űrhajós szeretne lenni, de még sohasem járt a szülei nélkül az utcájukon túl. És alighanem ő a világirodalom egyik legkülönösebb nyomozója - egy este ugyanis a szomszédasszony kutyáját döglötten, vasvillával átszúrva találja a kertben, és elhatározza, hogy kinyomozza, ki ölte meg. Így kezdődnek Christopher különös kalandjai, melyek során nemcsak a kutya gyilkosának kilétére derül fény, hanem ennél jóval fontosabb dolgokra is, amelyek sok mindent megváltoztatnak mind az ő, mind a szülei életében... Mark Haddon bámulatos beleérzéssel ábrázolja az autista fiú végtelenül racionális gondolkodását, sajátos érzelemvilágát. Könyve izgalmas és megható olvasmány gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az angliai Oxfordban élő Mark Haddon számos gyerekkönyv szerzője, emellett költő, forgatókönyvíró és illusztrátor. Első felnőtteknek (is) szóló könyvével 2003-ban elnyerte a "Whitbread" Év Könyve díjat, s A kutya különös esete az éjszakában azóta több millió példányban fogyott el szerte a világon.
Vypredané
10,15 € 10,68 €

Pier Falls


"The real redemption in these superbly gripping stories comes from their canny human detail, and the vivid, unsettling clarity they bring to our lives." (Sunday Times). "He writes with the craft of Julian Barnes or, even, Truman Capote." (The Times). An expedition to Mars goes terribly wrong. A seaside pier collapses. A thirty-stone man is confined to his living room. One woman is abandoned on a tiny island in the middle of the ocean. Another woman is saved from drowning. Two boys discover a gun in a shoebox. A group of explorers find a cave of unimaginable size deep in the Amazon jungle. A man shoots a stranger in the chest on Christmas Eve. In this first collection of stories by the author of The Curious Incident of the Dog in the Night-time Mark Haddon demonstrates two things: first that he is a master of the short form (several of the stories have been longlisted for prizes), second that his imagination is even darker than we had thought
Vypredané
13,25 € 13,95 €

The Red House


From the author of The Curious Incident of the Dog in the Night-Time comes a novel about families and secretsTwo families. Seven days. One house.Angela and her brother Richard have spent twenty years avoiding each other. Now, after the death of their mother, they bring their families together for a holiday in a rented house on the Welsh border. Four adults and four children. Seven days of shared meals, log fires, card games and wet walks.But in the quiet and stillness of the valley, ghosts begin to rise up. The parents Richard thought he had. The parents Angela thought she had. Past and present lovers. Friends, enemies, victims, saviours.Once again Mark Haddon, author of The Curious Incident of the Dog in the Night-Time and A Spot of Bother, has written a novel that is funny, poignant and deeply insightful about human lives.
Vypredané
10,93 € 11,50 €

Family - Vintage Minis


`Family, that slippery word, a star to every wandering bark and everyone sailing under a different sky'Where do you go if you can't feel at home in your own family? When the people who made you can't fathom who you become? In these three tales of quarrelling clans and fraught reunions, Mark Haddon shows family in its frank, unsparing yet frequently absurd light, and, in doing so charts a stormy course into the crucible of the self.Selected from The Pier Falls, The Red House and A Spot of Bother.VINTAGE MINIS: GREAT MINDS. BIG IDEAS. LITTLE BOOKS.A series of short books by the world's greatest writers on the experiences that make us humanDiscover the in the Vintage Minis `Head Space' series:Recovery by Helen Macdonald Therapy by Stephen Grosz
Vypredané
3,75 € 3,95 €

The Porpoise


A newborn baby is the sole survivor of a terrifying plane crash.She is raised in wealthy isolation by an overprotective father.She knows nothing of the rumours about a beautiful young woman, hidden from the world.When a suitor visits, he understands far more than he should. Forced to run for his life, he escapes aboard The Porpoise, an assassin on his tail...So begins a wild adventure of a novel, damp with salt spray, blood and tears. A novel that leaps from the modern era to ancient times; a novel that soars, and sails, and burns long and bright; a novel that almost drowns in grief yet swims ashore; in which pirates rampage, a princess wins a wrestler's hand, and ghost women with lampreys' teeth drag a man to hell - and in which the members of a shattered family, adrift in a violent world, journey towards a place called home.
Vypredané
16,10 € 16,95 €

The Sea Of Tranquility


A magical celebration of the 50th anniversary of the moon landing from the bestselling author of The Curious Incident of the Dog in the Night-time. Years ago there was a little boy who dreamed of rocketing to the moon, of landing on the crumbly rock and walking across the Sea of Tranquility. He borrowed library books and read how astronauts had orbited the earth and walked in space.And every night he hoped that they would find a way to land on the moon and walk where he had dreamed of walking. And eventually, one cloudless night, they did...
Vypredané
9,45 € 9,95 €

The Pier Falls


The first collection of stories from the author of The Curious Incident of the Dog in the Night-Time and The Porpoise.'Terrifically compelling' GuardianA seaside pier collapses. An expedition to Mars goes terribly wrong. A thirty-stone man is confined to his living room. One woman is abandoned on a tiny island in the middle of the ocean. Another woman is saved from drowning. Two boys discover a gun in a shoebox. A group of explorers find a cave of unimaginable size deep in the Amazon jungle. A man shoots a stranger in the chest on Christmas Eve.'The real redemption in these superbly gripping stories comes from their canny human detail, and the vivid, unsettling clarity they bring to our lives' Sunday Times
Vypredané
11,88 € 12,50 €