% Zľavy na hry %

Ken Follett

autor

Ken Follett
Ken Follett je jeden z najpopulárnejších autorov súčasnosti, vo svete sa predalo viac ako 100 miliónov výtlačkov jeho kníh. Už jeho prvý špionážny román Ucho ihly sa stal bestsellerom a postaral sa o to, že Ken Follett sa zriekol svojho novinárskeho povolania a začal sa venovať výlučne písaniu kníh.

Follettova nespútaná fantázia sa zaslúžila o zrod rozličných diel ako Piliere zeme, Na veky vekov, Tretie dvojča alebo Polnočný sokol. Základný kameň tohto úspechu bol zjavne položený vo Follettovom detstve - autor vyrastal v rodnom Cardiffe bez televízie, kina alebo rádia – namiesto toho si rodina rozprávala príbehy.

Zdroje: ken-follett.com, Tatran 

viac

Fall of Giants


The first in Ken Follett's bestselling Century Trilogy, Fall of Giants is a captivating novel that follows five families through the world-shaking dramas of the First World War, the Russian Revolution, and the struggle for votes for women.A WORLD IN CHAOS 1911, a thirteen-year-old boy, Billy Williams, begins working down the mines as George V is crowned king. The escalating arms race between the empire nations will put not only the king but this young boy in grave danger.A TERRIBLE WAR Billy's family is inextricably linked with the Fitzherberts, the aristocratic owners of the coal mine where he works. And when Maud Fitzherbert falls in love with Walter von Ulrich, a spy at the German embassy in London, their destiny also becomes entangled with that of Gus Dewar, an ambitious young aide to Woodrow Wilson, and two orphaned Russian brothers, the Peshkovs, whose plan to emigrate to America falls foul of conscription, revolution and imminent war.A REVOLUTION THAT WILL CHANGE EVERYTHING When Russia convulses in bloody revolution and the Great War unfolds, the five families' futures are entwined forever, love bringing them closer even as conflict takes them further apart. What seeds will be sown for further tragedy in the twentieth century and what role will each play in what is to come?
Vypredané
12,30 € 12,95 €

Winter of the World


Winter of the World is the second novel in Ken Follett's uniquely ambitious and deeply satisfying Century trilogy. On its own or read in sequence with Fall of Giants and Edge of Eternity, this is a magnificent, spellbinding epic of global conflict and personal drama.A BATTLE OF IDEALS 1933, and at Cambridge, Lloyd Williams is drawn to irresistible socialite Daisy Peshkov, who represents everything that his left-wing family despise, but Daisy is more interested in aristocratic Boy Fitzherbert, a leading light of the British Union of Fascists.AN EVIL UPRISING Berlin is in turmoil. Eleven-year-old Carla von Ulrich struggles to understand the tensions disrupting her family as Hitler strengthens his grip on Germany. Many are resolved to oppose Hitler's brutal regime - but are they willing to betray their country?A GLOBAL CONFLICT ON A SCALE NEVER SEEN BEFORE Shaken by the tyranny and the prospect of war, five interconnected families' lives become ever more enmeshed. An international clash of military power and personal beliefs is sweeping the world, but what will this new war mean for those who must live through it?
Vypredané
12,30 € 12,95 €

Kingsbridge-trilógia 1: A katedrális


A nagyszabású, több évszázadot átölelő Kingsbridge-trilógia története az angliai kisvárosban, Kingsbridge-ben kezdődik a l2. században. A tehetséges és ambiciózus Benedek-rendi perjel, Philip az apátság számára új templomot akar építeni, amely a világ legnagyobb gótikus katedrálisa lesz. Építőmestere az isteni tehetségű Tom, aki kreativitásával és szárnyaló fantáziájával képes felépíteni a 123 méter magas templomtornyot, ami sok évszázadon át a város büszkesége lesz. Mindez egy polgárháború kellős közepén történik, ahol Philipnek meg kell küzdenie célja megvalósításáért saját egyházának szűklátókörűségével és az emberi irigységgel is. Vér, ármány és szerelem, zsarnokság, hűség és árulás - A katedrális filmszerűen pergő, sodró lendületű cselekménye életre kelti a régi Angliát, ahol a 12. századi embereket ugyanolyan érzelmek mozgatták, mint a 21. századiakat. Ken Follett legnépszerűbb regénye megjelenése óta több mint egy millió példányban kelt el.
Vypredané
15,30 € 16,10 €

A megfagyott világ - Évszázad-trilógia 2.


A VÉRES ÉS GYÖNYÖRŰ HUSZADIK SZÁZAD TÖRTÉNETE ÚGY, AHOGY AZT CSAK KEN FOLLETT TUDJA ELMESÉLNI.A megfagyott világ ott veszi fel a történet fonalát, ahol az 1. kötet abbamaradt: az öt – amerikai, német, orosz, angol és walesi – család egymásba fonódott életét ismerhetjük meg a Harmadik Birodalom felemelkedésével kezdődő, majd a spanyol polgárháborúval és a második világháború nagyszabású drámáival folytatódó, az amerikai és az orosz atombombák felrobbantásáig tartó időszakban. Vagyis az 1930-as évek elejétől 1946-ig. A német apától és angol anyától született Carla von Ulrich egyszeriben úgy érzi, maga alá temeti a náci árhullám; óriási bátorságról tanúskodó és szomorú következményekkel járó tettre szánja el magát… Woody és Chuck Dewar, a titkokat rejtegető két amerikai fivér is ki akarja venni részét a fasizmus elleni harcban, egyikük Washingtonban, a másikuk pedig a Csendes-óceán véráztatta dzsungeljeiben… Lloyd Williams, az angol diák a spanyol polgárháború tűzkeresztségében eszmél rá, hogy a kommunizmus ellen ugyanolyan elszántan kell harcolnia, mint a fasizmus ellen… Daisy Peshkovot, az Amerikában élő milliomoslányt kizárólag a népszerűség és az élvezetek hajszolása érdekli, amíg a háború meg nem változtatja az életét, nem is egyszer, hanem kétszer is, miközben unokabátyja, Vologya olyan pozíciót harcol ki magának a szovjet hírszerzésen belül, amely a háború kimenetelére hatással lesz.A főszereplők élete kibogozhatatlanul összekuszálódik, miközben élményeiken keresztül kirajzolódnak a 20. század arculatát meghatározó kataklizmák. A történet a gazdagok dolgozószobájától a vérzivataros, füst borította csataterekig mindenütt egymásba gabalyodik, és az olvasó egyre bonyolultabb drámák tanúja lesz.Ahogyan azt Ken Follettnél már megszoktuk, a történelmi háttér briliáns bemutatása alapos kutatásokon alapul, a cselekmény gyors sodrású. Az szerző szenvedéllyel és mesteri kézzel vezet el bennünket egy olyan világba, amelyről azt hittük, jól ismerjük, ám amely a könyv elolvasása után már sohasem fog a régi színben feltűnni.
Vypredané
21,38 € 22,51 €

Az örökkévalóság küszöbén - Évszázad-trilógia 3.


A VÉRES ÉS GYÖNYÖRŰ HUSZADIK SZÁZAD TÖRTÉNETE ÚGY, AHOGY AZT CSAK KEN FOLLETT TUDJA ELMESÉLNIAz Évszázad-trilógia öt család – egy amerikai, egy angol, egy walesi, egy német és egy orosz – történetét mutatja be a 20. században.A harmadik kötet a hidegháború, az 1960-as és az 1980-as évek közötti időszak hatalmas szociális, politikai és gazdasági változásait mutatja be: a polgárjogi mozgalmakat az USA-ban, a politikai gyilkosságokat, a vietnami háború elleni tiltakozásokat, a berlini fal felhúzását és lebontását, az atomcsendegyezményt, a gorbacsovi peresztrojkát és természetesen a rock and roll és a beat nemzedékét.Rebecca Hoffmann, a Kelet-Berlinben élő Von Ulrich család adoptált gyermeke rájön, hogy egy Stasi-ügynökhöz ment feleségül. A férfinak az volt a feladata, hogy a nagypolgári családot figyelje. Csodával határos módon az asszonynak sikerül átszöknie a falon, és Hamburgban kezd új életet…George Jakes, a félvér jogász Robert F. Kennedy csapatához kerül az Igazságügyi Minisztériumba, és belecsöppen a polgárjogi mozgalmak kellős közepébe…Cameron Dewar, a szenátor unokája a republikánusok oldalán a Watergate-ügy egyik ötletadója és kivitelezője lesz…Gyimka Dvorkin Moszkvában Nyikita Hruscsov személyi titkáraként kezdi politikusi karrierjét, így a leszerelési tárgyalások, a csehszlovákiai bevonulás aktív résztvevője. Újságíró ikertestvére, Tánya révén kapcsolatba kerül a másként gondolkodókkal…A fantasztikusan eleven történeti háttér előtt a szereplők rengeteg izgalmas világesemény résztvevői, nagyszerű karriert futnak be, magánéletükben azonban sokkal kevésbé sikeresek: gyakran több évtized múltán ismerik fel, hogy ki is az igazi társuk.Ken Follett sodró lendületű cselekményeken keresztül egy olyan világba vezet bennünket, amelyről azt gondoljuk, hogy ismerjük, hiszen átéltük, s most mégis másképpen látjuk.
Vypredané
21,38 € 22,51 €

Könyörtelenül


Az időpont 1968 nevezetes éve, amikor az izraeli titkosszolgálat - megkésve ugyan - tudomást szerez arról, hogy Egyiptom szovjet segítséggel néhány hónapon belül atombomba birtokába jut. Ez Izrael végét jelentheti, hacsak nem sikerül a zsidó államnak is villámgyorsan urániumot szerezni, de olyan nagy titokban, hogy még saját szövetségesei se tudjanak róla. Képtelen feladat, s legalább ilyen képtelennek tűnik Nat Dichstein zseniális terve a világtörténelem legnagyobb lopásának végrehajtására. Magányos izraeli ügynök ellenfelei a KGB, az egyiptomi titkosszolgálat és szélsőséges arabok. Vele tart a titokzatosan szép, félig arab, félig angol nő, Susan, akiről azonban nem tudni, hogy kinek a pártján áll.
Vypredané
10,70 € 11,26 €

Az Éden Kalapácsa


Amikor a fenegyereknek tekintett John Truth rádiós élő műsorában hírt ad egy emberi kéz által előidézett földrengéssel fenyegető terroristacsoportról, akkor a veszélyt csak nagyon kevesen veszik komolyan. A fiatal kora ellenére tapasztalt és kemény FBI-ügynökre, Judy Maddoxra osztják ki a feladatot, hogy felvegye a harcot a magát Éden Kalapácsának nevező terroristacsoporttal. Nyomozása során Judy kapcsolatba kerül Michael Quarcusszal, a tudós szeizmológussal, aki rádöbbenti, hogy szándékos emberi beavatkozással is lehetséges földrengést előidézni. Mikor aztán a Kalifornia egyik sivatagáiban bekövetkezett földrengésről kiderül, hogy azt mesterségesen keltették, akkor Judy már tudja, hogy elborzasztóan valós a terroristák fenyegetése. Judynak Michael segítségével kell meghatároznia a terroristák következő célpontját. Csodálatos, romantikusan drámai kapcsolatuk akkor bontakozik ki, amikor versenyt futnak a terroristák által szabott határidővel, hogy megelőzzenek egy hihetetlenül nagy katasztrófát. Michael gyönyörű, de gonosz, különélő felesége tudtukon kívül teljesen az éles eszű, ellenállhatatlan szexuális vonzerővel rendelkező Priest szektavezér bűvkörébe kerülve és vele együttműködve ellopja Michael számítógépéből azokat a kulcsfontosságú adatokat, melyek lehetővé teszik, hogy az Éden Kalapácsa beváltsa apokaliptikus fenyegetését. A helyzetet még az is súlyosbítja, hogy Michael felesége és kisfia is Priest befolyása alatt áll. Mindnyájukat halálos veszedelem fenyegeti, amikor Judy és Michael megpróbálja megmenteni San Franciscót a rombadőléstől.
Vypredané
10,70 € 11,26 €

A Place Called Freedom


Set in an era of turbulent social changes, A Place Called Freedom is a magnificent novel from the undisputed master of suspense and drama, Ken Follett.In a brutal world, charismatic rebel miner Mack McAsh - a slave by birth - is a man with the courage to stand up for what is right, and the strength to stick by his beliefs. Independent, rebellious Lizzie Hallim, meanwhile, is engaged to Jay Jamisson, the ruthless landlord's son and heir to an exploitative business empire.Born into separate worlds, Mack and Lizzie are thrown together when Mack becomes an enemy of the state and is forced to flee his homeland. Lizzie aids his escape, and it is not long before passions rage in the old world as well as the new . . .
Vypredané
13,29 € 13,99 €

A Column of Fire


The saga that has enthralled the millions of readers of The Pillars of the Earth and World Without End now continues with Ken Follett's magnificent, gripping A Column of Fire.Christmas 1558, and young Ned Willard returns home to Kingsbridge to find his world has changed.The ancient stones of Kingsbridge Cathedral look down on a city torn by religious hatred. Europe is in turmoil as high principles clash bloodily with friendship, loyalty and love, and Ned soon finds himself on the opposite side from the girl he longs to marry, Margery Fitzgerald.Then Elizabeth Tudor becomes queen and all of Europe turns against England. The shrewd, determined young monarch sets up the country’s first secret service to give her early warning of assassination plots, rebellions and invasion plans.Elizabeth knows that alluring, headstrong Mary Queen of Scots lies in wait in Paris. Part of a brutally ambitious French family, Mary has been proclaimed the rightful ruler of England, with her own supporters scheming to get rid of the new queen.Over a turbulent half-century, the love between Ned and Margery seems doomed, as extremism sparks violence from Edinburgh to Geneva. With Elizabeth clinging precariously to her throne and her principles, protected by a small, dedicated group of resourceful spies and courageous secret agents, it becomes clear that the real enemies – then as now – are not the rival religions.The true battle pitches those who believe in tolerance and compromise against the tyrants who would impose their ideas on everyone else – no matter the cost.
Vypredané
27,54 € 28,99 €

A Place Called Freedom


Set in an era of turbulent social changes, A Place Called Freedom is a magnificent novel from the undisputed master of suspense and drama, Ken Follett.A Life of Poverty Scotland, 1767. Mack McAsh is a slave by birth, destined for a cruel and harsh life as a miner. But as a man of principles and courage, he has the strength to stand up for what he believes in, only to be labelled as a rebel and enemy of the state.A Life of Wealth Life feels just as constrained for rebellious Lizzie Hallim, as she struggles with the less cruel circumstances of wealth and privilege. Fiercely independent, she is engaged to a man she doesn't care for, a landlord's son and heir to an exploitative business empire.A Search for Freedom Lizzie finds herself helping Mack after he becomes a fugitive. Separated by class but bound by their yearning for freedom, they escape to London. True freedom, though, lies further afield, in a new life that awaits across the Atlantic Ocean . . .
Vypredané
10,93 € 11,50 €

Jackdaws


Jackdaws is an irresistible novel of the French Resistance, love, courage and revenge set in the Second War War.A Failed Mission Two weeks before D-Day, the French Resistance try to destroy a telephone exchange vital to Nazi communications. Heavily defended, the mission fails disastrously.A Daring Plan With invasion looming, Flick Clairet, a British secret agent, proposes a daring but perilous new plan. She, along with an all-female team - the Jackdaws - will infiltrate and neutralise the exchange before Allied Forces land in France.A Race Against Time However, unbeknownst to Flick, Rommel has assigned a brilliant spy-catcher - Dieter Franck - to crush the French Resistance. And now Franck is closing in . . .
Vypredané
10,93 € 11,50 €

Night Over Water


Set during the outbreak of the Second World War, Night Over Water is about a perilous journey across the Atlantic to escape Britain, from the number one bestseller and master of the historical thriller, Ken Follett.The Eve of War Britain has just declared war against Nazi Germany. In Southampton, the world's most luxurious airliner, the Pan American Clipper, takes off on its final flight to neutral New York - a haven for those fleeing the conflict.A Disparate Group Flees The passengers aboard the plane each have their own reasons for leaving Britain. Amongst them are an English aristocrat fleeing with his family and a fortune in jewels; a German scientist running away from the Nazis; a murderer returning under FBI escort; a wife escaping her controlling husband; and a devious thief determined to keep his spoils.A Journey into Danger Trapped on the plane, with only their fellow passengers for company, their journey over the Atlantic becomes increasingly fraught. Especially when it becomes apparent a plot is unfolding that may endanger all of their lives . . .
Vypredané
10,93 € 11,50 €

The Key to Rebecca


The Key to Rebecca is a gripping thriller set during the Second World War, from the number one bestseller and author of The Pillars of the Earth, Ken Follett.A Ruthless Spy 1942. Alex Wolff's goal is Cairo. Following a relentless trek across the scorching Sahara, he arrives in the city with a copy of Daphne du Maurier's Rebecca, a lethal blade and a trail of bodies in his wake. Known to his handlers as the `Sphinx', Wolff is a Nazi spy with a brutal desire to succeed.A Failing Campaign The British campaign in North Africa hangs in the balance. Led by Rommel, the Germans are closing in and the Sphinx's reports on British troop movements and strategic plans are giving them the edge. Intelligence officer Major William Vandam is tasked with hunting down the Sphinx before the British are defeated.A Deadly Chase Vandam enlists the help of courtesan Elene Fontana, who agrees to try and ensnare the spy in exchange for a better life in Palestine. Can they catch the master spy before he uncovers Cairo's secrets and the campaign fails?
Vypredané
10,93 € 11,50 €

Notre-Dame - A Short History of the Meaning of Cathedrals


'Two days after Notre Dame burned, I flew to Paris to appear on the TV programme La Grande Librairie for a discussion about cathedrals. The following morning I had breakfast at the Hotel Bristol with my French publisher and she asked me to write a short book about Notre Dame and what it means to all of us. She said she would donate the publisher's profits to the rebuilding fund and, if I wished, I could do the same with my royalties. Yes, I said; of course, I'd love to.' Ken FollettIn aid of the crucial restoration work to restore Paris's great cathedral, Notre-Dame: A Short History of the Meaning of Cathedrals is a moving, short piece of non-fiction celebrating the stunning history of this beloved building, from Ken Follett, author of the multi-million copy selling Kingsbridge series.A minimum of 50p per copy on each sale of this book will go to the charity La Fondation du Patrimoine.
Vypredané
12,30 € 12,95 €

Kingsbridge-trilógia 1: A katedrális


A nagyszabású, több évszázadot átölelő Kingsbridge-trilógia története az angliai kisvárosban, Kingsbridge-ben kezdődik a l2. században. A tehetséges és ambiciózus Benedek-rendi perjel, Philip az apátság számára új templomot akar építeni, amely a világ legnagyobb gótikus katedrálisa lesz. Építőmestere az isteni tehetségű Tom, aki kreativitásával és szárnyaló fantáziájával képes felépíteni a 123 méter magas templomtornyot, ami sok évszázadon át a város büszkesége lesz. Mindez egy polgárháború kellős közepén történik, ahol Philipnek meg kell küzdenie célja megvalósításáért saját egyházának szűklátókörűségével és az emberi irigységgel is. Vér, ármány és szerelem, zsarnokság, hűség és árulás - A katedrális filmszerűen pergő, sodró lendületű cselekménye életre kelti a régi Angliát, ahol a 12. századi embereket ugyanolyan érzelmek mozgatták, mint a 21. századiakat. Ken Follett legnépszerűbb regénye megjelenése óta több mint egy millió példányban kelt el
Vypredané
16,85 € 17,74 €

Lie down with lions


Jane, a brave and sensual Englishwoman, is caught in a deadly romantic triangle between rival spies Ellis and Jean-Pierre. Love, hatred and deception sweep them from terrorist conspiracies in Paris to guerrila warfare in Afghanistan.
Vypredané
4,70 € 4,95 €