Kníhkupectvo PANTA RHEI na skvalitnenie služieb používa cookies podľa pravidiel, ktoré sú Vám k dispozícii v Obchodných podmienkach. Ďalším používaním stránky s uvedenými pravidlami súhlasíte.

Simona Monyová

Simona Monyová bola česká spisovateľka, ktorá sa zameriavala predovšetkým na romány pre ženy. Narodila sa 17. marca 1967 v Brne, kde prežila celý svoj život.

Ako o sebe sama napísala - úspešne absolvovala pár škôl, ktoré jej do života zďaleka nedali toľko ako Mahenova knižnica.  Keď mala približne pätnásť rokov, diagnostikovali u nej jej rodičia rozvinutú formu grafománie, takže nikoho neprekvapilo, keď sa stala spisovateľkou na plný úväzok. Simona Monyová bola matkou troch synov a absolvovala dve manželstvá. S druhým manželom, Borisom Ingrom, vlastnili od roku 2002 vydavateľstvo, v ktorom vychádzali jej knihy. Jej román „Svokra a údený“ bol predlohou televízneho filmu s rovnomenným názvom.

 

Simona Monyová bola v noci z 3. na 4. augusta 2011 zavraždená vo svojom dome v Brne-Obřany. Hlavným podozrivým je jej manžel Boris Ingr, ktorý ju údajne roky týral ...

 

Mala rada modrú farbu, Vladimír Mišík, krvavý steak, "tullamorku", židovskú literatúru, margaréty, motorizmus, slnečné počasie. Neznášala lož, sladké jedlá, davovú psychózu, stereotyp, MHD, vlastnú nedokonalosť, ranné vstávanie a hypochondrov.

 

Bibliografia:
 Osud mě má rád (1997)
 Milostná strategie (1997)
 Zítra vyjde slunce (1998)
 Jendou za život (2000)
 Manželky na odpis (2002)
 Poslední extáze (2002 - druhé vydání)
 Tchyně a uzený... (2003)
 Roznese tě na kopytech (2003 - druhé vydání)
 Utrhnout se ze řetězu (2003)
 Hra svalů (2004 - druhé vydání)
 Deník citového vyděrače (2004 - druhé vydání)
 Ženu ani květinou... (2004)
 Krotitelka snů (2005 - třetí vydání)
 Otcomilky (2005)
 Jednou nohou v blázinci (2005 - druhé rozšířené vydání)
 Opiju tě rohlíkem (2006 - druhé vydání)
 Střípky z ložnic (2006)
 Pletky s osudem (2006 - druhé vydání)
 Sebemilenec (2006)
 Konkurz na milence (2007 - druhé vydání)
 Kudlanka bezbožná (2007)
 Já o koze, on o voze... (2007)
 Matka v krizi (2008)
 Matka v koncích (2008)
 Hříšný kanec (2009)
 Blonďatá stíhačka (2010)
 Dvacet deka lásky (2010)
 Citová divočina (2011)

(Fotografia: monyova.cz)

  • Autor: Simona Monyová

    Kudlanka bezbožná

    Vydavateľstvo: Belami
    Jazyk: český
    Dostupnosť: U dodávateľa
    Bežná cena: 7,94 €
    Vaša cena: 7,46 
  • Autor: Simona Monyová

    Jednou nohou v blázinci

    Vydavateľstvo: Belami
    Jazyk: český
    Dostupnosť: Na sklade
    Bežná cena: 7,94 €
    Vaša cena: 7,46 
    Humoristický román v povídkách, věnovala autorka všem ženám, co obdobně jako ona ,,zhltaly kdejakou příručku o výchově dětí, a přitom nadále zůstaly pouhými amatérkami". Monyová ví, o čem píše, sama je matkou tří synů a rodičovství považuje za tu nejtěžší, a přitom nejkrásnější profesi. … Zobraziť viac info ►
  • Autor: Simona Monyová

    Srdceboly

    Vydavateľstvo: Belami
    Dátum vydania: 22. júna 2011
    Jazyk: český
    Dostupnosť: U dodávateľa
    Bežná cena: 7,94 €
    Vaša cena: 7,46 
    Svatební pochod mi vždy připomíná hudbu, která se hraje, když vojáci táhnou do boje, řekl lyrický básník Heinrich Heine a nevědomky tak s předstihem naprosto dokonale vystihl obsah knihy Srdceboly. Je to příběh o manželství, které začíná okázale se vší parádou a končí na bojišti, je to příběh plný vášně, … Zobraziť viac info ►
  • Autor: Simona Monyová

    Pletky s osudem

    Vydavateľstvo: Belami
    Jazyk: český
    Dostupnosť: U dodávateľa
    Bežná cena: 7,94 €
    Vaša cena: 7,46 
    Hlavními postavami druhého vydání jedné z prvních knih Simony Monyové jsou dvě sestry, která se sřídí známým rčením : Dá-li vám někdo nalinkovaný papír, pište napříč … Zobraziť viac info ►
  • Autor: Simona Monyová

    Krotitelka snů

    Vydavateľstvo: Belami
    Jazyk: český
    Dostupnosť: Na sklade
    Bežná cena: 7,94 €
    Vaša cena: 7,46 
    http://pemic-books.cz/ASPX/Annotation.aspx?kod=0019245 … Zobraziť viac info ►
  • Autor: Simona Monyová

    Jednou za život

    Vydavateľstvo: Belami
    Dátum vydania: 3. mája 2013
    Jazyk: český
    Dostupnosť: U dodávateľa
    Bežná cena: 7,94 €
    Vaša cena: 7,46 
    Říká se, že pravou lásku potkáte jednou za život. Jak si však můžete být jistí, že ta kterou jste našli, je ta pravá? S tímto problémem se potýkají i hlavní postavy Světlana a Lumír. O jejich osudu se dočtete v knize Jednou za život, která je jednou z prvotin autorky Simony Monyové. … Zobraziť viac info ►
  • Autor: Simona Monyová

    Otcomilky

    Vydavateľstvo: Belami
    Jazyk: slovenský
    Dostupnosť: U dodávateľa
    Bežná cena: 7,94 €
    Vaša cena: 7,46 
    Otcomilky jsou humorně laděný příběh o vztazích otců a jejich dcer, o vylétávání z teplých hnízd a novém hnízdění. Otcomilky jsou knihou na každý noční stolek. … Zobraziť viac info ►
  • Autor: Simona Monyová

    Blonďatá stíhačka

    Vydavateľstvo: Belami
    Dátum vydania: 1. mája 2010
    Jazyk: český
    Dostupnosť: Vypredané
    Bežná cena: 7,94 €
    Vaša cena: 7,46 
    Víte, že i hodné holky mají rádi sex? Že chlapů, kteří by stáli za hřích, je jako much, ale jen stěží lze najít takového, kvůli kterému má smysl se vdát? A že když už ho najdete, stoprocentně bude v ložnici hlasitě chrápat, a usínat mnohem dříve než Vy? Přečtením knihy Blonďatá stíhačka výrazně snížíte … Zobraziť viac info ►
  • Autor: Simona Monyová

    Osud mě má rád

    Vydavateľstvo: Belami
    Dátum vydania: 10. novembra 2015
    Jazyk: český
    Dostupnosť: U dodávateľa
    Bežná cena: 7,94 €
    Vaša cena: 7,30 
    „Budu mít dítě. “ Otec se prudce vymrštil od stolu. Odkopnutá židle se s rámusem skácela na zem. „Zopakuj to!!!“ zařval. „Budu mít dítě, ale na otce se mě neptej, táto,“ řekla co možná nejpřívětivěji. „Tak ty máš parchanta, a ještě si budeš diktovat podmínky, ty couro! Jsi stejná jako moje matka! Já … Zobraziť viac info ►
  • Autor: Simona Monyová

    Milostná strategie

    Vydavateľstvo: Belami
    Dátum vydania: 27. októbra 2014
    Jazyk: český
    Dostupnosť: U dodávateľa
    Bežná cena: 7,94 €
    Vaša cena: 7,46 
    Čerstvá absolventka vysoké školy Soňa se snaží vymanit z důsledků ne příliš šťastného dětství, problematického vztahu s matkou a soužití s otcem-alkoholikem. Zároveň si bolestně, ale cílevědomě buduje nové zázemí ve vztahu s Petrem. Dosáhne Soňa Milostnou strategií vytoužené harmonie? … Zobraziť viac info ►
  • Autor: Simona Monyová

    Zítra vyjde slunce

    Vydavateľstvo: Belami
    Dátum vydania: 22. novembra 2013
    Jazyk: český
    Dostupnosť: U dodávateľa
    Bežná cena: 7,94 €
    Vaša cena: 7,46 
    Román pro ženy odehrávající se částečně před rokem 1989 a později, převážně v Brně. Hlavní hrdinka Hedvika prochází manželskou krizí, ve vztahu setrvává pouze kvůli dítěti. Ke zvratu dochází po manželově uvěznění. Do Hedvičina života vstupuje záhy jiný muž. Po amnestii se manžel vrací domů a Hedvika … Zobraziť viac info ►
  • Autor: Simona Monyová

    Citová divočina

    Vydavateľstvo: Belami
    Dátum vydania: 1. februára 2011
    Jazyk: český
    Dostupnosť: U dodávateľa
    Bežná cena: 7,94 €
    Vaša cena: 7,46 
    Ženy by pro to, aby byly šťastné, udělaly cololiv. Chodily po rukou, nechaly si přifukovat prsa kompresorem, živily se čtyřlístky. .. ženy by pro štěstí udělaly cokoliv, vyjma jediného: být samy sebou. Citová divočina je příběh čtyř kamarádek, které na konci cesty za štěstím nacházejí svoje skutečné já. Je to příběh žen, … Zobraziť viac info ►
  • Autor: Simona Monyová

    Dvacet deka lásky

    Vydavateľstvo: Belami
    Jazyk: český
    Dostupnosť: U dodávateľa
    Bežná cena: 7,94 €
    Vaša cena: 7,46 
    Zdá se, že všichni toužíme po hoře lásky, ale jak čas běží, mnohdy zjišťujeme, že musíme vystačit s pouhými dvaceti deky … … Zobraziť viac info ►
  • Autor: Simona Monyová

    Hrisny kanec

    Vydavateľstvo: Belami
    Jazyk: český
    Dostupnosť: U dodávateľa
    Bežná cena: 7,94 €
    Vaša cena: 7,46 
    Může se stát, že z růžového vejce snění se vylíhne obyčejná šedivá slepice namísto očekávaného hollywoodského života se šťastným koncem, může se stát, že s idolu se vyklube Hříšný kanec, a že i žena se musí naučit s elegancí nosit svoje parohy. .. . … Zobraziť viac info ►
  • Autor: Simona Monyová

    Matka v krizi

    Vydavateľstvo: Belami
    Jazyk: český
    Dostupnosť: U dodávateľa
    Bežná cena: 7,94 €
    Vaša cena: 7,46 
    Říká se, že mateřská láska je ten zvláštní příjemný pocit, který žena vnímá, když všechny její děti spí. Simona Monyová zastává názor, že mateřská láska je naopak věrným odrazem toho, co jsme pro děti ochotné udělat, obětovat i vydržet, když jsou vzhůru. … Zobraziť viac info ►
  • Autor: Simona Monyová

    Sebemilenec

    Vydavateľstvo: Belami
    Jazyk: český
    Dostupnosť: U dodávateľa
    Bežná cena: 7,94 €
    Vaša cena: 7,46 
    Mám za sebou neobyčejných šestnáct měsíců. Život s Otmarem byl vzrušující a naprosto jedinečný - něco jako výlet na Mars. Padly na něj moje celoživotní úspory, pravda. Ale já si to doopravdy užila. Jenže kdo by chtěl zůstat na Marsu věčně. .. … Zobraziť viac info ►