Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Beletria - ostatné strana 5 z 54

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Číst, snít a milovat


Dokud se život Niny točí jen kolem knih, všechno je v naprostém pořádku. Nechává se unášet cizími příběhy a obdivuje fiktivní hrdiny. Realita jí až tak nevyhovuje, protože je nevyzpytatelná a na každém kroku číhá nějaké překvapení. Jedním z jich je Tom, kterého pozná na pub kvízu. Jak jim to ale může klapat, když Nina se vyzná jen v literatuře a Tom je machr přes sporty? A aby toho nebylo málo, do života věčné knihomolky zasáhne početné příbuzenstvo, o němž neměla celý život tušení. Závět po otci, kterého nikdy nepoznala, ale mluví jasně. Nina se stane členkou bizarní rodinky, v níž se věčně někdo s někým dohaduje. Aby to všechno přežila, musí se kromě čtení a snění naučit i milovat. Zběsilá jízda od autorky románu Drbny z předměstí vypráví o tom, že ten nejneuvěřitelnější příběh se neodehrává na stránkách knih, ale ve skutečnosti.
Na stiahnutie
14,66 €

Remek! - Ez is remek!


Mire számíthat egy 19 éves lány, aki nagy nehezen végre megszabadul az iskolától, és soha többé a közelébe sem akar menni? Akinek a barátja az egész nyarát Floridában tölti – nélküle? Akinek mindene a film, forgatókönyv-író szeretne lenni, csak éppen még egy betűt sem írt le? Például elmehet dolgozni egy videótékába, hogy ne teljen tétlenül a nyara. Ennél jobb munkahelyet nem is találhatna, és végre lesz ideje nekilátni a forgatókönyvnek… Persze végül semmi sem a tervek szerint alakul, minden a feje tetejére áll: valódi filmbe illő jelenetek, káosz és rengeteg humor Leiner Laura első, bemutatkozó regényében, amely több mint tíz év után jelenik meg újra. Elmúlt a nyár, és ezzel vége szakadt a hajmeresztő buliknak, a féktelen nyaralásoknak és a váratlan összejöveteleknek. Vagy mégsem? A Remek!-ből megismert őrült csapatot természetesen holmi időjárás nem fogja meggátolni abban, hogy továbbra is teljesen képtelen helyzetekbe sodorja magát. A videótéka még mindig üzemel, Lindáék szinte minden estéjüket együtt töltik, de vajon meddig tartható fenn ez az állapot? Mi lesz, ha új tagok érkeznek a bandába, pl. gyerekek? És vajon lehet-e forgatókönyvíró abból, aki még soha egy betűt sem írt le a filmterveiből? A Remek! című könyvben megismert szereplők kalandjai a már megszokott eszeveszett tempóban folytatódnak.
Na stiahnutie
11,24 €

Az én rendőröm


Marion megpillantja a legjobb barátnője bátyját, a széles vállú, szőke, kék szemű Tomot, és azonnal beleszeret. Amikor a fiatalember leszerel a katonaságtól, úgy dönt, hogy rendőr lesz, Marion pedig, aki épp megszerezte pedagógusi diplomáját, eltökéli, hogy megszerzi magának a fiút. Képtelen elismerni, hogy bizonyos jelek szerint nincs minden rendben, belevág a házasságba, és biztosra veszi, hogy a szerelme mindkettejüket átsegíti a nehézségeken. Csakhogy Tomnak van egy másik élete is, és akad egy másik személy, aki ugyanilyen ellenállhatatlanul vágyik a szerelmére. Patrick, a Brighton Museum kurátora szintén belebolondult az ő rendőrébe, és egy addig ismeretlen világot tár fel Tom előtt. Azonban egy olyan korszakban, amikor a „kisebbségeket” mind a társadalom, mint a törvény megbélyegezte, az a biztonságos megoldás, ha a rend őre elveszi a tanítónőt. A két szerelmesnek osztoznia kell Tomon, míg végül az egyikük nem bírja tovább, és mindhármuk élete tönkremegy. A gyönyörűen elbeszélt, fájdalmas, tragikus történetet két narrátor, Marion és Patrick bontja ki. Mindketten az életük középpontjában álló férfiról írnak, elvesztegetett évekről, jobb sorsra érdemes szerelemről, meghiúsult reményről, egy olyan korról, amikor Anglia nagy változások előtt állt, ám közben még mindig oly sok minden volt lehetetlen. Bethan Roberts mély, gyötrelmes, ám mégis gyengéd regényt írt, amellyel bizonyítja, hogy a legizgalmasabb fiatal írók között van a helye.
Na stiahnutie
9,86 €

Az olasz divat nagyasszonyai


Mi történt volna, ha Maddalena Splendori, a 20. század elejének legbefolyásosabb olasz múzsája találkozik napjaink egyik vezető divatmárkájának alapítójával, a divattervező Adele Casagrandéval? És ha barátok lettek volna? A kilencven esztendőt felölelő Az olasz divat nagyasszonyai ennek az elképzelt, generációkon átívelő szoros barátságnak a regénye. A valós történelmi személyeken és eseményeken alapuló történetben bátor, úttörő, szorgalmas és céltudatos női alkotókat ismerhetünk meg, akik minden nehézség ellenére hatalmas sikereket értek el a férfiak uralta világban. A regény lapjain megelevenedik a szépség és elegancia világa, magunkba szívhatjuk a hamisítatlan olasz életérzést, sétálhatunk az 1920-as évek Rómájában, majd láthatjuk, hogyan válik egy szerény családi vállalkozás nemzetközileg elismert divatmárkává a legendás Karl Lagerfeld segítségével. Ikonikus kollekciók születésénél lehetünk jelen, amelyeknek darabjai rendszeresen feltűntek többek között Federico Fellini és Franco Zeffirelli filmjeiben, és amelyeket olyan hírességek viseltek, mint Sophia Loren, Liza Minelli vagy Jackie Kennedy.
Na stiahnutie
9,72 €

dostupné aj ako:

Another World


„Igaza volt. Mindig Cinthya-ban kerestem a boldogságot. Mindig másra próbáltam támaszkodni. Mindig mást hibáztattam a döntéseimért, a veszteségeimért. Mindig és mindig. Sosem vállaltam igazán a felelősséget. Pedig minden az én tetteimnek a következménye. Nem xy a hibás, nem xz, hanem én.”
Na stiahnutie
5,04 €

A latte faktor


Fedezzük ?fel David Bach, a New York Times sikerlistás szerzőjének anyagi szabadsághoz vezető három titkát ezzel a lebilincselő történettel, ami beláttatja majd velünk, hogy gazdagabbak vagyunk, mint gondoljuk. A szerző tapasztalatain okulva, aki világszerte emberek millióit tanította meg arra, hogyan éljenek gazdag életet, ez a sodró lendületű, könnyen olvasható könyv megtanít minket arra, hogy legyünk akár fiatalok, akár idősebbek, még mindig megvalósíthatjuk az álmainkat. Ebben a lenyűgöző, szívet melengető tanmesében Bach és a szerzőtársa egy New York-ban élő és dolgozó huszonéves lány történetét beszélik el. Sok fiatal diplomáshoz hasonlóan Zoey is a hitelkártya és a diákhitel egyre növekvő terhe mellett próbál kijönni a fizetéséből. Éjjel-nappal dolgozik az álomállásában, mégsem keres annyit, hogy előteremtse a nyugodt élethez szükséges biztos anyagi minimumot. A főnöke javaslatára ismerkedik meg Henryvel, a kedvenc brooklyni kávézója baristájával. Henry hamarosan megismerteti Zoey-t „Az Anyagi Szabadság Három Titkával”. Zoey elsőre elveti őket, de végül belátja valódi erejüket. Zoey egyetlen hét leforgása alatt felfedezi, hogy máris annyit keres, amivel biztosítani tudja az anyagi jövőjét, és megvalósíthatja a legigazabb álmát, és ehhez elég csak pár könnyen végrehajtható igazítást eszközölnie a hétköznapi teendőiben. A Latte faktor lerántja a leplet az anyagi szabadság elérésének titkairól, arra ösztönzi az olvasókat, hogy belássák: sosem késő megvalósítani az álmainkat. Egy egyszerű, bizonyítottan bevált módszert követve, amivel Henry ismerteti meg Zoey-t. Már ma bárki végrehajthat olyan apró változtatásokat, amik egy életen át nagy hatással vannak a mindennapjaira. „David Bach az a pénzügyi varázsló, akire érdemes odafigyelnünk, amikor az anyagi helyzetünk szorításában vergődünk” Tony Robbins  
Na stiahnutie
9,83 €

Mégsem haltál meg


Hilda, a duci gimnazista lány, rajong a színházért. Nem csak álma, hanem célja is, hogy színésznő legyen. Mint a drámatagozatos osztályuk fele, ő is a Színművészetire készül. Ám amikor alkata miatt nem kapja meg Júlia szerepét, csalódottságában és dühében mindenki megdöbbenésére száznyolcvan fokos fordulatot vesz. Teljesen hátat fordít a színháznak, és úgy dönt, hogy jogra jelentkezik. Közben új osztálytársuk lesz, a színészi tehetséggel megáldott, de „kissé” egoista Lóránt, aki teljesen elcsavarja barátnője, Annabell, fejét. Hilda igyekszik megakadályozni, hogy a lány fejjel menjen a falnak. Jugoszlávia, 1991. Két érettségi és továbbtanulás előtt álló fiatal: Arnold, a tehetséges teniszező, aki a Testnevelési Egyetemre készül, de nem titkolja, hogy távolabbi célja az Olimpia. Szerelme Szvetlána, szintén jól teniszezik, de ő nem akar hivatásszerűen ezzel foglalkozni. Ő jogra készül. Azonban közbeszól a Délszláv háború.  Hogyan függ össze ez a két történet? Ha elolvasod a könyvet, megtudod!  
Na stiahnutie
4,22 €

A hely szelleme


Közel és távol senki. Végignézek a kihalt folyosón, és eszembe jut, hogy mennyi mindent láthattak már ezek a falak. Mennyi mindennek lehettek már tanúi. Néma szem és fültanúi. Hány válást, hány bűnözőt, hány emberi tragédiát, derékba tört életet, és talán – kedvező ítélet esetén – reményt és örömöt is láthattak. Ha mesélni tudnának… Elmerülök a gondolataimban, még talán lemegyek alfába is. „Kihalt lépcsőház, huzatos belső udvarok,    az emberek nagy része, ki itt dolgozott, már halott. De a falak őrzik a régi idők emlékét, a folyosók visszhangozzák az egykor ott jártaknak léptét.” Jó reggelt ügyvédnő! – köszön rám az ügyfél. Szia! – üdvözöl egy kolléga is. Az előbb is köszöntem, de láttam, hogy nagyon el voltál gondolkozva. A folyosó időközben benépesült. Visszatértem a jelenbe…
Na stiahnutie
4,22 €

Aki még romjaidban is szeret


A BoJack Horseman alkotójának novellái. Mi minden található ebben a könyvben?Mindenekelőtt kecskék és különböző listák, egy férfi meg egy nő, akik egész életükben a megfelelő alkalomra várnak, hogy megszólítsák egymást, aztán van még benne egy kutya is, aki a szavak jelentéséért felelős, illetve egy tudós, aki egy párhuzamos univerzumba járkál, hogy találkozzon tökéletesebb önmagával (vagyis inkább annak feleségével). Mindezeken kívül az olvasó megismerkedhet még a világ legátlagosabb nőjével, a Tabu szabályaival és New York nevezetességeivel is. No és van még benne egy vers is (egy versről). Összességében tizennyolc humorral, humánummal, szürrealizmussal, kegyetlen őszinteséggel és sorozatos aha-élménnyel teli történet a világ legszebb és legszörnyűbb érzéséről: a szerelemről. A kultikus rajzfilmsorozat, a BoJack Horseman atyja írásaiban sem hazudtolja meg önmagát.
Na stiahnutie
7,32 €

A 106-os út


104 kilométernyi út a Jón-tenger és az Aspromonte-hegység közötti szűk parti sávon, Reggio Calabria és Siderno között, mindössze másfél óra, de ha a leágazásokat is végigjárjuk, öt kontinensre juthatunk el, és negyvenévnyi bűnözés történetét ismerhetjük meg. A 106-os utat bejárva a világméretű  ’ndrangheta-jelenség forrásához jutunk, és olyan bűnszervezetet ismerhetünk meg, amely egyszerre képes ősi rítusokkal ünnepelni egy Szűzanya-szobor előtt, és több millió euró értékben veszélyes nemzetközi pénzügyi műveleteket bonyolítani, vagy embereket kivégezni. A könyv legalább annyira történelmi, mint lélektani utazás, amelynek célja a bűnözők elméjének mélyebb megismerése. Antonio Talia regényírói szenvedéllyel ír szeretett szülőföldjéről, de közben soha nem hagyja el az oknyomozó újságíró csalhatatlan ösztöne. Ennek köszönhető ez a világos és dühös riportkönyv, amely a gonoszság világába vezet, és az igazság keserű íze érződik rajta. Antonio Talia 1977-ben született Reggio Calabriában. Helyszíni tudósítóként dolgozott Pekingben, ahol olasz és kínai feketepénzek útját követte; Svédországban, ahol utcai galeriket kutatott fel; Indonéziában, ahol a dzsihádizmus mindennapjait vizsgálta; Hongkongban, ahonnan törvénytelen pénzügyi műveletekről számolt be. Több külpolitikai rádióműsornak volt szerkesztője, főként a Radio24 adón.
Na stiahnutie
8,99 €

Gyémántok antológia


24 szerző, 24 novellája.Dráma, romantika, kirimi, thriller... Szerzők és műveik: Böröcz Gertrúd - Mosolygós kislány; Budai Lili - Bestia; Monica Keller - A barátom, Charlie; Ferencz Miklós - Himnusz a lecsóba; Galgóczi Alexandra - A halál csendje; Hodos Éva - A másik is embör...; Jilg-Keresztúri Anna - Hol terem a meggyszörp?; Juhászné Fázold Anett - Te és én; K. Ilda - Veszélyes gondolatok; Kerekes Aliz - Kettősség; L. L. K. Taylor - Kulcs; Kondra Katalin - Aki szeret, megbocsát; Koós Alexandra - A Fehér Hattyú; Lengyel Karola - A sötét vonat; Magyar Csilla - Kerekecske gombocska; Judith Whimsey - Szülinapra rocksztár; Szellem Lili - A gyémánt útja; Rabi Vivien - Gyilkosság a Davies rezidenciában; Rácz Evelin - Csillagom; Kende Dániel - Mélyen; Eszener - Levél a fáról; Tóth-Kurtz Márton - Egy kanapé története; Vágó F. Viktória - Madu és Monifa; VINYL - Integess!
Na stiahnutie
9,83 €

Kramp, avagy hogyan tégy rendet a világegyetemben


A ?hétéves M. számára a világot szilárd alapelvek vezérlik, amelyek apja, D. utazó ügynök életén és a Kramp márkájú, vasáru-termékeket tartalmazó katalóguson alapulnak. Ebben a világban a szépen elrendezett szögek, csavarok, kalapácsok, kilincsek és ajtóra szerelhető kémlelőnyílások sajátos mintát és nyelvezetet nyújtanak M. számára, amelynek segítségével a kislány a világról, a filozófia nagy kérdéseiről vagy a kozmoszról elmélkedhet, miközben, lógva az iskolából, apjának segít az eladásban. Munkájuk során kapcsolatba kerülnek egy rejtélyes mozigépésszel, E.-vel, aki az elhagyatott falvakban járva szellemekre vadászik, és több más, fura figurával. Mindez örökké folytatódhatna, ha a történet nem Chile legrosszabb időszakában, a Pinochet-éra idején játszódna. Ám így brutális véget ér ez az apa-lánya együttműködés, és ezzel a gyermekkor is, aminek pedig olyan vidáman és fényesen kellene tovább tündökölnie, mint a Kramp márka termékeinek. María José Ferrada érzékeny és precíz írásával, amely mindig a nosztalgia és az irónia között lebeg, gyermekkönyvek szerzőjeként szerzett tapasztalatait is felhasználva, őszinte és hiteles hangon szólaltatja meg a főszereplő M.-et, és a kislány történetén keresztül megmutatkozik egy kegyetlen és irracionális világ, ahol az emlékezet, a szokások, a tárgyak és tapasztalatok osztályozása az egyetlen túlélési stratégia.
Na stiahnutie
5,16 €

Bangkok felett a csillagok


A Párizstól keletre szerzőjének legújabb bestsellere A sors elől nem futhatunk messzire. Mi történik, ha a gyerekkori legjobb barátoddal kerülsz egy kollégiumi szobába? Mármint azzal a sráccal, akit annak idején cserben hagytál, és aki halálosan gyűlöl miatta. Atid és Niran elvalaszthatatlan jó barátok, ám kapcsolatuknak egy sorsfordító napon végeszakad, és hosszú évekig semmit sem tudnak a másikról. A balszerencse – vagy a végzet – okán a két fiú újra találkozik: a bangkoki egyetem falai között folyó háború azonban meglepetéseket tartogat számukra. Milyen súlyos titkok lappanganak kettejük múltjában és mit tartogat a jövő? Képesek összeforrasztani egy megtört barátság szilánkjait? Vajon mi történik, ha valami egészen más formálódik belőle? Mikről mesélnek a Bangkok egére rajzolt csillagok? Harag. Fájdalom. Megbocsátás. Egy csodás romantikus történet a BL szerelmeseinek.
Na stiahnutie
9,83 €

Túl nagyok és túl erősek


Mindig szerettem volna beavatási drámát, vagy regényt írni. De Vörösmarty, vagy Hamvas Béla után reménytelennek tűnt. Nem is lett volna kiről. Aztán egyszer csak ott állt előttem. A kun herceg, nyolcszáz éves családjával (hétszáz bizonyított), akinek először a népe szűnik meg, mert beleolvad két szomszédos népbe, ő maga pedig az igazság keresése közben mindent rendre elveszít. A szerelmei erőszakos halált halnak, munkájában kollégák irigysége, és a világ legnagyobb gengszterének befolyása hátráltatja, majd végül még a személyiségéről is le kell mondania. A halált is le kellene győzze ahhoz, hogy a győzelemnek bár a reménye megcsillanjon… Hát mi ez, ha nem beavatási regény? Tartalmas szórakozást kívánok hozzá!  T. Igor Csaba Búzaháza,2022. január 22.
Na stiahnutie
0,56 €

Kutyavilág


A kisregény főhőse Ádáz, a tíz hónapos komondor kutya, akinek emberi ostobaság miatt az erdőbe kell menekülnie a sintérek elől. Hamarosan jó barátra lel Pájsli, a puli személyében. Andris bácsi, az erdőőr mindkettejüket befogadja, így megint lesz gazdájuk, akit hűségesen szolgálhatnak. Andris bácsi által jó embereket ismernek meg, de az embertelen világban a kutyaélet közbeszól…
Na stiahnutie
4,48 €

Cigány létére


Kristian Novak regénye műfaji értelemben krimi, középpontjában egy rejtélyes, embertelenül brutális leszámolás áll, és a nyomozás folyamata. A felzaklató történet négy elbeszélő vallomásaiból áll össze, akik mindnyájan „szökésben” vannak. A kurd Nuzat családját odahagyva Moszulból Calais-ba tart, a lakóhelyét feldúló iszlám terrorizmus elől menekül. A negyvenéves Milenának, válása és állása elvesztése után, vissza kell térnie szülőfalujába, Sabolščakba. Itt ismerkedik meg a húszéves cigány fiúval, Szandival, aki a nyomorból és a kiszolgáltatottságból próbál kiutat keresni egy jobb élet felé. Plančić, a zágrábi rendőrség PR-osa akarva-akaratlan csöppen bele a nyomozásba, viszolyog a piszkos politikai játszmáktól, de maga sem mentesülhet a helyzettel való sorozatos megalkuvástól. A négy ember sorsa összefonódik a határszéli Muraközben, Európa közepén, egy kis faluban. Marginális emberekből hús-vér hősök lesznek, akik történetükön keresztül egész valójában megmutatják az őket körülvevő világot, benne az üldözöttséget, a kiszolgáltatottságot, az előítéletek béklyóját. 2016-ban a könyv elnyerte az év regénye címet Horvátországban.
Na stiahnutie
6,74 €

A búcsúzó macska


Néha ?messzire kell utaznod, hogy megtaláld azt, ami ott van előtted Hiro Arikawa Az utazó macska krónikája c. regénye több millió olvasó szívét melengette meg világszerte, ahogy nyomon követte Nanát, a talpraesett cicát, és Szatorút, a gazdáját a Japán-szerte tett utazásaikon, melyeknek az a célja, hogy új otthont keressenek a macskának, mielőtt végleg búcsút kellene venniük egymástól. Most ugyanők térnek vissza két csodálatos történetben a hét vadonatúj macskás meséből álló válogatásban: az első Szatoru gyerekkori macskájáról, Hacsiról szól, a második Nana és Szatoru utazásáról a leendő gazdihoz, aki a regényben egyáltalán nem szerepelt. Igaz, amit néha a regényről állítottak, hogy a macskák ezekben az írásokban olykor túlságosan emberszerűek, olyan hűségesek és szerető szívűek, amilyeneknek mi, emberek képzeljük őket. De ez főként annak köszönhető, hogy ez a könyv teljes szívvel és egyáltalán nem elfogódottan a szeretetről szól, és azt a csodálatos varázst magasztalja, ami a macskákhoz, más emberekhez és tulajdonképpen az egész világhoz fűződő kapcsolatainkat a macskák révén belengik. Nana, Satoru és újonnan megismert kedvenceink hűségről és barátságról, az élet örömeiről és csodáiról mesélnek ebben a megható és szép könyvben.
Na stiahnutie
9,83 €

Karácsonyi hóvihar


Karácsonyi esküvőre készülődnek a hegyi fogadóban. Bianca, a menyasszony már megérkezett, azonban a vőlegény telefonon közli, hogy meggondolta magát. Emiatt két szoba napokra üresen maradna, ami nem kedvez a csőd szélén táncoló fogadónak. Ám egy hatalmas hóviharnak köszönhetően lezárják az utakat, s akik a magasabban fekvő wellness hotelbe igyekeztek volna, kénytelenek a fogadóban keresni menedéket. Többen is, mint ahány a szabad szoba, s amikor a fiatal özvegy apuka megérkezik két virgonc kislányával, neki már csak a  társalgóban lévő kanapén jut hely egy másik férfi társaságában, aki mellesleg a hoppon maradt menyasszony gyerekkori barátja. A két kislányt egy fiatal írónő fogadja be, aki azért jött a fogadóba, hogy a nyugodt, békés környezetben majd sikerül befejeznie a legújabb mesekönyvét. Azonban a lányok befogadása teljesen felborítja az eredeti terveit, és az életét is.
Na stiahnutie
6,17 €

A labirintus


Moretti doktornő egy biokémiai és biotechnológiával foglalkozó laboratorium vezetője, és egyetemi oktató Milábóban. Meghívást kap, hogy látogassa meg a földi paradicsomként emlegett mesterséges parkot egy távol-keleti fensíkon. Mint tudós, alig várja, hogy megcsodálhassa a  különleges növényekből létrehozott labirintust, melyet a jövő leghíresebb és leglátogatottabb családi szórakoztató parkjaként   terveznek bemutatni a közeljövőben, s éppen emiatt titokban kell tartania az utazását, nehogy előre kitudódjon róla valami. A tudós szemével nézve, a park valóban páratlan a genetikailag módosított, óriási növényeivel, a valóság azonban teljesen más. Pár nap múlva kiderül, hogy a park bizonyos helyein képtelenség a karbantartási munkák elvégzése, emberek tűnnek el nyom  nélkül, és  egyes génmódosított, óriásivá nőtt növények olyan félelmetes technikát fejlesztettek ki maguknak, hogy leleményes módon csapdába csalják akár a kétlábú áldozataikat is, nem csak a rovarokat. Mindezeken túl még az őslakosok is megpróbálják szabotálni a parkot, ami az ő szent helyükön épült. Moretti doktornő  is kishíján áldozatul esik, rémisztő események szemtanúja és elszenvedője másokkal együtt. A park tulajdonosa és őrült vezetője mindezt azzal magyarázza, hogy befektetőket kell találni, akik sok pénz fektetnek a vállalkozásába, s akkor minden problema megoldódik. Nem veszi figyelembe az emberi tényezőket,  a rejtélyes eltűnéseket, a haláleseteket, csak az lebeg a szeme előtt, hogy hírnevet és dicsőséget szerezzen magának, amiért bármire képes. Vajon a természet meddig tűri mindezt?
Na stiahnutie
5,61 €

Beletria je literárna kategória, zameraná na umelecké a imaginatívne diela. Romány, poviedky, novely a divadelné hry tvoria túto rozmanitú literatúru. Beletria je zdrojom emocionálneho a intelektuálneho potešenia a poskytuje čitateľom široký výber žánrov, vrátane dobrodružstva, histórie, detektívok, fantasy a sci-fi.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Prečítajte si najnovšie bestsellery a objavte nezabudnuteľné príbehy.