! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Nepodľahnite alzheimeru


Každý z nás pozná aspoň jedného človeka, ktorý prekonal rakovinu, no nepozná nikoho, kto by prekonal Alzheimerovu chorobu. Zatiaľ. Je to jediná z desiatich najčastejších príčin úmrtia v USA, na ktorú neexistuje účinná liečba. Nijakej inej choroby sa nebojíme tak ako alzheimera, a to z dvoch dôvodov. Nie je to „len“ smrteľná choroba, toto ochorenie zároveň okráda svoje obete o život dlho pred tým, než skutočne zomrú. Dale E. Bredesen, M.D. dospel k prelomu vo výskume a dokázal, že Alzheimerovej chorobe a kognitívnemu úpadku sa dá predísť a v mnohých prípadoch možno chorobný proces aj zastaviť. Vo svojej prevratnej knihe ponúka pacientom s týmto ochorením nádej a prvú dobrú správu týkajúcu sa nového chápania choroby a nového liečebného programu, ktorý majú pacienti dodržiavať. Podľa doktora Bredesena Alzheimerova choroba nie je iba jeden konkrétny zdravotný stav, hoci ju tak v súčasnosti liečia, ale má niekoľko podtypov. Príčinou ich vzniku je viacero mechanizmov, zvyčajne sa prejavia rôznymi spôsobmi a v rôznom veku. No všetky zásadne ovplyvňuje nerovnováha 36 metabolických faktorov, ktoré môžu zapríčiniť „úpadok“ nášho mozgu. Autor vysvetľuje pravidlá liečby, založenej na výskume, ktoré sa zameriavajú na nastolenie rovnováhy spomínaných mechanizmov, a to ovplyvnením faktorov životného štýlu, ako sú mikroživiny, hladiny hormónov, stresu a kvality spánku. Zaoberá sa tiež otázkou dôležitosti stravy pri kognitívnom úpadku a významom autofágie, ktorá si vyžaduje striktný nočný pôst. Jeho výsledky sú ohromujúce. Z prvých desiatich pacientov dodržiavajúcich jeho odporúčania až deväť zaznamenalo v priebehu troch až šiestich mesiacov výrazné zlepšenie stavu. A odvtedy dosiahol podobné výsledky u stoviek ďalších pacientov. Výrečné príbehy pacientov nám poskytnú lepšiu predstavu o tom, ako sa cíti človek, ktorý sa zotavil z ochorenia dlhodobo považovaného za nevyliečiteľné, a získame aj špecifické informácie, ktoré pomôžu pacientom, opatrovateľom, lekárom a liečebným centrám zaviesť túto metódu do praxe. Kniha od základov zmení spôsob liečby, prevencie a naše uvažovanie o Alzheimerovej chorobe.
Predaj skončil
12,90 €

dostupné aj ako:

Doba jedová 7


Silné mikrovlnné záření vyhání vrabce z center měst. Borovice rostoucí u radarových stanic a antén mají méně jehlic a odumírají v mladším věku. Okřehek na hladinách rybníků poblíž zdrojů vysokého napětí živoří a krávy na stejně položených pastvinách vykazují poškození DNA buněk. V oblastech se silným elektromagnetickým polem hnízdí méně ptáků a včely, netopýři, lososi a další živočichové nedokážou pod jeho vlivem využívat přirozený navigační smysl. A co člověk? Studie dlouhodobě prokazují vyšší výskyt Alzheimerovy choroby, neplodnosti, depresí, ADHD, onemocnění srdce, nádorů mozku, prsu, slinných žláz a dalších typů rakoviny v regionech se silným elektromagnetickým znečištěním. Ještě většímu riziku jsou vystaveni pracovníci elektroenergetických závodů, svářeči, lékaři, zubaři, letoví dispečeři a posádky letadel, zaměstnanci telekomunikací, stavební dělníci, ale také třeba holiči a kadeřnice, šičky, švadleny a krejčí, neboť i holicí strojky, vysoušeče vlasů a šicí stroje generují záření způsobující buněčný stres a poškozující genetickou informaci buněk. A pokud ani vy nedokážete většinu dne odložit mobilní telefon, spíte v místnosti s televizorem v pohotovostním režimu stand-by, „vaříte“ v mikrovlnce a žijete v domě nedaleko stožárů nebo transformátorů vysokého napětí, zbystřete. Nádory na té straně hlavy, kde držíte telefon, nejsou výmyslem sekty podivínů usilujících o návrat do středověku, ale skutečností doloženou vědeckými výzkumy. Lze zabránit zdravotním dopadům elektrosmogu při zachování civilizačních vymožeností?
Predaj skončil
6,79 €

dostupné aj ako:

Homeopraktikák


A kezdő szülők, az újdonsült kismamák és kispapák menetrendszerűen pánikba esnek, amikor a kórházból hazatérve magukra maradnak a babával. Számtalan fontos kérdéssel szembesülnek: mit tegyenek, ha az újszülött sír, ha nem alszik, ha fáj a hasa, ha piros a torka? Mit egyen a csecsemő, és mikor legyen szobatiszta a kisgyerek? Az eligazodást egyre több hasznos könyv és folyóirat segíti, de ebben a témában semmi sem lehet elég. A francia orvos szerzőpáros, Jean-Paul Nowak és Joliot Nguyen Tan Hon újfajta megközelítést választott Homeopraktikák című könyvében: a mindennapok során jól használható ötleteket adnak a kisbabákkal és gyerekekkel kapcsolatos teendőkről mindazoknak, akik a kisebb problémákat és az enyhébb betegségeket nem gyógyszerekkel, hanem a szelíd gyógymód néven is ismeretes, egyre népszerűbb homeopátiás módszerekkel kívánják orvosolni. A témák komolyságára a szellemes, a képregények világára emlékeztető rajzok nyújtanak enyhülést.
Predaj skončil
3,76 €

Csillagjegyek és gyógyításuk


Az ősi kultúrákban szorosan összefonódott a vallás, a csillagfejtés és a gyógyítás tudománya. Mára ez a hármas együttműködés feledésbe merült, ám a természet és a természetes életmód segítségével visszanyerhetjük az égi szférákkal való kapcsolatunkat. Szabó Mária legújabb könyve a csillagjegyek és a gyógyítás összefüggéseit tárja fel, megismertetve bennünket a régi tudomány, az asztromedicina fontos téziseivel. A csillagokba tekintéssel saját magunkat, betegségeink okait és gyógyulásunk módjait is jobban megismerhetjük.
Predaj skončil
3,25 €

Medicínska literatúra ponúka široký výber kníh a publikácií zameraných na lekárstvo, zdravotníctvo a zdravotnú starostlivosť. Tieto knihu obsahujú užitočné informácie o anatómii, fyziológii, farmakológii, diagnostike, liečbe a ďalších témach súvisiacich s medicínou.

Táto kategória literatúry je zdrojom vedomostí pre lekárov, zdravotníckych profesionálov, študentov medicíny ale aj pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o medicínu a zdravie. Od objavovania nových liečebných postupov a pokročilých výskumných techník až po zdravý životný štýl a prevenciu chorôb, tu nájdete knihy, ktoré poskytnú ucelený pohľad na medicínu a jej význam v našich životoch.

Nájdete tu odborné publikácie z oblasti pediatrie, sexuológie, anatómie, ošetrovateľstva a opatrovateľstva, onkológie, alergológie a imunológie, gynekológie a pôrodníctva, patológie, psychiatrie a psychológie, stomatológie, chirurgie, ortopédie a traumatológie, ako aj veterinárnej medicíny.