Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Rozprávky strana 11 z 48

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Marci és Zsuzsi tavaszi kalandjai


Már nagyon vártam, hogy elolvashassam Renáta legújabb alkotását, mely egy mesesorozat második része. Az első könyvben betekinthettünk egy kedves család karácsonyi készülődésébe. A második könyvben elérkezett a várva-várt tavasz. Kertészkedésre, kirándulásokra hívogat a jó idő. Marci ekkortájt ünnepli a születésnapját. Vajon milyen meglepetést talált ki neki Zsuzsi? És lassan ideje a Húsvétra készülődni. Marci és Zsuzsi – a karácsonyi adventi naptár mintájára – egy húsvéti kalendáriumot készít. Renáta tollából 24 kedves történetet olvashatunk, minden napra egy mesét a családi összetartásról, a testvéri szeretetről, a hagyomány szerepéről. A napi élmények után, esténként Zsuzsi egy-egy képet rajzol, ami felkerül a húsvéti kalendáriumra. Ezeket a kedves képeket – akárcsak az első kötetben –, most is Renáta keresztlánya, Vivien alkotta.  A kötet effektekkel színesített hangoskönyv változatát Pregh Balázs előadásában hallgathatjuk. A könyv különlegességét fokozza, hogy Renáta két dala is elhangzik a saját előadásában. A tavaszváró könyvet meleg szívvel ajánlom kicsiknek és nagyoknak egyaránt.Köszönöm Renátának és Viviennek,Andy Rea
Na stiahnutie
4,20 €

Hímes-verses mesekosár


Amikor a Nap már úgy érzi, hogy az egyre gyengülő telet végre le tudja győzni, minden erejét összeszedve ébresztőt fúj a szunyókáló természet fülébe. A hosszú pihenéstől kissé elzsibbadt sugarait nyújtogatva megcsiklandoz néhány hóvirágot, aztán az énekesmadarak torkát aranyozza be, hogy dalukkal tisztán, hangosan köszönthessék az érkező tavaszt. A fák lerázzák ágaikról a havat, és rügyet fakasztva ringatják a madarakat. A hóolvadás megállíthatatlannak tűnik, és az eddig fehér világ tarkulni, színesedni kezd. Az első bátor kis virágok zöld hajtásaikkal csimpaszkodnak a napsugarakba, és mohón isszák a megolvadt hó levét, hogy életet, erőt merítsenek belőle.A tavasz az ébredést és az új életet hozza a világba; a feltámadást, melynek legnagyobb ünnepe a húsvét. Ez a kötet pedig ennek az ünnepnek és ünnepvárásnak az örömét közvetíti a vidám verseken, locsolóverseken és kalandos meséken keresztül a gyermekek számára.
Na stiahnutie
3,35 €

Legyél szuperhős


Sok gyerek álmodik arról, hogy szuperhős legyen. Ebben a gyerekkönyvben Ron és legjobb barátja, Maya válnak hősökké egy szórakoztató történeten keresztül. Fontos szuperhős-szabályokat tanulnak meg, melyek segítségével teljesítik első küldetésüket. Összefognak és segítenek Maya öccsének, miközben új dolgokat tudnak meg önmagukról. Te is szeretnél szuperhős lenni? 
Na stiahnutie
7,13 €

Szeretem az őszt


Ebben a könyvben Jimmy, a kis nyuszi kedvenc évszakát, az őszt fedezi fel. Élvezi a szabadban töltött időt és szeret színes levelekkel játszani. Amikor elkezd esni az eső, családjával érdekes tevékenységeket csinálnak otthon. Csodálatos napot töltenek együtt, az idő ellenére. 
Na stiahnutie
7,13 €

Karácsony: A szeretet meséi


A mese kérdés, de egyben válasz is, egy kapocs, ami összeköti szülőt a gyermekével. Egy csodálatos utazás, kaland, ami körülöttünk és bennünk él, ha jól figyelünk, észrevehetjük a csodát, megelevenednek a könyv lapjai és ellőttünk állnak a mesevilág szereplői, akikkel együtt élhetjük át kalandjaikat. Legyen az bármi és bárki – legyőzhetjük, együtt, közösen! A legkisebb, legbátrabb, legügyesebb és a legfurfangosabb lehet a kaland, de a rejtvény megoldását együtt megtalálhatjuk, a titok feltárulhatnak, a legörbült száj mosolyra húzódhat így álomba szenderülve. Legtöbbször a felnőttek mesélnek a gyermekeknek, pedig a mese a gyermeki lélek és képzelőerő terepe, de a mai világban egyre nagyobb szüksége van a felnőtteknek is a mesékre, hogy megleljék önmagukat. Ebben segíthet ez a karácsonyi mesekönyv, amely a szeretetről szól. A szeretet a legnagyobb ajándék, amit adhatunk és kaphatunk. A szeretet nemcsak a családunk és a barátaink, hanem az is, ahogy törődünk a világgal és mindenkivel, aki benne él. A szeretet nem függ a külső körülményektől, hanem a szívünkben lakozik. A szeretet nemcsak szavakban, hanem tettekben is megmutatkozik. A szeretet nemcsak a boldog pillanatokban, hanem a nehéz időkben is megmarad.Ebben a könyvben olyan meséket olvashatunk, amelyek a szeretet különböző formáit és megnyilvánulásait mutatják be. Olyan meséket, amelyek megtanítanak minket arra, hogyan szeressük önmagunkat, hogyan szeressük egymást, hogyan szeressük a természetet, hogyan szeressük a kultúrát, hogyan szeressük a békét. Olyan meséket, amelyek megnevettetnek, meghatnak, elgondolkodtatnak, inspirálnak. Olyan meséket, amelyek átmelegítik a lelkünket, és felidézik a karácsony varázsát, ezen borongós, hideg napokon.Az üzenete ennek a könyvnek az, hogy a szeretet a legfontosabb dolog az életben, és hogy a szeretetet meg kell osztanunk másokkal, egymással. A szeretet nemcsak a karácsonykor, hanem az év minden napján érvényes. A szeretet nemcsak a személyes kapcsolatainkban, hanem a társadalmi és globális szinten is fontos. A szeretet nemcsak egy érzelem, hanem egy érték és egy erő is, amely képes megváltoztatni a világot. A szeretet az, ami összeköt minket, és ami segít nekünk leküzdeni a nehézségeket. A szeretet az, ami értelmet és célt ad az életünknek. A szeretet az, ami boldoggá tesz minket! Reméljük, hogy ez a könyv örömet és fényt hoz az olvasók életébe, és segít nekik megtalálni és megélni a szeretetet minden nap. Kívánunk mindenkinek Áldott, Boldog, Békés Karácsonyt!
Na stiahnutie
8,45 €

Csicsergő


Kedves Gyerekek! Szeretitek a mondókákat, verseket és a meséket? Akkor lapozzátok fel ezt a könyvet! Mese, vers és mondóka,ezeket olvasni jó móka! Üljetek fel a Mesevonatra,mielőtt még nélkületek elrobogna!Kezdődjék az utazás,minden Olvasónak jó kirándulást!
Na stiahnutie
4,20 €

A kalóz királylány


A kalóz királylány a díjnyertes Ribizli a világ végén című mesegyűjtemény párja. A kötet a világ minden tájáról gyűjt össze és mesél újra történeteket merész lányokról, megértő fiúkról és más, a közhelyeken túlmutató, izgalmas figurákról.2020-ban dr. Zalka Csenge Virág kapta az Év Gyerekkönyv írója díjat a Ribizli a világ végén című mesegyűjteményért. A kalóz királylány a díjnyertes könyv párja. Az első kötet - alcíme szerint - Régi magyar népmesék mai gyerekeknek, a mostani pedig a világ minden tájáról gyűjt össze és mesél újra történeteket merész lányokról, megértő fiúkról és más, a közhelyeken túlmutató, izgalmas figurákról.A szerző gyakorló mesemondó, így a hagyományos történeteket a mai közönség érdeklődésének megfelelően válogatja és fogalmazza újra közérthető és szerethetően mai nyelven. Eközben megőrzi és továbbadja a mesék eredeti cselekményét, fontos kérdéseit és évszázadokon át őrzött, ma is elgondolkodtató, változatos kincseit.
Na stiahnutie
6,34 €

Hogyan lettem mesehős?


Lana és bátyja, Harrison mindig együtt játszottak – mígnem egyszer csak Harrison úgy érezte, ő már túl nagy ahhoz, hogy folyton csak játsszon. De amikor egy szupermarketben Lana rábukkan a bűvös portálra, amely egyenesen a jól ismert mesék világába vezeti, rá kell jönnie, hogy a mese bizony nem mindig játék! A mesék világát veszély fenyegeti – de vajon rá tudja-e venni Lana a bátyját arra, hogy újra higgyen a mesékben – még mielőtt túl késő lesz? Ben Miller, a népszerű színész újabb varázslatos meseregénye megtanít arra, hogy sose nőjünk ki a tündérmesékből.
Na stiahnutie
6,34 €

Századunk meséi


A nagyszalontai születésű írónő, Balázs Anita legújabb mesekönyvét tartja kezében az olvasó, amely a nagy sikerű, 2022 őszén megjelent Meseköntösben a 21. század című kötet folytatása. Az első kötet tematikájához hasonlóan ezúttal is tíz olyan mai, fontos, ugyanakkor nehezen megfogható témáttűzött tollhegyére a szerzőnő, mint például a háború, a halál, a válás, az örökbefogadás vagy éppen a gyerekrablás.Balázs Anita, aki Arany János családjának leszármazottja, meséivel egy olyan eszközt szeretne a szülők, pedagógusok kezébe adni, amely alapot ad a felnőttek és a gyerekek közötti beszélgetések elindítására azokról a sok esetben kényes témákról, amelyekről nehéz beszélni. A nagycsoportos óvodásoknak és kisiskolásoknak szánt kötet meséi gondolatébresztők, egyfajta jelenkori fabulák, amelyeket a gyerekek és a felnőttek közösen szőhetnek tovább.A könyv illusztrációit Buzgó Sándor nagyszalontai grafikus, képzőművész készítette.
Na stiahnutie
5,96 €

A bálna álma


A könyv nagyrészt nyomtatott és online gyermekirodalmi folyóiratokban megjelent versekből, mesékből álló válogatás, de van benne sok, máshol még nem szereplő mű is a szerzőtől. Versek, mesék a természetről, a tengerről, állatokról, virágokról, mesehősökről, meselényekről. A kötetben található a Fecskekaland című verses mese is, ez az alkotás az „Egy a természettel” országos irodalmi pályázaton különdíjban részesült.
Na stiahnutie
3,92 €

Könnyes könyv


A szerző gyerekek számára írt műveinek gyűjteménye, vers és próza vegyesen.
Na stiahnutie
2,82 €

Mondák és mesék


Gyűjteményes kötet népmondáink és mesehagyományaink feldolgozásaiból.
Na stiahnutie
2,82 €

Alice csodaországban


Roppant érdekes, eredeti meseregény egy olyan országról, ahol minden másképpen van.
Na stiahnutie
2,82 €

Toldi Miklós


Néphagyományunk és történetírásunk legendás alakja elsődlegesen Arany trilógiája alapján jelenik meg a szerző remek előadásában.
Na stiahnutie
2,82 €

Amanda és az elveszett idő


Ebben a gyerekkönyvben egy Amanda nevű kislánnyal találkozol, akinek szokása az idejét pazarolni. Ez egészen addig így megy, míg egy napon varázslat történik és Amanda végül rájön, hogy az idő a legdrágább kincsünk. Ha egyszer elpazarolják, örökre elveszik. Hogy visszaszerezze elveszett idejét, Amanda útnak indul és megtanulja okosan használni az idejét.
Na stiahnutie
7,12 €

Egy csodálatos nap - A Wonderful Day (Hungarian English Bilingual Collection)


Ez a háláról szóló könyv arra tanítja a gyerekeket, hogy mindenben a jót lássák meg. Dani elmeséli a napját Apának, és mindenről beszámol, ami vele történt. Bár Dani napja nem úgy sikerült, ahogy eltervezte, ő mégis jól érezte magát. Kiderül, hogy minden rossz helyzetben találhatunk jó dolgot is, és valamit, amiért hálásak lehetünk.
Na stiahnutie
7,02 €

Törpike kalandja


– Mit keres ilyenkor itt a Mikulás manója? – kérdezte Nyuszika csodálkozva.  – Azért sírok, mert nem tudok visszamenni a Mikuláshoz. Amikor ideértem, úgy gondoltam, hogy  pihenek egy kicsit addig, amíg a Mikulás szétosztja az ajándékokat, de úgy látszik elaludtam, mert most, amikor felébredtem, láttam, hogy se hó nincs, se Mikulás, se manók.
Na stiahnutie
4,76 €

Mihaszna kütyük bolygója


"Gondolkodtál már azon, hogy hová kerülnek az elromlott, elhasznált, feleslegessé vált, mihaszna kütyük? Ha elég szemfülesek vagyunk, sikerül újrahasznosítanunk őket. Az Univerzum titokzatos sötét anyaga azonban lesben áll, és ha felelőtlenül csak kihajítjuk elektromos kacatjainkat a szemétbe, akkor ez a sötét erő összegyűjti őket. Bolygót épít belőlük. No és a kütyük mit szólnak mindehhez? Akadnak köztük olyanok, akik nem törődnek bele mihasznaságukba. Ők hasznosnak érzik magukat, hasznosak akarnak lenni. De szükség van-e rájuk valahol? Remi, a kis orr- és fülszőr nyíró gép fellázad sorsa ellen, és társakat gyűjt maga köré, akik segítségével új értelmet nyerhet a létezésük. Persze, ahol szövetségesek vannak, ott ellenféllel is számolni kell. Humoros, izgalmas és kozmikusan mihaszna mese az értelmetlen lét értelméről. 8-12 éves korosztály számára ajánlott"
Na stiahnutie
4,76 €

Amanda álma


Ebben a gyerekkönyvben Amandával, egy fiatal lánnyal találkozhatunk, akinek sokat kell tanulnia a kemény munkáról és arról, hogy hogyan válthatja valóra álmait. Csatlakozz Amandához egy csodálatos kalandra és fedezd fel vele, hogyan kell célokat kitűzni és megvalósítani őket. Kísérd el útján, amint kihívásokkal találja magát szemben, de soha nem adja fel a célja eléréséhez vezető utat. Amanda Álma egy motivációs könyv gyerekeknek és szüleiknek. Az első könyv egy motivációs rövid történétek gyűjteményében, mely segíthet gyermekei készségeit és alapelveit fejleszteni egy boldog, teljes és sikeres élet eléréséhe
Na stiahnutie
7,12 €

V kategórii rozprávky nájdete bohatú ponuku rozprávkových kníh pre deti, ktoré prinášajú kúzlo a fantáziu do ich života. Rozprávkové knihy poskytujú deťom aj dospelým nekonečné dobrodružstvá a učia ich dôležité hodnoty.

Kategória rozprávkových kníh obsahuje klasické príbehy ako Červená čiapočka, Popoluška, Snehulienka a mnoho ďalších. nájdete tu tiež moderné a autorské rozprávky, ktoré oslovujú dnešnú generáciu detí. 

Rozprávkové knihy sú bohaté na farebné ilustrácie, ktoré oživujú príbeh a pomáhajú detom vizualizovať si scenérie a postavy. Autori sa snažia zapojiť čitateľa prostredníctvom interaktívnych prvkov, ako sú zvukové efekty a otázky, čo vytvára zábavné a vzrušujúce čítanie.