! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Young adults strana 3 z 38

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Storočí


Každých sto let se na ostrově Lightlark konají smrtelně nebezpečné hry. Vládci šesti říší jsou pozváni, aby proti sobě bojovali a dostali tak poslední šanci zlomit kletbu, která po staleté sužuje jejich kraj. Každou z říší totiž sužuje jiné, zcela jedinečné prokletí. A aby byly kletby zlomeny, musí jeden z vládců zemřít. Isla je mladou vládkyní Wildlingu – říše pokušitelek známých tím, že zabijí každého, do koho se zamilují. Jsou obávané a všemi nenáviděné. A teď spoléhají, že je Isla jejich prokletí jednou pro vždy zbaví... Aby Isla přežila, bude muset podvádět a lhát... i když jí cestu zkomplikuje láska.
Na stiahnutie
19,59 €

dostupné aj ako:

Tahle kniha zabíjí


Hugh Henry Van Boren, jeden z nejpopulárnějších a nejbohatších kluků ve škole, je nalezen mrtvý a všichni přemýšlejí, kdo mohl spáchat tak hroznou věc… Když se ukáže, že Hugh zemřel stejným způsobem jako postava v povídce studentky Jess, ocitne se dívka pod drobnohledem a prochází učiněným peklem. Navíc nutně potřebuje stipendium a k tomu, aby si ho udržela, se musí chovat naprosto příkladně. Jess navíc záhy dostane anonymní zprávu s poděkováním za inspiraci. Čas běží a Jess ví, že pokud tuto záhadu nevyřeší, bude mít s Hughem něco společného. Taky bude mrtvá.
Na stiahnutie
17,59 €

dostupné aj ako:

Rilla z Ingleside


Annina najmladšia dcéra Rilla sa už nemôže dočkať, kedy jej konečne dovolia vstúpiť do sveta dospelých a naplno prežívať blažené roky mladosti. Krátko po pätnástych narodeninách ju pustia na prvú zábavu, priam sa rozplýva od nadšenia, navyše sa jej takmer celý večer venuje jej tajná láska Kenneth Ford. A práve v ten večer svet zrazu zošalie, vypukne vojna a šťastný a idylický život, čo Anna s Gilbertom svojim deťom tak dlho budovali, vyvráti z koreňov. Chlapci musia ísť bojovať a ostatní si v strachu o blízkych na fronte siahnu na dno fyzických i psychických síl. Montgomeryovej svet sa už nikdy nevráti do starých koľají.
Na stiahnutie
10,49 €

Nelám mi krídla


Dafné je odmalička nútená klamať a zmierňovať katastrofy, ktoré spôsobili jej rodičia. Aj kvôli ich nezáujmu sa nebojí užívať si s chalanmi, skúšať zakázané veci a tancovať ako o život spolu so svojím jediným kamarátom Adriánom. Zlom nastane, keď Aďovi zakážu stretávať sa s ňou. Navyše do školy prichádza nový spolužiak Dominik. Má skvelých rodičov a dedka, ku ktorému sa presťahovali, aby mu pomohli. Dokonalý chalan z dokonalej rodiny? Možno by bol, ak by ho neprenasledovali neodbytné myšlienky a... Dafné so svojimi znepokojujúco modrými očami a čiernymi vlasmi. Je krásna, drzá a sebavedomá. On však netuší, že sa prediera životom so zlomenými krídlami. Prečítajte si príbeh z obľúbenej mládežníckej série Nelám mi od autorky Kristíny Ježovičovej, ktorej predošlá kniha Nelám mi srdce získala druhé miesto v Panta Rhei Awards 2022.
Na stiahnutie
9,89 €

dostupné aj ako:

Hry o dedičstvo


Avery Grambsová verí v lepšiu budúcnosť – stačí, ak prežije strednú školu, získa štipendium a vypadne niekam ďaleko. Tieto plány však neruší nečakaná udalosť. Tobias Hawthorne jej po smrti odkáže takmer celý svoj majetok. Avery netuší, prečo to urobil, a kto Tobias Hawthorne vlastne je. Ak chce získať, čo jej patrí, musí sa presťahovať do rozľahlého a tajuplného sídla Hawthornovcov. V sídle však stále býva rodina, ktorú Tobias vydedil. Do nej patria i jeho štyria vnuci – nebezpeční, príťažliví a nadaní mladíci, ktorí vyrastali s vedomím, že jedného dňa zdedia miliardy. Právoplatný dedič Grayson Hawthorne považuje Avery za podvodníčku a jeho brat Jameson ju vníma ako rébus, ktorý treba rozlúštiť. Avery uviazne vo svete bohatstva a privilégií, kde nebezpečenstvo striehne za každým rohom. Je to hra, v ktorej musí zvíťaziť, aby prežila.
Na stiahnutie
11,80 €

dostupné aj ako:

Balada o láske až za hrob


Po zrade Princa sŕdc sa Evangeline Foxová zaprisahá, že mu už nikdy nebude dôverovať. Verí, že ku vzkrieseniu šance na šťastný koniec, o ktorú ju Jacks obral, jej dopomôžu vlastné kúzelné schopnosti. No po tom, ako sa na ňu uvalí kliatba, musí s Princom sŕdc znovu uzavrieť dohodu. Ibaže tentoraz sa pravidlá líšia. Jacks už nie je jediná hrozba, pred ktorou by sa mala mať na pozore. V skutočnosti je možno jediný, komu môže veriť, aj keď v kútiku duše by ním najradšej pohŕdala. Evangelinin život už neničí kúzlo lásky, ale smrtiaca kliatba. A ak ju chcú s Jacksom prelomiť, musia bojovať so starými priateľmi, nájsť si nových spojencov a premôcť kúzla, ktoré sa im zahrávajú s mysľou aj so srdcom. Evangeline tomu svojmu vždy dôverovala, no tentoraz o ňom pochybuje.
Na stiahnutie
10,40 €

dostupné aj ako:

Nezdolná 2: Útočiště


Aby ochránila lidi, které miluje, opustila Sara všechno, co znala. Zatímco se snaží najít své místo mezi Mohiry, ukazuje se, že nový svět se ani v nejmenším nepodobá tomu starému. Sara se ocitá na cestě, která odhaluje její skutečné silné stránky a probouzí v ní část, o níž neměla ponětí. Zažívá radosti i bolesti první lásky a ztrátu tak hlubokou, že ji téměř zničí. Ale hlavně zjišťuje, že místo, které jí mělo být útočištěm, se nakonec může stát tím, kde číhá největší nebezpečí.
Na stiahnutie
19,59 €

dostupné aj ako:

Mechanika lásky


To poslední, nad čím by Bel chtěla přemýšlet, je budoucnost. Přihlášky na vysokou? Nechte se vysmát. Mimoškolní aktivity? To určitě. Pak se ale ve škole projeví její nadání pro robotiku, a Bel tak musí začít docházet na robotický seminář. Je to povinné, a co hůř, spolužáci z robotiky ji úplně ignorují. Kapitán týmu Teo se domnívá, že Bel by mohla být zajímavým přínosem, zvlášť teď, když se všichni připravují na celostátní soutěž – dokud nedojde na první výměnu názorů. Bel je totiž nějaká soutěž úplně ukradená, zatímco Teo nežije pro nic jiného. Jsou jako z jiných světů. Pak se ale mimoškolní aktivity začnou protahovat dlouho do noci, a oni si začnou uvědomovat, jak dobře se vzájemně doplňují... Vtipná a chytrá romance od autorky světoznámé Atlasovy šestky.
Na stiahnutie
15,69 €

dostupné aj ako:

Plyšáček


Emilie má tajemství. Nechává si od neznámých mužů na internetu platit za svůj čas. Její obdivovatelé se nezdráhají dát Emilii, co si přeje. Vydělat peníze se tak zdá překvapivě snadné. Emilie se navíc nemá komu svěřit. Rodiče jsou zaneprázdnění a nejlepší kamarádka na ni taky nemá čas. O jejím tajemství proto vědí jen její plyšové hračky. Emilii to nevadí, má přece všechno pod kontrolou. Nebo se plete? Doporučený věk 17+
Na stiahnutie
11,79 €

dostupné aj ako:

Šestnáct duší


Šestnáctiletý Charlie má problémy. Žije v Yorku, nejstrašidelnějším městě v Anglii, a všichni jeho přátelé jsou duchové. Sestry mu zase nalakovaly protézy a objekt jeho milostného zájmu chodí s někým novým. Navíc z yorských uliček záhadně mizí slavní duchové. Charlie je odhodlaný se do toho nemíchat, ale Sam, otravný kluk, který rovněž vidí mrtvé, od něj očekává, že vypátrá, kdo – nebo co – je za to zodpovědný. Když se ale vypaří i duch, jemuž je Charlie zavázaný, nezbývá mu než se skutečnosti postavit čelem, stejně jako citům, které začíná chovat k Samovi. Chlapci musí spojit síly a připravit se na nejhorší, protože jejich protivník se nezastaví před ničím. V sázce jsou posmrtné životy a Charliemu dochází čas…
Na stiahnutie
16,69 €

dostupné aj ako:

Beladona


Osiřelou Signu vychovávala řada pěstounů, z nichž se každý zajímal spíš o její bohatství než o blahobyt – a všichni ji časem opustili. Jediní příbuzní, kteří zbývají, jsou výstřední Hawthornovi žijící v krásném, ale ponurém panství Thorn Grove. Pán domu se ze zármutku nad smrtí své ženy dostává večírky, zatímco jeho syn bojuje za záchranu rodinné reputace a dcera trpí záhadnou nemocí. Když se objeví duch jejich matky a tvrdí, že byla otrávena, Signa si uvědomí, že rodina by mohla být ve vážném nebezpečí a začne pátrat po vrahovi. V tom jí nejvíce pomáhá spojenectví se samotnou Smrtí, fascinujícím a nebezpečným stínem, který ji doprovází celý život. A ukáže Signě, že jejich spojení je důležitější, než si dokázala představit.
Na stiahnutie
17,59 €

Osamelé srdce


Neznesie jediný dotyk. A potom stretne ju... Rosie pripadá neuveriteľné, že skupina Scarlet Luck konečne súhlasila s rozhovorom v jej internetovom rádiu. Nielenže chalanov celé roky sleduje, ale ich piesne jej pomohli prekonať najťažšie obdobie života. Očaril ju najmä záhadný bubeník Adam prezývaný Beast, o ktorom sa vie len toľko, že neznesie dotyk. Od nikoho. Skupina nakoniec prichádza do štúdia, ale nakrúcanie dopadne hrozne. Rozhovor sa skončí predčasne a na Rosie sa na internete valia vlny nenávisti. Keď ju fanúšičky napadnú dokonca aj na ulici, Scarlet Luck ju bez okolkov pozvú na svoj koncert ako znamenie, že chcú záležitosť hodiť za hlavu. Rosie odrazu stojí pred Adamom druhý raz. Vidí mu v očiach skutočnú bolesť, no nesmie sa k nemu priblížiť…
Na stiahnutie
10,40 €

dostupné aj ako:

Úžasná Jane: Pýcha a predsudok


Nové prerozprávanie slávneho románu Jane Austenovej s úsmevnými ilustráciami. Elizabeta Bennetová je druhá najstaršia z piatich sestier. Matka rodiny veľmi túži vydať všetky svoje dcéry čo najlepšie, no Elizabeta je odhodlaná vydať sa iba z čistej lásky, nie pre peniaze. Na plese sa zoznámi s pánom Darcym, ktorého spočiatku považuje za pyšného a nadutého – tomu veľmi nepomôže ani jeho pohŕdavá poznámka o Elizabetinej sestre Jane. Časom sa však ukáže, že prvý dojem neraz klame... Katherine Woodfine je od mladosti veľkou fanúšičkou Jane Austenovej, preto má výborné predpoklady na to, aby sestry Bennetové priblížila novému mladšiemu publiku. Églantine Ceulemans zachytáva Austenovej satiru a vtip a oživuje živelnosť jej prepracovaných postáv vo vtipných čiernobielych ilustráciách.
Na stiahnutie
9,00 €

dostupné aj ako:

Pád všech neřádů


Brutální vyvrcholení krvavého turnaje je tady! Sedm nejstarších rodin v Ilvernathu mezi sebou kdysi válčilo o skrytý pramen vysoké mágie, dokud nedospěly k brutálnímu kompromisu — ke kletbě, již na sebe rodiny samy seslaly. Každou generaci pak jednotlivé rodiny posílaly svého šampiona do turnaje na život a na smrt. Vítěz své rodině zajistil výlučné právo používat ilvernathskou vysokou mágii po příštích dvacet let — dokud na oblohu nevyjde další Krvavý měsíc značící, že předchozí cyklus skončil a turnaj začíná nanovo. Před dvěma týdny kletba znovu započala. Hranice mezi městem Ilvernath a arénou padly. Na historickém bojišti se to hemží reportéry. Mrtvý chlapec nyní znovu ožívá. A do boje vstoupil nový šampion, který se snaží zlomit kletbu nadobro… bez ohledu na to, kolik životů při tom padne za oběť. Každý z přeživších šampionů stojí před volbou: rozebrat turnaj kousek po kousku, nebo bojovat na život a na smrt. Pád všech neřádů je závěrečným dílem dvoudílné mágické série.
Na stiahnutie
18,09 €

dostupné aj ako:

Pieseň sirény


Princezná Lira patrí do kráľovskej rodiny sirén a v svojej zbierke má srdcia sedemnástich princov. Kráľovná morí ju za trest premení na človeka, Lira stratí čaro svojej piesne a musí kráľovnej priniesť srdce princa Eliana. Ten považuje lov sirén za svoje poslanie. Jedného dňa z oceána zachráni dievča, ktoré mu sľúbi, že mu pomôže nájsť kľúč k zničeniu všetkých sirén. Môže jej skutočne dôverovať?
Na stiahnutie
11,20 €

Len pokoj, Keiko Carterová


Život na strednej škole je náročnejší, ako sa môže zdať! Keiko Carterovú čaká začiatok nového školského roka a nové výzvy. Verí, že všetko zvládne po boku Audrey a Jenny. Trojica najlepších kamarátok je pripravená vyriešiť každý problém tak ako vždy – spolu. Keď Audrey rozhodne, že si na ples musia nájsť chlapcov, kamarátstvo sa razom zmení. Jennu už nebaví prispôsobovať sa Audreyiným požiadavkám a čoskoro sa Keikine najlepšie priateľky takmer nerozprávajú. Zatiaľ čo Keiko sníva o trojitom rande, prvých bozkoch a chlapcovi, ktorý by sa jej vôbec nemal páčiť, silné priateľstvo troch kamarátok sa začína rúcať. Keiko sa musí rozhodnúť. Má pomôcť kamarátkam, hoci riskuje, že jednu z nich stratí, alebo nasledovať svoje srdce?
Na stiahnutie
9,80 €

Irgur


Jedna dcéra kráča v ústrety osudu, druhá proti nemu bojuje. Tretia nevie, že jej cesta sa už začala. Čoskoro sa stretnú a naplnia osud predpovedaný na začiatku vekov. Hrdinkou úvodnej knihy štvordielnej série je zlodejka Inuq. Má pätnásť rokov, je sirota a žije v presvedčení, že jediné, na čo dokáže využiť svoju Silu, je otváranie zámok. Nemá nijaké ambície, túži len po tom, aby jej bohovia vďaka poslednej, mimoriadne riskantnej krádeži, dopriali možnosť opustiť rodný Irgur a začať odznovu na mieste, kde ju nik nepozná. Osud má však pre ňu nachystané úplne iné karty. Zločincov trestajú deportáciou a popravou, no Inuq dostáva nečakanú šancu vykúpiť sa. Hoci s odporom a pochybnosťami, ponuku prijíma a v sprievode rytierov sa ako zajatkyňa vydáva na nebezpečnú výpravu k starobylej veži uprostred lesa posadnutého démonmi, aby získala vzácny predmet v nej ukrytý. Akú cenu však bude ochotná zaň zaplatiť? Čo všetko bude treba obetovať, aby sa dostala až do cieľa? A pre koho by to všetko mala vôbec podstúpiť? Putovanie k veži sa pre Inuq postupne stáva cestou k pochopeniu vlastnej podstaty. Pomohlo by jej, keby prijala to, čo jej iní naznačujú a čo sa ona sama tak urputne snaží poprieť. Je jedna z troch. Je mocná. Je Vyvolená. Zatiaľ však o tom ešte nevie.
Na stiahnutie
7,89 €

Výzva


Vysoká měla být moje šance, jak bych se mohla zbavit komplexu ošklivého káčátka a roztáhnout křídla. Místo toho jsem skončila v domě sesterstva plném nepříjemných holek. Nedokážu mezi ně zapadnout, proto nemůžu výzvu sester z Kappa Chí odmítnout.Výzva zní: Sveď toho nového rajcovního hokejistu z třeťáku.Conor Edwards vymetá každou párty v univerzitní Řecké čtvrti stejně jako postele holek ze sesterstev. Zamilujete se do něj dřív, než pochopíte, že kluci jako on nevěnují holkám jako já jediný pohled. Pan Oblíbený mě však zachrání – místo aby se mi vysmál, souhlasí s tím, že se mnou půjde do ložnice a bude předstírat, že jsme na to spolu vlítli.A pak mě naprosto dorazí, když oznámí, že v tom předstírání chce pokračovat. Jak se ukázalo, Conor se rád baví a dál to hrát na holky ze sesterstva mu připadá jako hodně velká zábava.Odolat jeho pohodářské povaze a sexy vzhledu je však skoro nemožné. A navíc si začínám myslet, že v Conorovi se toho možná skrývá víc, než dává sám najevo.
Na stiahnutie
13,19 €

Ako vypiecť s kúzlami


Nenechajte si ujsť knihu, ktorá učarovala porotám tých najprestížnejších ocenení vo svete fantasy a sci-fi literatúry (naj YA v rámci Lodestar Award 2021, udeľovanej spolu s cenami HUGO, cena NEBULA 2020 v kategórii naj YA a middle-grade a ďalšie)! Štrnásťročná Mona nie je ako mágovia poverení obranou mesta. Nedokáže rozkazovať bleskom ani sa zhovárať s vodou. Ona si skrotila a oživila kvások (Bob je však tak trošku agresívny, a tak ho musia držať pod závorou v pivnici) a jej mágia funguje iba na chlieb. Spokojne si žije v pekárni svojej tety, kde učí tancovať medovníčky. Monin život sa však obráti hore nohami, keď nájde v pekárni mŕtvolu. V uliciach jej mesta straší vrah, ktorý poľuje na ľudí s magickými schopnosťami, a zdá sa, že jeho ďalším cieľom je práve Mona. Ibaže v obkľúčenom meste, náhle zbavenom všetkých mágov, je vrah tou najmenšou z jej starostí...
Na stiahnutie
9,79 €

dostupné aj ako:


V knižnej kategórii Young Adults objavíte fascinujúci svet literatúry pre mladých, ktorá kombinuje dobrodružstvo, emocionálnu hĺbku a osobnostný rast.Tieto knihy sú určené pre mladých čitateľov, ktorí hľadajú príbehy, ktoré ich oslovia, inšpirujú a pomáhajú im porozumieť svetu a sebe samým.

Kategória kníh Young Adults je plná rozmanitých žánrov, vrátane romantiky. Prinášame vám silné a autentické postavy, ktoré čelia výzvam, objavujú svoju identitu a nachádzajú svoje miesto vo svete.Knihy z kategórie Young Adults ponúkajú dobrodružstvo, napätie, lásku a komplexné témy, ktoré sa týkajú tém, ktoré sú pre dospievajúcich dôležité a udalostí, ktorými v tomto veku prechádzajú.

Teenageri nájdu v knihách príbehy, ktoré sa ich dotýkajú a otvárajú diskusiu o dôležitých témach, ako je sebaprijatie, priateľstvo, láska, rast, utváranie hodnôt a nájdenie svojho miesta vo svete. Tieto knihy ponúkajú nielen zábavu, ale aj príležitosť na sebarozvoj a porozumenie komplexnosti dospievania.