! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Série


Vládkyně oceli


Ziva porazila válečnici Kymoru, ale cena za výhru je příliš vysoká. Spolu s Kellynem a Petrikem se pustí do závodu s časem, aby zachránila vážně zraněnou Temru. Události se nevyvíjejí dle očekávání a Ziva i Kellyn padnou do zajetí. Ziva tak čelí situaci, ze které měla strach – bude muset vyrábět magické zbraně, které poslouží k ovládnutí světa. Kovárna byla Ziviným bezpečným prostorem, kde ji nemohla dostihnout ani její úzkost. Nyní je to vězení. Kolik toho obětuje, aby zachránila Kellyna a zastavila válku?
Na stiahnutie
17,11 €

Slávna päťka na Cylindrovom vrchu


Julian, Dick, Anna, George a pes Timmy táboria na Cylindrovom vrchu a užívajú si bežné letné aktivity, ako kúpanie sa v jazierku či prieskum jaskyne. No ani tento výlet sa nezaobíde bez poriadneho dobrodružstva! Záhadu zmiznutých lietadiel z neďalekého vojenského letiska sa Päťka rozhodne vyriešiť na vlastnú päsť. Stoja za únosom sympatickí piloti alebo v tom je niečo úplne iné? A čo s tým majú spoločné nezbedné prasiatko a chovatelia motýľov? Všetko sa dozviete v najnovšej časti tejto obľúbenej série!
Na stiahnutie
6,29 €

dostupné aj ako:

Druhé dítě


Jo má náročnou práci a s manželem vychovávají dospívající dceru, se kterou to začíná být čím dál složitější. Zrovna když se ocitne ve fázi, kdy se na ni starosti valí a má pocit, že horší to být nemůže, její nejlepší kamarádka Ginny zemře. Proti vůli manžela se Jo rozhodne, že se ujme kamarádčina syna Victora a vychová ho jako vlastního. Navzdory obavám má Jo pocit, že je to její povinnost: Ginny byla samoživitelka, a kromě Victora žádnou rodinu neměla. O dospívajícího chlapce se tak nemá kdo postarat. Victorův příchod však nabourá křehkou harmonii rodiny a rozšíří trhliny, které se začaly už dávno objevovat v jejím životě i v malé venkovské komunitě. Na povrch se pozvolna dostává tajemství, které zůstávalo dlouho skryté, a jeho odhalení může mít zničující následky.
Na stiahnutie
15,69 €

dostupné aj ako:

Prdiprášok doktora Proktora


Tento titul nájdete v našej ponuke aj v 2-kolekcii alebo 4-kolekcii za skvelú cenu. Detská kniha od najväčšej hviezdy severskej krimi, autora mnohých bestsellerov pre dospelých Jo Nesboa je vtipná, veselá a ako inak, napínavá až po poslednú vetu. Nebezpečenstvo, napätie, šikovnosť a inteligencia, strhujúci dej, všadeprítomný nenásilný humor, to sú ingrediencie, z ktorých Nesbo varí. A keď sa k tomu pridá autorov fantastický rozprávačský talent, jeho knihy sú zrazu najžiadanejšie a najvyhľadávanejšie. Svedčí o tom aj prvý príbeh série, európsky bestseller Prdiprášok doktora Proktora. Zvláštny chlapec Bule a šikovná Lisa sú susedia. Spriatelia sa so zvláštnym vynálezcom doktorom Proktorom. Doteraz neuznaný vedec vynašiel prdiaci prášok a spočiatku nie príliš použiteľná vec sa ukáže ako ten najúžasnejší vynález na svete. Bule s Lisou vymyslia plán, ako by mohli silnejšiu verziu prášku predať NASA. Lenže hrdinom sa do cesty postavia drsní zločinci. Ich pričinením sa Bule, Lisa a doktor Proktor ocitnú vo víre nebezpečných situácií, kde im ide doslova o krk. Ktovie, ako by to dopadlo, nebyť kamarátstva, vynaliezavosti a statočnosti troch hrdinov. Knižku ilustroval popredný nórsky ilustrátor Per Dybvig a je vhodná pre čitateľov od 8 rokov. V anglickom jazyku vyšla pod názvom Doctor Proctor's Fart Powder.
Na stiahnutie
10,49 €

Časovaňa doktora Proktora


Tento titul nájdete v našej ponuke aj v 2-kolekcii alebo 4-kolekcii za skvelú cenu. Ďalšie zábavné pokračovanie napínavých príbehov o zvláštnom doktorovi Proktorovi, v ktorom ho slávny autor Jo Nesbo vyšle na bláznivú jazdu časom. Doktor Proktor putuje pomocou svojho vynálezu časovane do Paríža, aby znovu našiel svoju dávnu lásku Julietu Margarínovú. Lenže to by nebol Jo Nesbo, aby nevložil do príbehu napätie. Všetko sa to začne vo chvíli, keď Lisa dostane od Proktora zvláštnu šifrovanú správu s volaním o pomoc. Doktor Proktor sa nemôže bez pomoci dostať späť. Prečo je jeho správa zašifrovaná? Hrozí mu nebezpečenstvo? Lisa a Bule vyrážajú na cestu do minulosti, zázračným kúpeľom sa ocitnú v Paríži spred štyridsiatich rokov. A tu sa končí sranda, ale nie humor. Začína sa boj o záchranu doktora Proktora. Knižku ilustroval popredný nórsky ilustrátor Per Dybvig a je vhodná pre čitateľov od 8 rokov. V anglickom jazyku vyšla pod názvom Doctor Proctor's Fart Powder: Bubble in the Bathtub.
Na stiahnutie
10,49 €

Eugen Onegin


Eugen Onegin je román vo veršoch, ktorý sa pokladá za vrcholné dielo A. S. Puškina. Eugen je cynický mladý muž, švihák a bohém z vyššej spoločnosti, znudený životom, plesmi, večierkami, konvenciou a pretvárkou. Ide o "zbytočného človeka", ktorý žije bez cieľa, hľadá sám seba, no pritom zraňuje ľudí vo svojom okolí a nakoniec aj sám seba. Mnohí mladí muži by sa iste v jeho osobe spoznali, lebo hoci sa príbeh odohráva v 19. storočí, ľudská psychika sa nemení tak rýchlo ako spoločnosť.
Na stiahnutie
17,49 €

Hledání Phoebe


Phoebe má ráda pravidla. Jenže život se pravidly pokaždé neřídí. Phoebe je na spektru. Nejraději zůstává ve své komfortní zóně, chodí na procházky se psem, píše fantasy a jako každý teenager se snaží přežít školu. To všechno se musí ideálně odehrát s co nejmenším počtem mimořádných událostí, které by narušovaly zajetý řád. Když se její nejlepší (a jediná) kamarádka Bethany vzbouří proti své rodině a najde si přítele, Phoebe neochotně souhlasí, že ji bude krýt. To ovšem ještě netuší, co všechno svým slibem způsobí. Zanedlouho řeší problémy, které nikdy řešit nemusela — jako je lhaní, podvádění nebo matoucí politika školního šachového klubu. Porušování pravidel nikdy nebylo Phoebe vlastní, ale když události naberou nečekaný spád, uvědomí si, že se v ní možná ukrývá víc, než si kdy dokázala představit…
Na stiahnutie
13,19 €

dostupné aj ako:

Zámek


Zámek – nedokončený román Franze Kafky z roku 1922 – znovu a znovu oslovuje, znovu vybízí k interpretaci a ukazuje možnosti chápání literárního díla. Hrdina K., který se vydává za zeměměřiče, přichází do vesnice a marně se pokouší kontaktovat úředníky ze zámku. Prožívá milostný vztah s výčepní Frídou. Bezvýsledně usiluje o uznání své profese a existence. Naše edice představuje první překlad do češtiny podle kritického německého vydání. Kniha vychází padesát let od posledního překladu a devadesát let od úmrtí autora.
Na stiahnutie
15,69 €

dostupné aj ako:

Veterinářka vypráví


Kniha příběhů terénní veterinářky Lýdie Sukové a jejích zvířecích pacientů si získá srdce každého milovníka zvířat. Poznáte osudy koní, kteří statečně bojují o život, budete chytat aru v nákupním centru, dopékat štěňata v troubě nebo bojovat o život srnčete, které přišlo o matku. Nahlédnete také do Zoo Děčín, kde autorka již 10 let působí. Dopadne dobře operace mravenečnice? A podaří se zachránit život opičce, kterou návštěvníci nakrmili přes mříže? Budete se smát, budete smutní i dojatí. A bude vás to bavit!
Na stiahnutie
12,00 €

dostupné aj ako:

Nejmenší společný násobek


První díl autobiografické trilogie z Helsinek — román odehrávající se ve čtyřech dnech, a přitom během několika desetiletí Po náhlé smrti otce se žena středního věku vrací ve vzpomínkách do dětství, které prožila ve čtyřicátých a padesátých letech dvacátého století. Otcova odměřenost a komunistické ideály, matčina nespoutanost a bezstarostnost, svérázné tety, první lásky, ale i rozporuplné pocity ze sebe samé a zárodky hledání vlastní identity… Holčička, která chtěla být klukem, se stává pozorovatelkou vlastního života. Z okouzlujících, radostných, snových, ale i jadrných a melancholických střípků skládá Saisio jedinečnou a mnohovrstevnatou mozaiku, v níž se stírají hranice mezi vyprávěním, vzpomínkami a skutečností.
Na stiahnutie
12,29 €

dostupné aj ako:

Rozhovor Majstra s hlúpym žiakom


Boris Filan vydáva knižku, aká sa píše roky; a preto sa dá aj roky čítať. Formou dialógov Majstra so žiakom , bonmotmi a anekdotami si uťahuje zo všetkého vážneho. S neobyčajnou otvorenosťou hovorí svoje názory na lásku, na priateľstvo, na hriechy. Spochybňuje všetko, čo sa tvári ako dôležité. Tá knižka je čistá a zábavná ako vodka. Lákavá, sladká aj trpká ako hrozienka a mandle. Je radostná a nebezpečná ako sex bez ochrany.
Na stiahnutie
6,99 €

dostupné aj ako:

Mrtvá říše


Po únosu povstaleckou skupinou se Brexley ocitá v nelítostném světě politiky, kde se lidé ani fae neohlížejí na následky. Život jí neulehčuje ani to, že její spojení s nechvalně proslulým Warwickem den ode dne sílí. Navíc se všude šeptá o mocné kouzelné substanci a Brexley její pouto k fae knize přivede o krok blíž k odpovědím, které hledá. Jakmile však jednou otevře zapovězené dveře, vyvalí se z nich všechna tajemství minulosti. Pravdy, kterým nedokáže čelit. A zrady, které tnou až na kost.
Na stiahnutie
15,64 €

Deň


Piaty apríl 2019. Na domácej idylke v útulnom brooklynskom dome sa objavujú trhliny. Dan a Isabel, manželia, ktorých vzťah nie je ideálny, sú obaja citovo naviazaní na Isabelinho mladšieho brata Robbieho. Robbie, ktorý býva v podkroví nad ich bytom, práve prekonáva krízu z rozchodu s priateľom a vytvoril si zidealizovaný falošný profil na Instagrame. Danov a Isabelin desaťročný syn Nathan zatiaľ podniká prvé neisté kroky smerom k nezávislosti a ich päťročná dcéra Violet sa snaží prehliadať narastajúce napätie medzi rodičmi. Piaty apríl 2020. Z brooklynského domu sa počas lockdownu stáva väzenie. Violet je posadnutá bezpečnosťou svojej rodiny, Nathan sa pokúša obísť jej pravidlá. A Robbie uviazol na Islande v horskom zrube, kde mu robia spoločnosť len vlastné myšlienky a jeho tajný instagramový život. Piaty apríl 2021. Rodina sa po ťažkej kríze vyrovnáva s novou, úplne odlišnou realitou a s tým, čo sa naučili o sebe aj o ostatných. Román Deň Michaela Cunninghama je detailnou a prenikavou meditáciou o láske a strate, o zápasoch a obmedzeniach rodinného života, o tom, ako žiť spolu i bez seba.
Na stiahnutie
12,50 €

dostupné aj ako:

Noc špatných polibků


Na rozlučce se svobodou je dovoleno vše, tím spíš když si nevěsta přeje divokou jízdu. Zapomíná však, že jí i jejím bývalým spolužačkám už dávno není dvacet a že je doma třeba čekají závazky, které by s tím tak docela nesouhlasily. Krátké vybočení ze stereotypu nezůstane bez následků a přinese nejen obnovení starých vazeb, ale pro některé znamená i bolestné odkrytí pravdy o jejich životě, který si kdysi představovaly úplně jinak. Společným jmenovatelem a tématem k řešení se tak stávají nejen jejich partnerské vztahy, ale i vztah k sexu a vlastnímu ženství.
Na stiahnutie
7,95 €

dostupné aj ako:

Půlnoc v útulku


Pejsek MahDi a jeho dvounohá máma – veterinářka – jsou sehraná dvojka. Co na tom, že MahDi má jen tři tlapky, když má srdce na správném místě. Na veterinární klinice a v místním útulku se totiž stále něco děje, a tak mají práce nad hlavu. Když musí vedoucí útulku Mike do nemocnice, nastoupí za něj nový pečovatel Huck. Problém je, že nemá rád zvířata. Dokáže MahDi a jeho zvířecí kamarádi pes Ozzi a jednooký kocour Domino zabránit tomu, aby napáchal víc škody než užitku?
Na stiahnutie
11,23 €

Dobrodružství medvídka Paddingtona - Čtyři roční období


Vítejte ve světě medvídka Paddingtona. V téhle krásné knížce se dozvíte, co dělá Paddington po celý rok. Na jaře spolu s ním pohlídáte kuřátka, která se mají klubat z vajíček, v létě se zúčastníte sportovního dne Brownových, na podzim si s medvídkem zachytáte padající listí pro splnění tajného přání a v zimě pomůžete Paddingtonovi hledat ztracenou čepici od tety Lucy. Otevřete knížku, pohádka začíná!
Na stiahnutie
10,25 €

Panenky z ku-ku-kuřice


Karlík tráví léto u babičky na venkově, ale někdo mu prázdniny neustále kazí. Protivná sestřenice Týna! Pořád se mu pošklebuje – Karlík totiž zadrhává v řeči. A tak je raději sám. Jednoho dne uvidí u babiččiných záhonků maličké stopy a najde i botičku. Kdo ji ztratil? Skřítci přece neexistují. Karlík se rozhodne vypátrat, co to znamená. Vydá se na průzkum a objeví neuvěřitelné bytosti. Mohl by se snad stát jejich kamarádem?
Na stiahnutie
13,19 €

Fotbalové přání


Vojta odmítl nabídku Slavie, aby mohl s nejlepším kamarádem Matějem dál kopat za FK Podolí. Společně s celým týmem vyjíždějí na mezinárodní turnaj. Páni, zahrají si proti Barceloně, Manchesteru i Marseille! A skoro to vypadá, že by to nemuselo být naposledy… Nerozluční spoluhráči Vojta a Matěj opět vbíhají na zelený pažit! Ale jen jednoho z nich tam čeká bolestivá zkušenost… Dokáže se zvednout?
Na stiahnutie
10,25 €

Anatomie srdce


Beatrix Adamsová přesně ví, jak stráví léto před maturitním ročníkem. Je odhodlaná jít ve stopách da Vinciho a pustit se do něčeho, co jí poskytne výhodu ve výtvarné soutěži sponzorované muzeem: chce vytvářet dokonalé anatomické kresby. K tomu ale potřebuje vidět skutečné mrtvoly… naživo. Pokusí se proto dostat do nemocničního programu, aby mohla docházet na pitevnu, a cestou domů potká v nočním autobusu tajemného Jacka, který její plány obrátí úplně naruby.
Na stiahnutie
13,68 €

Spomínate si na svoju prvú knihu? Na knihu, ktorú vám rodičia čítali ako úplne prvú? Spomínate si na prvú knihu, ktorú ste zvládli prečítať úplne sami? Pamätáte si ešte na prvú knihu od vášho obľúbeného autora, ktorú ste chytili do rúk? Sme si istí, že pamätáte. Musia to byť nádherné spomienky. Tak prečo niečo také nesprostredkovať aj vaším deťom?

Tlačená kniha má v súčasnosti veľkú konkurenciu. Napriek tomu si môžete všimnúť, že knihy veľmi priťahujú deti už od mala. Akokeby mali okolo seba nejakú čarovnú moc. Keď sú deti už staršie, majú čoraz viac iných záujmov, ale knihy čítajú stále. V predpubertálnej fáze deti už začínajú obľubovať nejakého konkrétneho spisovateľa a to, čo (a koľko) v tomto období prečítajú, má vplyv na ich uvažovanie a konanie v budúcnosti. V puberte má dieťa už veľmi veľa rôznych podnetov, preto je ťažké niečím ho zaujať, no pokiaľ mu ponúknete dostatočne kvalitné a pútavé knihy, môžete si byť istý, že sa čítanie dostane na pomyselný zoznam jeho záujmov.

Medzi najvýznamnejších ľudí, ktorí boli v detstve ovplyvnení knihami, patria napríklad Ronald Reagan, Mark Zuckenberg alebo Albert Einstein. Knihy, ktoré v detstve prečítali, im veľmi pomohli, motivovali ich a inšpirovali k tomu, čo robili v dospelosti.

V našom kníhkupectve si veľmi dobre uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou detstva a dospievania je čítanie. Preto u nás nájdete veľa kvalitných kníh práve pre túto vekovú kategóriu.

Kategória kníh pre deti a mládež je plná vzrušujúcich príbehov, dobrodružstiev a vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu deťom objavovať radosť a význam čítania.

Nájdete tu široký výber kníh pre deti od najlepších autorov z celého sveta. Od klasických rozprávok a dobrodružných príbehov až po vzdelávacie knihy, encyklopédie a knihy o vede. S knihami pre deti a mládež je rozvíjanie lásky k čítaniu a vzdelávaniu jednoduché a príjemné.

Naše knihy pre deti a mládež sú starostlivo vybrané, aby poskytovali zábavu a vzdelávanie zároveň. Sme presvedčení, že čítanie je skvelý spôsob, ako rozvíjať fantáziu, kreativitu a jazykové schopnosti vašich detí. Preto sa zameriavame na knihy, ktoré sú súčasné, inšpiratívne a relevantné pre dnešnú mladú generáciu.

V kategórii kníh pre deti a mládeš nájdete knihy pre najmenších, rozprávky, knihy o dobrodružstve, napätie, western, knihy pre young adults, fantasy knihy a knihy o upíroch , príprava do školy, pracovné zošity, encyklopédie pre deti a mládež, knihy v cudzom jazyku, knihy pre dievčatá, aj pre chlapcov, knihy o dospievaní, bájky a povesti, náboženskú literatúru pre deti.