! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Série


Smrt ve žluté mlze


Už odedávna docházelo k pokusům o válečné využití chemických látek. Ale skutečná chemická válka se zrodila až při legendárním chlorovém útoku, který podnikli Němci za první světové války u belgické obce Yprés 22. dubna 1915. Od té doby je za „otce“ moderního chemického válčení považován německý chemik světového významu, nositel Nobelovy ceny Fritz Haber (1868–1934), univerzitní profesor demokratických zásad, vědec, technik i manažer, zároveň však ctižádostivý patriot, neváhající pomoci své válčící vlasti kontroverzním bojovým prostředkem. K Haberovým obdobným aktivitám patří i jeho podíl na zajištění potřebného rozsahu německé výroby výbušnin za první světové války, zčáti též na vzniku Cyklonu B, jenž dosáhl temné proslulosti až po Haberově mrti v souvislosti s nástupem nacismu.
Predaj skončil
4,89 €

dostupné aj ako:

Můj bratr Che


Dne 9. října 1967 byl ve vesničce La Higuera bolivijskými jednotkami zavražděn marxistický partyzánský vůdce a hrdina kubánské revoluce Ernesto "Che" Guevara. Když se z novinových stránek jeho rodina dozvěděla o jeho smrti, rozhodla se, že už o něm nikdy veřejně nepromluví. Půl století poté ale jeho nejmladší bratr, Juan Martin, mlčení prolomil. Tato unikátní autobiografie, již uvazuje předmluva profesora Josefa Opatrného, přináší čtenářům vůbec poprvé důvěrný pohled na asi největší ikonu světového revolučního hnutí. Autor vedle vzpomínek na staršího bratra, rodinné zázemí Guevarů a příhody, jež spolu zažili, přibližuje rovněž elektrizující atmosféru revoluční Kuby v době kubánské revoluce, kdy bezprostředně po vítězství Castrových barbudos v roce 1959 celá rodina strávila několik měsíců na ostrově po boku již legendárního El Che.
Predaj skončil
8,29 €

dostupné aj ako:

Vianočné dni


Všetci milujeme vianočné príbehy. Počas dvanástich dní Vianoc tradične oslavujeme a obdarúvame sa. Existuje lepší spôsob, ako si uctiť tradíciu, než príbehom? Čítajte tieto príbehy pri ohni či v snehu. Čítajte ich cestou domov na sviatky. Darujte ich priateľom, pekne zabalené urobia radosť tomu, koho milujete.
Predaj skončil
8,40 €

Středověký šperk


Předkládáná monografie představuje první komplexní zpracování středověkých šperků uložených v depozitářích muzeí, galerií a archeologických institucí na jižní Moravě. Autorka do kolekce zahrnula předměty ze 79 lokalit, a to 45 z intravilánu měst, 11 z výzkumu hradů a 23 z výzkumu současných i zaniklých vsí a polokulturních lokalit. Výběr se omezil na období vrcholného středověku, tj. 13. až 15. století, s možnými časovými přesahy do staršího i mladšího období. Hlavní část práce tvoří katalog předmětů, které jsou kresebně nebo fotograficky dokumentovány a detailně popsány. Katalog je v plném znění publikovaný elektronicky v Digitální knihovně FF MU. V analytické části práce jsou šperky zhodnoceny z hlediska typologie a morfologie, včetně komparace s nálezy z jiných lokalit a jsou zasazeny do dobového kontextu ve smyslu funkčním, estetickém i symbolickém.
Predaj skončil
29,75 €

dostupné aj ako:

Páratlan nyár


„Egy kézzelfogható élmény Morgan Matson tollából, amely talán ténylegesen kiszakítja a tiniket a közösségi média világából, míg be nem fejezik a könyvet.” - Booklist Sloane kirángatta Emilyt a csigaházából és egy teljesen más életszemléletet mutatott neki. Életük legjobb nyarára készültek, amikor Sloane egyszer csak eltűnt és csupán egy listát hagyott maga után. A listán tizenhárom feladat szerepelt, amelyekre Emily amúgy soha nem vállalkozott volna. De mi van, ha a feladatok teljesítésével Sloane nyomára bukkanhat? Almaszedés éjszaka? Persze. Elég könnyűnek tűnik. Táncolj hajnalig? Miért ne? Csókolj meg egy idegent? Őőő… Emily belevágott a váratlan nyári kalandba Frank Porter segítségével (ami szintén váratlan volt), hogy teljesítse az összes feladatot. Ki tudja, mire jön rá a végén? Meztelen csobbanás? Várj! Hogy mi? Morgan Matson a kortárs ifjúsági irodalom legmagávalragadóbb, California Book-díjas szerzője, aki őszinte történeteket ír a családról, a barátságról és az első szerelemről.
Predaj skončil
8,83 €

dostupné aj ako:

Az örökkévalóság kereke


A népszerű Köztesvilág-trilógia befejező része Joey Harker soha nem akart vezető lenni. De most, hogy a Dereséj a küszöbön áll, mindenki tőle várja a megoldást, ezért muszáj a sarkára állnia, ha meg akarja menteni a Köztesvilágot, a Multiverzumot és minden egyebet is a kettő között. Az örökkévalóság kereke a Köztesvilág-trilógia fordulatos és letehetetlen befejezése, benne idő- és térugrásokkal, mágiával, természettudománnyal és egy fiatal fiú átalakulásával, akinek gyermekből férfivá kell válnia ahhoz, hogy beteljesítse a végzetét.
Predaj skončil
5,58 €

dostupné aj ako:

Lajkni mě!


Ester snad vždycky patřila k nejzodpovědnějším lidem ve svém okolí. Andy, který už deset let hrdě nosí titul "král českého internetu", na druhou stranu význam slova zodpovědnost nikdy plně nepochopil. Až se s tímle chlápkem bude muset Ester vypořádat, když k tomu má ještě novou spolubydlící, která je podle všeho nejhodnější člověk na světě a která Ester tím pádem hrozně štve, jednoho ulítlého bratra a jednu malou velmi živou neteřinku, bude to boj nejen o její srdce ale hlavně o její zdravý
Predaj skončil
3,00 €

Mária Terézia


Spoznajte kľúčové okamihy vlády Márie TerézieAké boli kľúčové okamihy vlády Márie Terézie? Barokové obdobie, do ktorého sa jediná česká panovníčka narodila, bolo bohaté na kultúru i množstvo povier a predsudkov. Objavovalo sa niekoľko zázračných a pozoruhodných udalostí, ktoré ovplyvňovali dobu aj vnútorný svet panovníčky – jej vzťahy k cirkvi a náboženskej viere. Autor sa tak zamýšľa aj nad rozporuplnosťou vlády Márie Terézie a nad jej prínosom do reformného úsilia, ktoré je pre jej vládu príznačné.
Predaj skončil
7,00 €

Nočné mory!


Už nikdy nebudete spať ako predtým!Charlie Laird sa už tri mesiace poriadne nevyspal. Len čo zavrie oči, ocitne sa vo svete, ktorý sa hemží čarodejnicami, škriatkami, hadmi, upírmi a všemožnými hrôzostrašnými výplodmi ľudskej fantázie. Strašia tu dokonca i klauni či huňaté biele králiky s vražednými zubami! Jedna nočná mora je však zo všetkých najhoršia a Charlie si s ňou musí poradiť, inak sa z ríše zlých snov už nikdy nedostane a privedie do záhuby aj svojich kamarátov, rodinu a celé mesto... Podarí sa mu nabrať odvahu a čeliť tomu, čo ho najviac desí?
Predaj skončil
9,10 €

Poppy Mayberryová: Narodená v pondelok


Predstavte si, že by váš učiteľ dokázal čítať myšlienky len preto, že sa narodil vo štvrtok a váš spolužiak vedel vrátiť čas, pretože sa narodil v stredu. Trochu šialené, čo poviete? Lenže v meste Nova je to úplne normálne! Poppy Mayberryová by mala vedieť premiestňovať predmety z miesta na miesto len silou svojej vôle, narodila sa totiž v pondelok. Jej schopnosti sú však chabé, takže je viac ako pravdepodobné, že keď bude presúvať tanier so špagetami, neskončí na stole, ale na niečej hlave. Preto má ísť Poppy do letnej školy, aby svoje nadanie zdokonalila. Na rovnaké miesto, bohužiaľ, pošlú aj jej úhlavnú nepriateľku, dokonalú Ellie Prestonovú. Prečo sa len Poppy nenarodila v piatok? To by dokázala ľahko zmiznúť...
Predaj skončil
5,60 €

Šibalské pokusy pre všetkých výmyselníkov


Fontána z koly a 33 ďalších superšibalských trikov a pokusov, ktoré na školských labákoch určite nerobíte! Prekvap svoje okolie bombastickými efektmi – podomácky vyrobenými bleskmi, hranatými paradajkami, snehom v lete či explodujúcou bombou z koláča. Zároveň sa naučíš kopec vecí z fyziky, chémie a biológie. Pomocou merača šibalskosti na konci knihy sa môžeš porovnať so svojimi kamošmi a zistiť, kto z vás je najväčší expert na výmysly.
Predaj skončil
4,20 €

Caraval


Ak ste o Caravale počuli čokoľvek, nevyrovná sa to skutočnosti. Je to viac ako hra. Je to mágia! Scarlett ho chcela vždy zažiť a tento rok konečne dostala pozvánku. Lenže vzápätí jej sestru Tellu unesie tajomný režisér celého predstavenia. Niet sa čoho báť, Caraval je predsa iba ilúzia... Ale čo ak nie? Nech už je to akokoľvek, Scarlett ním musí prejsť aj so zlomeným srdcom a nájsť sestru, kým sa spustí nebezpečný dominový efekt následkov a navždy ju stratí.
Predaj skončil
8,40 €

Princezná Zrkadlenka


Lenka je úplne obyčajné dievča, má rada ružovú a všetko princeznovské. No čo asi urobí, keď k nej zo zrkadla vykĺzne jej odraz a tvrdí, že je princezná? Čo už by mohla spraviť? Musí princeznú Zrkadlenku čo najskôr dostať späť do zrkadla. No nebude to také ľahké! Neveríte? Veď si to prečítajte. Komu sa kniha môže páčiť: Všetkým dievčatám, ktoré sa túžia stať princeznami.
Predaj skončil
3,49 €

dostupné aj ako:

Stíny nad Belgií


Nedávné teroristické útoky oživily diskuse o Belgii jako zemi původu islámských teroristů a také o frapantní liknavosti belgických bezpečnostních složek. Odkrývají se ale i jiná temná místa z belgické minulosti: dodnes neodhalená tzv. banda vrahů z Brabantska podnikla v 80. letech sérii absurdních teroristických útoků s desítkami obětí, je tu i případ vraha a pedofila Dutrouxe. Kritika tehdejšího vyšetřování mířila přímo do sama sebe paralyzující struktury belgické státní správy… Svérázný belgický státní systém, svérázná mentalita lidí, těžký stín ležící nad zemí od 19. století, kdy byla kolonie Belgické Kongo místem tak strašlivých masakrů, že jsou v Belgii dodnes tabu. To vše přežívá dodnes. Hlavní země Evropy je krásná, ale stíny nad ní se nedají rozehnat. Autor prožil v Belgii několik let a svou prací překládá českému čtenáři ojedinělý pohled na tuto zemi.
Predaj skončil
4,39 €

dostupné aj ako:

Kráska a geek


Sam Kinnison je geek, no vôbec mu to neprekáža. Má svoje horory, zopár svojských kamošov a World of Warcraft. Pokiaľ sa v jeho izbe nezjaví samotná princezná Leia, nepovažuje za nutné akokoľvek riešiť existenciu ženského pohlavia. Keď sa Sam stretne s Camillou, je odhodlaný ju ignorovať. Je síce krásna a priateľská, ale do jeho sveta vôbec nezapadá. Lenže aj Camilla je svojím spôsobom zvláštna a rozhodne sa, že Sam sa stane súčasťou jej života, či už on chce, alebo nechce. Sam vždy veril, že všetko, čo potrebuje vedieť, sa naučí z filmov... teraz však zisťuje, že sa zrejme nedíval na tie správne.
Predaj skončil
8,40 €

Detektívna kancelária Leo & Leo: Tvrdohlavý papagáj


Telefonát britskej kráľovnej, papagáj so zlou náladou, tajomný mayský chrám a ako stopa obal od žuvačky. Druhý prípad pre detektívnu kanceláriu Leo & Leo. Profesorovi, najnebezpečnejšiemu zločincovi na svete, je v pätách tajný agent britskej kráľovnej, lenže zrazu bez stopy zmizne. Profesorove plány pozná len Lora, papagáj kráľovskej tajnej služby, ktorá však mlčí. Leonia s Leonardom dostanú za úlohu papagája rozhovoriť. Prv než sa nazdajú, ocitnú sa uprostred nepreniknuteľného pralesa v Guatemale. Prezradí im Lora svoje tajomstvo? Je Profesor bližšie, než si myslia? Čo o tom vie bláznivý barón z domčeka na strome? A kto je vlastne Xotichotxli? Pomôžte Leonii a Leonardovi vyriešiť prípad. Čaká na vás vyše 30 tajomných hádaniek. Niekedy máte riešenie priamo pod nosom, inokedy musíte dobre uvažovať a kombinovať.
Predaj skončil
4,90 €

Prvá


Selekcia sa blíži k záveru a v súťaži zostali len 4 dievčatá. America je pevne rozhodnutá získať Maxona pre seba, a hoci sa opätovne zblížili, Maxon stále netuší, kto je Aspen. Boje s rebelmi sa stupňujú, a keď vážne ohrozujú aj Americinu rodinu, rozhodne sa s nimi vyjednávať. Zúfalé boje prinesú rodinám nečakané odhalenia a zdrvujúce tragédie. Maxon napokon odhalí, kto bol Americinou tajnou láskou, a jej pozícia v selekcii je vážne ohrozená. Tým sa však prekvapenia nekončia...
Predaj skončil
10,50 €

Elita


Z 35 dievčat v Selekcii zostalo už len 6 elitných súperiek. America spolu s nimi naďalej bojuje o lásku princa Maxona, avšak stále si nie je istá, komu skutočne patrí jej srdce. Keď je s Maxonom, srdce sa jej chveje vzrušením, no zároveň sa obáva ich spoločnej budúcnosti. Pri Aspenovi, prvej veľkej láske, zas nedokáže zabudnúť na všetko krásne, čo spolu zažili. Elitné dievčatá sú však odhodlané získať princa za každú cenu. Konkurencia je stále tvrdšia, a preto sa aj America musí rozhodnúť.
Predaj skončil
10,50 €

Doklady raného náboženstva Churritov v starovekom Urkeši


Nejvíc dokladů umožňujících poznat náboženství churritské populace, obývající v minulosti regiony starověkého Předního východu, pochází z 2. tisíciletí před n. l. Už méně je však probádané rané období churritských dějin a jejich náboženských představ, které je možné datovat do 3. tisíciletí před n. l. Kniha mapuje tuto etapu prostřednictvím materiální kultury a písemných pramenů z lokality Tell Mózán, na území které se v starověku rozprostíralo město Urkeš. Důležitým doplňkem tohoto postupu jsou i data z jiných oblastí. Je zřejmé, že v Urkeši měly výrazné zastoupení nejstarší známé churritské kulturní prvky, i když zanedbatelné nejsou ani vlyvy akkadské. Na základě doposud učiněných objevů jsou identifikovány náboženské prvky spojené s městem a je poukázáno na ty, které je možné charakterizovat jako churritské.
Predaj skončil
11,50 €

dostupné aj ako:


Spomínate si na svoju prvú knihu? Na knihu, ktorú vám rodičia čítali ako úplne prvú? Spomínate si na prvú knihu, ktorú ste zvládli prečítať úplne sami? Pamätáte si ešte na prvú knihu od vášho obľúbeného autora, ktorú ste chytili do rúk? Sme si istí, že pamätáte. Musia to byť nádherné spomienky. Tak prečo niečo také nesprostredkovať aj vaším deťom?

Tlačená kniha má v súčasnosti veľkú konkurenciu. Napriek tomu si môžete všimnúť, že knihy veľmi priťahujú deti už od mala. Akokeby mali okolo seba nejakú čarovnú moc. Keď sú deti už staršie, majú čoraz viac iných záujmov, ale knihy čítajú stále. V predpubertálnej fáze deti už začínajú obľubovať nejakého konkrétneho spisovateľa a to, čo (a koľko) v tomto období prečítajú, má vplyv na ich uvažovanie a konanie v budúcnosti. V puberte má dieťa už veľmi veľa rôznych podnetov, preto je ťažké niečím ho zaujať, no pokiaľ mu ponúknete dostatočne kvalitné a pútavé knihy, môžete si byť istý, že sa čítanie dostane na pomyselný zoznam jeho záujmov.

Medzi najvýznamnejších ľudí, ktorí boli v detstve ovplyvnení knihami, patria napríklad Ronald Reagan, Mark Zuckenberg alebo Albert Einstein. Knihy, ktoré v detstve prečítali, im veľmi pomohli, motivovali ich a inšpirovali k tomu, čo robili v dospelosti.

V našom kníhkupectve si veľmi dobre uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou detstva a dospievania je čítanie. Preto u nás nájdete veľa kvalitných kníh práve pre túto vekovú kategóriu.

Kategória kníh pre deti a mládež je plná vzrušujúcich príbehov, dobrodružstiev a vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu deťom objavovať radosť a význam čítania.

Nájdete tu široký výber kníh pre deti od najlepších autorov z celého sveta. Od klasických rozprávok a dobrodružných príbehov až po vzdelávacie knihy, encyklopédie a knihy o vede. S knihami pre deti a mládež je rozvíjanie lásky k čítaniu a vzdelávaniu jednoduché a príjemné.

Naše knihy pre deti a mládež sú starostlivo vybrané, aby poskytovali zábavu a vzdelávanie zároveň. Sme presvedčení, že čítanie je skvelý spôsob, ako rozvíjať fantáziu, kreativitu a jazykové schopnosti vašich detí. Preto sa zameriavame na knihy, ktoré sú súčasné, inšpiratívne a relevantné pre dnešnú mladú generáciu.

V kategórii kníh pre deti a mládeš nájdete knihy pre najmenších, rozprávky, knihy o dobrodružstve, napätie, western, knihy pre young adults, fantasy knihy a knihy o upíroch , príprava do školy, pracovné zošity, encyklopédie pre deti a mládež, knihy v cudzom jazyku, knihy pre dievčatá, aj pre chlapcov, knihy o dospievaní, bájky a povesti, náboženskú literatúru pre deti.