! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Hudba a filmy - Rozprávky strana 9 z 11

Rozprávka - Ako išlo vajce na vandrovku/O veternom kráľovi CD


Ako išlo vajce na vandrovku Na motív ľudovej rozprávky napísal Ivan Stanislav Scénická hudba Viktor Szarka Účinkujú: Vajce – Marián Labuda Kačka – Oľga Šalagová Vôl – Peter Debnár Rak – Vladimír Slosjar Moriak – Vladimír Kostovič Kohút – Oldo Hlaváček Baba – Eliška Müllerová Zbojníci – Marián Gallo, Ľubo Gregor, Pavol Mikulík Réžia: Ivan Stanislav Dramaturgia: Elena Matulayová Zvuková réžia: Peter Smolinský Hudobná réžia: Ján Lauko Štúdiový orchester diriguje autor Cover © Zdena Vojtková O veternom kráľovi Na motív ľudovej rozprávky napísal Ivan Stanislav Scénická hudba Viktor Szarka Účinkujú: Kráľ Vladimír – Štefan Kvietik Princ Vladislav – Maroš Kramár Princezná Ľudmila – Zdena Studenková Kačka – Zora Kolinská Mravec – Emília Tomanová Včelia kráľovná – Božidara Turzonovová Veterný kráľ – Andrej Hryc Réžia: Ivan Stanislav Dramaturgia: Elena Matulayová Hudobná réžia: Gustáv Šorál Technická spolupráca: Igor Adamec Hrá štúdiová skupina Zoltána Janikoviča, diriguje autor Cover © Zdena Vojtková
Vypredané
7,59 € 7,99 €
  • 5 /5

Rozprávka - Ťahal dedko repku CD (kartón)


CD obsahuje: - Ťahal dedko repu - Ako išiel dedko na jarmok - Hrnček - Kto sa koho naľakal Účinkujú: Ján Gallovič, Dušan Trageľ, Adela Gáborová, Petra Bošanská, Peter Gecík, Henrieta Mičkovicová, Kristína Kováčiková, Ján Mistrík, Soňa Ulická, Ľuba Očková, Ladislav Konrád
Vypredané
7,59 € 7,99 €

Rozprávka - Soľ nad zlato/Poľovník Manuk CD


Soľ nad zlato Na námet ľudových rozprávok zo zbierky Pavla Dobšinského napísal Ivan Stanislav Scénická hudba Ali Brezovský Účinkujú: Rozprávač – Gustáv Valach Maruška – Ida Rapaičová Kráľ – Dušan Blaškovič Starká – Mária Hájková Stredná princezná – Andrea Bugošová Staršia princezná – Zita Furková Kuchár – Vlado Müller Trpaslík – František Gervay Réžia: Ivan Stanislav Dramaturgia: Elena Matulayová Hudobná réžia: Igor Boháčak Zvuková réžia: Gustáv Šoral Štúdiový orchester diriguje autor Cover © Jan Trojan Poľovník Manuk Na motívy arménskej ľudovej rozprávky napísala Božena Čahojová a Elena Matulayová Scénická hudba Igor Bázlik Účinkujú: Manuk – Ľubo Roman Matka – Hana Kováčiková Princezná – Helena Húsková Šach – Eduard Bindas Vezír – Ivan Krivosudský Pestúnka – Viera Bálinthová Dievča – Táňa Hrivňáková Žena – Mária Hájková Otrokyňa – Soňa Ulická Stráž – František Obžera Velitelia – Gustáv Legéň, Zoro Laurinc, Ján Valentík, Jozef Longauer, Vladimír Minarovič, Július Paluš Z knihy rozprávok Krása nevídaná, Ktorú preložila a upravila Mária Ďuríčková Réžia: Ria Páldiová Dramaturgia: Dagmar Venzarová Hudobná réžia: Ján Lauko Zvuková réžia: Jozef Hanák Hrá štúdiový orchester Zoltána Janikoviča, diriguje autor Cover © Kristína Hargašová
Vypredané
7,59 € 7,99 €
  • 5 /5

Rozprávka - Najkrajšie rozprávky J. Krónera 08 (J.Króner) CD


Osme pokračovanie úspešnej edície. Tentokrát najobľúbenejšie rozprávky nielen Janka Kronera, ale hlavne detských poslucháčov a neraz aj ich rodičov. Veď ktorý rodič si nevypočuje rád so svojím dieťaťom o Červenej čiapočke, ako dopadne Dievčatko so zápalkami, a nevyberie sa spolu s ním do Medovníkovej chalúpky. CD v trvaní takmer 80 minút obsahuje sedem najpopulárnejších rozprávok.
Vypredané
4,74 € 4,99 €

Rozprávka - Najkrajšie rozprávky Boženy Němcovej 05 (J.Króner) CD


Rozprávky od Boženy Němcovej v podaní Jána Kronera si určite s radosťou vypočuje každé dieťa a nie raz! Dajte deťom na dobrú noc okrem bozku a pohladenia aj krásnu rozprávku. Vitajte v našej ríši rozprávok.
Vypredané
4,74 € 4,99 €

Rozprávka - Najkrajšie rozprávky bratov Grimovcov 04 (J.Króner) CD


CD s úspešnými rozprávkami bratov Grimmovcov narozprával Ján Króner. Známe rozprávky bratov Grimmovcov, akými nepochybne sú Kráľ Drozdia brada, Medovníková chalúpka, O kocúrovi, kohútovi a kose, Popoluška, či Šípková Ruženka si rado vypočuje každé dieťa. Vitajte v našej ríši rozprávok.
Vypredané
4,74 € 4,99 €

Rozprávka - Danka a Janka CD


Po úspechu predaja CD rozprávky o Psíčkovi a Mačičke s Ladislavom Chudíkom sme vybrali druhú najpredávanejšiu detskú knihu posledných rokov. Veselé príbehy narozprávala národom rešpektovaná a uznávaná herečka Emília Vašáryová.
Vypredané
4,74 € 4,99 €

Rozprávka - Najkrajšie rozprávky pre všetkých 09 (J.Krónerová) CD


Žiaľ zdravotné problémy Janka Kronera mu nedovolili nahrať pokračovanie rozprávkových bestsellerov. Štafetu sme preto nakrátko prepožičali jeho tete - nemenej známej Zuzane Kronerovej. Tá svojským hlasom narozprávala príjemých sedem rozprávok. Vitajte v našej ríši rozprávok.
Vypredané
6,64 € 6,99 €

Rozprávka - Najkrajšie rozprávky Pavla Dobšinského 03 (J.Króner) CD


Známe rozprávky P. Dobšinského narozprával aj pre vaše deti Ján Króner. Môžu si vypočuť rozprávky s názvom O kozliatkach, Soľ nad zlato, Ďuro Truľo a Traja zhavranelí bratia. Vitajte v našej ríši rozprávok.
Vypredané
7,59 € 7,99 €

Rozprávka - Čarovná žabka CD (kartón)


Kde bolo tam bolo, v ďalekom Rusku žil raz jeden cár a ten mal troch mladých a udatných synov. Keď cároviči dospeli a nadišiel čas ženby, nakázal im otec - cár vystreliť z luku po jednom šípe. Kam šíp dopadne, tam si vraj treba hľadať nevestu. Prvému cárovičovi dopadol šíp do bojarského dvora, druhému do kupeckého a tretiemu sa zatúlal do močiara a padol priamo k žabke Kŕkalke. Starší cároviči sa teda poženili s krásnymi a bohatými devami, nuž a najmladšiemu neostávalo iné, len si vziať za ženu žabku Kŕkalku. A veru dobre urobil, že sa nedal pomýliť jej žabacou kožou. Lebo v rozprávkach, milé deti, je naozaj možné všeličo... Účinkujú: Rozprávač/Starček: Dušan Lenci Žabka Kvákalka/Vasilisa Premúdra: Zuzana Kapráliková Ivan - cárovič: Martin Kaprálik Cár: Vladimír Bartoň Baba Jaga: Eva Rysová Na motívy ruskej ľudovej rozprávky napísal Marek Kundlák Réžia: Ľuba Vančíková
Vypredané
7,59 € 7,99 €
  • 5 /5

Rozprávka - Môj macík CD (kartón)


Rozprávky : O lenivom prasiatku Môj macík Tvrdohlaví capkovia Žabiatko O hlúpom myšiatku
Vypredané
7,59 € 7,99 €

Rozprávka - O princovi zlostníkovi CD (kartón)


O princovi Zlostníkovi a šľachetnom Milkovi Rozprávky z ďalekých krajín Milko a Zlostník Kde bolo tam bolo, bola raz jedna krajina, v ktorej mali zlého a krutého princa. Nikto mu nikdy inak nepovedal ako Zlostník. Napriek jeho nepeknému vzhľadu i povahe, ho jeho matka nadovšetko milovala, hýčkala a rozmaznávala všakovakým spôsobom. Zlostníkovi robil na dvore spoločníka šľachetný Milko. Bol jeho presným opakom, a tak ho mali všetci veľmi radi. Zlostník mu závidel jeho krásny vzhľad i jeho obľúbenosť medzi dvoranmi, a tak sa rozhodol, že sa nepohodlného spoločníka strasie. Ako to všetko dopadne? To sa dozviete v našej rozprávke. Účinkujú: Víla Dobruška: Gabriela Škrabáková Milko: Dušan Cinkota Zlostník: Marián Miezga Hortenzia: Eva Matejková Buk: Peter Gecík Drúk: Marek Kundlák Ako sa stal Milko škriatkom Milko si zachráni holý život, no musí z rodného kráľovstva odísť. Utiahne sa teda do hôr a vedie skromný a jednoduchý život. Vo svojej záhrade raz stretne vílu premenenú na užovku, daruje jej život a víla ho za odmenu premení na škriatka, ktorý sa môže stať neviditeľným. Milko sa nepozorovaný vráti do rodného kráľovstva a dá Zlostníkovi aj jeho matke Hortenzii poriadnu príučku. Účinkujú: Víla Dobruška: Gabriela Škrabáková Milko: Dušan Cinkota Zlostník: Marián Miezga Hortenzia: Eva Matejková Dvorania: Norman Šáro a Pavol Katrinec Dvorné dámy: Júlia Horváthová a Daniela Pribullová Milko v ríši víl Milko vyslobodí z rúk únoscov krásnu dievčinu Marhuľku a dozvedá sa príbeh o kráľovstve, kde žijú iba samé ženy. V tomto kráľovstve panuje víla, do ktorej sa Milko už z počutia zamiluje. Nepozorovaný, ako škriatok, prenikne na ostrov, na ktorý nesmie vstúpiť mužská noha a bojuje o lásku krásnej víly. Ako to všetko napokon dopadne? To vám neprezradíme. Spoločne však budeme držať Milkovi palce, aby dokázal preniknúť do srdca víly, ktorá nikdy nevidela muža, ba mužov sa priam bojí.... Účinkujú: Víla Dobruška: Gabriela Škrabáková Víla Kala: Lucia Vráblicová Milko: Dušan Cinkota Zornička: Henrieta Jančišinová Marhuľka: Táňa Pauhofová Buk: Peter Gecík Drúk: Marek Kundlák Na motívy francúzskych rozprávok napísala Milka Luptáková Réžia: Oľga Janíková Dramaturgia: Lucia Blašková Hudba: Rastislav Dubovský Zvuková réžia: Ing. Peter Daniška Výtvarný návrh C Miroslav Regitko Grafická úprava C Layout JS. Label: A.L.I. CD
Vypredané
7,59 € 7,99 €
  • 5 /5

Rozprávka - Najkrajšie bájky a rozprávky 07 (J.Króner) CD


Obľúbené a nestárnuce rozprávky vo fantastickom podaní Jána Kronera, ktoré pôsobia ako balzam na dušu. Vitajte v našej ríši rozprávok.
Vypredané
4,74 € 4,99 €

Rozprávka - Aladinova zázračná lampa/Červená čiapočka CD


Aladinova zázračná lampa Na motív rozprávky z Tisíc a jednej noci napísala Maja Glasnerová Scénická hudba Milan Dubovský Účinkujú: Rozprávač - Karol Machata Aladín - Maroš Kramár Matka - Viera Strnisková Princezná Budrulbudúr - Zuzana Tlučková Čarodejník - Andrej Hryc Rybár - Július Pántik Duch lampy - Július Vašek Sultán - Leopold Haverl Vezír - Vladimír Minarovič Pán temnôt - Vladimír Müller Stráže - Ján Mistrík, Ján Venéni Slúžka - Mária Dacejová, Nataša Kulíšková, Anna Tyralová Obchodník - Gustáv Legéň Zeleninár - Ján Valentík Červená čiapočka Na námet ľudovej rozprávky napísal Ivan Stanislav Scénická hudba Ali Brezovský Účinkujú: Katka - Mária Tomanová Matka - Eva Rysová Vlk - Jozef Kroner Smrek - Alojz Kramár Dub - Marián Gallo Stará mama - Oľga Sýkorová Réžia: Vladimír Rusko (1), Ivan Stanislav (2) Dramaturgia: Elena Matulayová Hrá štúdiová skupina Zoltána Janikoviča, diriguje autor (1), Malý komorný orchester, diriguje autor (2) Hudobná réžia: František Poul (1), Igor Boháček (2) Zvuková réžia: Gustáv Šorál Ilustrácia ©: Alena Wagnerová (1), Ján Trojan (2)
Vypredané
7,59 € 7,99 €

Mátyás király tréfái - Hangoskönyv - MP3


Barbinek Péter, Beregi Péter, Csuja Imre, Dengyel Iván, Dévai Balázs, Forgács Gábor, Harsányi Gábor, Laklóth Aladár, Paudits Béla, Reviczky Gábor, Széles Tamás, Tahi Tóth László, Újréti László, várkonyi András és Viczián Ottó előadásában.
Vypredané
9,83 € 10,35 €

Rozprávka - Ťahal dedko repku CD


Možno to bolo vtedy, keď bol veľmi úrodný rok, alebo možno predtým a možno potom... jednoducho bolo raz tak, že dedkovi v záhrade vyrástla obrovitánska repa. Bola taká veľká, že ju sám nevládal vytiahnuť. Zavolal si teda na pomoc babku. Keď ani babka svojimi silami nepomohla, zavolali vnučku. Repu však nie a nie vytiahnuť. Tak poprosili psíka, potom mačku a na koniec.... viete? Neviete? Dozviete sa v tejto rozprávke. V tých ostatných príbehoch nakukneme do domčeka, v ktorom bývajú dedko a babka. Nažívajú si dobre, len sa sem-tam hádajú a doťahujú, ale napokon sa vždy udobria. Veď sa majú radi. 1. Ťahal dedko repku Účinkujú: Rozprávač: Ján Gallovič Dedko: Dušan Tarageľ Babka: Adela Gáborová Vnučka: Petra Bošanská Pes: Peter Gecík Mačka: Henrieta Mičkovicová Myš: Kristína Kováčiková
Vypredané
7,59 € 7,99 €

Rozprávka - Aladinova zázračná lampa CD


Aladinova zázračná lampa: l. Aladínova zázračná lampa Viete deti akú moc má Aladínova zázračná lampa? Veľkú, preveľkú! Dokáže vyčarovať dary od výmyslu sveta, presúvať predmety na diaľku a ešte veľa veľa iného. Nie je ľahké ju získať. Aladín bude musieť za ňou prejsť kusisko sveta, zostúpiť do podzemia - do kráľovstva Ducha zeme i popasovať sa s mocou zlého čarodejníka. S pomocou ducha lampy potom získa ruku princeznej a bohatstvo, o akom sa mu ani nesnívalo. Čarodejníkova moc a zloba však siaha ďaleko. Aladín v jedinom okamihu stratí všetko - palác, bohatstvo aj princeznú. Zostane mu však bystrý um, dobré srdce a úprimná láska k princeznej - a to je, ako sami uvidíte, to najväčšie bohtastvo. 2. O Džaudarovi a jeho bratoch Kde bolo, tam bolo, boli raz traja bratia. Dvaja krutí, sebeckí - a ten tretí, Džaudar - obetavý a dobroprajný. Akoby ani neboli bratmi. Kým dvaja starší míňali otcovský majetok a osopovali sa na matku, Džaudar lovil ryby a snažil sa uživiť rodinu. Jedného dňa ho na brehu mora oslovil cudzinec. Bol to Magriban z Magrily, potomok mocného čarodejníka. Otec mu po smrti zanechal vzácnu Knihu mudrcov, no sultán je mu ochotný knihu vydať iba ak mu prinesie Vesmírne zrkadlo (ktoré vidí do všetkých kútov sveta), Prsteň všetkých ciest (ktorý premiestni človeka, kam si len pomyslí) a Meč bleskov (ktorý porazí každé vojsko). K týmto pokladom môže Magribanovi dopomôcť iba Džaudar. Ako? Nechajte sa prekvapiť. Prezradíme len toľko, že láska a úcta k matke bude Džaudarovi (narozdiel od jeho bratov) svätejšia ako všetky poklady sveta. 3. Sultán a syn Ďaleko preďaleko, v jednej krajine na Blízkom východe žil Sultán, ktorý si myslel, že je pánom sveta. Jeho krutosť nepoznala hraníc a všetci poddaní sa ho báli. Došlo to až tak ďaleko, že sa ho začal báť vlastný syn. Nesúhlasil so spôsobom otcovho vládnutia, a tak ušiel z domu. Prichýli ho istý sedliak, ktorý mu dovolí pracovať v opustenej tehelni. Zababraného tehliara nikto nespozná, a tak tam istý čas v pokoji žije a pracuje. Jedného dňa položí sultán sedliakovi tri otázky: „Kde je stred sveta?", „Koľko je na nebi hviezd?" a „Čo si myslím?". Kto chce poznať odpoveď na Sultánove otázky, ten určite neodolá tejto pôvabnej rozprávočke. Rozprávky z Tisíc a jednej noci upravila a zdramatizovala Maja Glasnerová Plastový obal. Slovenský text
Vypredané
7,59 € 7,99 €

Rozprávka - Pyšná princezná CD (kartón)


Pyšná princezná Rozprávka s pesničkami Kde bolo, tam bolo, v krajine kráľa Belovlasa žila princezná Krasava, ktorej na zemi v kráse páru nebolo. No nielen v kráse – ani v spupnosti a namyslenosti. Odmietala všetkých pytačov, každé úprimné vyznanie vysmiala. Ako to už v rozprávkach býva, aj tu sa nájde odvážny kráľ, ktorý sa rozhodne princezninu pýchu poraziť. Kráľ Ľuboslav pochopí, že tam, kde nezabralo pekné slovo, pomôže len tvrdá práca. Spolu s Krasaviným otcom, kráľom Belovlasom, vymyslia na boj s pýchou poriadne tvrdú skúšku. Akú? Nechajte sa prekvapiť. Prezradíme len toľko, že okrem tvrdej práce v nej podstatnú úlohu zohráva hudba, a tak vás okrem pútavého príbehu v skvelom hereckom obsadení čakajú aj krásne pesničky. Máte sa naozaj na čo tešiť! Účinkujú: Minnesänger-spevák: Ivo Gogál Kráľ Ľuboslav: Vladimír Kobielsky Princezná Krasava: Kristína Kováčiková Maliar: Leopold Haverl Pobočník: Dušan Lenci Otec - kráľ Belovlas: Karol Machata Posol: Radovan Hudec Dvorné dámy: Lucia Siposová, Andrea Karnasová, Helena Geregová Stráže: Ladislav Hrušovský, Róbert Halák Na motívy Boženy Němcovej napísal Dušan Brindza Réžia: Oľga Janíková Dramaturgia: Elena Matulayová Hudba: Rastislav Dubovský Zvuková réžia: Ing. Peter Daniška, Ing. Andrej Sloboda Výtvarný návrh C Miroslav Regitko Grafická úprava C Layout JS
Vypredané
7,59 € 7,99 €

Rozprávka - Snehová kráľovná/Kráľ času CD


Snehová kráľovná 44`13 Na motívy rozprávky Hansa Christiana Andersena napísala Mája Granecová – Glasnerová Scénická hudba Ali Brezovský Účinkujú: Rozprávač - Karol Machata Gerda - Jarmila Koleničová Kay - Ľubo Roman Babička - Viera Bálintová Havran - Paľo Mikulík Princ - Zoro Laurinc Princezná - Eva Mária Chalupová Elza, zbojníčka - Zuzana Kronerová Atamanka - Katarína Binderová Sob - Stano Dančiak Laponka - Vilma Jamnická Snehová kráľovná - Eva Rysová Zbojníci - Benjamín Michalský, Vlado Slosjar Zuzana Skopalová Chlapec - Michal Suchánek Kráľ času 22`47 Na námet ľudovej rozprávky napísal Ivan Stanislav Scénická hudba Viktor Szarka Účinkujú: Ondrej - Ivan Mistrík Egon - Ivan Letko Kráľ času - Ladislav Chudík Réžia: Elena Matulayová (1), Ivan Stanislav (2) Dramaturgia: Elena Matulayová (1), Dagmar Venzarová (2) Hudobná réžia: Igor Boháček (1), Martin Burlas (2) Zvuková réžia: Peter Smolinský Hrá orchester Gustáva Offermanna, diriguje autor (1) Ilustrácia ©: Blanka Votavová (1), Zdena Vojtková (2)
Vypredané
7,59 € 7,99 €

V kategórii rozprávky nájdete bohatú ponuku rozprávkových príbehov, ktoré prinášajú kúzlo a fantáziu do ich života. Rozprávkové knihy poskytujú deťom aj dospelým nekonečné dobrodružstvá a učia ich dôležité hodnoty. Kategória obsahuje nahovorené klasické príbehy ako Červená čiapočka, Popoluška, Snehulienka a mnoho ďalších vo forme audiokníh. Aby bolo počúvanie rozprávok pre dieťa ešte pohlcujúcejším a zaujímavejším zážitkom, mnohé z nich nájdete v balení s tématickou maľovankou.