! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Tituly s nárokovateľnou extra zľavou 20% pre držiteľov Kaufland Card strana 2 z 2

Každý mesiac máte možnosť získať vybrané tituly ešte o 20% lacnejšie. Stačí byť členom vernostného programu Kaufland Card.

Zľavové kódy sú dostupné len pre držiteľov Kaufland Card, ktorí majú udelený súhlas na zasielanie marketingových ponúk e-mailom. Aktuálne zľavové kódy nájdete vo vašej Kaufland aplikácii, alebo na moj.kaufland.sk.

Extra zľavu na vybrané tituly môžete využiť aj pri nákupe vybraných titulov v ktoromkoľvek z našich 60+ kníhkupectiev. Stačí sa pri pokladni preukázať svojou Kaufland Card.

Tajný život čísel


Matematika je veda o ideách a o hľadaní spôsobov, ako o nich premýšľať a ako dospieť k nejakým záverom. Jej korene sú nádherne rôznorodé. Nové myšlienky sa nerodili iba na jednom mieste, ich variácie sa objavovali v priebehu celej histórie, čo ilustruje, ako veľmi človeka priťahuje racionálne myslenie. Myšlienky nehľadia na hranice štátov, matematika sa šírila z jedného miesta na druhé vďaka obchodnej a kultúrnej výmene. Napriek tomu nie je vývoj matematiky ani zďaleka priamočiary. Renomovaná historička matematiky Kate Kitagawa a novinár Timothy Revell tvrdia, že história matematiky je nekonečne hlbšia, širšia a bohatšia než príbeh, o ktorom si myslíme, že ho poznáme. Dejiny čísel a matematiky nás zavedú od Hypatie, prvej veľkej matematičky, ktorej myšlienky spôsobili revolúciu v geometrii, vinou čoho prišla o život, ku Karen Uhlenbeckovej, prvej žene, ktorá získala Abelovu cenu, tzv. „nobelovku za matematiku“. Čitatelia sa vydajú na cestu po svete, kde sa stretnú s brilantnými arabskými učencami z tzv. Domu múdrosti, matematického chrámu, ktorého zničenie pri obliehaní Bagdadu v trinástom storočí bolo stratou pravdepodobne na rovnakej úrovni ako Alexandrijská knižnica; s Madhavom zo Sangamagramy, indickým géniom zo štrnásteho storočia, ktorý odhalil ústredné princípy kalkulusu 300 rokov pred narodením Isaaca Newtona; ale aj s černošskými matematikmi z éry boja za občianske práva, ktorí zohrali významnú úlohu pri odstraňovaní rasovej diskriminácie. Za tisíce rokov nájdeme v dejinách matematiky množstvo neobjektívností. Týkajú sa nielen niektorých disciplín a konkrétnych matematikov, ktorým sa dostalo prehnane veľa úcty, ale aj príbehov o jej počiatkoch. O tom všetkom hovorí táto kniha. Je najvyšší čas, aby sme tieto staré pravdy opäť preskúmali a prerozprávali nanovo.
Na sklade 3Ks
16,11 € 17,90 €

dostupné aj ako: