Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Citáty, výroky, aforizmy, príslovia, porekadlá strana 69 z 79

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Őrangyalok vigyáz reád - jegyzetek


Ez a gyönyörűen illusztrált jegyzettömb a mindennapokat könnyíti meg számunkra. Érdemes a kezünk ügyében tartani, ha épp gyorsan papírra kell vetni a tennivalók listáját, és akkor is, ha szeretnénk megőrizni egy szép gondolatot. A kiadvány különlegessége, hogy minden oldalán ... Folytatás ›› egy-egy szívmelengető, megkapó idézetet olvashatunk, így tökéletes ajándék lehet szeretteink és saját magunk számára is. A(z) Jegyzetek - Őrangyalod vigyáz reád... (Könyv) szerzője Giulia Pianigiani.
Vypredané
2,92 € 3,07 €

Konyhai jegyzettömb - idézetekkel (sárga)


Ez a gyönyörűen illusztrált jegyzettömb a mindennapi bevásárlást könnyítheti meg számunkra. Feljegyezhetjük az ebédhez szükséges hozzávalók listáját, de hasznos lehet a havi nagybevásárlások alkalmával is, hogy biztosak lehessünk benne, semmit sem felejtünk el. A kiadvány különlegessége, hogy minden oldalán egy-egy elgondolkodtató, érdekes, szívmelengető idézetet olvashatunk, így tökéletes ajándék lehet szeretteink és saját magunk számára is.
Vypredané
2,92 € 3,07 €

Konyhai jegyzettömb - idézetekkel (zöld)


Ez a gyönyörűen illusztrált jegyzettömb a mindennapi bevásárlást könnyítheti meg számunkra. Feljegyezhetjük az ebédhez szükséges hozzávalók listáját, de hasznos lehet a havi nagybevásárlások alkalmával is, hogy biztosak lehessünk benne, semmit sem felejtünk el. A kiadvány különlegessége, hogy minden oldalán egy-egy elgondolkodtató, érdekes, szívmelengető idézetet olvashatunk, így tökéletes ajándék lehet szeretteink és saját magunk számára is.
Vypredané
2,92 € 3,07 €

Titkok, vágyak, pillanatok


Egy kis füzet, amelybe fontos dolgokat vagy egyszerű apróságokat jegyezhetünk le: egy szép emléket, egy különös álmot, egy világmegváltó gondolatot, rímbe szedett érzéseket... Az oldalakat költők, írók, hírességek elgondolkodtató, elbűvölő sorai gazdagítják. Tökéletes ajándék azoknak, akiket megihlet egy-egy szép gondolat, s tollat ragadva szeretnék megőrizni élményeiket. "Attól a perctől kezdve szeretjük a másik lelkét, amikor már nem akarjuk őt birtokolni." (Simone Weil) "A macskák uralhatták volna az univerzumot, de többre tartották a nyugalmukat." (Paul Gray)
Vypredané
2,92 € 3,07 €

Kedvencünk a macska - jegyzetek


Ez a cicás illusztrációkkal teletűzdelt jegyzettömb a mindennapokat könnyíti meg számunkra. Érdemes a kezünk ügyében tartani, ha épp papírra kell vetni a tennivalók listáját, és akkor is, ha szeretnénk megőrizni egy szép gondolatot. A kiadvány minden oldalán egy-egy vidám ... Folytatás ›› idézetet olvashatunk kedvenceinkről. Tökéletes ajándék a macskák szerelmeseinek! A(z) Jegyzetek - Kedvencünk, a macska (Könyv) szerzője Giulia Pianigiani, Costantina Fiorini.
Vypredané
2,92 € 3,07 €

Anjelské zamyslenie


Anjeli nás nabádajú, aby sme sa každý deň na chvíľu zamysleli nad tým, že sme duchovné bytosti a naše myšlienky dávajú životu tvar a farbu. Zastavme sa a načúvajme láskavým radám týchto nebeských pomocníkov.
Vypredané
3,71 € 3,90 €

Murphyho zákony - úplné znenie s príkladmi


- boj s klebetou sa nedá vyhrať, nanajvýš prežiť - manželstvo nie je slovo, je to rozsudok - kým prídeš na rad, zmenia sa pravidlá hry - ak sa cítite dobre, netrápte sa s tým, o chvíľu vás to prejde
Vypredané
3,71 € 3,90 €

Anjelské posolstvo


Anjeli sú nositelia nielen svetla a nádeje, ale aj hlbokej múdrosti. V každodennom zhone je ľahké zabudnúť na to, čo je v živote dôležité. Preto si treba pravidelne pripomínať, čo nám radia títo Boží služobníci, a dať sa viesť ich láskavými dotykmi.
Vypredané
3,71 € 3,90 €

10 krokov ku šťastiu


Kniha obsahuje osemdesiat jednoduchých pravidiel, životných múdrostí, tematicky zoradených do desiatich lekcií. Poďme teda krok za krokom a každý deň môžeme byť lepší, radostnejší a pokojnejší.
Vypredané
3,32 € 3,49 €

Podpivníky s vtipmi Petra Urbana


Leporelo pre dospelých, z ktorého sa dá vybrať 6 podpivníkov. Na každom podpivníku je z oboch strán pikantný vtip od Petra Urbana. Je to jedinečný darček pre milovníkov piva a humoru Petra Urbana. Na zdravie!
Vypredané
3,32 € 3,49 €

Slová o modlitbe


Niekto hovorí, že modlitba je rozhovor s Bohom. Iný zasa, že je to monológ, na ktorý Boh odpovedá splnenými alebo nesplnenými prosbami. Kedy sa modliť? Začínať a končiť deň modlitbou, alebo sa na Boha obracať vtedy, keď už sa nám vlastné sily mália, keď sme v koncoch, keď sami nevládzeme? Modliť sa predpísanými slovami, alebo slovami, ktoré nám tryskajú ako okamžitá improvizácia zo srdca? Je modlitba len prosba? Múdri a zbožní, ale aj menej Bohu oddaní múdri ľudia sa stáročia zaoberajú touto zvláštnou formou ľudskej výpovede – o Bohu, ale najmä o sebe, o svojej viere, nádeji, dúfaní aj zúfaní. Výsledkom ich premýšľania sú esencie ich múdrosti a skúsenosti, krátke, hutné výroky, ktoré nás oslovujú, pretože v sebe skrývajú poznanie. Stovky výrokov, desiatky autorov, od staroveku po dnešok, lebo táto múdrosť pretrváva veky. Múdrosť o stretávaní sa s Bohom. Prostredníctvom slov, ktoré nazývame modlitba. Niekto hovorí, že modlitba je rozhovor s Bohom. Iný zasa, že je to monológ, na ktorý Boh odpovedá splnenými alebo nesplnenými prosbami. Kedy sa modliť? Začínať a končiť deň modlitbou, alebo sa na Boha obracať vtedy, keď už sa nám vlastné sily mália, keď sme v koncoch, keď sami nevládzeme? Modliť sa predpísanými slovami, alebo slovami, ktoré nám tryskajú ako okamžitá improvizácia zo srdca? Je modlitba len prosba? Múdri a zbožní, ale aj menej Bohu oddaní múdri ľudia sa stáročia zaoberajú touto zvláštnou formou ľudskej výpovede – o Bohu, ale najmä o sebe, o svojej viere, nádeji, dúfaní aj zúfaní. Výsledkom ich premýšľania sú esencie ich múdrosti a skúsenosti, krátke, hutné výroky, ktoré nás oslovujú, pretože v sebe skrývajú poznanie. Stovky výrokov, desiatky autorov, od staroveku po dnešok, lebo táto múdrosť pretrváva veky. Múdrosť o stretávaní sa s Bohom. Prostredníctvom slov, ktoré nazývame modlitba.
Vypredané
3,13 € 3,29 €

dostupné aj ako:

Život začíná po 50 - Pro muže


Padesátku berou lidé většinou jako významný životní předěl, důvod k oslavám i zamyšlení. Knížky vtipů na téma: „Po padesátce to rozjedem… nebo taky ne“, pro muže i ženy tohle jubileum berou na lehkou váhu. A proč vlastně ne? Vždyť mladší než dnes už nikdy nebudeme.
Vypredané
2,94 € 3,09 €

Angyali üdvözlet - Inspiráló idézetek


A mindennapi gondolatok és teendők feljegyzésére tökéletes választás lehet bármelyik vonalas jegyzetfüzetünk, melyekben minden oldalon motiváló idézetek várják a tulajdonost. A magával ragadó illusztrációk garantáltan színt visznek a szürke hétköznapokba, legyen szó pillangókról, angyalokról, édességekről vagy állatokról. Ajánljuk iskolába, munkába vagy akár otthoni használatra is.
Vypredané
2,55 € 2,68 €
  • 1 /5

Zrnká lásky veselo i vážne


Knižôčka Zrnká lásky tvorí výber citátov na tému láska, živých i nežijúcich, známych i menej známych, múdrych i menej múdrych osobností.
Vypredané
3,14 € 3,30 €

Bláznivá škola Jožka Bilyho


Veselá knižka známeho slovenského epigramatika a aforistu (vlani mu v Knižnom centre vyšla kniha Marfi plus), ktorý si zo školských lavíc veľa pamätá – sám je učiteľom. Pre jeho ľahký, ale poctivý humor si určite nájde vďačných čitateľov všetkých vekových kategórií. Môžete si ju otvoriť na hociktorom mieste a kedykoľvek sa k nej vrátiť. Skrátka – zábava na jednotku!
Vypredané
3,14 € 3,30 €

Zrnká hriechu


už je to raz tak, bežného smrteľníka priťahuje hriech rovnako ako petrolejka nočného motýľa
Vypredané
3,14 € 3,30 €

Gratulačky


V knižke nájdete, čo vám vo Vinšovačkách chýbalo: ďalšie sviatky, mená výročia, pamätné dni, slávnostné príležitosti a niečo aj pre úradné oslavy...
Vypredané
2,95 € 3,10 €

Marfi plus


Známy slovenský epigramatik a aforista parodizuje či lepšie povedané sám vymyslel vtipné výroky (viac ako 500) na Murphyho spôsob, nastavujúce satiricko-humoristické zrkadlo byrokracii, schôdzovaniu, zdravotníctvu, športu, cestovaniu, alkoholu atď.
Vypredané
2,18 € 2,29 €

Požehnania na dni sviatočné i všedné


Každá situácia sa dá s Božou pomocou pretaviť na požehnanie. V tejto knižôčke nájdete krásne požehnania a želania na dni sviatočné, ako sú narodeniny, Nový rok, sobáš, krst a podobne, ale nájdete tu aj povzbudenie a inšpirácie do konkrétnych situácií, ktoré prináša život.
Vypredané
2,38 € 2,50 €

Citáty, výroky, aforizmy, príslovia a porekadlá tvoria literárnu kategóriu, ktorá sa zameriava na krátke a výstižné výrazy, vyjadrujúce múdrosť, skúsenosti a morálne hodnoty. 

Citáty sú výroky, ktoré sa pripisujú konkrétnym osobnostiam a sú známe pre svoju výstižnosť a citovú silu. Citáty môžu pochádzať od slávnych osobností, filozofov, spisovateľov alebo dokonca anonymných autorov. Sú výrazné, pútavé a často sa používajú na zdieľanie múdrosti a myšlienok na sociálnych médiách alebo v každodennom živote.

Výroky sú krátke výpovede, ktoré vyjadrujú určitú myšlienku, názor alebo pozorovanie. Výroky sa môžu týkať rôznych tém, ako je láska, život, vzťahy, úspech a mnoho ďalších. 

Aforizmy sú krátke a výstižné výroky, ktoré vyjadrujú určitú pravdu, paradoks alebo vtipnú myšlienku. Aforizmy často obsahujú morálne alebo filozofické ponaučenia a majú za cieľ pobudiť čitateľov na zamyslenie sa nad rôznymi aspektmi života.

Príslovia sú tradičné výroky, ktoré sa prenášajú z generácie na generáciu. Majú za úlohu zachovať múdrosť a skúsenosti predkov. 

Porekadlá sú krátke výroky alebo rýmované vety, ktoré vyjadrujú tradičné alebo ľudové múdrosti. Porekadlá sú často rýmované a ich forma je zapamätateľná, čo uľahčuje ich zapamätanie a prenos z generácie na generáciu.